Tämä on taas näitä omia kuuluja tutkimuksiani mutta uskokaa tai älkää, että odottelin jo keväästä asti Välimerelle kylmiä ilmanaloja. Enkä suinkaan mistään ilmastosyistä vaan puhtaasti rajatieteellisessä hengessä. Tai siis pikemmin arvaten ilmiön jota ei ole virallisesti olemassa ja vaikka olisikin, ei sitä kukaan osaisi edes selittää.


Olen kyllä seurannut ilmiötä jo pitkään. Tiettävästi se alkoi jo silloin kun prinsessa Diana kuoli ja uutinen tavoitti maapallon koko väestön alta aikayksikön. Tällöin magneettisuutta mittaava satelliitti teki hyppäyksen eikä kukaan tiedä mistä tämä magneettipiikki ilmaantui.

Poislukien heille joilla päänupissaan on vähän esoteerisemmat ajatukset. Oli nähkääs varmistunut että ihminen stressaantuessaan, tai surressaan, kauhistuessaan, miten vaan, hänen sydämensä sähkömagneettinen kenttä tuplaantuu. Ja jos on miljoona, mieluiten kymmeniä tai jopa satoja miljoonia ihmisiä, se luo paikallisesti vahvan magneettikentän. Ja kun on magneettikilpi jonkun alueen päällä, se estää lämpösäteilyä pääsemästä ja pikemmin luo kylmänhuurteisen sääilmiön.

1536598 10151994542734262 339014573 n
Eivät ihmiset pakkasyönä nukkuessaan tiedäkään kylpevänsä mystis-maagisessa valossa. Sellaiset tapaa syttyä valotolppien päihin aina 20-100m korkeuteen.

Eikä sitä kukaan osaa selittää että se voi tapahtua välittömästi tai sitten se tapahtuu seuraavana talvena. Niinhän sitä sanotaan että sotatalvet on aina kylmiä ja siitä on ihan tilastonäyttöäkin. Talvi 1939/1940 jää ikimuistoiseksi koska silloin alkoi toinen maailmansota. Saksan hyökättyä venäjälle 1941 seuraava talvi oli melkomoinen, ainakin jos sattui olemaan Moskovan edustalla. Viimeinen sotatalvi 1944/1945 oli Ranskassa kylmä eli kylmärintama ikään kuin seuraa rintamaa.

Ja onhan se niinkin että kun maailma päättyi ydinsodan partaalle 1962 seuraava talvi oli erityisen luminen ja kylmä ainakin siellä minne pelättiin ensi-iskua eli Britanniassa. Tsernobylin räjähtäessä syksyllä 1986 oli talvi 1987 sitten jo ikimuistoisen kylmä. Kun se ydinvoimala räjähti siellä Japanissa, niin yllättäen, kukaan ei tiedä mistä se tuli, alkoi satamaan räntää ja tuuli muuttui purevaksi. Suru aikaansai sääilmiön.

Onko se siis sinänsä ihme että kylmät pakkaset seuraavat nytkin pahiten koronakuolemia omaavia maita? Espanja etunenässään mutta missä vain surua ja hautajaisia piisaa, sinne ne kylmät ilmanalat osaavat suunnistaa kuin salaperäisen vaiston ohjaamina.

Eikä tämä ole sellainen ilmiö jota olisi helppo säätilastosta kaivaa mutta jos sen ottaa työkseen, huomaa sen pitävän paikkansa. Asia todellakin on näin vaikkei sille ole olemassa kunnollista teoriaa. Mutta me tiedämme. Tilastokummituksen joka täyttyy kerta toisensa jälkeen. Eikä sille vissiin kannata kun epäuskoisena pudistella päätään, sillä asia on kumminkin niin, ettei maapallo ja sen mekanismit salaisuuksiaan noin vain lahjoittele.


Jukkis
Gravatar
juppe
Tää nykynen ilmastomökähän alko siitä, että The Day After Tomorrow teki viherhiippareihin niin ison vaikutuksen, että ne otti näistä asioista selvää ja pelkäs vähän aikaa taas uutta jääkautta. Sillon piti selitellä, että se ei tuu ihan niin nopeessa aikataulussa, mutta politiikassa päätettiin nujertaa tää uus liikehdintä heti alkuun, ettei vihreitten ilmastonlämpenemishihhulit olis käyny ihan tarpeettomiks.

Se vei kummiskin vaan enemmän aikaa kun niitten piti kehittyä niin rasittaviks, että tilalle äänestettiin feministejä, vaikka ne ei oikeestaan liity näihin ympäristöasioihin millään tavalla. Ennen vallan vaihtumista oli jo tärkeintä, että pääsi huutaan yleensä jonkunlaisesta ilmastonmuutoksesta, niin että ilmasto oli lämpenemässä tai kylmenemässä sen mukaan, että millasia ilmoja oli pidelly, ja aina se oli olevinaan tieteellinen tosiasia.

Gravatar
juppe
Nää jutut liittyy selkeesti auringonpilkkuihin, mutta se on niin tylsä selitys, että pitää keksiä jotain muuta.

Aurinkokunnan lämpeneminen on kanssa samanlainen ilmiö, koska siihen liittyvä maaperän lämpeneminen on selitetty tälleen, että ilmastom muutos! Ölö ölö öö! Sitten pitää ihmetellä, että miten vitussa se ilmasto vaikuttaa ensteks syvällä maan sisällä ja sitten alkaa tulla kaikennäköisiä maanvajoamia, mutta ilmaston lämpenemistä pitää vaan odotella sitkeesti vuoskymmeniä niin kun jo vuoskymmenet aikasemminkin.

Mä oon tarpeeks vanha muistaan, että ilmaston lämpeneminen on vaan perseääliötason tekosyy niille oireille, mistä aluks veikattiin ilmaston kylmenemistä kun tää nykynen jääkausi on vielä kesken. Sitä ilmastokatastrofia, elikkäs ihan tavallista lämmintä kautta, joutuu vielä odotteleen ihan jonkun aikaa, mutta tällä tasolla on luontevaa huutaa, että jäätiköitten sulaminen koko aurinkokunnassa johtuu suomalaisien ilmastopäästöistä.

Piilota kommentointilomake