Pressa tuossa piti uudenvuodenpuheen joka liittyi temaattisesti vallalla olevaan ns. vihapuheeseen. Ongelmahan on kyllä  paljon laajempikin ja käsittää ulottuvuuksia joita ei voi vielä ymmärtääkään. Mutta pohjimmiltaan aihe käsittää  kansakuntamme henkistä tilaa, jossa nyt ei ole paljoa kehumista. Ei ole ollut kyllä pitkään aikaan.


Minen ota mitään kantaa varsinaiseen vihapuheeseen jolla käsitämme tietenkin ensisijaisesti rasistisen vihapuheen. En kylläkään lukeudu sen kannattajakuntaan. Niitä  syntyy kun netissä mellastaa pari harvinaisen häiriintynyttä tyyppiä, joilla riittää  suoltamista tämän asian tiimoilta. Sitä samaa länkytystä ja jankutusta ja näitten tyyppien usko on kova, että kun jotain asiaa vaan jankkaa jankkaamistaan, kaikilla on sitten kivaa. Minä pistän yleensä netin kiinni ja toivon että huomenna paistaa aurinko.

Antirasismiini on kyllä syyni. Pohjimmiltaan viha on negatiivinen tunne ja jos ihminen joutuu negatiivisuuden kierteeseen, se menettää itsensä. Sitä ei sitten enää tiedosta mikä on oikein ja mikä väärin. ja olen kyllä  oppinut että mitä negatiiivisempi tyyppi, sen enemmän kaikkia somaattisia vaivojakin. Viha kun jäytää myös terveyttä eikä  pelkästään mielenterveyttä.

img44447 previewImage

Mutta se 80% vihapuhujista on sitten niitä tyyppejä joilla on takanaan irtisanomiset, työttömyydet, alkoholismi, mielenterveysongelmat, avioerot, konkurssit ja ylipäätään kaikki se, mikä latistaa ja murtaa – paitsi jos saa tuntea itsensä  tärkeäksi etsimällä jotain vielä huonompaa ihmisryhmää, jota voi sitten parjata että sais tuntea itsensä paremmaksi.  Täältähän se viha kumpuaa, ihmisistä jotka on olleet vuosikymmeniä heitteillä vailla mitään tukiverkkoja tai yhteiskunnan kädenojennuksia. Oikeanlainen sosiaalipolitiikka siivoaisi vihapuheet itsekseen. Jos silloin olisi elvytetty Sipilän hallituksen alkuaikoina, tätä ongelmaa ei olisi, koska taloudellinen varmuus vähentää myös  vihan määrää yhteiskunnassa.  Tämä on ihan näin helppoa, paitsi jos on ollut joku Petteri Orpo valtiovarainministerinä.

Älkää jumalatuta tulko mulle selittään että se on ihmisestä ittestään kiinni eikä yhteiskunnan tilasta. Kyllä sen näkee näistä 90-luvun lamasukupolvesta paljonko niillä on mielenterveys- ja huumeongelmia. Se on sellainen murskattujen sukupolvi jonka tää Mauno Koivisto aikanaan teki. Sitäkin Tervo nyt sit kehuu telkkarissa….

Orvosta me sitten pääsemmekin hänen puheidensa pahimpaan lanseeraajaan eli tähän iltasanomien Haapalaan. Sanon suoraan että tämä ”ennusteleva” toimittaja on puhunut läpiä päähänsä jo kauan, ja on toimittajakunnan suoranainen häpeäpilkku. Anna Kontula hänet tiivisti olennaisesti sanomalla että hän vain sellaisenaan luo uutisensa kokoomuksen eduskuntapuheista ja on häpeäksi kaikille ammattitoimittajille.  Haapala on muuten sen verran itseään täynnä että kuittasi tämänkin toteamalla Kontulan antaneen hänestä ”tappouhkauksen.”

