Kun nyt Iranin ja Yhdysvaltain välillä on avoin konflikti, niin on syytä tehdä katsaus mistä tässä kaikessa on kyse. Siis suuressa mitassa. Loppujen lopuksi invaasion raamit on helppo selvittää, mutta niiden toteutus on takkuillut, vaikka Amerikka on sitä yrittänyt alun toistakymmentä vuotta.


Meidän täytyy palata vuoteen 1993. Aikaan jolloin Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen hajosi myös Kylmäsota, ja Yhdysvaltain aseteollinen kompleksi jäi vaille roolia. Tämä teollisuudenhaara ei ole mikä tahansa, vaan se joka oikeasti johtaa Yhdysvaltoja ja ylläpitää sen  suvereenia asemaa maailmanpolitiikassa. Silloin 90-luvulla se yritti keinohengittää itseään jahtaamalla Kolumbian huumeparoneja, mutta ymmärsi piankin miten hatara vihollinen se on vakavasti otettavaksi uhaksi. Muualla maailmassa elettiin ihmiskunnan historiassa hyvin harvinaista rauhanaikaa, jota häiritsi vain muutama konflikti Balkanilla, Ruandassa ja Somaliassa. Näytti hetken siltä että nyt taotaan miekat auroiksi.

Siihen asti muslimimaailma oli elellyt omissa oloissaan. Se vähäinen radikaalisiipi, oikeistolainen Islam, oli syntynyt pääosin CIAn käsissä kun se oli kouluttanut, aseistanut ja radikalisoinut muslimeja "pyhään sotaan" kommunisteja vastaan. Puhutaan siis tietenkin Neuvostoliiton miehittämästä Afganistanista 1980-luvulla, ja neuvostojoukkojen vetäytyessä Afganistanista, nämä ryhmittymät jäivät elämään. Islamilaisen
Islamilainen maailma oli pian kuitenkin järkkymässä, kun Yhdysvalloissa keksittiin uudeksi viholliseksi muslimimaailma. Näitä pitäisi vain aikansa syytellä roistovaltioiksi, ja järjestää niille kaikkea ikävää, kunnes suuttuisivat. Kyse oli ihan tietoisesta provosoinnista. Amerikkalaisesta näkökulmasta oli vieläpä mukavaa, että kun radikaalimuslimit vastaisivat epäsymmetrisellä sodankäynnillä (terrorismilla) se kaikki tulisi tapahtumaan Euroopan puolella kaukana Yhdysvalloista. Tai näin ajateltiin ennen WTC-iskua.

overland
♫♪ Over land..♫♪.over land... yanks are coming...yanks are coming...over land... ♫♪


Tämä kaikki on tuttua historian havinaa. Sen sijaan vähemmän tunnettua on, että kaikella sodalla pitää aina olla päämääränsä, vaikkakin  amerikkalaiset puhuvat "pitkästä sodasta" eli tutummin terrorisminvastaisesta sodasta, joka ei pääty kenties koskaan. Sodan päämääräksi syntyi strategia nimeltään "Silkkitien strategia". Se tarkoittaa kiilan iskemistä keskelle islamilaisia valtioita kuten Irak ja Syyria  opettavat. Seuraava etappi on nimeltään Iran, joka selittää hyvin päälläolevan konfkliktin syitä.

Tässä ei ole suinkaan kaikki. Silkkitien strategia on huomattavan paljon laajempi eikä tähtää enempää tai vähempää kuin puhtaaseen maailmanherruuteen. Se tiedettiin jo 1990-luvulla että ennemmin tai myöhemmin kaaoksen vuosiin ajautunut Venäjä tulee nousemaan  jaloilleen, ja saattaa alkaa uudestaan uhaksi. Tämän vuoksi päätettiin saada oman hegemonian alaisiksi myös ex-neuvostotasavallat
Venäjän etelärajalla. Taannoinen Ukrainan vallankaappaus "maidan" oli osa prosessia, jossa Yhdysvallat tähtäsi Krimin niemimaan  Sevastopolin laivastotukokohdan saamiseen saadakseen meriherruuden koko Mustanmeren alueella.

