sisäsiittoiset suomalaiset

Lisää
15.04.2010 18:07 #3743 : Jukkis
Otetaanpa tämän aiheen teemaksi varsin epäkorrekti ja hävettävä aihe; ovatko suomalaiset sukurutsattu kansa?

Tekisi mieli tutkia asiaa laajemminkin mutta eipä tuota ole sanottavammin kukaan halunnut tutkia. Sen ymmärrän. mutta ei näitä asioita pidä hävetä vaan niistä pitää ottaa selvää.
Sehän on selvää että näistä asioista kuitenkin kuiskutellaan kollektiivisena salaisuutena. Aina paikalliset tietävät syrjäkulmien asukkien olevan vähän verenperintönsä vankeja. Näitä on valtakunnallisesti aika laajoillakin alueilla; lapissa, kainuussa, saaristossa, hämeen sysimetsissä ja sanotaan romanienkin olevan moneen kertaan sisäsiittoisia, sillä nehän tuli tänne jo 1500-luvulla pienenä kourallisena, eikä verenvaihtoa ole pahemmin sattunut sen koommin. Tietäviä kuiskutteluja asiasta on. Eikä tuo ihme jos ajattelee että edelleen on paljon kyliä joissa kaikilla tuntuu olevan sama sukunimi.

Tietty on vanha viisaus että naidaan naapurikylästä mutta kirkonkirjojen perusteella tämä laki tuntuu olevan pätenyt vain rikkaimpiin talonpoikiin; mäkitupalaiset on naineet serkkujaan maailmansivu ja onhan se näin että kun pitkässä juokussa kyläkunnatkin nai ristiin, sukupolven päästä niillä on samat geenit. Ajan saatossa kaikki kylät on yhtä samaa geeniperimää.

Vaikka sisäsiittoisuus ei ole sama kuin sukurutsaus voidaan helpolla näyttää että sisäsiittoisia suomalaiset ainakin on. Uskallan väittää jopa jonkinmoisen tutkimattoman verkostoteorian perusteella että me kaikki ollaan sukua keskenämme kun vaan tarpeeksi kaukaa haetaan. Yleensä ei kuitenkaan tarvi mennä 6-8 sukupolvea taaemmas, ja sisäsiittoisuudesta kielii myös kansalliset sairautemme. Meillä on käsittämättömän kapea geenipooli vaikka onnekkaasti meitä on sentään viitisen miljoonaa joten syvänjoen-syndroomaa ei sentään näy katukuvassa. Voisikohan tästä aiheesta saada ihan oikeaa tutkimustietoa tai minkäänlaista dataa, jos tämän kysymyksen haluaisi oikeasti selvittää? Sen takia tämän vähän heitinkin, josko palstamme tutkimusryhmä selvittelisi kanssa kysymystä. Eihän vastauksen löytäminen välttämättä ole meille kunniaksi, joten tiettyä riskiä tässä on, enkä tiedä haluaako suomalaiset välttämättä lukea hermeetikosta artikkelia omista sukurutsatuista juuristaan?

pannaan tähän alle vielä eurooppalaisten geenikartta. vaan mikä siellä oikeassa yläkulmassa luuraa täysin omassa eristyneessä sisäsiittoisessa ylhäisyydessään?
Liitetiedostot:

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
15.04.2010 18:49 - 15.04.2010 18:55 #3744 : Jore
Vastaus käyttäjältä Jore aiheessa sisäsiittoiset suomalaiset
Mielenkiintoista olisi nähdä vastaava geenikartta suomalaisista - ja mukaan otettu vain henkilöitä, joiden suvut ei ole pariin sukupolveen radikaalisti muuttaneet asuinpaikkaa. Tulisi eliminoitua kaupungistumisen ja viime sotien evakkojen sekoittava vaikutus. Taisi olla monessa tutkimuksessa jo todettu että itä- ja länsi-suomen välillä geneettiset erot ovat melkoiset.
Eri juttu tosiaankin on tämä paikallinen sisäsiittoisuus. Isoloituneita populaatioita varmasti ollut, ja vuosisatojen ajan serkku on ollut herkku. Kyllähän tuon näkee jo kun katsoo pikkukuntien puhelinluetteloita.