No niin. Olen seurannut Haapalasta käytyä kansalaiskeskustelua ja siinä on se sama sivujuonne kun on ollut omalla kohdallani näissä venäjä-jutuissa. Jotenkin kaikki näkökannat, mielipiteet ja vastamielipiteet vaan puoluepolitisoituvat. Totuus on riippuvainen itsekunkin poliittisesta maailmankuvasta. Se on aika outoa sillä  tälläisiä juttuja pitäisi pohtia niin, että joku puhuu totta tai epätotta, ihan riiippumatta mikä sen konteksti on. Ihan samalla tavalla joku voi vihapuhua ja se voidaan tulkita vihapuheeksi tai ei, riippumatta miten lähellä tai kaukana on jotain persuleiriä. Sillä jos hengenheimolaissyistään antaa jonkun puhua omiaan, se tarkoittaa että  se koko oma ohjelmakin, maailmankatsomus, nojaa jollain lailla valheelle eikä kestä  päivänvaloa. Miksi ihmeessä joku ehdoin tahdoin uskoisi juttuun joka todistettavasti ei ole totta? Asiat on joko totta tai ei, riippumatta mitä ympärillä tapahtuu.   

Silakkaliike on periaatteessa lähellä omaa sydäntäni sillä rasismin vastustaminen on YK;n ylläpitämä  universaali arvo. Siihen on vaan lorahtanut tämä ilmastodenialismin vastustaminen, joka vuorostaan on kaikkea muuta kuin universaali hyve. Eikä taatusti kuulu omassa tärkeysjärjestyksessäni turhan korkealle. Oikeastaan sijalle 788.  Ilmastonmuutos on globaaliin maailmanmarkkinaan oleellisesti liittyvä sumutus, jota tietenkin ylläpitävätkin globalismia kannattavat. Ilmeisesti silakkaliikkeen agenda on suojella näitä ns. tiedemiehiä jotka tätä maailmanloppua messuavat, ja suojella heidän hegemoniaansa jota politiikot ostaa ja muovaa. Omasta puolestani pidän heitä tiedemaailman häpeätahrana. Tämä on myös syy miksi epäilen vahvasti silakkaliikkeen jäävän hetkelliseksi leimahdukseksi, sillä uskoakseni n. 4% tästä kansasta uskoo ilmastonmuutokseen. Nekin yleensä teinejä joilla tunnetusti ei vielä ole kokemuksen synnyttämää arvostelukykyä.

Voisin vielä vilaisuttaa valtion ylläpitämää sensuurilaitosta eli mediapoolia, joka on tälläinen ulkopoliittinen rakennelma. Sen päätyö on estää kaikkinainen keskustelu jossa vain vilahtaakin sana Venäjä. Erityisesti se kysymys paljonko talouspakotteet maksaa kaiken aikaa, ja joista ei haluta luopua tai vähentää meidän oman aikamme suomettuneen rähmällään olon takia. Vain se on varmaa että se maksaa meille 3-5 milajrdia vuodessa menetettyinä vientiiuloina. Tai ihmisltähän tämä raha on pois. Tämä vuorostaan tarkoittaa että ihmiset ovat edelleen oman onnensa nojassa leikkauspolitiikan armoilla, kiukustuvat ja alkavat levittää vihapuhetta. Kiukustuneiden ihmisten seassa joku Haapala sitten provosoi valtamedian puolelta ja kannattaa kokoomuksen toimia, jossa sopeutetaan nämä menetetyt tulot leikkaamalla eläkkeitä tai koulutuspaikkoja.  Ja ihmiset hurraa. Ja silakkaliike jonka agenda on viimekädessä ilmastoverukkeella  kulutuksen suitsiminen ja siihen on tottakai edistyksellistä kuulua.

Kun katsoo näitä teemoja kokonaisuutena, ymmärtää että vikaa on nettikansassa, toimittajissa kuin valtamedian rakenteissa joka luotsaa suurpääoman omia intressejä. Sama valhe elää yhtä lailla valtamediassa kuin tässä nk. valemediassa. Ihmiset ovat tyhmentyneet ihan silmissä. Heidän tietämyksensä on heikkoa, näköalatonta ja selvästi jonkun provokaattorin johdettavissa. Minä en tiedä onko tähän muuta lääkettä kuin teot. Elintason vakautuminen. taloudellinen mahdollisuus ja vapaus kaikille. Kun edes kerran joku saa tuntea olonsa turvalliseksi ja vakaaksi, hänellä tuskin on mitään ituja lähteä jonkun helppoheikin matkaan joka messuaa ties mistä ja kenen puolesta.

Ajan kai takaa että syitä on sepissä kuin syissäkin. Oikeastaan täällä kaikki ajaa vaan omia etujaan - ja lyhytnäköisesti - ja koettavat kusettaa toisiaan minkä kerkeevät.