Silkkitien suunnitelmaa on ollut myös Välimeren Afrikan puoleisten valtioiden johtajavaihdokset. Amerikkalaiset ovat olleet mestareita peluuttamaan kunkin maan radikaaliryhmiä heiluttamaan valtaapitäviä arabisosialistijohtajia, kuten olemme nähneet niin Tunisiassa, Libyassa kuin Egyptissä tai jopa Irakissa. Vain Syyria on ollut toistaiseksi liian kova pala. Näillä valtioilla ja niiden kontrollilla USA
kykenee hallitsemaan Afrikkaa, lähi-idän miehityksillä islamilaista maailmaa.  Iranin kukistaminen valloittaa islamilaisen maailman.
 
Vasta sen jälkeen voi tosissaan ottaa hegemomniansa alaisuuteen pääpalkinnon Kazakstanin. Sillä on niin paljon yhteistä rajaa Venäjän  kanssa, että venäjän puolustuskyky putoaa lähes olemattomiin kun sen pitää ottaa vakavasti sekä länsi- että etelärajansa. Siitä  hetkestä eteenpäin Venäjän on pakko ottaa huomioon USAn tahtotoive - tahtoo tai ei. Silkkitien suunnitelma luonnollisesti jatkuu  myös joskus kaukaisessa tulevaisuudessa Pakistaniin - jolloin Intia jää niinikään USAn kontrolliin, ja siitä eteenpäin voidaan edetä Tiibetiin, Burmaan, Laosiin, Bhutaniin ym valtioihin, jotka tulevat muodostamaan vakavan uhan Kiinalle.

lahi ita
Katsokaa karttaa, sanoisi tähän Paasikivi. Se joka hallitsee Irania, hallitsee niillä kulmilla kaikkea.

Amerikkalaiset tietävät että tämä kaikki vaatii aikaa. Ei ole helppoa vakauttaa itselleen myötämielinen hallinto näissä tulevissanukkevaltioissa, joissa epävakaus on pitkällinen historiallinen tosiasia. Niitä on vaikea aseistaa niin, että muodostaisivat todellisen uhan Venäjälle, Intialle tai Kiinalle, mutta se on silti vaivan arvoista. Sillä kun Silkkitien strategia saadaan päätökseensä, menee siihen sitten 20v tai 200 vuotta, on Yhdysvallat kiistaton maailmanvaltias ja saattaa pitää koko planeettaa hallinnassaan vaikka
ihmiskunnan loppuun asti. Koko maailma on siitä eteenpäin Yhdysvaltoja. Se juuri on se suuri suunnitelma jossa "preeria vallataan  lopulliseen loppuunsa" kuten amerikkalaiset tätä näkemystä kuvailevat.

Se mitä nyt tapahtuu Yhdysvaltain ja Iranin välillä, on vain pisara isommassa meressä, mutta varmaa on, ettei Yhdysvallat aio hellittää Iranin suhteen. Katsokaa karttaa jylisi jo Paasikivikin aikoinaan, ja karttaa katsomalla ymmärtää että kun Yhdysvallat kontrolloi  muinaisen silkkitien varrelta muutamaakin pientä avainvaltiota, se kontrolloi koko maailmaa.

Jukkis
Gravatar
jukkis
Mä en sano tätä kauheesti ymmärtäväni mutta silti ihmettelee että välittömästi koneturman jälkeen Iranissa alkoi nämä mielenosoitukset. ja rehellisesti sanoen ne näyttää, tuoksuu ja kävelee kun värivallankumoukset joita on nähty lukemattomia tässä viime vuosina - ja taatusti länsimaiden masinoimina keikuttaa kulloisenkin maan hallinto. Sitä en enää minäkään osaa selittää miten maan sisäisestä vahingonlaukauksesta alkaa massiiviset mielenosoitukset jotka on kun Pentagonin, Trumpin ja Soroksen ittensä kirjoittamat.
Gravatar
juppe
Tää on jotain lapsellista valtapolitiikkaa, millä on saavutettu paljon ongelmia. Kaadetaan vaikka valta ja asennetaan sen tilalle demokratian nimissä läpimätä korruptiohallinto, että päästään ihmetteleen, että miten se paska levisikin tuulettimeen tolla tavalla.

