Populaari

Kaikenlaisia arvosteluita
Luitte aivan oikein. Piipahdin tänään ex-neuvostoliitossa ja jännää oli. Säätkin suosi, vähän liiankin kanssa. Jokainen saattaa jo nyt aavistaa että kyse oli retki Porkkalanniemen maisemiin jossa en ikinä ole aiemmin käynytkään. Enkä edes tiennyt kuin hatarasti tälläisenkin olemassaolosta. Mitä näkee ja kokee sellainen joka ensimmäistä kertaa eläissään lähtee itsensä neuvostojenliiton maille?

Taas on pienen elokuvahetken paikka. Kuten toissapäivänä mainittin, niin jotain on tulossa mutta yllätti ittenikin että tulikin valmiiks jo parin päivän editoinnin jälkeen. Sekin aikas hitaalla tempolla. Efektielokuvahan tämä on ja kun tässä vielä kehittyy, niin pian tulee se päivä että on taidoissa vaan taivas kattona ja alan olla tyystin pysäyttämätön.

Mulla oli tänään kiva päivä. Jälleen yksi efektilyhäri eli ns. greenscreen -kuvauksia. Vastoin tapojani en aatellu paljastaa rivilläkään mistä se kertoo, koska lopputulos on kummiski nähtävissä viikon tai kahden päästä. Mutta jotain kummiski joka saattaa yllättää.

Ihan kiva päivä. Varmaan muutkin koronakaranteenilaiset oli sitä mieltä, että luontoon uskaltaa turvallisesti mennä, ja näillä luontopoluillahan ym kohteissa on kiistatta ollut väkeä ruuhkaksi asti. Me sentään oltiin ns. työasioilla eli kuvauspaikkoja kartoittamassa.

Tässä on ollut aikaa siwistää itseään ja silloin tällöin tutkiskelen toista maailmansotaa. tai miten niin silloin tällöin, muutahan en oikeastaan luekaan sillon kun haluan relata sohvanpäällä. Jostain syystä ilma- tai merisota on nykyinen suosikki ja ilmasotaan palatakseni, huomasin että ns. tutkasota on pitkälti tuntematon aihepiiri. Suomeksi siitä ei saa mitään tietoa, ja wikipediakin on niin tekninen juttu, ettei siitä satunnainen lukija tule hullua hurskaammaksi. Toivotaan että tämä katsaus vähän avaisi asioita.

Sitten katsaus marginaaleihin. Suomessahan vaikuttaa muutama vaihtoehto -sivusto ja facessa sitten vähän enemmänkin vaihtoehtoliikkeitä, ja mielenkiinnosta eilen tutkailin mikä on niiden kanta vallitsevaan koronavirusepidemiaan. Vaihtoehtotyypeiltä kun odotetaan myös vaihtoehtoista näkemystä, joten katsaus oli mielenkiintoinen. Jos ei muuta niin tulevien tutkijoiden silmille.

Puhutaas tänään jostain muusta kun koronasta. Puhutaan elokuvien editoinnista eli niiden valmiiksi saattamisesta. Minähän olen ollut tätä harrastetta tehnyt vasta pienen aikaa, joten olen kaukana expertistä enkä tarjoa nytkään kuin sen filosofiaa. Uskon kuitenkin että joka ei tästä tiedä mitään, vähän pääsee sisälle.

Kerron teille tänään syvällisiä. Avaan sieluni sopukkoja. En suinkaan kokonaan vaan sen miten asennoidun elämääni tämän poikkeustilan aikana. Historiallisen ja toivottavasti ainutkertaisen poikkeustilan aikana. Miten sen kestän henkisesti, motivoin itseni kestämään ja toivon toistenkin kestävän

Mää ny näytän tän kun lupasin, ja koska teema ihan vahingossa symboloi päälläolevaa koronavirusta. Helmikuussako me tätä tehtiin ja silloin ei pandemiasta tienny vielä mitään, joten vahingossa meni kaikki kohdilleen. Muutenhan tää on jopa kotitekoiseksi avaruuskauhuksi harvinaisen camppia ja kalkkunaa. Mutta ei se kestä kun kymmenkunta minuuttia tai vähän yli.

Yksinoikeudella Sinikivi. Politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala on ollut tapetilla monenkirjavien eduskuntajuorujensa ansiosta. Kun ei tässä muutakaan, niin pyysin häneltä erikoishaastattelua johon hän yllättäin suostui. Haapala valoittaa meille nyt asioita tarkoitusperistään ja siitä ilmenee monia kiinnostavia seikkoja. Haastattelu on luonnollisesti yhtä aito kuin Haapalan iltasanomien kolumninsa sisältö.