Tänään ei ole asiaa. Ilmoitan vain olevani hyvällä tuulella ja sehän on jo itsessään kertomisen arvoista. On lämmin kesäpäivä älkääkä tekään tälläsiä lukeko vaan menkää jonnekin ulos sieltä luukustanne nauttimaan kesästä kun kerran nyt on. Tänään jupistaan lätkästä, jalkapallosta ja ennen kaikkea Sanna Marinin aamiaisista.


Pääsyy hyville fiiliksille on että auto meni heittämällä leimasta läpi ja jopa ilman korjauskehoituksia. Asia joka ei ole itsestäänselvä näiden vanhojen romujen kohdalla ja varsinkin jos niillä jakelee yöt sanomalehtiä joka rassaa käsijarrua ja iskunvaimentimia kun niillä paahtaa rotvallille ja takaisin. Ei sillä, tämä maksoi 3500e joten oli syytäkin mennä sillä ei ton hintasen auton kuulu remppaan joutua ekan vuoden aikana. Se että ostin vuosi sitten noin kalliin, johtuu tästä sähköautovillityksestä. Kun mainostetaan että tuo vanha bensaromusi tänne, kuittaa romutuspalkkio ja osta sillä Tesla niin tottamaar joka tyyppi haalii näitä 100-300e vanhoja opeleita ja toyotoita. Uutisissa oli kundi jolla saatavana 40 autosta romutuspalkkiot. Se on varmaan haalinu kaikki maakunnan köyhän kansan menopelit.

Köyhälle tämä ei tietenkään ole hyvä asia, ainakaan tälläselle meikäläiselle joka olosuhteiden pakosta ajelee tonnin toyotoilla. Pian niitä ei saa kun nekin on historiaa rikkaiden varatessa ne teslansa ostoon ja sitten saa ruveta öisin särkemään viiden tonnin autoja tonnin sijasta. Korjaus- ja velkakierre tuntuu nenässä jo nyt.

Hyvä uutinen siinä mielessä tuo katsastusasia että nyt ensimmäistä kertaa - likemmäs kymmeneen vuoteen kun alkaa olla kaikki velkakierteet maksettu. Minähän olen niin pienituloinen että kolmenkin sadan lasku on aina suoneniskentää, varsinkin jos maksaa samaan aikaan joustoa autolainastaan. Sitä on menty kuukaudesta toiseen parin sadan käyttövaroilla ja nyt on enää yksi erä lainaa ja sitten se on siinä. Tilanne on ollut aiemminkin vastaava ja aina on jostain putkahtanu joku ylinopeussakko, autovakuutus, akselin vetonivel tai joku elokuvahomma, työttömyyskassan jäsenmaksu tai vaan nettilasku. Joka kerta. Jotenkin olis kuulunu tyyliin että olis saanu nytkin pulittaa 300e johonkin ruostekorjaukseen. Velkapiina oli taas pidentyny kuukaudella. Nyt jos olis onnea kun tilaisuutensa lopulta sai, sais jotain puskuria säästöönkin kun laskusuma seuraavan kerran yllättää.

maalimies
Olin tossa maalaamassa tuttavan kesämökkiäkin josta tais olla aiemmin puhettakin? Vielä kerran kuva miltä näyttää kun tikkaat kaatuu ja tulee alas täysi maalipytty sylissään

Sotakirja alkaa edetä sekin vuoteen 1945 eli todella vähän jäljellä. Aikataulussa ollaan. Aatttelin et juhannuspyhät sitä viilailen jossain landella. Ens viikolla loppuviilaan sitä mun tekemää sci-fiä joten sekin edistyy. Asiat kertakaikkiaan vaan rullaa.

Olen muuten ruvennu katteleen lätkän MM-kisojakin. En minä niistä ennen ollu kiinnostunu kun loppupelien kohdalla. Jotenkin ennenvanhaan nuo alkusarjan ottelut oli sellaista läpihuutopeliä jossa ei ollut mitään mielenkiintoista. Nyt on asiat muutoksessa. Ihan tarmokkaasti nuo Latviat ja Saksat pelaa joten se vie MM-lätkän ihan uudelle tasolle kun saa painaa veri suussa jo alkusarajasta alkaen. Ja pianhan se alkaa se futiksenkin EM-kisat. Voin odottaa että Huuhkajien osalta ei siitä lohkosta sen pidemmälle mennä mutta onhan nekin kattomisen arvoisia pelejä. Hyvää urheilutarjontaa siis tiedossa lähipäivät ja -viikot.

Tyytyväinen olen myös pääministerin aamiaiskohuun että se päätty näin. En minä odottanut siitä kun muutaman päivän kohuttelua sillä alusta asti oli selvää ettei Marin ole tehnyt mitään väärää. Kun aamiaispäätös on aikanaan tehty, hän kävi vielä Pirkkalassa ala-astetta joten oli selvää että se latistuu hyvinkin äkkiä. Vaalitemppuhan se oli. Tämä toimittaja Liski kuittas ilatpulu-toimittaja tyyliin sillä kassillisen viinaa Kokoomuksen puoluetoimistosta. Kovassa tärinöissä ja darrassa oleva toimittaja lienee saanut alkuryypynkin toimistopullosta. Ei tietenkään pöytälaatikossa olevasta kalleimmasta whiskystä vaan nuhjuiselle toimittajalle piisaa vinettokin. Episodi oli sikäli mukava että se kääntyi luojiansa vastaan. Marin alkoi saada yllättävän paljon puolustajia ja jokainen näki episodin läpi että se oli vaalityön likaisten temppujen osastolta. Minäkin sitten aatttelin äänestää Marinia kunnanvaltuustoon. Jos siitä tulee äänikuningatar se vetää imussaan parit kolmet demaritkin mukanaan ja sehän oikeistoa vituttaa. Se jää nähtäväksi paljonko Persuille maksaa taannoinen Halla-ahon linjapuhe joka oli sipiläisempää äärikapitalismia kuin mitä Sipilä itse olisi kuunaan sanonut.