Hommahan menee silleen, että kansa valittee johtajiks niin tyhmää ja narsistista porukkaa, että niistä pääsee eroonkin jos tarvetta tulee. Britit on selkeesti tekemässä muutoksia johtajakantaan, koska ne on Brexitin kannalla, vaikka se vituttaa niitä aivan varmasti, ja siitä saadaan hyvä tekosyy äänestää valtaan kostoks vasemmiston stalinistit, joitten puuhiin EU:lla ei oo enää mitään sanottavaa. Tappamallahan siellä on hallitsevaa luokkaa paranneltu ennenkin eikä kansa osaa luopua tavoistaan.

Näitten puupäitten ei pitäisi antaa leikkiä valtapolitiikkaa ollenkaan, koska siitä ei mitään kunnollista synny kuitenkaan, mutta sitä ei voi kertoa niille, ettei ne alkais epäillä jotain.

Gravatar
KimmoK
"välittömästi koneturman jälkeen Iranissa alkoi nämä mielenosoitukset."

Mielenosoitukset alkoivat vasta kun Iranin hallinto jäi valehtelusta kiinni.

Gravatar
Liar_rov
Tämäpä on tragikoomista koko keskustelu Iran, Venäjä, Usa akseli. Kuten jo MH17 tapauksesta tiedämme, löytyy totuus Kremlin lausuntojen vastakohdasta.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006368732.html "Venäjän varaulkoministeri Sergei Rjabkov sanoo, että Iranin syyttämiseksi ukrainalaiskoneen tippumisesta ei ole perusteita"
Sitten; https://demokraatti.fi/iranilaiskenraali-ottaa-vastuun-ukrainalaiskoneen-alasampumisesta/
Sitten; https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006369597.html "Toisaalta Iran sai Ukrainasta myös kiitosta tunnustuksestaan. Ukrainassa tapausta verrattiin nopeasti malesialaisen MH17-koneen alasampumiseen Itä-Ukrainassa kesällä 2014. Kansainväliset tutkijat ovat todistaneet Venäjän olleen alasampumisen taustalla, mutta Venäjä kiistaa asian edelleen ja esittää omia teorioitaan tapahtuneesta. "Iran on osoittanut olevansa sivistyneempi kuin Venäjä. Teheran myönsi syyllisyytensä kolmessa päivässä, samalla kun Venäjä yrittää päästä vastuustaan”"

Gravatar
ali en ole
mitkään tutkijat EI ole TODISTANEET muuta kuin tarkoitushakuisen "tutkinnan"
ja todellisuudessa totuus on n.180 astetta toiseen suuntaan,mitä pentagon,nato,cia,MI6 jms. todelliset "pahuuden akselin" arkkitehdit.
ja mainitsemasi "kansainväliset tutkijat" kaikki taitaa olla natomaista,ukraina vielä toistaiseksi ei,mutta tuskin puolueeton osapuoli sekään.
ja ihan bellingcatin ohjeiden mukaan trollit toimii,että yhdistäkää iran ja mh-17
ja usa esimerkiksi ei ole pyytänyt anteeksi,tai pahoitellu,saati korvannut mitään ampuessaan iranilais koneen,iranin ilmatilassa

Gravatar
KimmoK
" usa esimerkiksi ei ole pyytänyt anteeksi,tai pahoitellu,saati korvannut mitään ampuessaan iranilais koneen"

Anteeksipyyntö on tiukassa, mutta myönsi heti ja myöhemmin maksoi korvauksia.
Ei suoraselkäistä, mutta edes jotain.
https://en.wikipedia.org/wiki/Iran_Air_Flight_655

Gravatar
KimmoK
keskeiset kohdat:
"In February 1996, the United States agreed to pay Iran US$131.8 million in settlement to discontinue a case brought by Iran in 1989 against the U.S. in the International Court of Justice relating to this incident"
+
"The U.S. government issued notes of regret for the loss of human lives, but never formally apologized or acknowledged wrongdoing. Informally, on July 5 of 1988 President Ronald Reagan expressed regret; when directly asked if this statement was intended as an apology to Iran, Reagan replied "Yes.""

Gravatar
KimmoK
Venäjän kommenttien tutkailua:
https://www.thedailybeast.com/russia-to-iran-dont-admit-guilt-blame-the-us-instead

Piilota kommentointilomake