Olivatko Amalekilaiset Tampereelta kotoisin?

Lisää
19.06.2021 02:04 #48553 : heppareppana
Tervehdys. Onko kukaan foorumilla mahdollisesti tutustunut uusimpiin korvia syyhyttäviin Italian-teoriohin, nimenomaisesti Mauro Biglinon uudehkoon teoriaan että Vanhan Testamentin vanhimmat tapahtumat tapahtuivat Suomessa? Kyseessä kirja 2019 vuoden kirja "Gli dei baltici della Bibbia: L'Israele che non ti aspetti". Kirja jatkaa mainiosti Vinci-Goti-Warren-Meri-akselilla.

Kirja löytyy tällä hetkellä vain italiaksi valitettavasti, mutta vajavaisella italiallani ymmärrän että Nimiarkisto.fi:tä käyttäen ja Felice Vinciä mukaillen, miltei kaikki Raamatunpaikat tuntuvat löytyvän rakkaasta kotimaastamme. Teorian perusidea löytyy parin vuodenkymmenen takaa Felice Vincin englanninkielisen painoksen loppuosasta missä käsitellään Edenin neljän joen sijaitsevan Pohjois-Suomessa. 

Olisi mukava kuulla jos joltain löytyisi lisätuntemusta asiasta! Pahoittelut liitteiden huonosta laadusta..

 

Liitetiedostot:

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.06.2021 02:10 #48554 : heppareppana
Israelilaisten luvattu maa myötäilee Pähkinäsaaren rajaa hienosti! Pähkinäsaaren rajahan myös jakaa Suomen mitä moninaisimmilla tavoilla, geneettisesti, musiikillisesti kansanlaulujen duuri/molli-sävellajeihin, rikostilastoihin jne. Eikä ihmekkään jos alueen rajat on kirjattu jo Isoon Kirjaan! 

Liitetiedostot:

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.06.2021 11:42 #48555 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Olivatko Amalekilaiset Tampereelta kotoisin?
En ole tutustunut mutta käsittääkseni ajatus Eedenin puutarhasta pohjolassa ja niistä lähtevine neljine jokineen olis alunperin 1600-luvulta. Tarkennettuna Olaus Rudbeckin käsialaa joka kirjoitti nousevalle suurvallalle Ruotsille arvonsa mukaista historiaa. Hänhän antoi ymmärtää Ruotsin olleen suoranainen kansojen alkukoti. Adamin asuinpaikka.

Tapaus liippaa sillä tavalla meitä suomalaisiakin ja historiantulkintaamme että samaan aikaan Johannes Messenius kirjoitti suomalaiskuninkaista, aihepiiri jota Rudbeck ei sitten yhtään halunnut kilpailemaan oman teoriansa kanssa. Ruotsista käsin tehtiin kaikki mahdollinen ja mahdoton jotta Messeniuksen sanoma ei näkisi päivänvaloaan eikä tieto suomalaiskuninkaista koskaan Messeniuksen elinaikana tullutkaan julkisuuteen. Hänen kirjoituksensa vaelsivat likemmäs 50 vuotta yksityiskokoelmissa kunnes ne joku sitten vihdoin viimein painatti. Skismahan jatkuu tänä päivänä yhtä ankarana kuin silloinkin; akateemiset oppineet käyvät kuningas -teoriaa yhtä ankaraa sotaa kuin 1600-luvun ruotsalaiset oppineetkin, joskin eri syistä ja motiiveista.

Mutta se mistä tämä alkuperäisen Eedenin teoria on alkujaan, tuoksuu hyvinkin esoteeriselta, sitä en tietä minäkään. En miten se on alkujaan luotu, perusteltu ja onko sen takana jokin vanhempikin tieto vai onko kaikki alkujaan vain Rudbeckin käsialaa johon Felice Vinci on tutustunut ja jostain syystä muuttanut sitä pikkaisen suomalaisten puolelle.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.06.2021 12:44 #48556 : heppareppana
Rudbeck on itselleni tuttu elämänkertansa kautta, mutta olen aina pitänyt noita skandinaavisien serkkujemme teorioita hieman kapeakatseisina ja tavallaan jopa tylsähköinä, niistä on puuttunut tietynlainen kunnianhimo kansallismytologioistaan, mitä on kuitenkin löytynyt manner-euroopasta ja myös Suomestakin lopultakin. Ehkäpä heidän keskiaikainen ideansa Jaafetin jälkeläisyydestä oli niin kova isku vyön alle että siitä ei ikinä toivuttu.

