Tulihan se päivä vihdoin viimein kun tuli päästyä ihka aitoon kummitusmetsään. Sitä herkkuahan ei aina saakaan eteensä. Kerronpa kokemuksia ja tuli tehtyä pieni videontapainenkin aidossa Blair Witch Project –hengessä. Sillä erolla et me sentään päästiin sieltä hengissä poiskin.


Kiinnostuin Pahakorvesta kun ekaa kertaa luin siitä netistä jonne nämä paikallisperimät ennemmin tai myöhemmin löytää tiensä. Huhut tietää että ihmiset välttelevät paikkaa, ilmeisesti siksi että siellä ei kasva marjoja ja tuskin nousee sieniäkään. Myös eläinkunta on sen verran fiksua että tajuaa pysytellä  sieltä poissa, joten sinne on turha lähteä pyssyn kanssa. Nyt kun tuli paikka itse nähtyä, niin myönnän tämän todeksi. Eivät edes linnut sirkuttaneet vaikka ollaan toukokuussa ja pesimä-aika on kiivaimmillaan? Itse asiassa siellä eivät  syöneet edes itikat sillä jopa hyönteiset vaistoavat siellä jotakin…?


kumma menhir
Yhdestä toisesta mettästä tuli bongattua tällänen kumma menhir -tyyppinen kivi
 

Niin, mitä siellä nyt vaistotaan sitten. Kuuleman mukaan siellä tulee kolkko tunne niinkun joku tuijottaisi. En tiedä, itse en tätä kokenut kun koetin vaan rynytä mettän läpi kohti muinaishautaa. Eikä sinne sitten päässyt mitään kautta koska aina oli joku suo tai kosteikko välissä. Matkaa ei enää olisi ollut kun alun toista sataa metriä mutta vaikka kuinka koetti kiertää ja kaartaa niin oli kun itte mettä yrittäisi estää sinne pääsyn. Luovutin sitten hyvällä. Tai me luovutettiin.
Samalla jäi näkemättä se purokin joka kuulemma virtaa vähän eri paikasta joka vuosi. Videolla on yks puro muttei välttämättä sama. Panin vaan merkille kasvillisuuden et se kaikki oli sellaista myrkynvihreää. Puista ihmettelin että ne todellakin kitui ja osa jo pystyynkuolleetkin vaikka vedestä se ei voi olla kiinni, koska kosteaa suota siellä piisasi. Paikka oli kiistatta ihan eloton. Omin silmin nähtynä. 

Kiviympyrä oli kiva löydös. Just sellanen hyvä paikka keskiaikaiselle noitasapatille jossa uhrataan vastasyntyneitä. Tai vaikka jo pronssikautinen silloin kun palvottiin muinaisia jumalia jotka kyltymättöminä vaati ihmisuhreja. No joo, onhan se hyvää draamaa kuten sekin että tän muinaishaudan tajus muuttaa noidan hautapaikaksi joka on kironnut koko paikan ja auta armias jos tulee siitä päältä kiviä käänteleen. Onhan se helmee jos keskellä kirottua metsää on noidan hauta joka on tajuttu haudata kauas kaikesta ihmisasutuksesta.

Tosin se sitä olikin sillä seudulla oli joka tönö tyhjänä ja ainoa jossa tuntui olevan elämää, oli paikallisten lahkolaisten seurat vähän matkan päässä. Sekin sopii tunnelmaan; pelokas taikauskoinen, hihhulointiin taipuvainen väestö kummitusmetsän ympärillä. Nyt ei auta pilata hyvää tarinaa yhdelläkään tosijutulla. 

Tuli siinä sit nähtyä paikallinen kummitustalokin. Oli sekin sopivasti seiniltään sellaista tummaa puuta. Sillä lailla.Noilla kulmilla täytys viettää enemmänkin aikaansa.

ja mitä videoon tulee niin ämyrit kybälle -  tuli taas löydettyä hyvää vapaamusiikkia. 

Jukkis
Gravatar
Pyry
Pitkästä aikaa mielenkiintoinen juttu Sinikivessä! Meinasin jo luovuttaa kun täällä ei ollut muuta kuin elokuvaa ja aktiivimallia....
Gravatar
juppe
Mä oon huomannu, että kolkon metikön ympärille vedetään mielellään pururata ja sitten se unohetaan. Sieltä voi hakee joulukuusen ilman että kukaan huomais mitään, mutta pururadan toisella puolella se herättää huomiota.

Sillon kun siellä on joku kallio, mitä ei kannata käyttää rakentamiseen, joulukuusien suhteen ollaan tarkempia.

Tää perustuu tietty vaan siihen vähään, mitä mä olen pururatoihin näin paljon tutustunu, niin että tulokset voi vaihdella paikkakunnittain.

Gravatar
tarja
Pahakorpi on se lähistön peltoaukio. Olette ilmeisesti rämpineen Porrasnevalla. Nevalla puut kasvavat kitukasvuisesti ja eipä niillä eläimiäkään tapaa näkyä. hyttysiä kylläkin... Mutta hyvän videon olette kyllä kuvanneet.
Gravatar
Antero
No nyt hoksasin mitä se auton eteen siinä peltoaukealla hypännyt lintu viestitti. - "Korpi on Suomessa kehitetyn metsätyyppiopin mukaan puustoinen suotyyppi. Korvet ovat ravinteikkaita soita, joissa on ohut turvekerros ja hapekas kasvualusta. Korvissa kasvaa sekä kangasmetsien että soiden lajeja." Wikipedia

Edellisessä paikassa hiersin kantapään kumisaappaissa ruvelle, kun jätin tyhmyyttäni nahkasaappaani kotiin. Yritin loikkia jukkiksen perässä sandaalit jalassa, kun tämä meni ku hirvi pitkin poikin ryteikköä sellaisella vauhdilla, ettei perässä meinannut pysyä. Paikoin jalat painui syvälle märkään turpeeseen ja seuraavaksi kuivaan risukkoon, joka tarttui kiinni jalkapohjaan. Paikka oli nimensä mukaisesti pahakorpi kantapään hiertäessä kivuliaasti. Autoon päästyämme oikean jalan kantapää syttyi sellaiseen helevetintuleen että luulin sen palavan. Hakkasin koipeani auton lattiiaan ja näin muurahaisen, joka oli kusaissut hiertymään. Ihmeellistä, pari minuuttia ja kipu katosi kokonaan.

Piilota kommentointilomake