Kuten tänään sain kuulla, sivuston softa alkaa olla pikkuhiljaa tiensä päässä ja sen myötä on tullut aika uudistaa nahkansa. Jälleen kerran. Taitaa olla foorumin historiassa jo neljäs tai viides kerta kun kaikki pannaan uusiksi ja vanhat jutut lentää saunanpesään. Jos ette muuta täältä lue, niin lukekaa edes tämä niin tiedätte missä pikapuoleen mennään.


Loppujen lopuksi, omana aikanaan joomla oli kova ja uusi juttu. Tai ainakin sen mielestä joka mulle tän sivuston aikanaan teki. Webbihotellin ylläpitäjä lähestyi että vanhaa PHP-versiota ei enää tueta vaan on otettava uudempi versio. Ongelmaksi vaan nousee että sivuilla on parikin vanhaa pluginia jotka kieltäytyy päivittymästä vaan koko sivusto kaatuu samointein kun uuden lyö päälle. Ne pluginit voi toki ostaa, maksaa joku 20-30e /kpl ja voisin sellaiset pulittaakin. Uudeksi ongelmaksi vain nousee että pikapuoleen on sitten otettava joomla nro 5 käyttöön ja vanhempia ei tueta joka tarkoittaa että ne jumiutuu ensimmäisen turvapäivityksen tultua. Loppu on siis edessä ellei jotain tee. Nämä on softa-ongelmia. Minähän en ole näistä tajunnut enää mitään vuosikausiin ja kaikki mitä teen, tapahtuu ammattilaisen käsien kautta, jota sitten koetan muistaa jonkinlaisella joulurahalla.

Uusi joomla, sen saa ladattua mutta tunnukset sinne on edellisellä ylläpitäjällä joka on jo autuaasti eläkkeellä. Itse vois ostaa jos maksaa 50e. Ainoa että nykyinen ylläpitäjä sanoi ettei sekään oikeen handlaa enää näitä uusimmista uusimpia versioita. Josta me päästään sit siihen että väkisin sitä alkaa miettiin, kannattaako ikuisesti raijata vanhaa ja iänkaikkista taakkanaan? Jos aika jättää, se jättää. Näkeehän sen että jossain kohtaa tulee väkisinkin loppu. Silmä tähyää kokonaan toisenlaiseen softaan tai pikemmin valmiisiin mallipohjiin.

Kuitenkin noita blogipohjia saa ilmaiseksi ja samalla kun sivusto kevenee, säästää webbihotelissakin. Se mistä voi buuausta nousta on sitten keskustelupalstan kohtalo. Minä olen vähän sitä mieltä että se on menneen talven lumia ja varmaan hiljaisesti on yleisökuntakin samaa mieltä koska ei siellä juurikaan juttua näy. Palstat oli kuuma hitti sillon kun netti tuli ja ne korvas ns. uutissyötteet eli 20-30 vuotta sitten. Tai ehkä niillä olis ollu tulevaisuus, jos tikapuu-mallista ei olis tarvinnu vaihtaa näihin nykyisiin laatikkomalleihin. Mietin että jos jättäs uudesta versiosta ainakin toistaiseksi palstan pois ja korvais sen vaan tolla blogin kommenttiraidalla. Nehän toimii jossain tosi hyvin. Esim Usariin rakastuin aikanaan juurikin kommenttien takia enemmän kun itse leipäkirjoituksen ja pakko se on sanoa, että täälläkin se on hivenen aktiivisempi kun mitä palsta on.

error

Se mistä tulee sitten se toinen buuaus on se, että kannattaako näitä vanhoja sivustoja sitten säästää arkistotilassa. Se toki on mahdollista mutta ei vie kuin levytilaa ja ei niitä oikeasti kukaan ala kahlaileen. Minun puolestani kaikki mitä täällä on ikinä tehty, voi huoletta deletoida olemattomiin. Se vaan on niin.

Uudessa sinikivessä on siis blogipohja jota naputtelen enemmän tai vähemmän aktiivisesti. Siinä on kommenttiraita ja jonkinlainen helppokäyttöinen arkistotila. Luultavasti rullaava jotta on todellakin helppomuotoinen.

Jotenkin se että softa tuli lopulta tiensä päähän, tuntuu omasta itsestäni helpotukselta kun pääsen aloittamaan uudelta pöydältä. Paljon on sellaista tullut tehtyä mitä en enää allekirjoita, on vähän naivia tai alkeellista. Jotkut on tullut ihan hutiloimalla tehtyä ja osa silkkaa täytettä. Aina sitä toivois että olis aikakone ja pääsis tekeen tuon ja tuon jutun uudelleen, ja sillä tiedolla mitä nyt on, eikä sillä mitä sillon luuli tietävänsä.

