Tuli heitettyä viimeisin luentonsa näillä tietämin tänään. Kuten aina lehdenjakajalla, neljän tunnin yöunilla. Kun ei tässä muutakaan, kerron päivästä ja mistä kaikesta jorisin. Oikeastaan mullahan oli kaksikin luentoa mutta keskitytään jälkimmäiseen jossa sentään pääsi arvosteleen kotimaamme akateemista arkeologiporukkaa pseudotieteilystä. Harvoin minä niin teen mutta nyt päätin revitellä.


Kotimaista akateemista arkeologiaa ja sen näkökulmaahan ei voi ymmärtää ellei tiedä mikä on germaanitulkinta. Se on se 1800-luvun saksalaisnäkemys jossa muinaisten goottien edeltäjät oli kelttejä ja ne loi kulttuurin koko pohjoiselle pallonpuoliskolle. Se kai vähän synty kateudesta välimeren korkeakulttuureja kohtaan. Siitä se levisi Ruotsiin ja yhdisty sikäläisiin rotuteorioihin ja nämä molemmat sitten rantautui meille svekomaniana tunnettuna aatevirtauksena.

Svekomaanisen periaatteen mukaan suomalaiset on ali-ihmisiä, rodullisesti kelvotonta porukkaa joka ei koskaan kyennyt luomaan omaa valtakuntaa, kulttuuria tai ylipäätään mitään. Ei ruotsalaiset historiaa varastaneet ole, suomalaisilla ei sitä ollutkaan. Läpikävin tämän koko ketjun miten se vaihe vaiheelta on edennyt akateemiseen maailmaamme jossa tämä pseudotiede elää edelleen vahvana. Meille suomenkielisille se on juurtunut porthaniliaisuuden nimellä. Se on taas oppisuunta jossa kova historia on just niinkun svekomaanit sen kirjoitti ja suomenkielisen rahvaan osaksi jäi Kalevala. Sopivan epähistoriallinen itkijämummojen epämääräinen kooste. Metafyysistä kerrontaa jolla ei kumota Birgerin hämeenvalloitusta. Samasta syystä kainuun kuninkaidenkin täytyy olla tarua ja sepitettä vailla mitään todellisuuspohjaa.

luento 1
Jukkis ja taustalla muinaiskunkkumme Fornjotur. Oliko äijä hstoriallinen olento vai vaan taruolento. Tässä Jukkis todistelee että oikea vastaus on, ettei kukaan tiedä mutta akateeminen tulkinta "luonnonvoimien symbolina" ei kestä mitään kritiikkiä.

Olihan se lennokas juttu ja itsekin pidin. Vaan kuten sanottua, alkaa jo kyllästyttään. Yleensä mut profiloidaan juurikin noihin muinaisjuttuihin ja sitä huomaa miten sitä toistaa itteensä. Samaa joka kerta, ja jos yleissössäkin on samoja naamoja, nekin on kuulleet ne litaniat. Svekomanian ryttääminen oli sentään allekirjoittaneellekin uutta ja virkistävää. Kyllä mun täytyy sanoa että kaikkee aikansa.

Tänään sielusta sattuu ja sydänveri vuotaa kun meitin pihalla on roskalava viimeistä päivää. Sinne saa asukkaat kantaa mitä tahansa kaatikselle kelpaavaa. MInäkin vedin raakasti kirjahyllystä kaiken mikä vähänkään bulkkia on, jopa kaikki ne iänkuiset sanomalehdetkin jossa on ollut musta juttua vuosien varrella. Aattelin alussa et niitä on sit kiva vanhana kattella mutta tiedän etten kattele, ja vielä vähemmän mitään leikekirjaa niistä rakentelen. Roskiin vaan. Jäljellä on vielä pahvilaatikko jossa on 75 kpl Prioni II -videota ja kuten sanottua, sydäntä oikein särkee kun joutuu ne meneen heittään. Muuten ne lojuu tossa vuosikausia. Otin onneksi luennolle mukaan videoita, viimeiset Tesla-lehdet ja zombievyöhykkeet ja mitä ikinä löysinkään ja sanoin että saa ottaa eikä maksa mitään. Ja kaikki katosi alle viiden minuutin. Hyvä niin. Uhkasin että ellei kelpaa, kippaan ne tohon roskikseen.

luento 2
Lisää pseudohistoriaa. Koska ruotsalaisten on täytynyt todistaa itselleen olevansa skandinavian vanhin kansa, on sen pohjalta rakennettu myös näitä jääkausikarttojakin. Yleensä jäätiköt lähtee viimeisinä saamelaisten ja suomalaisten kamaran päältä jotta voidaan osoittaa suomalaisten olevan fennoskandian nuorin kansa.

Ei siis enää luentoja, ei välttämättä kirjaakaan vähään aikaan. Sinikivisivusto uudistuu, tai siis taantuu pelkäksi blogiksi, enkä näyttäydy missään. Elokuvia ei enää missään tapauksessa. Hissuksiin olen riisumassa itseni historiani painolastista ja vapaa aloittamaan uuden sivun elämässäni. Mikä se sitten onkaan. Jotain se on.

jukkis