× Sekalaisissa puhutaan... no sekalaisia.

Nuorten miesten katoaminen

Lisää
11.01.2011 19:07 #6538 : Jukkis
jo pelkästään se että olen katsellut Criminal Mindsin kaikki tuotantokaudet, tekee minusta tietty pätevän profiloijan . :dry:

Oon tässä meinaan miettinyt että suomessa katoaa yllättävän paljon nuoria miehiä, iältään 18-25v ja aina aamuöisin niiden hoippuessa juhlista/ravintolasta/ruotsinlaivalta kotopuoleen. Sitten niistä ei mitään kuulukaan mutta osa löytyy aina sillä yhdellä ja samalla tavalla kuolleena; hukkuneina.

Tapauksia tuntuu esiintyvän säännöllisesti koko etelä-suomen alueella. Koska meille Quantiacossa (kyllä, kerroin juuri miksi voin itsenikin nimittää käyttäytymistieteiden konsultiksi) opetettiin että vähemmästäkin pitäisi tulla mieleen, ettei näin symmetriset uhrit, katoamistavat ja löytöpaikat voi selittyä millään tilastollisella tavalla, ei jäljelle oikein jää kuin että joku listii niitä. ja listii paljon, sillä tapauksia lienee muutaman vuoden aikana tullut n. 20-35 kpl. Osaahan ei ole koskaan löydettykään. Mitä te muut ajattelette? Olemmeko keskellä jotain hemmetin murhamysteeriä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
11.01.2011 19:40 - 11.01.2011 19:46 #6539 : samuliloov
Vastaus käyttäjältä samuliloov aiheessa Nuorten miesten katoaminen
Jaahans, tulee aina kassajonossa katseltua otsikoita ja kyllähän niitä tuntuu katoavan. Useissa tapauksissa on just tää "onnellinen, normaali, alle 25-vuotias...tietokone jäi auki kun lähti käymään...". Olisko tää ny sitä elinkauppiaiden touhua? Kuolleena löytyneiden leikkaushaavat jätetty julkisuuteen kertomatta... Joku salakirurgi Ruotsin slummeissa vaihtelee kolmannen maailman oopiumparoneille uusia sisuskaluja. Saa huippuhinnan kun kauppatavara on todistajan läsnäollessa leikattu irti pohjoismaalaisen ruoka-ympyrän mukaan syöneeltä nuorelta mieheltä. Jos Intiassa menisit vastaavaan operaatioon olisi suurempi riski saada vaikka jonkun heroinistin, kamapulassa myymä, tukkeeseen käytetty munuainen tms.
Viimeksi muokattu: 11.01.2011 19:46 samuliloov.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
11.01.2011 19:47 #6540 : Jore
Vastaus käyttäjältä Jore aiheessa Nuorten miesten katoaminen
Pikavipit, nettipokeri. Lainaa lainan päälle. Surullisen yleistä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
11.01.2011 19:56 #6541 : Kane
Vastaus käyttäjältä Kane aiheessa Nuorten miesten katoaminen
Suomessa katoaa muistaakseni vuosittain 1 000 vai olikohan 10 000 ihmistä. Näistä muistaakseni 2-3 jää ikuiseksi mysteeriksi vuosittain.

Onko nuoria miehiä kadonnut jotenkin erityisen paljon nyt ja ovatko kaikki löytyneet olleet kuolleita ja jos näin, niin onko kuolintapa ollut yhtenäinen?

Mutta Amerikoissa sitä porukkaa vasta katoaakin. Lopullisesti sitä katosi muistaakseni vähintään kymmeniä tuhansia vuosittain, tosin osa selittyy sillä että osavaltioilla ei ole mm. yhtenäisiä tietoverkkoja joiden avulla voisi seurata naapuriosavaltioon paenneita.

Just joo...

