× Sekalaisissa puhutaan... no sekalaisia.

Sähköinen kirja

Lisää
04.10.2011 06:47 - 04.10.2011 07:41 #9933 : Narian
Sähköinen kirja kirjoittanut Narian

Jukkis kirjoitti: ... joten sosiaalinen tarve alkaa olla sähköiselle kirjalle. Sähkökirjaa kuitenkin vierastetaan ...

Sähkökirjaa vierastetaan siksi, että ihmisillä ei ole lukulaitetta. Ja lukulaitetta ei ole tullut hankittua siksi, kun niitä (okkultistisia) suosikkikirjoja ei kuitenkaan saa sähköisenä versiona. Eikä se ratkaise sitä ongelmaa, mihin jo viittasitkin, eli kotona kaikki paikat on jo täynnä niitä paperisia laitoksia.

Olen odottanut, että Suomen markkinoille ilmestyisi toimiva ja edullinen palvelu, johon voisi vain postittaa pinon kirjoja saadakseen ne sitten ePub'ina tai PDF:änä takaisin. Kysyntää varmasti olisi. Nyt kun paperille painaminen on käytännössä siirtynyt Viroon, en hämmästyisi, vaikka Virosta putkahtaisi tämä käänteinenkin palvelu. Tai ehkä siellä jo on?
Viimeksi muokattu: 04.10.2011 07:41 Narian.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.10.2011 10:13 #9945 : Kane
Vastaus käyttäjältä Kane aiheessa Sähköinen kirja
Sähköisessä kirjassa on lukemattomasti enempi huonoja puolia kuin fyysisessä. Jo yksistään sen kestämättömyys on suuri negaatio, puhumattakaan sähkön tarpeesta.

Just joo...

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.10.2011 10:28 - 04.10.2011 10:29 #9946 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Sähköinen kirja
Itse näin sellaisen kun kävin moikkaan yhdessä kustannusfirmassa. Oli just tullu lontoosta ja nähnyt että niitä oli yhden jos toisen kourassa maanalaisessa, joten oli utelaisuuttaan ostanut. Täytyy tunnustaa että ne oli omalla tavallaan näppäriä. Kevyitä, rullattavia, helpot valikot, tekstin kokoa pysty muuttaan ja kirjanmerkin sai laittaa siihen kohtaan kun halusi kun pisti kiinni. meni povariin näpsäkästi ja sisään meni 20 000 kirjaa. Minäkin motkotin jotain sähkönkulutuksesta – kun nyt aina jotain huonoo pitää etsiä – niin kaveri näytti koneen aurinkopaneleita ja sano ettei tarvita ulkoista virtalähdettä ollenkaan, ei edes alkalipattereita.

Syy miksi samat laitteet on suomessa sci-fiä voikin johtua erilaisesta kehityskaaresta teknisessä kehityksessä. Lontoolaiset tuskin on sen enempää kirjahullua kansaa kun muutkaan, joten niiden täytyy lukea niistä toisenkinlaisia sovelluksia. Voihan niihin ladata yhtä lailla aikakausi- ja sanomalehtiäkin. Meillä on sama kehitys kännykkäsovellusten maailmaan, joten erillinen lukulaite sanomalehtien lukuun on tarpeeton toimenpide.
Viimeksi muokattu: 04.10.2011 10:29 Jukkis.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.10.2011 11:27 - 04.10.2011 11:41 #9947 : Narian
Vastaus käyttäjältä Narian aiheessa Sähköinen kirja
Nuo Amazon Kindlet ja muut E-Ink -näyttötekniikalla varustetut laitteet toimivat yhdellä latauksella kuukauden. Joten ei se sähköntarve kyllä mikään ongelma ole. Ainakaan suuri.

Sen sijaan säilyvyys on eri juttu. Mutta minä näen sen yleisenä arkistointi-ongelmana: miten saada säilymään yhtään mitään (kuvat, videot, ääni, tekstit)? Tällä hetkellähän ei ole muuta ratkaisua, kuin jatkuvasti siirtää vanhaa dataa uusille tietovälineille.

Ei sinne metroon tarvitse kivilaattoja mukaan ottaa vain siksi, että niihin hakattu teksti säilyy parhaiten. Arkistokopio voidaan säilyttää muualla, ja metroon otetaan sitten lukukopio, jonka säilyvyydellä ei ole niin väliä.

Kyllä fyysisen kirjan ongelmat, koko ja paino ovat nekin suuria. Ei monia kirjoja jaksa kunnolla edes sängyssä lukea, kun kädet väsyy. Kummasti alkaa tuollainen 150 g painoinen lätty, johon mahtuu 20 000 kirjaa, kiinnostaa.
Viimeksi muokattu: 04.10.2011 11:41 Narian.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.10.2011 12:06 #9949 : Kirjaltaja
Vastaus käyttäjältä Kirjaltaja aiheessa Sähköinen kirja
Tässä vaiheessa sähköisissä kirjoissa on vielä niin paljon lastentauteja että pysyn loitolla. Kuvaavia käyttökokemuksia:

Kokeilu 1: Osto iPadilla. Tilaaminen ja maksaminen onnistui, mutta kun kirjaa oli tarkoitus alkaa lataamaan iPadiin, tulikin vain virheilmoitus, että tiedostomuoto on tuntematon. Ei minkäänlaisia varoituksia tai ohjeita, miten pitäisi toimia. Eikä kirjaa.