Mutta hyvä  että Presidentti nosti asian esiin. Mutta se pitäisi nostaa laajemmassa kontekstissa kuin mitä jotkut perussuomalaiset edustavat. Se pitäisi nostaa kansakunnan henkisen tilan puolesta. Tiedättekö muuten mitä Kekkonen sanoisi jos vielä eläisi: ”Avatkaa arkku, en saa ilmaa…” no joo, olipa hauskaa.

Jukkis
Gravatar
juppe
Ylilaudalla seuraillaan silakoiden sotasuunnitelman kehittymistä. Joku on jopa tietonen siitä, että palvelunestohyökkäykset on laittomia, mutta ei näy haittaavan.

https://ylilauta.org/sekalainen/115253921

Gravatar
juppe
Silakat on nyt vihollisuuksissa suunnilleen kaikkien kanssa ja lisäyllärinä on tää, että kissaihmiset muka vainoo niitä sen takia, että kissat syö kalaa. Kissan kuva on selkee natsin tuntomerkki.

Ei ehkä olis kannattanu alottaa jotain uutta just sillon kun porukka on pahiten sekasin kaamosmasennuksen takia.

https://www.facebook.com/groups/Silakkaliike/permalink/616666315763149/

Gravatar
juppe
Silakkaliike on sellanen vaihtoehto vihapuheelle, ettei tarvii huudella muille kun voi riidellä keskenään. Niillä on kova tappelu siitä, että ketä tällaiseen kaikille avoimeen liikkeeseen voi päästää mukaan, ja joku spämmää vähän väliä keskustelun sääntöjä, jotka on keksitty kysymättä muilta mitään. Vähän aikaa ne kai vielä jaksaa yrittää, mutta ei siitä kyllä mitään tuu.

Tää on sitä normaalia suomalaista maailman parantamista, mihin voi liittyä väkivaltaakin kun siitä ei yleensä oo haittaa muille. Joskus harvoin natsit innostuu mukiloimaan maahanmuuttajan tai anarkistit tekemään jonkun tuhopolton ja sitten ollaan huolissaan, mutta yleensä niitten rikosrekisterit täyttyy sillä mitä ne harrastaa keskenään ja perhepiirissä.

Vihapuhe johtuu etupäässä siitä, että ihan muut purkaa pahaa oloa haukkumalla muita, mutta näillä on hirvee tarve yhdistää se omaan toimintaansa, että ne vaikuttais isoilta tekijöiltä.

Gravatar
juppe
Valtavirtapolitiikassa tää on hoidettu paljon ikävämmin, koska se on vaikka sitä, että kysytään Päivi Räsäseltä jotain, mihin tiedetään jo vastaus, ja sitten päästään vihaamaan sitä luvan kanssa. Demokratia ja ihmisoikeudet on muka jotenkin vaarassa kun tällasella puolueella, minkä kannatus on ollu iät ja ajat jotain 4%, on sananvapaus niin kun muillakin.

Tämmönen gang stalking -meininki on ihan muuta kun se, että muutama kusipää kirjottelee omiaan netissä, mutta siihen ei sopis ees kiinnittää huomiota, koska sillon on vihollisen puolella.

Hyvä puoli kummiskin on se, että nää porukat, mitkä on ollu samanlaisen ryöpytyksen kohteina, elikkä vihreet ja halla-aholaiset, on tässä viime aikona ollut oikeestaan ainoot nousijat. Varmaan ne ottaa kristillisetkin mukaan sitten kun ne muodostaa hallituksen.

Gravatar
Juhnu
Kansanedustajat tarvitsevat maahanmuuttajia, koska muuten olisivat itse enemmän vihaisten ihmisten puheen kohteena. Tätä vihaa lietsotaan median nostamien yksittäisten tampioedustajien lausuntojen avulla. Lausunnot on usein jo pelkästään niin tyhmiä, että penaalin tylsimmät ottavat ne sitten vittuiluna. Itseä alkaa taas sitten vituttamaan sekä syyt - että seuraukset. Näin kuitenkin tulee iltalehtien (yms. lehdet) otsikoille paljon klikkauksia ja tilastollisesti paljon kävijöitä. Kävijöiden määrän perusteella voidaan hinnoitella mainospaikkojen hintoja ylöspäin.
Piilota kommentointilomake