Ilmapiiri ei kovin ole jouluista laatua. Ilmeisesti tälläinen uhkasana kun omikron leijuu kaikkien päiden päällä? Ilmassa on kiistatta jotain pahaenteistä joka tekee yhden jos toisen vaisuksi. Telkkari ei suolla joulumainoksia, pukki ei seiso kadunkulmassa eikä joulumainostelu tuki sähköpostia. Elämä on odottelua ja varmaan moni muukin miettii, että korona iskee omalle kohdalle kuukauden kahden sisään - ja miten siinä ottelussa sitten käykään.


Luin tuossa pitkästä aikaa aamulehden. Minähän vaan jaan niitä, en lue käytännössä koskaan. En edes jakaessani silmää etusivua nähdäkseni otsikot. Nyt kun on vapailla, huvikseni luin. Pääsääntöisesti siksi että muija vallannut tietokoneen. Paremminhan sitä maailmanmenosta netin avulla pysyy kärryillä. Koronasta ainakin oli juttua aukeama toinen toisensa perään. Loputtomasti.

joulukorona

Mietin tässä mihin jäi hybridistrategia? Jos pelin nimi on, ettei rokotteen voimaan ja tehoon luoteta, ja ainoa käyttökelpoinen ase on viruksen tukahduttaminen järeiillä toimilla, niin mitä sen pitäisi ratkaista? Eihän tämä lopu ikinä. Väistämätöntä vaan siirretään kohti neljättä rokotusta, ja sitten viidettä. Ei sen näin pitäisi toimia. Tehohoitopaikkojen ehdoillahan tässä mennään ja sairaaloiden ylilääkärit johtaa koko maata, eli kansanomaisesti sanoen häntä heiluttaa koiraa. Onhan ylilääkärit kiistattomia asiantuntijoita mutta katsovat asiaa silti vain omasta ahtaasta vinkkelistään kokonaiskuvan sijasta.

Se mitä omikronista olen ymmärtävinäni, deltamuunnos on keuhkotulehdus. Tekee pahaa jälkeä. Omikron on kovempi leviämään koska ei kaivaudu niin syvälle, vaan yksinomaan keuhkoputkeen. Se olisi siis keuhkotulehduksen sijasta keuhkoputkentulehdus joten pakostakin se on lievempi vaikka leviääkin nopeammin kun sillä on nopeampi kasvualusta. Rokotetulla ei pitäisi olla hädänpäivää sellaisen kanssa.

En olisi uskonut että minäkin joskus annan hallituskritiikkiä mutta on aikas selvää että strategian puolesta ollaan tuuliajolla. Pääosin siksi että vastuuta on liian paljon annettu aluehallinnoille, sairaanhoitopiireiille ja THL ja terveysministeriö ovat nekin erimielisiä keskenään. Tuntuu että THL edustaa sitä kylmää järkeä ja kaikki muut ovat tilanteen vietävissä edeten hätätilanteesta toiseen miettimättä punaista lankaa. Hallituksesta ei valitettavasti ole apua. Pääministeri Marin, jolla pitäisi olla viimeinen sana asiassa, on vetäytynyt kuoreensa. Hän on oppinut kantapään kautta että sanoo tai tekee mitä vaan, iltalehdistö leipoo siitä ilkeämielisen kohun, joten on parempi kun vaikenee kokonaan.

Näillä kohutempauksilla on ollut hintansa. Jopa minä näen että Marin on jollain lailla masentunut ja lyöty loputtoman kiusaamisen seurauksena. Paparazzit saivat hänet nujerrettua. Häneltä irtoaa niukkasanaista, virallista kannanottoa mutta ei mitään muuta. Se ei ole hyvä asia tässä tilanteessa jossa jonkun pitäisi suuntaakin näyttää. Niinpä ollaan tuuliajolla, kiitos median pahansuopaisuuden. Potku joka lopulta osui omaan nilkkaan oman kansan vahingoksi. Toisella kädellä sitten ylilääkärien muuri estää avaamasta yhteiskuntaa piiruakaan mutta uudet sulkutoimet tuntuvat sujuvan vaivattomasti.

