Elämä muuttuu monellakin tavalla ja yksi mikä jää pois on nuo luennot. Minähän niitä olen tehnyt vuosikymmeniä ja yhä useammin olen vaan vastannut epäävästi, kun on kyselty. Nyt aattelin että lopetan sitten ne puuhat virallisesti ja teen tossa kuun vaihteessa vielä viimeisimmän. Aiheena on joku eliitti -juttu joten voin odottaa että yleisökunta oottelee jotain salaliittoteoriaa, joten ajattelin kerrankin panostaa ja vetää kybällä niin korkealentoista ettei tosikaan.


Enkä olisi lähtenyt tähänkään mutta kun on samassa kaupungissa. Itse asiassa pidän kaksikin luentoa josta toinen käsittelee eliittisen esoterian ts vapaamuurarien roolia kaupunki-arkkitehtuurissa. On sitten oma kysymyksensä haluaako sen nähdä mitenkään negatiivisessa valossa sillä vapaamuurarillisen perinteen mukaan symbolit ovat avain alitajunnan pimeiden voimien kukistamiseen. Jos samat symbolit istuttaa katukuvaan, niin periaatteessa sen pitäisi vaikuttaa positiivisesti myös kaupunkilaisten ilmapiiriin ja asenteisiin. Tutkimusalue on tietenkin Tampere joka muuten on vapaamuurarien perustamakin ja vaalivat sitä vuosikymmeniä, elleivät vieläkin.

tiferet sinikivi
Kun revitellään niin revitellään sitten kunnolla. Tulemme oppimaan miksi Tampereen Hämeenkatu on 1116 metriä pitkä. vastaushan on ilmiselvä. Se on taivaan ja maan, Keterin ja Malkutin yhteinen lukuarvo 620+496.

MInulla on näihin aina se tietty asenne. En minä nyt mollaa ketään tai mitään mutta näissä on aina se sama kaavansa. Yleisö istutetaan penkkeihin jossa ne istuu hiirenhiljaa tuntitolkulla perskannikat hiessä. Puhujat vain vaihtuvat edessä, jotkut jorisee ja toiset mumisee ja jauhaa jotain jota on pakkokuunnella. Itsehän koetan aina vetää showmaisesti, suuria elämyksiä ja herättää nuutuvan yleisön ettei se ihan kuole. Vauhtia on aina piisannut. Toivottavasti tälläkin kertaa.

Toinenkin aihe löytyy ja se on menneisyyden kontrollointi. Puhumme oikeastaan muinaisttutkimuksesta ja mikä siinä mättää. Kaikkihan me tiedetään että maamme uljas menneisyys on piilotettu rantaruotsalaisen eliitin toimesta ja väärennetty härskisti. Näin ainakin Suomi24 -palsta tietää. Oleellista on, onko siihen perusteita? Ajattelin kerrankin sanoa sen ääneen että on todellakin olemassa ns. germaanitulkinta jonka pohjalta - yhdessä 1900-luvun rotuteorioiden kanssa - on luotu tämä svekomaaninen aatevirtaus joka enemmän kuin paljon on vaikuttanut myös tämän kansan historiantarinan luomiseen. On olemassa syynsä miksi Turku on nostettu niin tapetille ja muu suomi jäänyt lapsipuolen asemaan, eikä itäisiä puolia ole haluttu tutkia vieläkään. Minähän olen valmis viemään tämän niin pitkälle, että mielestäni ruotsinsuomalaisen eliitin pitäisi pyytää julkisesti anteeksi kaikkia rasistisia kommenttejaan joita on kuultu halki 1920-luvun. Se sai paljon vetoapua Ruotsin puolelta Karoliinisen instituutin kallonmittaajilta joiden mielestä kunnon ruotsalaisen ei pitäisi paritella apinamaisten suomalaisten kanssa.

nassyneula
Salomonintemppelin kaksi pylvästä..hups! Toinen on korvautunut Näsinneulalla. Sen millintarkkaa korkeutta ei muuten tunneta mutta jossakin 168-169 metrin välimaastossa se on. Salomonin temppelin kaksi pylvästä Boaz ja Jakin, kun nuo nimet laskee heprealaisella gematrialla, saa lukeman 169. Jopas sattui.

Onhan näistä puhuneet monet muutkin, irrationaalisesti ja sapekkaasti mutta harva tuntee sitä germaanitulkintana tunnettua pseudotieteellistä teoriaa siellä taustalla. Se on syynä miksi suomenruotsalainen eliitti aikanaan hävitti suomalais-ugrilaisen historiankirjoituksen siinä missä saksalaisparonit kadottivat virolaisten historian. Sehän vaikuttaa edelleen mistä todisteena tämä kiivailu esim suomalaiskuninkaiden olemassaolosta. Toisaalta me tavallinen kansa olemme tehneet siitä kritiikin välineen, eli se on enemmän poliittinen kuin historiallinen kysymys ja toisaalta yliopistot lakaisevat sitä toistuvasti maton alle, vaikka syytä ei niin olisikaan.

Yleensä en ole revitellyt tästä aiheesta vaan pitänyt kieltä keskellä suuta. En ole oikeastaan koskaan varsinaisesti haastanut tai provonnut. Mutta kerrankos sitä elämässään. Viimeisen kerran joten mitään menetettävää ei ole. Tämän jälkeen ei pitäisi tehdä enää ensimmäistäkään puhujakeikkaa. Pitäisi ja pitäisi niin.

jaavuori
En mene vannomaan saako tästä tihrusta mitään selvää mutta olkaa aktiivisia ja ilmaantukaa sunnuntaina 2.10 jos ootte Tampereen liepeillä. Tai en minä tiiä pitääkö näihin hankkia liput eukäteen? Silloin pitäs olla viimeinen kerta eläissäni kun mut nähdään livenä. Sitten on kaikki tehtynnä.

Hyvät uutiset jatkuu tästäkin, ainakin jos asustaa itä-suomessa. Aikanaan tein lyhytelokuvan 1964 joka esitetään Joensuussa lyhytelokuva-festareilla lokakuun 5-7. peräti kolmena iltana peräkkäin. Ainahan se hivelee tällästä itteensä täynnä olevaa elokuva-ohjaajaa. Matka on vähän liian pitkä jotta voisi kurvata limolla paikalle ja nousta tyylikkäästi punaiselle matolle. Enkä suoraan sanoen pannut tikkua ristiin, yksi näyttelijäkaartin jäsenistä teki kaiken työn.

Jukkis