Yksinoikeudella Sinikivi. Politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala on ollut tapetilla monenkirjavien eduskuntajuorujensa ansiosta. Kun ei tässä muutakaan, niin pyysin häneltä erikoishaastattelua johon hän yllättäin suostui. Haapala valoittaa meille nyt asioita tarkoitusperistään ja siitä ilmenee monia kiinnostavia seikkoja. Haastattelu on luonnollisesti yhtä aito kuin Haapalan iltasanomien kolumninsa sisältö.


Mitä haluat sanoa tähän alkuun?

Hallitus on erotettava, elleivät itse osaa erota. Tätä olen toistanut pian vuoden ajan kaikissa kirjoituksissani. Aina kun pääministeri avaa suunsa, olen vääristellyt sen sanoman jotenkin juonikkaasti ja päätynyt johtopäätökseen; hallituksen on erottava! Tätä toistan vielä ensi vuodenkin ja sitä seuraavan.

Juu, tätä on tullut luettua. Nyt sen pitäisi mielestäsi erota koronakriisin vuoksi?

Ehdottomasti! Hallitus on tehnyt liian vähän, liikaa, liian myöhään, väärin, luottanut vääriin asiantuntijoihin, ihan kaikki on väärin. Toimimatonta ja hidasta. Mitään ei ole tehty oikein. Johtopäätös on edelleen selvä; eronpyyntö!

Timo Haapala IMG 1455 C

Sanoit tuossa että hallituksen sisällä on ollut kovaa riitaa toimenpiteistä?

Juu niin sanoin. Eihän se totta ole. Koetin vain vähän lyödä eripuraa ja kiilaa keskellä akuuttia kriisiä ja luoda mielikuvaa että johtajiemme toimet ovat haparoivia ja kompromisseista syntyneitä.

Jaha?

Ja viestitin sitä kautta että koska toimenpiteet ovat vääriä, ei niitä tarvi kansalaisten totella. Saa porsastella vanhaan tapaan ja levitellä tautia pitkin kapakkoja ja palvelutaloja. Näin saadaan tauti leviämään ja todistetaan ettei hallitus pysty pysäyttämään virusta - ja sen on erottava.

mutta...?

Nyt sitten tein saman tempun pääministerin ja presidentin välillä. Se upposi kansaan vähän paremmin. Näin on taas saatu horjutettua auktoriteettajamme ja kylvettyä myös eripuraa kansalaisten sekaan. Nyt ihmiset pelkäävät mutta pian pelko muuttuu kiukuksi. Mnä koetan vain kohdistaa tämän vihan hallituksen suuntaan. Luoda eräänlaisen kansalaistottelemattomuuden ja uhmakkuuden aallon keskellä pahinta pandemiaa.

mutta...?

Mikään ei pysäytä virusta tehokkaammin kuin täysin yksimielinen kansa jossa kukaan ei lipsu suojatoimenpiteistä. Se taas ei toimi ellei kansa seiso jämäköiden johtajiensa takana ja luo näin sen ilmapiirin, jota tarvitaan voittoon. Minun tehtäväni on tietenkin saboteerata tätä kehityskulkua ja luoda hajaannusta kyseenalaistamalla metodit ja niitä kehittäneiden ihmisten ammattitaito. Eikö olekin ihanan kieroa?

mutta...?

Keksin tämän edellisestä kriisistä eli sotavuosista. Silloinkin oli ihmisiä jotka levittelivät kotirintamalla perusteettomia huhuja ja juoruja yleisen taistelutahdon rapauttamiseksi - neuvostoliiton hyväksi tottakai. Varastin tämän aatoksen näiltä entisaikain soluttautuneilta myyräntyöntekijöiltä. Ne oli kunnon desantteja ja niin olen minäkin. Yksimielisyyteen on luotava särö ja siitä kasvaa olennainen - hallitusero.

Jaa..?

Enkö olekin ihanan niljake? Oikein juudasmainen mustarotta joka nakertaa suojaustoimenpiteitä ja yllyttää kaikkia elämään kuin siat pellossa. Joku voi tietenkin kysyä miten nukun yöni? Oikein hyvin! Minuahan pidetään monessa yhteydessä narsistina joka ei piittaa kun itsestään. Mielialan saboteeraus on nyt tärkeää. kansalaiset usutettava toistensa niskaan, luotava kärttyinen ja toraisa ilmapiiri jossa kaikki toimivat arjessa uhmakkaasti viranomaisia ym kohtaan.

Että semmonen agenda...?

On aika siirtyä seuraavalle tasolle. Näetkös tämän koeputken kädessäni?

Juu...

Se on koronavirusräkää. Käyn sitä öisin sivelemässä vanhainkotien ovenripoihin, sairaaloihin ja isoihin ostoskeskuksiin. Hallituksen suojatoimenpiteet ovat olleet pirullisen toimivia joten minun on tehtävä vähän viheliäisiä temppuja jotta homma vuotaisi. Kun se leviää, kaikki näkevät hallituksen kyvyttömyyden ja se erotetaan.

Sehän on vakava rikos...?

Mutta johtaa hyvään lopputulokseen eli hallituseroon. ja vain muutaman kymmenentuhannen vanhuksen hengellä. Hyvää maanpetoksellista desanttitoimintaa joka tähtää riskiryhmäläisten ennenaikaiseen poismenoon.


Sehän on terrorismia?

Ei! Se on journalismia kauneimmillaan.


haastatteli Jukkis
Gravatar
jukkis
Mun silmissäni suomessa on vaikuttanut kolme älykästä politiikkoa; Matti Vanhanen, Ahtisaari ja Sanna Marin. Kaikki muut on olleet mun silmissäni joko tolvanoita tai parhaimmillaankin mitäänsanomattomia keskinkertaisuuksia. Mutta silloin harvoin kun älykäs ihminen, jolla vielä on arvot kohdillaan, pääsee ruoriin, sitä on syytä hehkuttaa. Olkoonkin että se on vastoin vakiintunutta tapaa jossa politiikot nähdään yksinomaan sanansa syöjinä, kelmeinä, ja epärehteinä kaikin tavoin mitattuna. Se on varmaan vähän kiusallistakin kun politiikkoa kehutaan koska yleisessä mielipiteessä ne on tyystin roistoja.
Gravatar
Humppaveikko
Sä olet nyt seonnut Marinin ulkoisesta olemuksesta, tai siis ihastunut. Ei näitä juttuja muuten voi selittää.
Piilota kommentointilomake