On joulunalinen ja pitää välttää sanomasta mitään negatiivista mistään. Kerron vaikka suhteestani televisioon. Minähän olen muuten yksi harvoja, ellen peräti ainoa kuvaputkitöllön omistaja. Varmasti on joku toinenkin tuolla jossain, syrjämökissä asustava eläkeläinen joka pitää telkkaria vaan humputuksena, eikä näe syytä päivittää itseään tälle vuosituhannelle.


Ostin tuon telkkarin muistaakseni olympialaisten aikaan. Vuosi taisi olla 2000 ja oli lajissaan viimeisiä kuvaputkitelkkareita. Joku korealainen eikä mikään maanantaikappale koska on kestänyt tänne saakka. Onko se tuossa seissyt näyttämässä kuvaa peräti 22 vuotta? Eikä edes sulake ole siitä palanut. Joskin nyt sen vaihdan kun alan epäillä sen olevan jonkinlainen paloturvariski. Kuka sen tietää montako kiloa pölyä siellä sisällä on? Kestoon ja palamattomuuteen on kyllä ollut syynä, että napsautan siitä sähköt kokonaan pois kun en kattele.

Ei tätä pidä ihmetellä. Markkinatutkijat laskevat televisionkatsojat eri ryhmiin. Minä kuulun niihin vaikeimpiin joille on haastavaa kaupitella mitään. Joku elokuva silloin tällöin. Yleensä iltauutiset ja a-studio ja sitten sähköt pois. Kuulun siis siihen ryhmään jolle telkkari on välttämätön paha. Tosin nyt katselin tuon BBCn minisarjan North Water - Jäätynyt Helvetti joka oli mukavan karhea ja väkivaltainen sarja 1800-luvun valaanpyytäjistä jotka jäivät satimeen arktiselle alueelle. Tietenkin olen katsellut kaikki walking Deadit. Näyttää siltä että minun maailmassani tulee aina seurattua yhtä sarjaa per vuosikymmen.

tollotin
Rakas kuvaputkitelkkarini on siinä seissyt nököttänyt jo yli 20v. Wanha uskollinen sotaratsu.

Ostopäätös tälle vuosituhannelle suiirtymisestä alkoi tuosta laajakaistasta joka pätki, katkeili ja joskus meni vuorokausikin ennen kuin se yhdisti uudelleen. Sitkeästi koetin kännykkää yhdistää läppäriin ja ohjeet netissä olivat ihan ufoa. Jotain Wi-fiä, asetuksia ja kaikkea mistä en tajunnut mitään. Lopulta löyty vaan kännykän asetuksista kohta salli internet-yhteyden jakaminen ja se olikin sillä selvä. Toista viikkoa meni.

Mutta ei sen noin pidä mennä kun kerran laajakaistasta maksaa. Aloin selvitellä vikaa oikein tosissaan ja päädyin siihen että paksu kirja joka putosi puhelinjohdon päälle, on rikkonut piuhan. Olisi pitänyt mennä jostain Tokmannilta ostaan uusi mutta jostain syystä saapastelin Elisan myymälään kun se tossa ihan vieressä on. Elisa on siitä paha paikka että jos sinne menee vaikka kysyyn osoitetta, saapastelee ulos Elisa Viihdepaketin kanssa. Niin minullekin kävi. Tuli puhetta että jos johto onkin ehjä, vian täytyy olla itse modeemissa ja uusi maksaa toistasataa. No huh.

Esitti sitten tarjouksen. Jos otan viihdepaketin, saan laajakaistan kaupantekijäksi. Se sopimus on kaksivuotinen, maksaa sinä aikana 500e mutta jos saa 200e arvoisen laajakaistan ilmatteeksi, järkeilin sen olevan hyvä kauppa. Ei siinä häviä kun 300e ja saa kattella vaikka ostoskanavaa maksutta. Lopulta ne onnistu siinä missä sata puhelinmyyjää eivät olleet onnistuneet. Kerran se on minulle kaupattu aiemmin, salaa jonkun kännymaksujen yhteydessä mutta silloin sain sen peruttua. Jyrkälle eille on yleensä ollut syynä, ettei noin vanhaan telkkariin voi mitään vimpaimia asettaa. Digiboxikin on vuoden 2000 mallia, lajissaan ensimmäinen ja halvin.

Facebook -kaverit antoivat viihdepaketista kaikkea muuta kuin mairittelevaa lausuntoa. Itse asiassa ei yhtäkään hyvää ja kuoro totesi yksikantaan että tätä päätöstä tulen vielä katumaan. Sisältö on köyhää näin laatukatsojalle, yhteydet pätkii tämän tästä ja sopimuksesta ei pääse irti. Oli miten oli, eihän sitä ole pakko asentaa mutta Netflix on kiinnostanut jo pitkään. Tosin sen saamiseen ei viihdepakettia tarvita. Oleellista että telkkarikuume on syntynyt.

Eiköhän ne Gigantissa neuvo millaisen töllön tarttee jos ei kato kun kanavia ja netflixiä. Uskoakseni telkkarit ei tätä nykyä maksa kun muutaman satasen. Sittenhän sen näkee miten kaikki toimii ja ennen kaikkea asentuu. Vielä en ole kaupoille päässyt, ja mielellään sitä siirtää ainakin joulun yli.

Omalta osaltani toivon että Netflix tulisi käytyä läpi mahdollisimman pikaisesti. Kirjailijana on suojeltava päätään ja ylipäätään osattava vetää raja kaikenlaisen median ja itsensä väliin. Mitä vähemmän viestimiä seuraa, sen enemmän oma nuppi pysyy luovassa tilassa jossa virikeköyhä elämä pakottaa ajattelemaan kaikenlaista. Ajattelussa on oma magiansa vaikken mikään nero olekaan. Itse asiassa älykäs, mutta älykäs hämäläinen. Jotkut asiat vie kuukausia, joskus vuosiakin oivaltaa jotakin joka on koko ajan ollut silmien edessä. Mutta se ei liity tähän. Se liittyy että kun löytää nämä walking deadin sisarsarjat, aivot jää väkisinkin lomalle siksi aikaa.

Sellainen elämänvaihe nyt minulla. Isoja muutoksia jotka kaikki muut on tehneet jo 10-15 vuotta sitten. Antaas katsoa miten jaksan tuon vanhan täyspalvelleen rohjon nostaa syliin ja kantaa autoon viimeiselle matkalleen.

Jukkis
Gravatar
juppe
Mä oon eläny niin kauan ilman tota rakkinetta, että tässä alkaa jo vieraantua yhteiskunnasta. Dokkareista on selkeesti edelleen osa sellasta paskaa, että sitä on vaikee todeks uskoa, kun nettivideoiden ottaminen niiden tilalle vaan yleistyy, mutta vaikka Zeitgeistin aikaan vielä tajusi heti, että se on aika tavallista poliittista propagandaa, vaikka näkökulma onkin erilainen kun Ylen dokkaritarjonnassa, niin nykysin vaan ihmettelee, että mikä vittu niissä nettivideoissa kiinnostaa.

Oma siirtymä tähän maailmaan tapahtu silleen, että foliopäitten jutut pesi kaikki tv-sarjat kun niissä oli paljon parempi käsikirjotus, mutta sen voi tehä silleenkin, että löytää tv:stä tutun dokkareiks naamioidun propagandan tilalle jotain jännempää.

Piilota kommentointilomake