Nyt olis esittää luentoa videolla. En sit tiiä onko kauhean kiinnostavaa - ehkä. Parhaani kuitenkin tein ja koetin kattoo aihetta ettei ihan sali nukahda. Aiheena tietenkin myyttiset kainuun kuninkaat ja miksi oppineemme vihaa koko sanaa kun ruttoa.

Nolouden huippu ja sitä rataa. Kaikkee sitä kestää muttei kattella itteään. Sitä kutsutaan itsekritiikiksi kun läski äijä möreine äänineen menee tyhmyyksiä puhuun kuvitellen sen jäävän neljän seinän sisälle. Ei auta. Pakko kai tää on tässä näyttää kun kerran on viimeisin luentoni näillä näkymin. Aihe sitä samaa eli muinaisjuttua ja paljonko toi Museoviraston väki on sitä korruptoinu.

 

forni pieni

Minä ja taustalla muinaiskuningas Fornjotur

Pidemmittä puheitta. Eihän tää tolkuttoman pitkä ole joten kaipa sen joku jaksaa kattella. Minähän heitin siellä kaksikin tarinaa eli tän "historiankirjoitus kontrollin välineenä" joka on tollanen piikki ns. oppineiden suuntaan. Miten ne on pilanneet koko muinaistutkimuksen rakentamalla kaiken ns. germaaniteorian varaan joka sittemmin on muuntunut svekomaniaksi. Ja kuinka nää muinaiskunkku -jutut josta minäkin aina sauhuan, on itse asiassa kritiikin väline tätä oppisuuntaa kohtaan. Ja pienikin myönnytys kainuun kuninkaiden olemassaolosta olis myönnytys jota ei ideologisista - tai siis laitospoliittisista - syistään voi tunnustaa, koska siinä menis arvovalta. Se mikä on sitten se tieteellinen totuus, sehän ei kiinnosta ketään.

 

 

 

Oli mulla joku vapaamuurari-juttukin joka kaiketi tulee perässä? kattellan sit sekin jahka tulee. Nyt mennään tällä ja antoisaa katseluhetkeä tai jotain.

 

Jukkis