Kuten kuvasta näkyy, ei allekirjoittanut ole missään kohtaa osoittanut sympatiaa rokotekriitkoita kohtaan. Valaisen vähän laajemmin mistä siinä on kysymys ja teen tälläisen henkilökohtaisen tilityksen. Kukin saa olla siitä omaa mieltään samaten kuin siitä olenko oikeassa vai väärässä. Tämä on kirjoitus todellista `varjojen salaseuraa´vastaan joka osaa soluttaa, yllyttää ja lopuksi tuhota minkä tahansa instanssin johon se pääsee luikertamaan sisään.


Minähän olen aina rakastanut kaikkia vaihtoehtojuttuja. Erityinen lukkarinrakkaus on ollut rajatiede vai pitäisikö sitä nykyisin kutsua NewAgeksi? Se on ollut olemassaolonsa ajan hyvinkin tervehenkinen yhteisö. Se ei ole juurikaan päästänyt sisäänsä huumehemmoja ja tietäen että pilven pössyttely ei kehitä ketään sisäisesti sfääreihin vaan lähinnä rappeuttaa. Samalla on pidetty ulkona kaikki saatananpalvojat, seksuaaliset saalistajat ja hyväksikäyttäjät, poliittiset kiivailijat ja ääriliikkeiden edustajat muutamia mainiten.

Sitten on se toinen sakki. Se on vapaasti vellova somekansa joka on syntyisin sieltä pakolaistsunamin ajalta ja joka on oppinut matkan varrella kaikki kikat. Se on mustanpuhuva vihaa tihkuva yhteisö jonka voi tiivistää vaikka MV-sivuston taustapiruina. Nimenomaan takapiruina. He ottavat jonkun wirallisemman yhteisön edustajakseen, yllyttävät sitä ylilyönteihin ja tönivät sitä törmäyskurssille. Tämä takakerho aikanaan vei perusuomalaisilta maineen ilmeisesti pysyvästi ja vei sen linjoille josta sen on vaikea päästä pois. Halla-aho niitä töni pois ja koetti ne siivota lyhyen puheenjohtajakautensa aikana. Aikanaan ne tuhosivat Ilja Janitskinin huomatessaan että hän julkaisee mitä tahansa kansansuosion nimissä ja tekivät MVstä hulluuden ja häiriintyneiden ihmisten mekan joka vei lopulta ylläpitäjänsä vaikeuksiin. Nythän sen nykyinen päätoimittaja Janus Putkonen on hyvää kyytiä astumassa samaan miinaan ja havaitsee januskin pian, että hänen sivustonsa muuttuu höpö-höpö -jutuksi josta tulee vielä mielikuvitusuutisten symboli. Putkosella on kuitenkin kunnioitettava historia vaihtoehtoilijana ja sääli katsoa miten sivusto ajaa itseään alas ja Januksen itsekritiikki ja arvostelukyky sulaa olemattomiin. Molemmat ovat tehneet sen virheen että tavoittelevat vain kävijämääriä oman uskottavuutensa nimissä.

shadow league
Some-maailman varjoliiga harvinaisessa yhteiskuvassa. Voi tuntua uskomattomalta mutta tämä väki on todellakin olemassa ja ovat varsin ammattitaitoisia esiintyessään kokonaisen kansanliikkeen nimissä.

Se miten nämä varjotyypit vaikuttavat on kaikkinainen manipulointi ja valehtelu. He tehtailevat mitä tahansa "uutista" piittaamatta sen todenperästä yhtään. Valehtelulla saavutetaan paremmat tulokset vaikka aikaa myöten se potkiikin omaan nilkkaan mutta he osaavat taidon jättää joku toinen vastaamaan niistä. Ei heitä paljoa ole, ehkä noin satakunta kansalaisaktivistia jotka ajattelevat suurinpiirtein samoin tavoin. He kuitenkin osaavat esiintyä kokonaisen kansalaisliikkeen nimissä. Esiintyessään aktiivisesti lukemattomilla nimimerkeillä heitä on vaikea vastustaa kaikkien niiden jotka ovat jossain määrin riippuvaisia omasta lukija- tai kannattajakunnastaan. Heikkous jota tämä varjojen liiga ei jätä hyödyntämättä.

Politiikko ei oikein uskalla suoraan sanoa heidän olevan hörhöjä koska pelkää suosionsa puolesta. Toimittajatkin maalittamisen pelossa varovat sanojaan. Mutta sitten on ne lukemattomat facesivujen ylläpitäjät jotka haluavat itselleen lukijoita ja kävijöitä mikä luonnollista on. NewAgerit joilla voi olla pientä liiketoimintaakin tai ovat pienyrittäjiä. He kamppailevat kultaisella keskitiellä, eivät halua sivunsa muuttuvan qanonistien pelikentäksi josta syntyy valeuutisten temmellyskenttä mutta toisaalta eivät uskalla avoimesti vastustaakaan ja siivota kommentteja koska pelkäävät vastareaktiota ja että heidät hylätään. Rehellisesti sanoen aikas paskamainen tilanne ylläpitäjälle.

