Populaari

Kaikenlaisia arvosteluita
Tottahan se piti nähdä omin silmin - sturmbock -linja. Maistelkaa itse sanaa; Sturmbock! Eikö kuulostakin ihanan saksalaiselta, sotaisalta ja sen sanojaksi ei ole vaikea kuvitella teräskypäräistä wermachtin kenttävääpeliä. Kun kerran on nähty syksyllä 1944 rakennetut Porkkalan venäläisbunkkerit niin käsivarren lapissa on sitten olleet saksmannit rakentamassa vastaavia. Ulkopolitiikka nyt vaan oli silloin sellaista.

Kun nyt tupakantumpin osalta syvennyin tutkimaan aihetta nimeltään mikromuovi, niin miksen jakaisi tietouttani. Mikromuovihan on saanut alkunsa yhteiskuntakeskustelussa tyynenmeren valtaisasta muovipyörteestä, jossa muovi hajoaa yhä pienempään ja pienempään tilaan. Mitä aihetta opin, ei se niin vakava uhka ole, mitä julkisuudessa paisutellaan ja Suomen kaltaisessa pikkumaassa sen esiintyvyys on marginaalista luokkaa.

Jean `Sibbe´Sibelius taisi todeta että vanhemmiten itsekritiikki kasvaa kohtuuttomiin mittasuhteisiin. Sen takia taisi vetää viinaa säveltämisen sijasta? Sipuli-sibbeä on pakko tässä asiassa ymmärtää, kun edessä välkkyy tyhjä sivu LibreOfficea joka odottaa sitä ensimmäistä kirjaintaan. Se pitää valita kabbalistisesti tai muuten ei tule mistään mitään ja sen vuoksi sen pitäisi olla pehmeä bee.

Ei sitä päivää etteikö päässä vellovat projektit veisi ajatuksia kauas arjesta. Aika selvää että ne toteutetaan koska eivät jätä rauhaan, mutta aikatauluista ei tietoa. Kun tuossa hehkutin tuota operaatio Rautaristiä niin hissuksiin se alkaa saada teemaansa joka on nimeltään Valtakunnankatto. Ilmataistelut Saksan taivaalla johon kirjoitin jo pienen harjoituskappaleenkin jonka voin yhtä hyvin tässä esittää, kun ei se kumminkaan sellaisenaan kelpaa itse kirjan sivuille. Saattepahan nyt lukaista mikä ero on normilla blogitekstillä, joka tehdään huolettomaan sävyyn, ja mitä on kun koettaa vakavasti jotain duunata.

Puhutaan vielä kerran tupakantumpeista oikoaksemme muutamia vääristyneitä käsitteitä. Ihan vaan provotaksemme. Mikä on totuus tupakantumppien muovista joka päätyy vesistöihin ja meriin, tai mikä on tupakan sisältämän myrkkyjen määrä tai alkuperä. Lukekaa ja hämmästykää. Samalla toivotan hyvää juhannusta.

Jostain syystä kun katson olevani vielä viimeisiä tupakanpuolesta puhujia, pisti silmääni uutinen, jossa linnunpoikanen oli tukehtunut tupakantumppiin. Kun sitä oli kauhisteltu ja pöristelty aikansa, menin sitten työntämään siihen(kin) nokkani ja sanoin sitä valeuutiseksi. Vaan aina kun liikutaan somen alustalla, mitään ei voi koskaan perustella vaan on tyydyttävä toteamaan asiat poleemisesti parilla relatiivilauseella mutta onneksi on tää oma sivusto.

Palaan vielä kerran tähän Hankamäen maanmainioon opukseen, sillä jotenkin se vaan on vertaansa vailla. Itselleni se kolahti kumminkin sen verran että olen tässä päiväkausia ollut huvittuneessa tilassa joka on tietenkin hyväkin, kun ajattelee miten tosikkomaista kaikki muuten on. Enemmänkin soisi tälläistä.

Aina kun on kielletty kirja niin jukkis sen lukee. Nyt on kyse Jukka Hankamäen filosofisesta tutkimuksesta Totuus kiihottaa, joka on jo ehtinytkin saada kohujulkisuutta ja sisältöä siteerattu julkisuudessa siihen tahtiin, että kirjan kustantaja Ajatuspaja on vetänyt sen pois takaisinarvioitavaksi. Mitään digitaalista ei voi kuitenkaan kokonaan kadottaa, joten olen minäkin siitä kopioni saanut. Nyt arvioidaan.

Tänään taas historiaa. Telkusta tulee tänään joku leffa Winston Churchillistä, jonka aattelin kattoa. Winston on briteille yhä se ykkönen, eikä ajan hammas hänen suosiotaan kalua. Toisaalta Winstonissa on sitten paljon sellaista joita historiankirjat eivät mielellään kerro, joten on kai oikeus ja kohtuus, että tällä kertaa puhutaan siitäkin.

Onhan se ihan uusi bongailuharrastus kun alkaakin bongata kuvauspaikkoja. Miettiny vähän ettei se Kirkkonummen tanhua oikein sovi kolkoksi kummitusmetsäksi kun se on sellasta avopaikkaa, avoimine kallioineen ja rantaseutujen käkkärämäntyineen. Tuli sit mieleen tuo Hollolan Tiirismaa jossa on kaksi kertaa jo käynytkin, ja nyt kolmas kerta kruunaa seudun.