Kaikkiahan meitä kiinnostaa ensimmäisistä ensimmäiset alkusuomalaiset. Keitä he olivat? Mistä saapuivat? Mitä he ajattelivat ja millaista kulttuuria harrastivat? Ilokseni voin sanoa, että minä tiedän vastausta aikas pitkälle. Olen tehnyt siitä kirjan Megaliittikivien arvoitus, ja sen pitäisi ilmestyä nyt ihan muutaman päivän sisään ja lähtee ennakkotilaajille samoin tein joten pannaas taas tillauslomake kehiin.

VarkausPaaPieniKuva 1. Ihmispäätä edustava maakivi. 11000 vuotta sitten se seisoi merenrannalla.Ne seisovat edelleen jylhinä maaston korkeimmissa kohtaa. Niitä ei mielletä muinaismuistoiksi eikä niitä ole kukaan tiettävästi aiemmin tutkinut. Ne ovat kiviä. Maakiviä, jotka on nostettu irtokivien päälle ja ne esittävät jotakin – lintua tai nisäkästä, joskus ihmispäitäkin. Ne ovat tuntemattomalta aikakaudelta kaukaisen 11 000 vuoden takaa – ja tuhat vuotta vanhempia kuin mitä asutushistoriamme tietää. Ne ovat itse asiassa niin vanhoja, että niiden takaa ei hahmotu ainoastaan tutkimaton maamme ensiasutus, sen taustalla oleva tutkimaton kulttuuri tutkimattomine muinaisjäänteineen, vaan ikä todistaa niiden olevan suoranainen siviilisaation alkukehto, jopa maailman mittaluokassa. Sillä tiettävästi Euroopassa ja Aasiassa ei ole koskaan löydetty mitään näin vanhaa joka ilmentäisi korkeakulttuurista ajattelua. Mittaluokaltaan löydös on verrattavissa johonkin inkojen kadonneeseen kaupunkiin tai Troijan löytämiseen, mutta tämä on enemmän kuin yksi kaupunki – tämä on kokonainen korkeakulttuuri.

Näihin kiviin rinnastaen esimerkiksi Stonehenge on rakennettu vasta 7000 vuotta myöhemmin – repikää siitä kun puhutaan todella vanhasta.

Iän voi määrittää maankohoamisen avulla. Me sanomme että ensimmäiset suomalaiset tulivat tänne riistan perässä kun maankohoaminen antoi kuivaa maata. Väärin! He olivat jo täällä. He tulivat tänne jo silloin kun maankohoaminen ei ollut vielä alkanutkaan. Oli vain pieniä saaria ja luotoja, riistaa ei ollut, eikä puutakaan, joten he elivät valaanpyynnillä, kalalla ja mursunlihalla ja ilmaisivat itseään kivipatsaiden avulla. Ollaan vielä geologisessa aikakaudessa, Yoldiameren lainehtiessa ja vuosiluku kalibroituna on 9700 eKr. Maamme virallinen asutushistoriahan alkaa vasta vuodesta 8500 eKr. ja todistaa että nyt ollaan jopa tieteen ulkopuolella etsimässä tyystin tuntemattomia aikakausia. Tässä teillä on kirja joka tulee pistämään kaiken uusiksi ja vaikka kuinka olisi epäuskoinen, asiaa vastaan ei voi esittää kritiikkiä. Sen verran hyvin se on perusteltu. Te jotka haluatte tietää kansamme ensivaiheesta, sen aatamista ja eevasta - tämä on kirjoitettu teille. Muut katselkoot telkkarin iltapäiväkomedioita.

 

varkaus siitinkivi pieniKuva 2. Varkauden länsipuolella oleva ns. siitinkivi on tyypillinen megaliitti. Päältä katsoen ne ovat maakiviä, jotka ovat nostettu irtokivien päälle. Niissä on silti sanoma. Yleensä nämä kivet ovat niin identtisiä toistensa kanssa, että saattavat symboloida kadonnutta muinaiskertomusta 11000 vuoden takaa. Tämä edustaa muinaisen luomiskertomuksen sitä kohtaa kun uros lakkaa hautomasta ja nostaa itsensä oman siittimensä avulla jaloilleen. Tarina mahdollisesti jatkuu toisentyyppisissä kivirakennelmissa.Kun tutkimme tätä alkusuomalaista, joka liikkui vielä nahkaveneillä luotojen ja saarien labyrinteissa allaan meren­pohja, josta tulisi sisämaa nousemaan, meidän ei pidä tyytyä pariin luunpalaseen tai kivityökaluun. Me pääsemme kiinni heidän maailmaansa megaliittikivien avulla. Kivien, joilla he ilmaisivat maailmankuvaansa, alku-uskontoaan, perimätietojaan ja käytännön tarpeitaan. Se kaikki on näissä kivissä. Ne kertovat meille tarinaansa.

