Kerran päivässä lukaisen myös UudenSuomen blogia, josko siellä olisi jokin mielenkiintoinen kirjoitus. Nyt on ollut jostain syystä niin, että viimeiseen pariin kolmeen viikkoon ei ole ollut yhtään otsikkoa, jota viitsisi klikata auki. Käytännössä jokainen on keski-ikäisen tai sitä vanhemman boomeri-sedän jorinaa. Miten tähän on tultu? Ajattelin kertoa miten oivankin alustan saa taannutettua yksi ja ainoa ihminen vain painelemalla ilmianto-nappulaa riittävän kauan.


Loppujen lopuksi tämänkertaisen taantuman takana on yksi ja ainoa kaveri. Vastoin siellä olevaa uskoa ei ylläpito niitä lue kuin haukka ja poistele kaikkea minkä katsoo poistamisen arvoiseksi. Sen tekee joku lukijakuntaan kuuluva joka klikkaa ilmianna asiaton viesti -nappulaa. Toimitus vain sitten silmäilee sen hajamielisesti ja poistaa varmuuden vuoksi miettimättä asiaa sen kummemmin. Minultakin lähti kerran pitkähkö kirjoitus yhden seassa olevan lauseen vuoksi. Joku sen teki silkassa kiusantekomielessä. Arvaan kyllä kuka.

troll

En sano tämän kundin nimeä tässä mutta kunnostautunut kunnon käärmeenä joka edistää valtavirran narratiivia. Joka on eri mieltä lehtilööppien kanssa tai haluaa sitä vapaamielisesti tulkita, alkaa olla kirjotuksineen vaaravyöhykkeessä. "Levittää perusteettomia väitteitä" on vaarallinen lause, vähän kuin Isä Aurinkoisen pykälä 58; neuvostovastaisuus, joka voi tarkoittaa mitä sen halutaan tarkoittavan. Käytännössä jokainen narratiivin ulkopuolinen väittämä on aina perusteeton, ellei siihen ole antaa linkkiä tai lähdettä joka tulisi jostain arvovaltaisesta tahosta. Kundi tietää tämän. Tiedän että sai poistettua yhden hörhön, yhden vähän erikoisemmasta kiinnostuneen, ainakin kolme rokotevastaista ja kolme tai neljä joiden aihe liittyi Ukrainan sotaan. Viimeksimainitussa viiteryhmässä itseni mukaan lukien. Enkä näe mitään syytä sinne enää palata.

Kundi on siis sama joka bloggaa ylewissä kirjoituksissaan länsimaisesta sanan- ja ilmaisunvapaudesta kuin korkeimpana hyveenä. Ehtoot tehtailee ilmiantoja ylläpidolle. Näin tekopyhästä temppuilusta ei ihmetytä yhtään, että pätee tällä hetkellä kunnallispolitiikassa. Noin kierot juudakset poliittisella kentällä vasta pärjääkin. Politiikon pitääkin olla ketku.

Suurin saaliinsa oli itse Paavo Väyrynen. Minen ole osannut pitää Väyrysen mielipiteitä millään muotoa venäjämielisinä vaan enemmänkin liennytyshenkisinä. Väykkä näkee puolueettomuuspolitiikan ennen kaikkea rauhantekijöinä suurvaltojen riidellessä. Mitä enemmän puolueettomuutta, sen vähemmän saumaa kylmälle sodalle ja enemmän diplomatialle. Tietenkin tätä nykyä kaikki rauhanpuheet tulkitaan putinismiksi sillä sota on se jota ihannoidaan aidossa zelenskymaisessa hengessä. Rauhanpuheet jos mitkä pitää deletoida petturuutena. Konsti onnistui. Väyrysen jälkeen ei Uuden Suomen blogissa oikeastaan kukaan uskalla sanoa Ukrainan sodasta sanaakaan, ettei vaan joudu listalle. Jäljelle jää jonninjoutavat aiheet jossa kellään ei ole mitään mielenkiintoista sanottavaa, ellei sellaiseksi lueta inflaatiosta kitisemistä tai hoitajamitoitusta.

Jos tämä meidän ilmianto-urakoitsijamme tämän lukee niin onko nyt ylpeä olo? Sait sammutettua valot!

Jos joku onnistuu käyttämään systeemiä hyväkseen kuten tämä peijooni, niin se johtaa siihen, että kaikki taantuu ja kaikki kuolee jos vain yhdenlaiset mielipiteet sallitaan. Lopulta sekin on sanottu ja sitten ei ole enää mitään. Ei tämä varsinaisesti minua haittaa että yksittäinen bloggari saa valtaansa koko saitin ja onnistuu sen - tahtomattaan - tuhoamaankin. Minen ole kiinnostunut oikeastaan enää mistään ja kaikkein vähiten jostain blogialustasta. Ainoa mihin vielä mielenkiinto yltää, on Britannian hoviuutiset. Jostain syystä niihin olen koukussa?

Jukkis