Myönnän että tämä vuodenaika ei juurikaan suosi oikein mitään. Tasapaksua pimeyttä vaikka niinhän se mun fatalistinen ja mistään mitään innostumaton luonteenlaatuni on aina sen määrittänyt. Oli tuossa kuitenkin kolme isoa elämyksellisyyttä; löysin sukupuolirooli -ajattelun koronakriisin alkumetreillä, sitten löysin Marinin elämää suuremman hahmon ja sitten innostuin tästä koronapuolesta todenteolla rokotevaiheessaan. Nyt on aika todeta vaatimattomasti että olen minä vaan nero. Oikeassa kaiken aikaa, kykenevä näkemään huomispäivään horisontin yli.


Koronapuolesta sen verran että nyt eletään vaihetta jossa rokottamattomia puupäitä kupsahtelee ja viedään lanssilla suoraan teholle. Osa ei sitä hoitoa kestäkään vaan kuolee niihin letkuihin. Näin darwinistesti ajatellen, eikö tämä ole pitkässä juoksussa vain hyvä? Sillä eikö jokainen yhteiskunta pyri luomaan seuraavasta sukupolvesta aina piirun verran älykkäämpää kuin edellinen? Konsteja on monia tottakai. Voi panostaa koulutukseen, yleiseen elintason nousuun eli keskiluokkaistumiseen joka jättää kouluttamattoman alaluokan historian alaviitteeksi tai voi luottaa teknisen kehittymisen monimutkaistumiseen, elinikäiseen oppimiseen jne. Nyt kun tyhmät karsiutuu niin sehän vaan raivaa tietä älykkäämmälle sukupolvelle.

Yksi ongelmahan tyhmien ja älykkäiden välillä on niiden erotteleminen. Ei siihen mensan älyjumpat vastaa sillä älykkyyttä ja tyhmyyttä esiintyy niin monella eri tavalla. Itse asiassa, jos on vaikea määrittää mitä on älykkyys, niin yhtä haastavaa on tunnistaa tyhmyys. Jokin konsensus olisi, että tyhmyys on sitä että toimii omien etujensa vastaisesti. Rokottamattomuus on tässä oiva mittari. Sehän erottaa oivasti ne jotka valmistelevat omaa joukkoitsemurhaansa. Jos oikein hyvin menee, puupäät eivät enää jakele tyhmyyttään ympäristöönsä kun painavat hautuumaalle ja mikä tärkeintä - eivät levitä tyhmiä geenejään eteenpäin. Eivät tee ja kasvata samanlaisia kuin itsensä. Tapahtuu darwnistista kehittymistä. Jos rokottamattomat puupäät kuolla kupsahtaa kevääseen mennessä niin siitä on meille kaikille pitkän tähtäimen etua. Jotkut puupäät makaavat viikon teholla ja opettelevat sen jälkeen kävelemään uudelleen, ja letku mahassa takaa, että sinä aikana muu ei maistu kuin vesivelli. Sitä voi pitää myös viisauskoneena. Kummasti viisastuu kun sen prosessin läpikäy. Joillakin on siis toivoa muuttua puupäästä piirun verran älykkäämmäksi. Heille annetaan mahdollisuus. Ei luonto selvästikään niin armoton ole kuin luulisi.

Ei vaan. Tyhmyys määrittyy sukupuoliroolin kautta. Ajatus jonka olen feministeiltä pöllinyt ja siihen ihastunut jo itsetiedostuksen nimissä. Sillä asiat on niin että koronaan kuolee vain miehiä jos puhutaan iästä 55v ja sen alle, ja tehoillakin makaavista valtaosa on kaksilahkeisia. Naiset ovat tehoilla prosentuaalinen vähemmistö. Niin se vaan on. Se miehinen käytöskaava joka meihin istutetaan, saa useissa asioissa käyttäytymään kun pölkkypäät. Syntyy puupää. Se vain on näin. Yhtä lailla 99,99% salamaniskuun kuolevista on pelkkiä miehiä sillä tarvitsee olla mies mennäkseen ukonilmalla aukealle golfkentälle heiluttamaan päänsä päällä rautakeppiä kuin ukkosenjohdatinta ikään. Miehet toimii näin ja yhtä vähän miehet ottavat rokotetta koska miehet ei niitä tarvi.

