Mää ny näytän tän kun lupasin, ja koska teema ihan vahingossa symboloi päälläolevaa koronavirusta. Helmikuussako me tätä tehtiin ja silloin ei pandemiasta tienny vielä mitään, joten vahingossa meni kaikki kohdilleen. Muutenhan tää on jopa kotitekoiseksi avaruuskauhuksi harvinaisen camppia ja kalkkunaa. Mutta ei se kestä kun kymmenkunta minuuttia tai vähän yli.


Sanotaan se nyt heti tähän alkuun ettei kukaan luule mitään. Tämä on testielokuva. Koetapahtuma. Kun minä nyt innostuin noista efektien teoista, niin pitihän sitä tehdä jonkinlainen kuvaustapahtuma. Ja kun siihen lähdetään, piti äkkiseltään keksiä joku juonentynkäkin, luoda hahmoja ja tietenkin se teema. Mikäs sitä avaruus-elokuvaa parempi teema, jos kerran kaikki tehdään efektinä. Niinpä yhteydenotto yhdelle tuttavalle joka on nätti tyttö, ja omaa järjestelmäkameran. Kaksin tehtiin. Viidessä tunnissa sen olohuoneessa.

lihansyoja basilli
Hirviö onnistu ihan vahingossa. Kun piti luoda sellainen aaltomainen viiva sonariksi, siinä oli neliömuoto ja klikkasin utelaisuutta, ja sain just tollasen viruksen luotua joka sykki ja näytti limapallolta. Sen piti olla pikimusta mut vahingossa siitä tuli ruosteenvärinen, eikä se paha ollut.

Alku on kyllä jylhä. Katsoja luulee vielä tässä vaiheessa että tulossa on jotain kubrikamaisen tasokasta mutta äkkiä ne luulot karisee...

Piti oikeastaan opetella ihan kaikki alkaen GreenScreen -kuvaamisesta, leikkaamisesta uuden ohjelman avulla, opetella äänisäätöjä ja ennen kaikkea se itse efektin tekeminen. Koko ohjelmakin oli vielä hakusessa ja välillä se toimi ja välillä ei. Youtubee ja googlea piti koluta haluttujen taustavideoiden ja valokuvien etsimiseksi ja yrittää niitä tunkee taustalle - jopa päällekkäin että efektejä on kolmekin kerrosta.

Kuten sanottua, näyttelijätyöhön ei juurikaan panostanut. Ei onneksi näyttänyt siltä että mulla on paperi sylissäni josta lunttaan vuorosanoja. tausta heiluu kun heinämies kun sitä träkkäystä ei sit tullu tässä yhteydessä vielä opeteltua. Träkkäys tarkoittaa että jokin hahmo liitetään heiluvaan taustaan jotta ne heiluis samaan tahtiin. Värisäätöjä opin matkalla ja vaikka alussa vielä hahmo on läpinänäkyvä, se korjaantuu loppupäässä. Kuten muutama muukin asia, josta mainittakoon kuvaformaatn muuttaminen, joten jotain oppi vaan tekemällä. Alussa taustoissa on vielä musta raita sivuilla joka korjaantuu loppua kohden.

Kuvauspaikka oli sit ahdas joten lopputulos oli vaan naamoja. Asiaa ei helpottanut että piti välillä jättää kamera kuvaan ittekseen ilman kuvaajaa ja sen automaattitarkennus joko tarkensi tai sit ei. Seuraus puoli minuuttia puhdasta sameaa suttua josta n- 3-5 sekuntia tarkkaa kuvaa. Sillä pätkällä piti sit operoida.

sojuz leffa
Jätän tän kuvan tähän mallikappaleeksi sillä se taitaa olla ainoa otos joka näyttää ees jotenkuten aidolta. Opin että kun yrittää tunkea hahmoa taustaan ja jossei sitä ole yhtään etukäteen miettiny, lopputulos on kiistatta kummallisen näköinen.


Hukattu tilaisuuskin oli. Avaruusseikkailu 2001 -elokuvasta tuttu tietokone HAL korvautui tässä yhteydessä tietokone Mamalla, ja siihen kävi oivasti otsalamppu jossa vielä luki komeesti Vaeltaja. Kerrostalokäytävät kävi avaruusaluksesta ja se hukattu tilaisuus oli toi meitin vinttikäytävä, jossa lukee ovessa Sauna. Tottakai jos on suomalainen astronautti, pitää avaruusaluksessa sauna olla, herran tähden. Onneks tätä ideaa voi vielä hyödyntää toisen kerran jossain muussa yhteydessä.

Juu, camppi tämä on ja ei sitä pidä vakavasti ottaa. Joskus sitten tehdään jotain hyvää mutta ei tällä kertaa. Jos ette tästä myyntipuheesta syttyneet niin ette sitten mistään.

Tästä sit katteleen

Jukkis
Piilota kommentointilomake