Joka tapauksessa se on varmaa että jotakin tulee tapahtumaan vielä tämän vuoden puolella ja siitä yksinkertaisesta syystä että pakko on. Kun oliskin softa periaatteella asenna ja unohda, mutta ei ne koskaan niin mene. En minä tästä mihinkään kuitenkaan katoa kuten ei katoa tämä sivustokaan. Syytä muistaa ne kaksi tärkeää syytä jatkaa; ensinnäkin tällä sivulla on edelleen 10 000 - 15 000 lukijaa ja sitten se tärkeimmistä tärkein syy; minä saan aina lemput miltä tahansa toisten ihmisten hallinnoimalta alustalta, yleensä kun joudun riitoihin kaikkien muiden kanssa. Oma tupa ja oma lupa.

Jukkis
Gravatar
Tv
Anna atk-tyypillesi homma, että siirtää foorumin sisällön smf-foorumi softalle.

Smf-foorumi menis uuden sivuston kylkeen, kun ei ole joomlasta tai wordpressistä riippuvainen ja foorumin viestit sekä foorumi säilyisi myös jatkossa netissä.

https://download.simplemachines.org/?converters;software=kunena

Gravatar
Tie RA
Ei Sampoa voi missään feisbuukissa paljastaa, siitä ei tuu yhtään mitään, sen nyt arvaa jokainen.
Sinikivi nimenäkin on ainoa ja oikea paikka paljastaa Sampo.

Ilman keskustelupalstaa tää olis vaan Jukkiksen blogi, ei enää Sinikivi.

Juppe, tiedätkö minne muualle muinaistutkimus on paennu?
Arhin sivulta löytää vaan uusimmat jutut, eli siellä ne katoaa niin kauas historiaan että kukaan ei jaksa selata.
Tietääkseni ei oo mitään muita vastaavia sivustoja kuin Sinikivi.
Aarremaanalla.com on tylsä ja kauheen näkönenkin. Sinikiven ulkoasu on harvinaisen silmäystävällinen.
Telegramin tapahtumista tietää vaan siellä olevat, enkä jaksais kattoa mikä paikka se on.

Kuka vaan voi luoda keskustelupalstalle vaikka minkälaisen taideteoksen tai päiväkirjan,
niin on se ihme että sitä ei käytetä, vaikka aivan varmasti porukka on entistäkin enemmän internetin otteessa,
mutta missä? telegramissako? Siellä varmasti jutut häviää historiaan, eikä niitä löydä googlella.

Sinikiven arkisto vs. museovirasto.

Gravatar
Tie Ra
Paljon laadukkaita keskusteluja vuosien varrelta, joita google tarjoaa hakuihin. Paljon tärkeitä tietoja ja kuvia.
Niitä ei viittis hävittää, koska sitten ne unohtuu. Menee harrastelijoiden hyvä työ hukkaan.
Toisaalta koko internet täytyy hävittää, mutta ei vielä.

Myöhästyin temppelin avajaisista. Taino vielä on tätä vuotta jäljellä.
Olis ollu tänä vuonna, jos ei olis tullu niin paljon vastusta elämässä.
1 - 7 vuotta avajaisiin? Jos nyt loppukirin tekisin ja avaisin oven tänä vuonna,
niin sen nyt arvaa jokainen, että sivusto uudistuu just ennen ku ehdin laittamaan kuvat.

Kehityskaari. Se on jännä nähdä kuinka juttu etenee.
Ainon kuvat. Paasin nosto, kuinka se oli ja kuinka se nousi.
Ja kuinka lukko edelleen aukeaa pala palalta.
"Yheksän lukon takoa,
Takasalvan kymmenennen."

Päivämäärät. Aino ei mahdu artikkeliin, liian iso juttu.
Aino ei mahdu sanoihin, liian uskomaton juttu.
Kalevalaa vois kyllä siteerata, koska siellähän tää lukee.
Mutta parempi näyttää vaan kuvilla.

Gravatar
juppe
Keskustelut on hukkunu paksuun folioon jo vuosia sitten ja muinaistutkimus on paennu muualle, mutta järeempi moderointi vois toimia. Lukijat kirjoittais niinku artikkeleja ja niitä julkaistais jos niissä on jotain tasoa.
Piilota kommentointilomake