Kerrotaan nyt tuo Netflixin asentaminen loppuunsa kun aloitettiinkin. Toista vuorokautta meni ja ilman neuvoja ja ohjeita ei olis tullu mistään mistään. Sanomattakin selvää että kun menee sormi suuhun eikä hommat pelitä, ne parhaat opasteet saa aina noista Vauva.fi -palstoilta ja noi wiralliset ohjeet kannattaa unohtaa alkuunsa kun ei ne vastaa oikein mihinkään.


Viimeksi jäimme siihen että asennamme ElisaViihteen koska sen kautta voi katsoa Netflixiä ja koska myyjä vakuutti että siinä on modeemi sisällä. Innokkaasti yhdistelen piuhoja ja lopulta on aika vetää töpseli seinään ja antaa Elisaviihteen rahista näytölle. Eikä mitään tietenkään tapahdu. Piuhojen paikkoja vaihdellaan, ja yritetään uudelleen ja aivan turhaan. On ja pysyy mykkänä.

Vasta jostain nettimaailman syövereistä löytyy joltain keskustelupalstalta tieto että oli viihdepaketissa sitten modeemi tai ei, ensimmäisen kerran sinne pitää kytkeytyä jollain ulkoisella nettiyhteydellä. Siis kodin laajakaistalla. Onneksi ei toista kertaa. Laajakaistan kiikuttaminen huoneesta toiseen olisi jo liiankin kohtuutonta.

Samalla selvisi sekin että kun myyjä sanoi että langattoman salasana on modeemin takana, hän ei tarkoittanutkaan viihdepaketin eli ns. digiboxin takaosaa vaan sen kotona valmiiksi olleen laajakaistan. Ihmettelinkin asiaa kun kojeen takana oli joku numerosarja joka näytti enemmän sähkölaitteen omalta sarjanumerolta. Siis sellainen joka laitetaan kaikkiin sähkölaitteisiin. En minä tällä tiedolla kyllä sitten mitään tehnyt.

boomerit
Jukkis-työryhmä asentamassa nettitelkkariin bluetoothia wifin sijasta.

Laajakaista kiinni ja uusi yritys - eikä taaskaan mitään. Muuten meni oikein mutta porttipaikka oli väärä joten piuha kiinni toiseen kohtaan ja ihme tapahtuu... valkeus tulee. ElisaViihde tosiaan avautui ja säädöksistä, tätä ette usko, sain kerralla onnistumaan langattoman yhteyden. Piti vain valita joku juttu ja painaa laajakaistasta samaan aikaan jotain nappia pohjaan jossa luki WPS. Luonnollisesti testasin asiaa sammuttamalla rakkineet, vetämällä väliin sähköt kokonaankin pois mutta aina se avasi ElisaViihteen. Se toimii. Ei tosin ilman että on laajakaista päällä, senkin opin. En olekaan niin boomeri kun luulin. Järki on hidas mutta se toimii kunhan saa funtsia aikansa miten mikin toimii. Suorilta käsiltä en yleensä osaa mitään mutta aamulla sitten.

ElisaViihde. Pitäisikö siitä sanoa jotain? Ei ole mitään sanottavaa. Ei ole aikomustakaan tutkia mitä se pitää sisällään mutta otsikoista päätellen jotain perhesarjoja ja kotimaisia dekkareita. Just ja joo. Voi äänittää salkkarit ja huvila ja huusin jos ei ehtinyt katsomaan. Nämä jätän omaan arvoonsa ja menen pääruokaan.

Nettiin ja Netflixin kotisivuille. Onpa helppoa rekisteröityminen mutta maksutapa on vähän kimurampi. Ei ole verkkopankissa maksamista. On vain Visa ja Mastercard. No niin, kenenkähän pistäisi tämän maksamaan puolestani? Kun jälleen tulee heureka että pankkikortissanihan lukee joku visa ja sillä pitäisi varmaan kyetä maksamaan? Kokeilen. Se kysyy luottokortin numeroa ja naputan siihen kortin kannesta löytämäni lukusarjan. Se kysyy turvakoodia? Turvakoodi? Ikinä kuullutkaan. Googlaus ja ilmenee että se on kortin takana oleva kolminumeroinen luku. Sitten vaan pankkilukuvarmistus, taas on yksi avainlukulistan määrä vähemmän. Eikä mitään tapahdu. Se vain työntää takaisin ja vaatii kunnollista luottokortin numeroa. Teen kaiken uudelleen eikä mitään tapahdu vieläkään.

Kun tälläinen ongelma tulee vastaan, neuvo löytyy keskustelupalstoilta. Sieltä irtoaa yksittäinen lause että onhan verkkopankissa määritelty että kortilla on lupa hyödyntää numerosarjaa? No niin, ei muuta kuin verkkopankkiin aktivoimaan kunnes vastaan tilttaa että pankki on huollettavana. Pankin koneet kaatuneet aamusella ja vikaa korjataan. No niin, selvisihän sekin. Meniköhän kaksi kertaa maksamani kuukausimaksut nyt lihottamaan niitten tiliä ihan turhaan. Pankin kaatuminen kyllä tuntuu salaliitolta tai siltä että jotenkin tähdet on vaan vastaan kaikkea mitä teen. Ylimääräisiä esteitä kasataan eteen tämän tästä.

Odottelen ja odottelen ja korjautuuhan se pankkiyhteys. Ei ole laskuttanut. Huh. Ei muuta kun taas polttelemaan avainlukulistan numeroita. Lähes juhlallisen hartaasti teen kaiken mitä pitää ja arvatkaa mitä - ei tapahdu mitään.

Vihdoin viimein ongelma selviää kun taas eksyn palstoille oppimaan. Se missä se kysyy valitse päättymisaika, se ei tarkoitakaan Netflixin sopimusaikaa vaan pankkikortin vanhentumispäivää. Vanha boomeri taas muistutti itsestään. Lopulta sekin korjaantuu ja netflix päästää sisään. Äkkiä telkkarille kattoon päästääkö se sisään ja naputettuani mitä se kysyi salasanasta, palatsin kultaiset portit avautuvat.

Vanha boomeri on tehnyt sen. Hypännyt teknologiaan josta ei tiiä mitään ja selättänyt sen. Seuraavaksi alan varmaan rakentamaan marsmönkijälle toimivaa radioyhteyttä NASAn laboratoriossa.

Jukkis
Piilota kommentointilomake