Niin, hyvää tai kolkkoilmaista vappua minunkin puoleltani. Tänään on sillä tuulella että viitsii vaan pamista joutavaa. Kertoilen vaikka miten minun vappuni on mennyt. Lähtökohta on se että onnistuin saamaan niskaani puoli purkkia hitaasti kuivuvaa talomaalia. Onhan sekin nyt jotain.


Juu. Olin tuttavan kesämökillä talonmaalausurakassa. Sellainen vanhempi rouvahan se joka tarttee jeesiä. Mökki on kiistatta hilseillyt ja minä jo viime kesänä lupasin sitä paikkausmaalailla mutta maalinjämä joka siellä oli varaston perukoilla, oli jo yhtä klönttiä. Sopi minulle. Minä olen laiska ja lupaan mielelläni tehdä kaikenlaista ja jos olosuhteet on lupausta vastaan, niin sopii oivasti. Vaikuttaa rehdiltä ja tekevältä ilman että oikeasti tarttee mitään tehdä.

Tämä maalaustalkoo oikeastaan alkoi siinä vaiheessa kun rouva kysyi joltain firmalta talonmaalaushintaa. Nehän sano sieltä silmää räpäyttämättä että yhdeksän ja puoli tonnia. No huh! Piti oikein summan kuultuani googgeloida että paljonko tuon kokoisen talon maalaus oikeasti maksaa. Oma silmäni sanoo että mitä vaan 3000-45000 euron väliltä. Kyllä ne vaan aatteli rahastaa tuplasti. Se on sellanen mökkitalkkarifirma joka sitä on ennenkin vetäny linssiin.

maalimies
Maalimies siinä on vähän pudonnut maalipönttönsä päälle. Huomatkaa uudenkarheat polaroidut prillit Police -kehyksissä (samat joita ite Bruce Willis on mainostanut). Muija oli just tilaamassa uusia kun ite istuin samaan aikaan omieni päälle ja kuin ihmeen kaupalla sillä oli sellanen "kahdet yhden hinnalla" -tarjous siinä tilauksessaan ja sain omani hintaan nolla egee. Eli mulle sattuu näitä vahinkoja tämän tästä mut joskus onnekkaastikin

Olin kerran paikalla kun sinne tuli firmasta kundi asentaan letkuja järveen ja kaivoon. Kysyin mikset mua pyytäny mut kun hän ehti jo soittaan. Siihen se porhalsi pihaan, sammutti auton ja puhui ohjaamossa kännykkäänsä yli puoli tuntia. Kehtas kuitenkin vielä laskuttaa siitäkin tuntitaksansa. Vähän ajan päästä se tuli sanoo että kaivopumppu on rikki kun ei nosta vettä. Hän soittaa ja tilaa uuden ja hintaakaan ei tulis kun joku viissataa. Minä sit siihen että onko siellä kaivossa letku edes vedessä? Avattiin kaivo ja kurkattiin niin siellähän se killu tyhjän päällä. Oli se vähän nolo ukko siitä eteenpäin. Oon sitä sit koettanut varoitella että vaihtais ees firmaa, höpläyttävät vaan vanhaa ihmistä.

Niinpä se tehtiin talkoolla. Yks päivä rapsuttelua ja nyt maalaus. Pakko oli vapuksi kun luvattiin kuivaa ilmaa. Eikä mulla vappuna mitään ihmeitä muutenkaan. Sehän on selvää että kun mä alan maalien kanssa vensklaan, tunnetusti oon maalin peitossa jo alle kymmenen minuutin. Siinä olen aina ollut hyvä eikä tämäkään mikään poikkeus ollut. Paidalle ja naamaan alkoi roiskua pisaroita, sanko ja pensseli alkavat värjätä käsiä. Sit tulee se ennätys kun tikkaat alkaa kaatuun. Tiesin kyllä olevani vaan parin metrin korkeudessa joten tuskin tulee käymään pahasti. Lisäksi näin että kohta ottaa puola kiinni ikkunanpuitteeseen kuten ottikin. Putosin silti ämpärini kanssa ja jotenkin se sanko jäi mun alleni ja senhän arvaa että pienet pisarat oli vaan alkua. Voin sanoa olleeni niin maalin peitossa etten voinu koskea siitä eteenpäin enää mihinkään, en istua mihinkään enkä hypistellä ees kutiavaa nenää. Vaatteilla ei kyllä väliä koska olin valmiiksi valinnut röntöt roskiinheitettävät mutta kenkiä vähän suren. uudet maksaa kuutisenkymppiä ja näillä olis dallannu vielä hetken. Ongelmaks nousi että maali on hitaasti kuivuvaa.

maalimiehen jalat
Ruohikkoon jäi valkoisia jalanjäljen kokoisia länttejä siitä mistä maalimies on kulkenut.

Kävi sellanenkin juttu et kun olin siellä tikkailla ypöyksin ja muut kuka ties missä niin siiihen puutarhan asteli pöpeliköstä kaksi jotain peuraa tai kaurista tai mitä lienivät. Sellaset jolla on kaks piikikästä sarvea eikä ne tajunnu kattoo ylös ja huomata mua. Paitti sitten kun aloin laulaan niille. Johtuuko sitten lauluäänestäni mut kyl kaviot tömisivät kohti kuusikkoa.

Ja mun autoa piti siirtää. Enkä tajunnu siirtää sitä itte. Sehän on sellanen et jos sen käynnistää kylmänä ja painaa tallan pohjaan, jostain maagisesta syystä kierrosluvut ei laske siitä mihin asti on polkimen painanut. Kundi käynnisti sen tietenkin oikeaoppisesti kaasupoljin pohjassa joka jäi sit väijymään mun kotiinlähtöä. Se pitää käynnistää hellästi poljinta painamalla tai muuten se painaa punaselle eikä tuu sieltä alas kun vasta sit kun kone on kunnolla lämminnyt. Talvella se vissiin hajos jotenkin kun pakkasella sitä käynnistelin. Sillon se huus kun syötävä vähän kun kaasuvaijeri olis jääny ääriasentoon. Kotimatka menikin niin että auto kulki käytännössä ittekseen ja piti vaan painella väliin jarrupoljinta. Vaihde oli pakko olla isolla jotta kierrosluku pysyy aisoissa ja ekassa liikennevaloissahan oli tietty pakko vapauttaa vaihde... vrrrRRRRUUUUM. Satakunnan sillalla alkoi sit asettumaan. Tartteekin kattoo ettei vaan aja katsastukseen kaasu kylmänä.

Enempiä en sit tänä vappuna aatellutkaan. Koettakaa tekin saada itteenne jotain juhlatunnelmaa

Jukkis
Piilota kommentointilomake