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
11.01.2011 22:27 #6544 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Nuorten miesten katoaminen
Joo, aiheesta oli vuosi sitten joku Iltasanomien juttu että mihin suomesta on kadonnut n.20-30 kappaletta nuoria miehiä melkein vuoden kahden aikana.Listahjan on sittemmin jopa pidentynyt eikä noista kadonneista monikaan koskaan palannut. Jutusta tuli ilmi että ainakin ruotsinlaiva ”oksennanpa tuosta reelingin yli ittenikin” on ihan oma lukunsa, mutta sitten on nämä mystiset katoamiset joita tässä on tässäkin kuussa tapahtunut jo muutama – aika näyttää ovatko vain ryyppyreissulla.

Okei, tässä vaiheessa on todettava että kun puhutaan nuorista ihmisistä on heillä kaikilla surevia sukulaisia ja tajuan itsekin tämän jutun karmeuden mitä tässä puhellaan. Nämähän ei ole kaikille vain murhaleikkejä vaan ihan totista totta. Silti, kun miettii miten helppoa on huumata jonkun kaljalasi ja väijyä sitä kotinsa nurkalla kun se sinne hoipertelee, tajuaa myös miten helppoa on taluttaa joku laiturille ja tiputtaa sinne että molskis ja loiskis vaan. Ainoa vaan että tämä ei vastaa perinteistä sarjamurhaa koska siinä ei ole seksuaalisia elementtejä, joko tappaja on siis nainen (tai pariskunta) tai sitten nämä onkin palkkamurhia.
On meinaan sekin totta että tämä katoamisaalto alkoi kun esim nettipokeri tuli käyttöön. Kymppitonnin piikistä pääsee kyllä hengestään, ja jos asialla on ammattilaisia, lopputulos näyttää onnettomuudelta tai itsarilta.

Silti, kun ajattelee että näitä nuoria miehiä on käsittämätön määrä kadonnut viime vuosina, katoamistapa on aina sama ja valtaosa jää kadoksiin – tai löytyy poikkeuksetta hukkuneena 100% samanlaisin olosuhtein, niin kyllähän tässä jotain hämärää on. Ei ne välttämättä ole yksittäistapauksia ollenkaan. Kummastuttaa vaan ettei kukaan solmi langanpätkiä yhteen ja näe kokonaiskuvaa. Loppujen lopuksi, mistä sen tietää vaikka seassamme olisi ihka oikea sarjamurhaaja joka on 2006-2011 alkaen hoidellut jo 30-40 nuorta miestä? Eikä kukaan vielä edes aavista tämän kaverin olemassaoloa.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.01.2011 00:11 - 12.01.2011 00:12 #6546 : Kane
Vastaus käyttäjältä Kane aiheessa Nuorten miesten katoaminen

Jukkis kirjoitti: Loppujen lopuksi, mistä sen tietää vaikka seassamme olisi ihka oikea sarjamurhaaja joka on 2006-2011 alkaen hoidellut jo 30-40 nuorta miestä? Eikä kukaan vielä edes aavista tämän kaverin olemassaoloa.

Käsiaseet pakollisiksi kaikille!!! Ihminen on kuitenkin helppo hävittää kokonaan ja lopullisesti muutamassa minuutissa jälkiä jättämättä. Käytännössä meitä suojelee vain ja ainoastaan se pieni yksityiskohta, että suurin osa meistä ei tee sarjamurhia.

Yleensähän sairas ihminen hakeutuu sellaisten asioiden yhteyteen missä hän voi toteuttaa itseään. Tästä taas tuli mieleen tutkitaanko lääkäreitä ja sitä kuinka monta potilasta heiltä kuolee vuosittain?

Muistatteko muuten sen ajan kun elokuvissa esiteltiin meille tuntemattomia ja etäisiä asioita kuten pommi-iskut, sarjamurhat, kidnappaukset ja poliitikkojen vastaanottamat lahjukset. Nyt vuonna 2010 se kaikki on todellisuutta meille ja mikä tahansa näistä on odotettavissa osuvaksi kohdalle.

