Taisi tapahtua valtiollinen terrori-isku kun nuo kaasuputket räjäytettiin merenpohjassa. Tuskin meni tuntiakaan kun jo Putinia syytettiin. Sen sijaan twitter räjähti epäilyksiä siitä, että takana on USA. Siitä sai salaliittoteoreetikot polttoainetta. Ihmekös tuo, Biden kun uhosi jo helmikuussa että jos Venäjä hyökkää Ukrainaan, Nordstream -kaasuputki tullaan katkaisemaan. En minä tässä syyllistä kaipaa, mutta neutraalia uutisointia asiasta kyllä kaipaisin, enkä kaiken peittämistä sotapropagandan alaisuuteen.


Historia toistaa itseään. Silloin kun se matkustajakone ammuttiin alas Ukrainan ilmatilassa, ei mennyt kunnolla tuntiakaan, kun Putinia jo syytettiin. Todisteet jäivät sivuseikaksi ja sitähän ne ovat vieläkin. Kaikkea ei ole aina hyvä pöyhiä. Nyt kun sitten nuo kaasuputket leimahtivat, oli syyllinen ilmiselvä alusta asti. Tottakai se on Putin joka räjäyttää omat kaasuputkensa ja tuhoaa oman tulonlähteensä. Se on kai sitä venäläistä oveluutta ja voimannäyttöä.

Ainoa joka asiasta oikeasti hyötyisi on amerikkalaiset. Hehän ovat jo vuosia koettaneet tunkea euroopan markkinoille nesteytetyn kaasunsa kanssa ja välissä on ollut diilit venäläisten kanssa. Nordstream -kaasuputkea on amerikkalaisten toimesta vaadittu suljettavaksi, että sitä ei saa rakentaa loppuunsa ja vähintään se pitää sodan vuoksi katkaista kokonaan. Mikä yhteensattuma että amerikkalaiset laivasto-osastot samaan aikaan seilailevat itämerellä, kuten olemme laivastovierailuista omin silmin nähneet. Arvatkaa siitä sitten syyllinen.

Ette kyllä näe yhtään lööppiä tai politiikkoa joka uskaltaisi edes vihjata että Biden saattoi antaa sammakkomiehilleen määräyksen. Niinpä on ilmiselvää että syyllistäkään ei löydy koskaan, spekulaatioita kylläkin. Eikä sitä uskalla vihjata kukaan tälläinen tavallinen bloggarikaan koska saattaa edustaa silloin Putinin juonia, ja sitä mainettahan ei kukaan halua. Ollaan siis hiljaa.

No joo, en minä syyllistä tiedä enkä tule ehkä ikinä tietämään. Sen vain voi suht varmuudella arvata, että Ukrainan sotaan se liittyy. Sodan leviäminen oli jo odotettavissakin, niinhän ne tapaa aina tehdä. Tästä syystä Ranskan Macron yritti jo aikaa sitten puhua rauhanteon puolesta ennen kuin myös Eurooppa muuttuu sotatantereeksi tavalla tai toisella.

En tiedä olenko ainoa jota alkaa hissuksiin vituttamaan nämä ns. asiantuntijat joita media marssittaa esiin jauhamaan kaikkea räikeän puolueellista ja vääristynyttä. On selvää että myös putki liitetään välittömästi siihen venäjävastaiseen kontekstiin joka vaikuttaa jo yököttävältä kaikessa tökeryydessään. Kukaan ei enää edes viitsi uutisoida asiallisesti. Toimittaja vain soittaa jollekulle asiantuntijalle joka sanoo jotain venäjävastaista ja taas on lööppi luotuna. Muistan kyllä itse ne ajat, jolloin vielä tehtiin journalismiakin. Ilmeisesti kansa sitten tykkää näistä valeuutisista koska niitä luodaan parit kolmet päivässä. Minen tiedä, minä en mediasta enää lue kun britannian hoviuutisia.

 
Bond girl
Mitä seuraavaksi tapahtuu, en tiedä. Mutta jos saan toivoa niin Putin voisi lähettää ykköstappajansa Valenka Kasarovin hoitelemaan nämä meidän "asiantuntijamme" jotka puhuvat iltalehtien sivuilla lööperiä päivät pitkät. Ei jäisi sitten yhtään ikävä.
 
Ymmärrän toki kärjen suunnan tässä tapauksessa. Onhan se sinänsä temppu että USA kosiskelee Ruotsia NATO-jäseneksi ja toisella kädellä sen merialueella tekevät terrori-iskun. Väkisinhän siinä joutuu Ruotsin hallitus harvinaisen kiusalliseen tilanteeseen. Tästä syystä Ruotsin hallitus ei olisi uutisoinut koko tapausta ensinkään kunnes se vuosi julkisuuteen muita teitä. Se taas kielii että Ruotsin hallitusta on jossain määrin etukäteen informoitu ja he tiesivät syyllisen ennen kuin se edes tapahtui. Kunhan varmistivat että omat merivoimat eivät silloin pyöri lähistöllä eikä rahtialuksia ole vaarassa kun Navy Seal vetää räpylöitä kinttuihinsa.

Tapauksesta pitäisi oppia että on odotettavissa että vastaavia voi vielä tapahtua Euroopan kuin Itämerenkin alueella. Millaisia, ja milloin, on tietämätöntä, mutta harvoin sodat pysyvät raameissaan. Eikä se syyllinen aina idästäkään löydy, sillä tätä peliä pelataan kahteen suuntaan. Pitää muistaa että amerikkalaisin silmin on olemassa kaksi Eurooppaa, vanha ja uusi Eurooppa. Vanha Eurooppa ovat nämä Ranskat ja Saksat, amerikkalaisittain epäluotettavia, oikukkaita joiden politiikka on luoda Ukrainaan huonokin rauha mieluummin kuin hyvä sota. Uusi Eurooppa on sitten nämä venäjälle vihamieliset baltiat, Puolat sun muut ja näillä näkymin myös Suomemme on asemoimassa itseään uudeksi Euroopaksi, kuten olemme venäjävastaisuudessa nähneet. Sillä politiikalla, mitä nyt näemme esim viisumipuolella ei tavoitella kuin amerikkalaisten myötämielisyyttä. Ne kuulut ulkopoliittiset syyt ovat taustalla. Sen vuoksi valtiovaltamme on mennyt niinkin pitkälle että sallii ja jopa lietsoo rasismia ja diskirminointia jos vain kohteena ovat venäläiset.

Jukkis