Anteeksipyytely on ollut viime aikojen tapa, joka alkujaan on saapunut Yhdysvalloista. Siellä on vuolaasti pyydelty anteeksi menneitä ihmisoikeusrikoksia, kuten vaikka neekeriorjuutta. Meillähän anteeksipyytelyn taito nousi tapetille kun Pirkka-Pekka Petelius pyysi saamelaisilta anteeksi vanhoja sketsejään. Yksi anteeksipyyntö silti vielä puuttuu. Se keskeisin.


Axel Olof Freudenthal oli svekomanian isä. Svekomania on pahakaikuinen sana jota suomenruotsalaiset eivät mielellään nosta esiiin. Siihen kuului olennaisena osana rotuoppi jossa monenkirjavin kallonmittauksin todettiin kaikki ruotsintaitoiset salskeiksi viikingeiksi ja suomalaiset joksikin ihme mongolikansaksi. Ali-ihmisiksi. Hivenen korkeammalla tasolla kuitenkin kuin saamelaiset jotka näiden rotuteoreetikkojen mielestä olivat jo jonkinlaisia apina-ihmisiä. Puoli-ihmisiä. Turha edes kertoa miten näiden rotuoppien sittemmin kävi kun ne saatiin aikain kanssa juurrutettua Saksaan. Nykyisin on Ruotsin valtio tiettävästi pyytänyt saamelaisilta anteeksi pakkokansallistamistaan. Assimilisaatioksi sitä sanotaan kun jonkun vähemmistön kulttuuri pyritään tieten tuhoamaan ja sulauttamaan se valtaväestöön.

A.O. Freudenthal
Buuuu...buuuu...buuuu...

Minä olen odottanut anteeksipyyntöä siitä että meitä suomenkielisiä on tituleerattu mongoleiksi, meidän kallojamme on varastettu hautuumailta ja suomen kielen asemaa väheksytty ja pidetty kyökki-kielenä. Ennen kaikkea sitä asennetta. Svekomanian lumoissa olleet näkivät sosialistit varsin erikoisessa valossa. Ensinnäkin siihen puuhaan ryhtyi vain köyhimmistä köyhimmät ja köyhyys juontui näiden ihmisten primitiivisyydestä. He olivat niin rodullisesti rappeutuneita että heistä tuli väenväkisin köyhälistöä. Eikä tässä kaikki. Juuri sellaiset ihmiset ryhtyivät sosialisteiksi. Sosialismi oli eräänlainen sairaus. Henkinen sairaus. Psyykkinen ei-toivottava tila. Sellainen tosin saattoi tarttua vain perimältään heikohkoon ainekseen. Tämä mielessä olikin Tammisaaressa hyvä ammuskella näitä työmies Kalle Mäkisiä ja piika Miina Lepokorpia joukkohautoihin.

Kenen pitäisi pyytää anteeksi svekomaniaa? Sen tiedeyhteisön jossa Freudenthal eli ja vaikutti vai jopa ruotsinsuomalaisen edustajan. Ei kai sentään? Valtaosa ruotsinkielisistä on tyystin syyttömiä asiaan, eivät nämä närpiöläiset kalastajat, ei se heidän vikaansa ole. Yllättäen ilmeni että se jonka täytyisi pyytää anteeksi onkin RKP. Se jakaa vuosittain Freudenthal -mitaleja niille jotka ovat pätevöityneet ruotsinkielen edistämisessä. Ovatko he salaa ylpeitä tästä rotuteoreetikosta ja palvovat häntä? Ilmeisesti. Ainakin sanovat äijän olleen kaikkien RKPläisten henkinen isä. Huhhuh!

Mielestäni vähintä mitä RKP voisi tehdä olisi luopua mitalista kaikessa hiljaisuudessa. Ei voi millään avautua miksi moisen arkkirasistin ja kielisortajan pitäisi edelleen olla kunniapaikallaan. Sehän on ihan uskomattoman häpeällistä. Jos oikeutt´olisi maassa niin itse asiassa ärkoopeen pitäisi pyytää anteeksi kaikilta suomalaisilta että heillä on ollut vaikutusvaltaisena nokkamiehenä tyyppi joiden arvoja tuskin kukaan jakaa nykypäivänä. Ja että tämä samainen herra on saanut paljon vahinkoa aikaan ja jopa luonut sen jännitteisen juovan suomen- ja ruotsinkielisten välille. Kundissa ei ole mitään puolusteltavaa ja suustaan hän on päästänyt paljon pahaa joka sittemmin on synnyttänyt pahoja tekoja.

Miettikää tätä.

Jukkis
Gravatar
juppe
Näissä asioissa on sellanen ongelma, ettei ruottalaiset ihan väärässäkään ollut. Suomalaisille historia on sellanen urheilulaji, missä paskanpuhujat hakee mainetta ja kunniaa haastamalla vallitsevia totuuksia ja kansa yllyttää niitä hurraamalla, vaikka se naureskeleekin nurkan takana kun tyhmät on saatu riiteleen keskenään.

RKP:n vahvuus on sen pienuus, koska historian tutkimisessa tärkeintä on huutelukilpailu ja sen ääni peittyy heti kokonaan jos se alkaa tutkia sitä enemmistön kanssa.

Sisällissota tosi hyvä aihe kun punasia ja valkosia on paljon. Ees viime sodat ei oo yhtä hyvä aihe kun venäläiset yleensä tajuaa olla yllyttämättä tyhmiä, mutta siitä on tosi helppo levitellä jotain paskaa haastajan ominaisuudessa kun valmista paskaa on yli sadan vuoden ajalta.

Jos tarviit siihen uutta näkökulmaa, niin vertaa ihmeessä satavuotiaita pamfletteja nettikirjotteluun, koska eroa ei paljon oo.

https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/153625/1791587_a.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Piilota kommentointilomake