Ette usko mutta voitin teknologiakammoni ja kävin kun kävinkin ostamassa uuden töllön. Nyt näkyy ykkönen ja kaikki ja aikaakin meni vaatimattomat nelisen tuntia. On ylpeä olo. Asennushan oli sen tason projekti että jos siitä en nyt kerro, kadun sitä lopunikääni. Ylpeästi 1990-luvulta suoraan 2020 -luvulle.


En edes muista koska tuo telkkari tuli ostettua mut joku muistikuva on että se liitty jotenkin joko vuoden 2000 tai 2004 olympialaisiin. Oli lajinsa viimeisiä kuvaputkitöllöjä. Iso rohjake johon aika on polttanut kuvaruutuun ympyrän, ilmeisesti kynttilän savusta. Ikää sillä on ronskit yli 20v ja siinä samalla ostin siihen digiboxinkin. halvimman tietenkin. Kyllä se kova mylly oli kun ei koskaan edes sulaketta polttanut vaikka olis voinu syttyä palaan koska tahansa. Ainakin sen alla ja takana oli sellaset pölymäärät että vaihto oli paras aloittaa pölynimurilla. Nähtäväksi jää miten jaksan moisen rotiskon kantaa autoon ja kiikuttaa nekalan kierrätykseen. Menee videot samalla, sillä niiden piuhana on museoajan scart-liitin ja menee tietenkin myös se digiboxi joka niin ikään tottelee vaan scartia.

Paitti että tää uus töllö ei tottele. Milläs vitulla minä nyt saan sen kii digiboxiin? Kuin heureka välähti että tuli tehtyä se turhuuksien ostos ElisaViihde -paketti. Sehän on saakutti soikoon digiboxi ittessään. Kai? Myyjä sano et siinä on salasana modeemin pohjassa muttei ollut. Siinä oli joku sähkölaitteen numero yksin ja huvikseni naputin sen ja painoin tietty enteriä liian aikaisin ja töllö alko hakeen verkkoyhteyttä. Eikä ollu hanikkaa jolla sen perua ja se veivas ja veivas kunnes aikakatko sen pysäytti lopulta. Siinä kohtaa sudittiin sitten useemman kerran kun älytelkkari ei antanu hypätä sitä yli.

Lopulta meni hermo koko ElisaViihteeseen ja sen vittumaiseen asennukseen. Tai ei menny. tiesin jo alusta asti ettei sen asennus tuu onnistuun tälläseltä tumpelolta. Mut töllö oli saatava näkyyn ennen kun muija tulee töistä. Toinen heureka et vois mennä takas Giganttiin ja ostaa uudemman boxin. Myyjä katto setä-boomeria vähän aikaa ja sano ettei niitä oo enää ollu pian kymmeneen vuoteen. Telkuissa on ne sisäänrakennettuina eikä tartte kun panna antennijohto kii. No niin, ei onneks arvokkuus kärsiny.

No sen jo osasin. Panna antennijohdon kii ja valita asetuksista oikeat valinnat. Antenni vai kaapeli: Digitaalinen vai analoginen ja parit alikysymykset. Ja uskokaa kun sanon että jo neljännellä tai viidennellä meni valinnat oikein. Lopulta valittin ilmeisesti oikein kun se haki kanavat. Tosin aina alussa se muistuttaa nettiyhteydestä muutaman sekunnin mut kai siihen tottuu tai sen saa paikalleen.

boomeri
Se että panee uuteen telkkariin virtajohdon kii, antennipiuhan toiseen kohtaan ja antaa koneen hakea kanavat vei aikaa 4-5 tuntia. Roskaa tuli tuhottomasti, ja kaiken maailman kiinankielisiä ohjekirjoja pitkin lattioita.

Niin, se miksi sen ostin on tuo NetFlix. ja kuten myyjä gigantissa sanoi, se kysyy vaan kerran langattoman nettiyhteyden sijaintia, salasanaa, wifi-yhteyksiä ja onko laajakaista kiinni telkkarissa ja onko varmasti kännykkäkin yhdistetty telkkariin langattomasti ja mitä muuta, mistä en tajunnu mitään enkä tuu ikinä tajuaan. ja onko teillä kotona langatonta yhteyttä? Hyvä kysymys. Kerran koetin läppäriä kii puhelimeen kun laajakaista pätki ja sekin vei vain alun toista viikkoa että löysin viimein oikean kohdan josta piti valita. Langattomista yhteyksistä en tiedä sitäkään vähää. Noh, laajakaistakin on toisessa huoneessa enkä aatellu ostaa kymmenmetristä johtoa ja viritellä sitä pitkin olohuoneen seinälistoja.

Siis sittenkin ElisaViihde. Sen kautta näkee Netflixin. Kattoin jo valmiiksi että 2.50e per minuutti tukihenkilö ja aivan varmaa että sinne saa soittaa. Pitäiskö sittenkin ettiä joku asennustaitoinen? Joku nörtti jolle kelpaa satanen tunnin työstä? Pimeesti? Ehkä se osais virittää älytelkkarin suoraan verkkoon kun siinä kai semmonen ominaisuus on?

Tällästä se boomerin elämä on uudenlaisen teknologian parissa. Muistan kyllä kun tuli ekat tietokoneet joskus 1990-luvun lopulla ja ne piti kaikki ite säätää ja asetella. nettiyhteyden kytkeminen oli erittäin pirullista ja sähköpostin kytkeminen vaati tietoa kaikista POP-palveluista. Nyt se sit alkaa taas uudelleen ja sehän vituttaa jo etukäteen. En ees tajunnu miten vaikeeta voi olla jonkun suoratoistopalvelun saaminen jos lähtee ihan nollapisteestä. Eikä olla ees lähellä maaliviivaa.

Ja jotenkin tunne että tämä tarina tulee vielä jatkumaan... eikä välttämättä hyvien tähtien alla

Jukkis
Piilota kommentointilomake