Se mikä tie pitäisi valita, on luottaa rokotteeseen. Mitä äkimmin korona kulkee kansan läpi aina parempi. On ase jolla ottaa tauti vastaan lievänä. Rokottamattomia ei pitäisi ajatella. Teho-osastot kestää helpolla satakin puupäätä kerrallansa ja vasta kun sata alkaa radikaalisti ylittyä, voi sulkutoimia alkaa harkitsemaan.

hospitaali
Grafiiikka sen näyttää mistä olen pamissut ja suututtanut kaikki, kuten yleensäkin käy kun on liikaakin todenpuhuja. Siinä on merkittynä ketkä kaikki päätyy koronan takia sairaalaan. Oranssilla rokottamattomat joten tästä jo näkee kenen ongelma korona on, rokotettujen vai rokottamattomien.
teho
Sitten tutustumme teho-osastoon ja niiden kävijäkuntaan. Oranssilla rokottamattomat.

kuolleet

Sairaalaan pääsyhän on vaan pronssisija, teholle menevät hopeasija mutta kultamitali kuolleille. Tässäkin oranssilla tyystin rokottamattomat. Pitäkää hauskaa omikronin kanssa. Älkää vaan sit sanoko ettei teitä varotettu.

Kovin jouluinen ei tämä kirjoitus nyt ollut. Olisin mieluummin naputtanut jotain jouluista. Pakkanenkin laski kun täysikuu meni mailleen ja sehän se mukavaa. Joulun ihmestä voin toki kertoa josko se nostaisi tunnelmaa. Viime talvena, yli -20 -asteen pakkasessa käynnistin auton talla pohjassa ja kierroslukumittari jäi pyörimään punaiselle. Siinä se poltti konetta lähes minuutin ennen kuin alkoi hitaasti laskemaan. Sit se vaivas koko vuoden. Aina kun painoi kaasua, kierrosluku jäi sille tasolleen ja siinähän sit seistiin valoissa kone huutaen. Jos painoi lisää, kierrokset meni vieläkin kovemmalle. Se rauhoittui yleensä vasta kun moottorin lämpötila nousi. Olin jo miettimässä uutta kaasupolkimen asentotunnistinta joka maksaa likemmäs 600e ja asennus päälle, joten päätin elää tuon murheen kanssa, ainakin katsastuspäivään. Nyt kun tuli uudet pakkaset, joku anturi siellä loksahti kohdalleen ja koko vaiva hävisi. Ihan tuosta vaan. Onhan se ihme. Oletteko te joskus kuulleet että auton viat korjautuisivat itsekseen?

Jos ei tässä muuta niin toivottelen jouluja. Epäilen kyllä että saatan bloggaillakin pyhät kun aina kun olen vapailla, kirjoittajaminäni herää henkiin. Ei pitäisi vaipua epätoivoon vaan tosiaan luottaa rokotteeseen ja antaa ylilääkärien puhua mitä huvittaa, sillä ne tarinat ei rokotettuja koske. Ja toisekseen, joskushan se tauti on otettava vastaan ja sehän kannattaa ottaa vastaan kun rokotteissa on vielä tehoa

Jukkis
Gravatar
juppe
Tää kehittyy lupaavasti kun biznixmiehet ei oo tajunnu ostaa kotitestejä varastoon eikä kaikki oo käsittäny, että testit on loppumassa terveydenhuolloltakin kun tähän aaltoon varautuminen on ollu pelkkää perseilyä. Flunssaa on liikkeellä sen verta, että terveyskeskuksiin tulee ruuhkaa.
Gravatar
juppe
Tän joulun hittituotteet on FPP2-maskit ja kotitestit. Jos niitä onnistu hakemaan ajoissa, niin voi keskittyä turvallisin mielin inhoamaan rokottamattomia.

Mä kävin eilen kahessa isossa marketissa ja toisessa ei ollu joulusta muuta merkkiä kun myynnissä olevat joulukoristeet. Toisessa oli sentään alkanu jo alennusmyynnit, mutta vähän väärään aikaan.

Piilota kommentointilomake