Sekin päivä tuli eteen että nyt alkaa olla viimeinen päivitys Trumpista - jonka fani olin koko tämän nelivuotiskauden. Siis sillä varauksella viimeinen kirjoitus, että ellei mitään yllättävää satu? Miten minä näin Trumpin presidenttikauden, se varmaan - heh - kiinnostaa teitä kaikkia...


Puheet Trumpilla oli mitä oli, mutta jos asiaa katsoo tekojen puolelta, ei mies pettänyt. En nyt läpikäy tässä hänen aikaansaannoksiaan sen kummemmin, vaan katson asiaa miehen persoonan kautta. Trumpiahan ei koskaan kohdeltu reilusti. Tuskin oli virkavalaansa vannonut, kun valtamedia jo pilkkasi häntä ja suurinpiirtein väärenteli kaiken sanomansa. Nosteltiin syytteitä ja kaikenlaisia venäjä-tutkimuksia nähtiin. Tahti ei hiljentynyt kertaakaan näiden vuosien aikana, vaan pikemmin yltyi kun yllytettiin. Mielikuvaa hullusta viljeltiin estottomasti ja väitän että maailmanhistoriassa ei ole toista tahoa, joka saa vastaansa niin negatiivista karmaa, että voidaan puhua jo työpaikkakiusaamisen maailmanennätyksestä. Nämä meidän koulukiusaamisjutut, kun pikku-Leenaa vedetään välitunnilla letistä, ne ei ole mitään kun mennään tälle heavy-duty -osastolle.

donald


Tarkoituksellistahan se oli. Demokraattipuolue oli varmasti käyttänyt psykologeja konsultteinaan, miten kalvaa Trumpia päivästä toiseen, ja miten hän siihen tulee reagoimaan. Tavallinen ihminen kai murtuisi moisen alla. Voitte sijoittaa itsenne tuolle pallille ja miettiä, kauanko psyykeenne kestäisi jos teitä tituleerataan hulluksi päivät pitkät. Trump ei tietenkään ole tavallinen ihminen. Hänellä oli alkujaankin jokin narsistinen luonnehäiriö, jota koetettiin siitä kohtaa syventää ja aikaansaada hänen luonteeseensa isoa railoa. Se myös onnistui. Trump reagoi juuri kuten laskettiinkin. Päälle kaadettavaan suoltamiseen hän reagoi yksinkertaisesti sulkemalla korvansa. Lopulta sulki korvat asiantuntijoiltaan, ja pian koko maailmalta. Eli jossain omassa maailmassaan vakuuttuneena olevansa silti oikeassa - ja ainoana oikeassa.

Kun ihminen lähtee tälle tielle, on selvää että sellainen valtiomiesmäinen tyyli voidaan unohtaa. Luonne jyrkkenee. Se mikä alkuunsa oli bluffausta muuttuu nopeasti patologiseksi valehteluksi ja mikä alkuun mahtailua, on loppupelissä jo täyttä öykkäröintiä. Lopuksi ei ole enää mitään merkitystä mitä suustaan päästää. Syntyy noidankehä. Mitä pidemmälle tämä informaatiosota - joka oli tähdätty Trumpia vastaan henkilökohtaisesti - sen varmemmin hän alkoi käyttäytymään juuri niin, että herätti lisää kohuotsikoita, ja reagoi niiden perusteella syvemmin ja syvemmin. Hybris voitti. Turhaan eivät demokraatit maksaneet informaatiokampanjointiin perehtyneille psykologeille.

Mehän emme saa ikinä tietää miten sivistyneesti Trump olisi osannut olla, jos olisi saanut tilaisuuden. Sitä hänelle ei koskaan annettu. Omasta puolestani tulen muistamaan Trumpin ikuisesti herrana, jota rääkättiin ja piinattiin säälittä nettikansan, poliittisten vastustajien, valtamedian ja väliin jopa omien sukulaistenkin toimesta. Näissä oloissa on oikeastaan ihan turha paheksua mitään koulu- tai työpaikkakiusaamista, koska ne samat moralistit, jotka paheksuvat niitä ilmiöitä, eivät nähneet mitään syytä olla levittämättä Trumpista kaikkea epämääräistä. Tuskin kukaan koskaan huomasi, että sen takana oli kampanja. Tietoinen kampanja jossa meitä kaikkia autettiin ajattelemaan Trumpista juuri tietyllä lailla. Se oli kaikkinensa surkea juttu ja surkeinta että me kaikki olimme siinä pelissä mukana tavalla tai toisella.

Siinä kaikki. Loppukaneettina vaalitappioon ei voi muuta sanoa kun että Putin nyt vaan päätti näistä vaaleista näin ja siihen on tyytyminen.

Jukkis
Gravatar
Koizilla
Noh.. jos alkuu vaikka katsositte tämän pätkän: https://youtu.be/f2N_5UoIK0Q
Gravatar
Fenix
Kyllähän tuo oli harvinaisen oikeaan osunut kirjoitus. Se tässä ihmetyttää, että täällä meilläkin toimittajat ovat jatkuvalla syötöllä ja täysin avoimesti purkaneet vihaansa Trumpia kohtaan lehtien palstoilla. Nyt jos pressa vaihtuu, mihinkä he sitten purkavat katkeruutta ja vihaansa, kun maailmasta ei tullutkaan paratiisi.
Gravatar
juppe
Mulla alkaa olla sellanen tunne, ettei pelkästään republikaanit yrittäny kusettaa vaan tulos voi vielä muuttua.
Gravatar
juppe
Trump on ollu aivan loistava presidentti, mutta sitä pitää haukkua, että vaikuttais siltä kun politiikan ukopuolelta ei vois tulla hoitaan tällasta paskahommaa ihan yhtä hyvin kun politiikan sisältäkin.

Se on muka jotenkin fiinimpää, että Obaman aikaan oli aika samanlaista kun Trumpinkin kaudella ja nyt Biden on perimässä saman rupusakin, mutta Bideillä on kummiskin tilaisuus jäädä historiaan huonona presidenttinä, koska eihän se kansan oma vika oo jos se alottaa rotusodan sen kaudella vaan se johtuu huonosta johtamisesta.

Piilota kommentointilomake