Kokeilu 2: Osto tietokoneella. Olin jo maksanut kirjan, joten sen latauslinkki oli valmiina henkilökohtaisessa kirjastossani. Tällä kertaa lataus pullautti minulle tietokoneeseeni tiedoston nimeltä URLLink.acsm. Se sisältää mystistä dataa, allekirjoittajana SecuryCast Oy. Ei kirjaa.

Kokeilu 3: Koska olen jonkin verran kokenut käyttäjä, tajusin, että tarkoitus on asentaa Adobe Digital Editions -sovellus, joka pystyy sitten avaamaan nuo .acsm-tiedostot ja lataamaan varsinaisen kirjan Akateemiselta. Ensin pitää tietenkin rekisteröidä oma Adobe ID ja kirjautua sillä sisään ja niin edelleen.

Kaiken tämän jälkeen kirja vihdoin aukesi tietokoneeseeni (iMac), mutta vain Adobe Digital Editionsin sisällä. Ei mitään mahdollisuutta siirtää kirjaa iPadiin tai Kindleen.


http://kfalck.net/2010/10/14/e-kirjabisnes-tuhon-tiella

Lisäksi kuten muitakin elektronisia laitteita tuota joutuisi olla uusimassa muutaman vuoden välein. Turha myös kai toivoa että vanhaan laitteeseen ladatut kirjat enää toimisivat uudessa kun edes eri laitevalmistajien formaatit eivät ole yhteensopivia. Myös jopa laitteen ohjelmistojen päivittäminen on joissain tapauksissa tehnyt laitteeseen ladatut kirjat lukukelvottomiksi.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.10.2011 12:28 - 04.10.2011 15:21 #9951 : Narian
Vastaus käyttäjältä Narian aiheessa Sähköinen kirja
Jätit, Kirjaltaja, tuosta Falckin artikkelista tärkeimmän virkkeen lainaamatta:

Kokeilin ostaa Akateemisen kirjakaupan uudesta latauspalvelusta sähköisen kirjan.

Akateeminen kirjakauppa käyttää ilmeisesti Adobe Digital Editions -formaattia, mikä on tiedostomuoto, johon ei järkevä ihminen koske kymmenen jalan seipäälläkään. Tosiasiassa Falck arvostelee tuossa siis Akateemista kirjakauppaa, ei sähkökirjan nykytilaa. Jos artikkelin lukee huolimattomasti, saa käsityksen, että iPadissa itsessään olisi jotain ongelmia liittyen sähkökirjojen ostoon.

Tällä hetkellä käyttökelpoiset sähkökirjojen tiedostomuodot ovat EPUB ja PDF. Näistä EPUB on alun alkaenkin valmistajariippumaton, ja PDF:stä on käytännössä tullut sitä vuosien saatossa.

Mutta toki sähkökirjassa varmasti monenlaisia lastentauteja vielä on.
Viimeksi muokattu: 04.10.2011 15:21 Narian.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.10.2011 16:32 #9961 : Trolli
Vastaus käyttäjältä Trolli aiheessa Sähköinen kirja
En jaksa innostua sähköisestä kirjasta. Siihen on 2 syytä. Toinen on, että tahdon tehdä muistiinpanoja ja alleviivauksia kirjoihini. Ja toinen, että pidän uusien kirjojen hajusta. Kun saan uuden kirjan, vedän painomusteen hajua syvään henkeen ja nautin tiedon tuoksusta. Saatan toistaa tämän myös lukiessa. Parhaalle tuoksuvat yleensä laadukkaalle paperille painetut, suttaamatonta hyvälaatuista mustetta sisältävät kirjat, näitä on esim. oppikirjoissa ja tieteellisissä teoksissa paljon.

Joo, olen omituinen, mutta on sitä pahempiakin rikoksia kuin painomusteen imppaaminen. :silly:

Tämä oli häiriköiden käyttöön tarkoitettu avoin nimimerkki, mutta ei ole enää.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.10.2011 16:41 #9962 : Turms kuolematon
Vastaus käyttäjältä Turms kuolematon aiheessa Sähköinen kirja
Eikös niitä harvinaisia ja unohdettuja okkulttisia kirjoja ole saatavilla nimenomaan pdf muodossa? Muutama vuosi sitten haalin niitä, mutta lukematta jäivät, kun en koneeen ruudulta niitä lue. Mieluummin tulostaisin niitä, kuin hankkisin laitetta.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.10.2011 19:25 #9971 : Kane
Vastaus käyttäjältä Kane aiheessa Sähköinen kirja
Ahh... painomusteen imppaaminen, 1700-luvulta olevan paperin hypisteleminen, omistajasukupolvien henki, kivipainon terävä jälki, ai, jai, jai...

Fyysinen kirja on helpompi käsitellä kokonaisuutena, kohdasta täysin toiseen siirtyminen on nopeampaa kuin sähköisissä (haku tosin hitaampaa). Lisäksi visuaalisen muistin kannalta sähköinen häviää.

Sähköisellä opuksella on kyllä puolensa nimittäin tiedon haussa ja tukimuksessa. Itse olen näköisdigitalisoinut kirjoja ja lehtiä reilut 15 vuotta, joka tekee pelkissä kirjoissa pitkälle toista tuhatta + lehdet päälle. On totta, että nimenomaan tiedon haussa tämä lyö kaikki paperiversiot mennen tullen laudalta. Kävin tuossa viikonloppuna Eestissä pitämässä esitelmän jonka koostamisessa käytin juuri sähköistä arkistoani. Kylläpä oli työskentely nopeaa ja mukavaa kun ei tarvinnut käydä läpi fyysisesti satoja kirjoja. Tarvitsemani tiedot löytyivät muutamassa minuutissa.

Just joo...

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.134 sekuntia