Just joo...
Viimeksi muokattu: 12.01.2011 00:12 Kane.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.01.2011 06:48 #6547 : Trolli
Vastaus käyttäjältä Trolli aiheessa Nuorten miesten katoaminen
Älykäs ihminen voi tehdä itsemurhan pelkästä uteliaisuudesta jos elämästä puuttuu järjellinen sisältö. Nuori mies vailla sitoumuksia ja ilman muuta varmaa tulevaisuuden visiota kuin turhanpäiväinen uraputki jonkun helkkarin kansantalouden koneiston rattaana voi pyöritellä mielessään ajatusta kuolemasta ja päättää yhtäkkiä tappaa itsensä.

Hukuttautuminen on uteliaalle hyvä vaihtoehto, koska kuolema on suht hidas ja sen etenemistä voi seuratasiihen saakka kunes aivoilta loppuu happi.

Tämä oli häiriköiden käyttöön tarkoitettu avoin nimimerkki, mutta ei ole enää.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.01.2011 07:27 #6548 : Trolli
Vastaus käyttäjältä Trolli aiheessa Nuorten miesten katoaminen
Älykäs ihminenhän on siis sellainen joka kykenee toimimaan älykkäästi, esimerkiksi keksimään kuinka turisteja houkutellaan mainonnalla.

Matkailunedistämiskeskukseen poliittisin perustein ajattelemaan päässyt ja oman perseensä nuolemista aktiivisesti harrastava luuseri vain luulee olevansa älykäs ja aiheuttaa turismielinkeinolle massiivisia tuhoja mainostamalla ulkomailla niitä vitun poroja, vaikkei niillä ole turistiryntäystä tänne ennenkään saatu.

Tämä oli häiriköiden käyttöön tarkoitettu avoin nimimerkki, mutta ei ole enää.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.01.2011 07:54 #6549 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Nuorten miesten katoaminen
Joo, näissä listoissa on varmasti seassa luonnollisiakin juttuja; itsemurhia, onnettomuuksia ym juttuja joita nuorille miehille sattuu testoserostiinin, onnettoman rakkauden ja angstin yhdistelmänä. Itsellä on sellainen käsitys että tietoisuus omasta homoudesta on myös vahva motiivi itsemurhalle. Sitten on satunnaiset tapot ja murhat; nettipokeri- ja huumevelat.

Kuten sanottua, ruotsinlaiva on sitten oma lukunsa. lehdistöhän 90-luvulla vihjaisi ruotsinlaivojen sarjamurhaajaan ja kuulin itse Helsingin murharyhmässä vierailulla ollessani (siis olin todellakin vierailulla, en ”vierailulla”) että asiaa tutkittiin vakavasti mutta silloin näyttöä ei saatu. Nuoria miehiä katoilee silti laivalla samaa vauhtia, viimeksi kai viime joulukuussa.

Osa etelä-suomen kaupungeissa kadonneista voi hyvinkin olla yhden ihmisen käsialaa; sarjamurhaajan. Uhrien profiili on niin identtinen. Jatketaan siis makabeeria ajatusleikkiämme. Mitä saalistaja tarvitsee. Ainakin hänen pitää päästä uhriensa lähelle luottamusta herättävällä tavalla väijyessään näitä aamuöisin ravintoloiden lähellä. Taksikuski on varmastikin hyvä peite, öistä taksiahan ei kukaan ihmettele ja uhriparka saattaa jopa itse työntyä kyytiin. Sitten tarvitaan vain jokin tainnutusase. Aikanaan joihinkin takseihin suunniteltiin muuten ryöstäjien varalta sähköiskun antavaa takapenkkiä, mutta käsitaser ajaa tietty saman lopputuloksen.
Nyt on enää ratkaistava, käykö tämä taksikuskimme pudottamassa tajuttoman uhrinsa laiturilta veteen vai onko tässä kaksi juttua; meneekö laitureilta vain itsarin tekijät ja viekö saalistaja omat uhrinsa jonnekin muualle? En tiedä mutta jos näitä nuorten miesten katoamisia alkaisi listata, alkaisiko löytyä jokin kaava jossa näkee hänen liikkeensä hänen saalistaessaan pitkin suomea. Onko niitä muuten listattu mihinkään vai pitääkö ne yksitellen hakea lööpeistä?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
16.01.2011 02:05 #6578 : Pintu
Vastaus käyttäjältä Pintu aiheessa Nuorten miesten katoaminen
Mites naisten katoamiset? Muistelisin joskus lukeneeni että Etelä-Suomessa olisi joku tapaus
jossa mies kyttäsi päihtyneitä naisia. Yksi löytyi silvottuna ja seuraava uhri pääsi karkuun.
Ja erikoisia baarin pihalta katoamisia on muitakin(en nyt tarkoita sitä tiettyä)