Omana henkilökohtaisena mietteenä totean että olen kirjoittanut paljonkin suomen muinaishistoriasta, mutta koskaan aiemmin en ole päässyt näin syvälle menneeseen ja vieläpä kaikkein tärkeimpään kuviteltavissa olevaan aihepiiriin. Myönnän että kirjan sisältö on jossakin kohtaa hapuileva ja spekuloiva, mutta sehän on ymmärrettävää sillä kukaan toinen ei ole koskaan tätä aikakautta tutkinut, eikä edes tiedostanut sen olemassaoloa. Jos jotakin voin sanoa, niin olen saanut kunnian törmätä todelliseen graalinmaljaan, ja olen yrittänyt antaa aiheelle kunnioitusta, mutta kun koko tutkimus on vielä yhden miehen varassa, ei alussa voi ihmeitä odottaa.

Olisi mukavaa kirjoittaa tähän myyntitäkyksi, että tulossa on todellinen uutispommi, vaan en kirjoita. Laitan asiat oikeaan suhteeseen ja ilmoitan, että tulossa on suoranainen ydinräjähdys. Miten vain haluatte sen sanoakaan: Sensaatio! Tieteellinen vallankumous! Uutispommi! Mikään superlatiivi ei tässä kohtaa ole liian vaatimaton. Muutaman kuukauden kuluttua se on teidän käsissänne ja sen jälkeen ei maailmankuvanne ole entisellään. Lisäksi näissä entuudestaan tuntemattomissa asioissa on se hyvä puoli, että nehän vasta avaavat pelikenttää ja itsekukin voi kaivaa esiin tätä muinaista korkeakulttuuria, jos vain viitsii kavuta ns. ylimmän rantaviivan korkeammalle puolen. Sillä metsien kätköissä olevat vuoret olivat kivienpystytysaikaan vielä saaria joissa asuttiin nahkakodissa.

jyvaskyla gtkKuva 3. Tältä näytti Jyväskylä varhaisimman megaliittikulttuurin aikaan v. 9600 eKr. Saaristoa ja megaliittikivet ovat lähes poikkeuksetta kuivan maan alueella, yleensä vieläpä suojaisissa poukamissa ja lahdenpohjissa, jossa ilmeisesti ovat sijainneet myös varhaisin asutus pienine kalastajakylineen.Tätä kirjoittaessa kirja on vielä oikolukuvaiheessaan. En tiedä miltä sen kansi tulee näyttämään, en tiedä sivumäärää (mutta ainahan niissä luettavaa on paljon) enkä voi tietää hintaakaan. Vain sen tiedän että tekstiä naputtelin vähän saatanasti ja kirjassa on runsas kuvitus ja paljon karttakuvia ja siitä tulee melkoisen tuhti lukupaketti, jota ei lue yhdessä illassa lävitse. Enkä harrastele turhia jorinoita joten asiaa piisaa.

Sanotaan se nyt tässä. Kun ennakkovaraat nyt kirjan Megaliittikivien arvoitus –kirjan saat sen hintaan 20 euroa plus postimaksut. Tuskin ne kauheita siihen päälle tekevät.

Täytä allaoleva lomake huolellisesti.  Vituttaa aina kun osoitteen paikalla on pelkkä postinumero ja mukana olevaan sähköpostiin ei sit kukaan vastaa… Kirjan laitan välittömästi postiin jo ilmestymispäivänä. Jos postimaksu on kohtuullinen, laitan sen jopa ykköspostissa.

Kyllä, ennakkovaraan kirjan Megaliittikivien arvoitus -kirjan tarjoushintaan 20 + postimaksu.

Jukkis

Ennakkotilauslomake tästä artikkelista on poistettu. Tilaa Krääsäkaupan kautta.