Tämä sukupuolirooli ajattelu on avannut kokonaisen maailman. Aloin tästä pamisemaan jo keväällä 2020 ja vähän aiemminkin, ja ajattelutapa on vain vahvistunut kun ajattelee miten korona tuppaa olemaan miestentauti.

Sitten on tämä Sanna Marin. Näin hänestä ensisilmäyksellä että hän on elämää suurempi hahmo jossa on ainesta suurmieheksi, tai siis suuhenkilöksi. Vaisto kertoi. Ihmekös tuo että olen häntä ehtinyt verrata jo Mannerheimiinkin ympäristön suureksi hämmästykseksi joka ei näe hänessä kuin politiikon jollaisia tulee ja menee.

marin vogue
Marin ja Vogue. Enpä tunne toista suomalaista joka näin olisi kansainvälinen politiikan supertähti.


Nyt kun oli tuo ajojahti nimeltä ravintolakohu jossa paparazzi -media leipoi hänestä bilettävää lutkaa joka hengaa murhamiesten kanssa, siinä vilahti jotain tärkeää jota harva pisti merkille. Kuten se, että se oli kansainvälinen uutinen. Eri maiden uutistoimistot kelpuuttivat sen uutiseksi ja vaikka se tuntui palstantäytteeltä jossain britanniassa, siitä kasvoi luetuin uutinen koska britit tietävät kasvot. Marin tunnetaan. Hänet tuntee ja tietää puoli palloa. Voiko joku Tsekkin pääministeri sanoa itsestään samaa? Tai Islannin? Pääsisivätkö he kansainväliseen levitykseen vaikka oksentaisivat yökerhon lattialle kaikki groginsa?

Johtuu siitä että Marin symboloi nuorena naisena joka johtaa naishallitusta jonkinlaista tasa-arvon symbolia. Hän on enemmän symboli kuin politiikko. Vähän kun joku Mandela, Che tai Martin Luther King jotka antavat kasvot jollekin hyvälle asialle. Ainakin suomi-brändi on kirkastunut ja se iänkuinen sauna ja Sibelius on korvautunut koulutuksella ja tasa-arvolla. Tälläistä mainetta ei kukaan suomalainen ole kuunaan onnistunut saamaan, eikä varmaan saakaan seuraavaan sataan vuoteen. Ihmekös tuo että muun maan arvovaltaisten lehtien toimittajat jonottavat häneltä haastattelua. Hän edustaa jotakin kaikille nuorille naisille pitkin länsimaita. Halusin sanoa tämän että näin sen tosiaan hänessä alusta asti, että hän on elämää suurempi.

Tähän loppuun vielä että tämä antaa aihetta pitää itseään saakutin viisaana että vaistoni sanoi niin ja näin. Ei ole tarvinnut pettyä. Valtaosa median johodlla koettaa vähätellä tämänkin asian olemattomiin. Ne ei tunnista suurmiehen hahmoa vaikka itse Mannerheim tunkisi kirveellä kotiovesta sisään.

Eikä minulla mitään hallituspolitiikkaa vastaan. Olen jaanannut ainakin kymmenen vuotta että ainoa tapa nousta suosta on elvytys. Tämänhetkinen koronaelvytys sen näyttää mistä olen puhunut. On tietenkin niin että on koetettu säästämisellä ja leikkaamisella joka ei ole koskaan tiennyt hyvää. Eikä se ole koskaan toiminut vaikka sitä on koetettu jostain faaraoiden ajoista asti. Jos se on ollut toimimatonta viimeiset 3500 vuotta niin aina löytyy oppositiojohtaja Orpo joka ei muusta puhukaan kuin leikkaamisista. Hänet tietenkin äänestetään valtaan ja sitten hän sössii kaiken mitä tämä hallitus on rakentanut. Vähäinen toivo että häntä ja persuja äänestävät nämä keski-ikäiset porvarishenkiset juntturat ja rokottamattomat puupäät ja jos onnea matkassa, heidät ehtii koronavirus poistaa ravintoketjusta ennen vaalipäivää. Pidetään peukkuja