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
16.01.2011 02:45 #6579 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Nuorten miesten katoaminen
En osaa sanoa, mutta tutkailin tätä nuorten miesten hommaa, ja se ei ollutkaan helppoa selvitellä paljonko näitä tapauksia oikein on. Pelkässä kuukkeloimisessa meni koko päivä ja vähän toistakin. Ilmeisesti mitään yhtenäistä tietojenvertailua ei ole kukaan ennen suorittanutkaan.

Työmäärä oli sen verran isohko, että tästä täytyy tehdä sitten kunnon nettiartikkeli seuraavan päivityksen yhteydessä. Karmein juttu siitä tulee mitä olen koskaan kirjoittanut, sen voin luvata.

Potentiaalisia tappajiahan meillä on aina joukossamme mutta jos tämä sarjamurhaaja todella väijyy la öisin nuoriamiehiä, hänen uhrilukunsa saattaa nousta jopa viiteentoista. Kaikki tämä siis viimeisen kuuden vuoden aikana.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
10.08.2011 18:32 #9110 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Nuorten miesten katoaminen
Kepeät mullat vaan asianomaiselle, ja voimia omaisille.

Ne uudet palstalaiset jotka eivät tiedä mistä on kyse, lukaiskaa äkkiä tästä:
www.hermeetikko.com/15/hermeetikon-paakirjoituset/183-liikku...messa-sarjamurhaaja-hermeetikko-com.html

Näyttää siltä että nyt kun illat ovat pimentyneet, hän on jälleen palannut

www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194692160010/artikkeli/kadonnut+ville+oksanen+loytyi+hukkuneena+joesta.html

Tekotapa tuntuu olevan sama joka kerta. Katoaa umpikännissä ravintolaillan päätteeksi ja löytyy läheisestä joesta. En nyt halua lisätä omaisten paranoiaa kuvittelemalla kaikkea, mutta veikkaanpa ettei jää tämän syksyn ainoaksi tapahtumaksi. Arvaan lonkalta että tapauksia tulee lisää ja kaikkia niitä yhdistää että "tapaukseen ei liity rikosta"

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.08.2011 21:32 #9143 : eveangel
Vastaus käyttäjältä eveangel aiheessa Nuorten miesten katoaminen

Jukkis kirjoitti: En tiedä mutta jos näitä nuorten miesten katoamisia alkaisi listata, alkaisiko löytyä jokin kaava jossa näkee hänen liikkeensä hänen saalistaessaan pitkin suomea. Onko niitä muuten listattu mihinkään vai pitääkö ne yksitellen hakea lööpeistä?


www.murha.info/

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
15.08.2011 16:37 #9170 : jurmala
Vastaus käyttäjältä jurmala aiheessa Nuorten miesten katoaminen
Valitettavasti katoamisia sattuu myös muillekkin kuin nuorille miehille.Nuoret naiset katoilee yhtälailla. Uskoisin että näistä suurin osa kuitenkin löytyy. Käsittääkseni lapsikatoamiset eivät ole niin yleisiä Suomessa...ainakin toivon niin...

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.153 sekuntia