Pian on aika valita meneekö vaaliuurnille ja jos menee, niin ketä äänestää ja mitä puoluetta. Minähän kyllä käyn äänestämässä lähinnä siksi että äänestyspaikka on Aleksanterin koululla. Kävin sitä lapsena ja siellä pääsee nostalgioimaan. Minähän olen sitä mieltä että sen aikanaan piirtänyt maamme ensimmäinen naisarkkitehti oli nero. Tosin tämä myönnetään nykyisin laajemminkin.

Minä en salaile että ääni menee tällä kertaa demareille. Sannan takia. Jos demarit voittaa, Sannakin jatkaa. Jos jäisi kakkostilaan ja siitä tulisi joku kokoomuksen valtiovarainministeri, se olisi suuri häpeä ja arvonalennus. Minähän hehkutin häntä alusta asti kuin suurtakin rock-tähteä ja nyt alkaa koko maapallon media olla samaa mieltä. Osaava, piinkova, sanavalmis, älykäs ja nättikin siinä sivussa. tajuaa jotain hallintotyöstä ja on kaukana sokoksen kassasta. Arvattavasti hänelle on Suomi liian pieni ja takapajuinen maa ja löytänee vielä paikkansa Naton pääsihteerinä, EU-pressana tai YKn pääsihteerinä. Maailma vie noin ison lahjakkuuden. Mutta on myös sydän paikallaan ja harvoin on nähty hyvinvointi-yhteiskunnan paluuta näin komeasti kuin nyt. Se on sitten yks ja sama kuka se tomppeli on ketä meinaan äänestää, kunhan ääni jää puolueelle.

Jengi meinaa kuitenkin äänestää Kokoomusta. Ei kauhean pitkäjänteisesti ajateltu sillä se on luvannut ottaa leikkuripolitiikan käyttöön. Leikata esim asumistuesta. Kuvitellaan nyt joku hesalainen ylikorkeaa vuokraa maksava palkansaaja jolta menee palkasta leijona-osa vuokraan. Ei selviäisi edes kuunvaihteeseen ellei saisi asumistukea. Sit se äänestää kokoomusta joka vie tän asumistuen pois, ja se saa maksaa palkastaan vuokraa vieläkin ennemmän. Mutta juuri näin ihmiset toimii - vastoin omaa etuaan. Ehkä se ajattelee jotain valtiontaloutta josta se ei mitään tajua, kuten ei valtaosa muutenkaan, ja ihan niinku niillä asioilla oikeasti olis meille rivikansalaisille mitään merkitystä

dance sanna

 Sanna ei ole ainoastaan hyvä ja kovatasoinen päättäjä vaan jättänyt jo nyt kasvonsa historiaan. Näin kovaa politiikkoa ei ole tässä maassa nähty sataan vuoteen. Jos tämä ei teille nyt avaudu mitä tällä tarkoitetaan, niin myöhemmin tajuatte ettei lahjakkuutta kannata heittää hukkaan

Sen tiedän että ääni perussuomalaisille on hukkaan heitettty ääni. Se on ja pysyy ikuisena oppositiopuolueena. Syynä lähinnä rasistiset heitot mutta ei se ole oikea syy vaan syy niiden takana. Ne on rahvasta, oppimatonta rahvasta ja niiltä voikin odottaa kaikenlaisen korrektiuden ja käytöstapojen puutetta. Ne on jopa Kokoomuksen silmissä kuin ladattu pyssy jolta voi odottaa twiittaus-skandaaleja, humalaisia kommentteja ja itsensä nolaamista kaikin mahdollisin tavoin. Vähintään typeriä mielipiteitä kuten ainakin ihmisillä jotka ei ole nähneet maailmaa taloyhtiön hallitusta isommissa kuvioissa. Hallitustaidoiltaan ne on verrattavissa apinoihin jotka vain kohteltaa eikä osaa mitään. Jos tämän sanominen ääneen nyt jotakuta loukkaa, niin näin se vaan on. Ei kukaan säällinen ihminen, saati puolue, ole tekemissä moisen sakin kanssa.

On aika selvää että ääni Keskustallekin on hukkaan heitettyä ellei sit onnekkaasti saa äänestää Väykkää jolta ei puhti lopu ja itsevarmuus karise. Se on tuleva oppositiopuolue. Luultavasti pitkään.

Vihreistä ja vasemmistosta en sano mitään ja niitten alapuolella olevista en sitäkään vähää. Toivoisin vaan että Harkimo putois pois ja lähtis kitiseen muualle. "Näin ei voi jatkua" on miehen slogan aiheesta kun aiheesta ja sitten valutetaan tuhkaa päälleen kun kaikki on aina väärin.

Ollaan sitten kuinka porvaria tahansa niin kukaan ei voine kiistää että nykyinen vasemmistohallitus on nostanut koulutusta siitä rappion suosta johon se ajautunut. Koronaelvytyksen takia lähes kaikkien konkkakypsimmänkin kunnan talous on plussalla, ja jotakuinkin 80% työllisistä on työssä, mikä on lähes lajiennätys. Niitten verotuloilla maksellaan sit ulkomaanvelkojen korkojakin pois. Ei sillä, että yhteiskuntaa koskaan saataisiin ongelmattomaksi, mutta nyt menee paremmin kuin aikoihin. Nykyiset murheet liittyvät lähinnä ukrainansotaan, jolle nyt kukaan ei mitään voi. Näin soisi jatkuvankin myös seuraavan vaalikauden. Ja jotta sitä varmistan, meinaan täällä messuta vielä ennen vaaleja ketä kannattaa äänestää ja miksi. Tämän hallituksen teot kun puhuvat puolestaan ja hyvän kehityksen soisi jatkuvankin.

 

Jukkis