Lisäys tätä www.hs.fi/tiede/artikkeli/It%C3%A4-+ja+L%C3%A4nsi-Suomen+kul...C3%A4t+eri+muuttoaalloissa/1135240481420 artikkelia joskus hehkutin jossain muussa asiayhteydessä. Mulla on lehtileike jossain tallessa...kuvat tuosta linkistä puuttuukin.
Viimeksi muokattu: 15.04.2010 18:55 Jore.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
15.04.2010 22:22 #3745 : Pietari
Vastaus käyttäjältä Pietari aiheessa sisäsiittoiset suomalaiset
Olen useita sukuni haaroja tutkinut tuonne 1700-luvulle asti ja vaikka osa esivanhemmista oli aika köyhiäkin, voin silti todeta ettei tuollaisia serkun naimisia ole tapahtunut. Yhden mummoni suku on poikkeuksena monessa haarassa asunut saman kunnan alueella, mutta nainen on yleensä haettu liittoa varten jostain toisesta kunnasta tai ainakin toisesta kylästä. Joissain tapauksissa myös naapuritalosta, mutta silloinkaan en ole huomannut että olisivat ennestään sukua keskenään. Vain yksi tapaus tulee mieleen, jossa epäilen että puolisoilla on sama isoisän isoisä. Voi toki olla mahdollista, että joissain toisissa suvuissa serkunnaimisia on tapahtunut, mutta itse en ainakaan ole törmännyt yhteenkään syukututkijaan joka olisi sellaisista puhunut. Voi toki olla, etten tiedä näistä asioista paljon ja siksi kehotankin kääntymään muiden sukututkijoiden puoleen ja kysymään asiaa heiltä. Kaikilta sukututkijoilta kuitenkin löytyy faktaa ainakin omasta suvustaan hyvinkin pitkälle. He sen tietävät jos sisäsiittoisuutta on.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

  • h3pe
  • Poissa
  • Osaaja
  • Osaaja
  • To boldly go where Appelgren has never gone before
Lisää
16.04.2010 15:21 #3749 : h3pe
Vastaus käyttäjältä h3pe aiheessa sisäsiittoiset suomalaiset
Kartassa häiritsee, se ettei Baltian maita tai venäjää ole otettu mukaan. Lisätietoja vielä idästä ja kaakosta ja etelästä niin alkaisi porukkamme sukusuhteet selviämään.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
16.04.2010 17:18 - 16.04.2010 17:23 #3750 : Pahakurki
Vastaus käyttäjältä Pahakurki aiheessa sisäsiittoiset suomalaiset
Jos sisäsiittoisuutta halua nähdä, niin käykääpä saarella nimeltä Englanti ja kuten Ruben Stiller aikoinaan EY:n liittymisen kynnyksellä Radio Cityssä kuvaili englantilaisia lauseella "Englannissa on paljon homoja ihan vain siitä syystä koska englantilaiset naiset ovat niin saatanan rumia isoine korvineen, nenineen ja hampaineen". (Tuohon aikaan Ruben jakeli avoimesti ala-arvoista kritiikkiä yhdestä sun toisesta asiasta mutta häneen kohdistuvia juutalaisvitsejä hän ei kuitenkaan ole koskaan kestänyt).

Suomalaiset eroavat geeniperimältään myös ryslandiasta, eniten yhteistä perimää (75%) löytyy tietenkin karjalasta kun perusjuntilla yhteistä perimää on itänaapurin kanssa vain 25%. Länsirannikolla yhteistä perimää olikin sitten vain muutama prosentti. Samoissa tunnelmissa mennään myös virolaisten ja ruotsalaisten kanssa.
Viimeksi muokattu: 16.04.2010 17:23 Pahakurki.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
16.04.2010 20:05 #3752 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa sisäsiittoiset suomalaiset
Yhdelle mun tutulle oli joku tieteentekijä sanonut ohimennen että suomalaisten kallot on lähimpinä neantherdalilaisten (tai cro-magnoneiden) kallonmuotoa, jos vertailua suorittaa nykyihmisissä.
Ehkä se juttu onkin näin, ehkei meidän kantaisämme olekaan koskaan tulleet mistään volganmutkista, baltiasta tai milloin mistäkin (näin EU:n aikaan tietenkin Brysselin liepeiltä Hollannista). Ehkä nämä susiluolan hemmot onkin meidän kaukaisia esi-isiämme joista sitten useiden sukupolvien perästä tuli tämä komsan kulttuuri joka talvehti jäämeren rannalla jääkauden - todellisen tai kuvitellun - ajan. Nämä muuttoliikkeet joita arkeologit kaivaa onkin just niitä - muuttoliikkeitä. Tulokkaita jotka on tuoneet uutta verta sen verran että varhaiset hominidit on muuttuneet homo sapienseiksi ja otaksuneet sitä mukaa tulokkaiden kulttuurin kun näitä on tänne eksynyt.

Ehkä ei pitäskään ajatella että meidän geenit on ryssää, saksaa, alankomaata ja italiaa. Ehkä se pitäskin ajatella toisin päin eli ne kaikki on syntyisin meistä ja suomalaiset ei oo sukua kaikille kansoille - kaikki kansat on perua suomalaisista.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.137 sekuntia