Täältä tähän

Jukkis
Gravatar
Sepi
Viime vuonna kuoli koronaan 558 ihmistä, joista osa(en tiedä %osuutta) oli rokotettuja. Että eipä se nyt niin ihmeellinen juttu ole.
Gravatar
jukkis
suojatoimillahan ei tietenkään ole mitään tekoa alhaisten kuolinlukujen kanssa?
Gravatar
Minävain
Tyhmää uskoa ilmoitettuja lukuja sokeana... Koronan kuolleisuusluvut ovat melkeinpä identtiset v2019 flunssakuolemien kanssa. Ennen pistettiin vanhuuskuolemat ja pitkäaikaissairaus kuolemat joissa potilas sai infektion ja kuoli flunssan piikkiin, nykyjään mikään ei ole muuten muuttunut paitsi että nyt kyseiset "ei selvät kuolemat" laitetaan kylmästi korona tilastoihin. Joten jos saan kysyä, onko typeryyttä vai hyväuskoisuutta että noita lukuja katsoo ja luo mielipiteen niiden pohjalta ?
Gravatar
jukkis
jos sulla on esittää asiaan jotain viitteitä. lähteitä ja tietoa jota muilla ei ole niin ilmanmuuta pitää ottaa vakavasti. Valitettavasti tämäkin on väite joka on rakennettu osatotuudesta ja koko ajatus siitä että bussin alle jääneet luokitellaan koronakuolemiksi on pelkkä nettimyytti joka tosin elää sitkeässä. Se että korona ei ole influenssaa vaarallisempi kestää sitten sitäkin vähemmän kriittistä tarkastelua
Gravatar
Täyttä skeidaa
Jukkis haluaa varmaan karkottaa loputkin vähänkään järkevät ihmiset tältä palstalta. Jutut on jo sen verran mielisairaita, ja joku kakeruus niistä myös paistaa läpi. Kaikki fiksut ovatkin jo aikoja sitten lähteneet täältä lätkimään ja suosittelen samaa muillekin. Kyllähän tää on mennyttä palstaa, eikä ainakaan nykyisen vetäjän toimesta enää siitä nouse. Jossain vauva-palstallakin on huomattavasti järkevämmät jutut. Moikka.
Gravatar
Minävain
Olen samaa mieltä, tämä länsimaalainen ajattelutapa näkyy ja haisee kaikissa yhteiskuntaa käsittelevissä asioissa. Tämän sivuston selauskerrat on vähentynyt pariin kertaan kuussa, vanhasta jokapäiväisestä tarkastuksesta. Huomaakohan Jukkis itse että hän on täysin sellainen henkilö mitä ennen vastusti ja juuri sillä idealogialla saavutit meidät seuraamaan sinikiveä.. eipä enään, menee samaan kastiin kun iltalehti
Gravatar
jukkis
Oleellinen kysymys kuuluu; olenko kuitenkin väärässä? Nämähän on arvovalintoja. Haluaako kulkea tosiasioiden suuntaan vai mielistellä ihmisiä jotka selvästi on väärässä. Mielelläni kuulisin vaikka tuossa palstalla niin kestävän argumentin että vetää meikäpojan kerralla hiljaiseksi mutta sitähän ei taida löytyä ? eikä voikaan jos on veikannut väärää hevosta alusta asti
Gravatar
jukkis
Kuolleiden seuraaminen koronaan on ollu tyydyttävää luettavaa. Likemmäs sata viikon kahden sisään - ja lähes yksinomaan puupäitä. Voi kun näin jatkuisi koko talvi
Gravatar
Juhnu
Vähäkö oot kujalla.
Piilota kommentointilomake