Qanon on paha liike. Se on äärioikeistolainen taustaltaan ja soluttaa kovaa kyytiä NewAgea. On tehnytkin sen jo. Se käyttää hyväkseen. Kun joku homeopaatti joutuu puoliväkisin sallimaan anti-rokote kiihotuksen yms on hintana useinkin kuukauden bannit. Varjojen ihmiset vaan lähtee soluttamaan toista yhteisöä eivätkä juurikaan tukeaan anna tuhoamalleen yhteisölle tai ihmiselle joka vain halusi harjoittaa elinkeinoaan. Tämäkin on vasta alkua. Qanonistit kun eivät tyydy meluamaan. He maalittavat, uhkailevat, pelottelevat joukolla, käyvät häirintäkampanjoita ja yllyttävät ihmisiä yhteiskunnan vastaisiin asenteisiin. Vai luulitteko te todella että tässä on kyse pelkistä rokotteista tai maskinkäytöstä? On kyse laajemmasta yhteiskunnan vastaisesta agendasta jossa instituutiot ovat vihollisia, ovat ne sitten virastoja, ministeröitä tai mediataloja, poliisi- tai lääkintähenkilöstöä. Näille kaupunkisisseille koko yhteiskunta on vihollinen joka pitää kaataa. Sisseinä he osaavat pysyä piilossa ja yllyttää edusmiestään, olkoon nyt Janus Putkonen tai Ano Turtiainen mytologisoimalla nämä mielistelyn avulla "kansan syvien rivien tulkeiksi" kunnes saavat kliimaksinsa: yllyttämällä tai sanomalla jotakin joka täyttää rikoksen tunnusmerkit. Se voi olla laiton uhkaus, vihakampanja tai mikä onkaan mutta kun asianomainen joutuu käräjille, varjoliiga katoaa ja jättää yllytettävänsä yksin susille. Niin tapahtui Janitskinille aikanaan.

Minulle ei ole tullut mieleenikään lähteä edes puolivarovaisesti tätä ryhmää komppaamaan. En ole kyllä aiemminkaan kunnostautunut mielistelemällä ketään ja kaikkein vähiten haluan päästää ääneen tyyppejä jotka ovat pohjattoman häiriintyneitä omassa mielipuolisessa agendassaan. Tokihan olen säälien katsonut rajatiedepiirien muuttumista qanonisteiksi eli suomeksi sanoen politisoituvan. Vieläpä varsin ikävään suuntaan. Rajatiedepiirit ovat olemassaolonsa ajan olleet hyvin elämyskeskeinen yhteisö ja samalla se on ollut sen rikkaus mutta myös heikkous. Uudet asiat kiinnostavat aina ja saavat myönteistä puheensorinaa. Toisaalta jos tämä uusi asia on motiiviltaan pahanilkinen ja valheita täynnä, se ajaa syvemmälle syöveriin ja varjoliigan valhetehtailu menee helpolla läpi - liiankin helpolla. Se muuttaa myös nämä valonlapset sysimustaan viemäriin.

Kun ihminen on tarpeeksi syvällä näissä jutuissa, ei niitä ainakaan tosiasioin sieltä vedetä pois. On ihan sama lukeeko mediassa että rokote on selättänyt koronan, rokotteiden ansiosta sairaalat ovat tyhjinä ja yhteiskunta voidaan avata, pitää silti rokotteita vastustaa henkeen ja vereen. Jopa senkin uhalla että rokottamaton ottaa selvästi tiettyjä riskejä oman terveytensä kanssa ja kiihotuspuheiden ansiosta oikeasti kuvittelee selviävänsä jonkun mustikkamehun avulla tai mitä kansanvinkkejä nyt onkaan. Sillä valtamedia tässä kohtaa edustaa pelkkää viholliskuvaa. Joka päivä kriitikko etääntyy kauemmas ja kauemmas omaan loukkoonsa jossa ei enää ole kuin samanmielisiä puupäitä ja alkaa syntyä kulttimaisia ominaisuuksia. Kultin ensimmäinen sääntö kun on aina eristää jäsenensä ja sitten luoda heille koetinkivi jonka tekemällä testataan uskollisuus kultille.

Äärioikeiston, tai pikemmin MV-sivuston takapirut, sen päästäminen newagereita raunioittamaan oli paha virhe josta genre ei tule toipumaan. Tämä toivoakseni avasi vähän motiivejani. Ensimmäinen asia on se faktapuoli. Rokotekriittisten jutut eivät ole älyllisesti rehellisiä, he valehtelevat ja osaavat vedota itsekunkin tietämättömyyteen. Sen kova ydin koostuu pahoista ihmisistä joilla on ikävät yhteiskuntavastaiset motiivit. Heidän juttujaan levittäviä kohtaan pitäisi tuntea lähinnä sääliä; he ovat höynätettyjä ja hyväksikäytettyjä joita manipuloidaan toistuvasti.

Tämä on minun näkökantani eikä se siitä tule sanottavasti muuttumaan. Tällä hetkellä ollaan turbulenttisten voimien vellottavana joka toivottavasti rauhoittuu samaan tahtiin kun taudinkuva rauhoittuu ja pian alkaa vaikea lakaista maton alle rokottamattomia jotka harovat happea teholla. Pelottelua te sanotte - mutta onko se sitä?

Jukkis