Eli asiat rullaa. kai sitä saa tyytyväinen olla? Ainakin tämän päivän.

Jukkis
Gravatar
Tieran torvi
Kyllähän sä tiedät, että tykkään susta,
ja jos nähtäis, halaisin sua isoa nallekarhua.
Tai en tiedä, mutta sellanen fiilis on ollu.

Gravatar
jukkis
Näen sen niin että sulla on hyvin ikävä tapa kommunikoida kenen tahansa kanssa verhotuin uhkauksin - tai pikemmin pelottelemisen avulla. Toimiiko se vaikka minun kohdallani? Enemmän tulee sääliksi ihmistä joka kaipaisi yhteisöllistä seuraa mutta jonka oma epäsosiaalinen asenne tekee sen mahdottomaksi. Sellainen poispotkitaan käytännössä joka paikasta. Tietty itsetutkiskelu voisi olla paikallaan ja miettiä mistä se kaikki aggressio kumpuaa?
Gravatar
Tiera
Ei nyt vastaa todellisuutta sun kirjotukset.
Naapurin rivitalosta on tapettu koronapiikkiin lähes kaikki vanhukset.
Kosketti erityisesti, kun aivan ihana 50+ vuotias nainen tapettiin.
Onko nyt tarpeellista lisätä, että aivan terveitä ihmisiä olivat koko koronapelleilyn ajan, kunnes kuolivat piikkiin.

Ei mua oo koskaan pois potkittu oikeestaan mistään, teen sen aina itse.
Täytyykö nyt tähänkin lisätä, että oon haluttua seuraa, kun lähen kaupungille.
Viikko sitten kehuja sateli joka puolelta, aivan tuntemattomiltakin ihmisiltä.
Tällä vain osoitan, että asiat eivät ole niin kuin kirjoitat.

Mutta kyllä haluaisin järkevää seuraa. Se tarkottais ensinnäkin ihmistä ilman älypuhelinta.
Tuun kipeeks puhelimista ja tietokoneista.
Talvi meni näin: koneelle kipeeks, kotiin terveeks, koneelle kipeeks, kotiin terveeks...
Kyllä ne kesälläkin pystyy. Se on se "Intian variantti".


Gravatar
Tieran teatteri
Oliko hyvä? Vai paha?
Ajattelin, että oot varmasti ihan kusi sukassa.

Just niin suojelen lapsiani, että lähen kaupungille, vaikka Tampereelle, kattomaan vähäpukeisia naisia, joka kyllä muuten on parasta Suomen kesässä mitä tiedän, mutta tässä tilanteessa siihen ei oo mulla mahdollisuutta, ja niitä ei täällä peräkylässä paljoa näy.

Eliitti näkee satelliiteista, että mitään ei oo tapahtunu, niin kerron teillekin että mitään ei oo tapahtunu temppelillä.
Ei oo aikaa, niin kuin jokainen yksinhuoltaja tietää.

Sitä mä en ymmärrä, että miten Suomen kansan saa paskapuheilla hereille?
Mutta ehkä te tiedätte paremmin.

Arhille ei voi olla edes vihanen, ku alkaa vaan naurattamaan.
"Selvissä teksteissä sanotaan..." että joka vuosi roudattiin neitoja Kreikkaan, kun Arge ja Opis jo oli siellä.
Ja kun Hyperokhe ja Laodice oli siellä, niin lisää vaan neitoja roudattiin.
Arhin neidot kävi vaan pyllistämässä ja lähti pois.
Luulin, että kuivattua kärpässientä vehnänolkiin käärittynä vietiin joka vuosi

Gravatar
Fart
Olet oikeassa. Ne kivet on paljon kauniimman näkösiä, kun ne heittää ojaan väärinpäin ja lapioi multaa päälle.
Gravatar
Tiera
Taistelen lasten puolesta henkeen ja vereen, kun susta munattomasta velttokullista ei oo mihinkään, pelkuri.
NYT POISTAT HETI MUT TÄÄLTÄ, että päästään eroon mun kirjotuksista ja kuvista, ettei mun tarvi niitä muokata pois, kun sulta se käy helpommin.
Muuten herra sotahullu saa laittaa täyden varustuksen päälle, kun lähtee postia jakamaan.
Mun tekee nyt kovasti mieli lähteä moikkaamaan tuttuja Tampereelle.

Juuttahaiset pystyttää sulle patsaan, joka seisoo 1000 vuotta, vaikka sun mulkku ei seisokaan.

Gravatar
jukkis
ihan tässä on jo niin kauhuissaan että poistin sit kaiken mikä silmiin osu. toivottavasti sana pitää ja pysyt poissa ja meet ettiin muita joiden kanssa riihetä
Piilota kommentointilomake