Oletko tutustunut William Warrenin 1885 julkaistuun kirjaan "Paradise Found - the Cradle of the Human Race at the North Pole"? Se on tietääkseni saatavilla PDF:nä vapaasti ainakin Archive.orgista. Siinä on hyvä yleiskatsaus eri historioihin ja heidän käsitykseensä Pohjoisesta ja Pohjoisen pyhyydestä eri kulttuureissa, Meru-vuoresta Siioniin. Pohjoinen alkuperäisenä Taivaan Vuoren-kotina tuntuu olevan näitä yleisiä kaikkialta löytyviä ideoita.

Siionista puheenolleen sama aihe löytyy myös Suomenkin Raamatusta, eikös Luciferkin itse halua nousta Pohjoiselle vuorelle (pahoittelut tarkka sanakäännös ei löydy ulkomuistista) ja Jumalankin valtaistuin löytyy kristallisen jäämeren keskeltä (aiheesta enemmän www.patheos.com/blogs/leithart/2011/11/crystal-sea/) ja samoin myös Kronoksen ajateltiin nukkuvan Pohjanmerellä eikä suinkaan missään hikisessä sarkofagissa Välimeren ahdistavassa paahteessa!

Venäläinen professori Leon S. Klejn haastoi tässä muutama vuosi sitten laittamalla indo-eurooppalaisten kodin Keski-Suomen paikkeille (www.researchgate.net/publication/318751121_Discussion_Are_th...ation_of_the_Yamnaya_Culture_to_the_West). Tämä mehukas aihe jäi elämään pelkästään wikipediaan sitaatteina, nykyaikaiset indo-eurooppalaiset itsekeskeiseltä lattaotsaisuudeltaan tätä sen kummemmin jaksaneet penkoa vaikka mielestäni argumentit ovat Klejnillä kiistattomat.

Vielä aihetta repaleisesti käsitellen: amerikassa myös sivuttiin aihetta jo Da Vinci-koodi-buumin aikana: Martin Lunnin (aidosti hyvä) selitysteos jossa selitettiin Dan Brownin teorioita sisälsi idean jossa Kain oli haudattu Ranskaan, Rennes-Le-Chateaun pentagrammivuoriston johonkin kookkaan. Modernina fennomaanina tietenkin suosin Vincin teoriaa että Kain lähti Lapin Nuorttijoelle päin..

Tässä on mielestäni erittäin monta johtolankaa, Italiasta Amerikan kautta Venäjälle, jotka eivät mielestäni enää voi olla pelkkiä myöhäiskeskiaikaisia uudelleenlämmittelyjä. Ehkä tässä vihdoinkin syy miksei arkeologisia todisteita ikinä löydetä sieltä Israelista ja Schliemannin Troija hukkuu omaan väkivaltaiseen tulkintaansa!

Laittaisin tähän loppuun kauniina loppukiteytyksenä Jesajan 29:16 jakeen joka kertoo kuinka Jumala kääntää maailman ylösalaisin, mutta huomatakseni, sitä ei löydy suomalaisesta 33/38 käännöksestä vaikka KJV:stä löytyykin. Ruotsalaisetko sensuroineet senkin viisaudessaan...

 
Liitetiedostot:

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
20.06.2021 12:08 #48559 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Olivatko Amalekilaiset Tampereelta kotoisin?
Pohjolan alkukoti on aikas laajalti tunnettu myytti ja ollut sitä vuosisatojen ajan. Siitä on monenlaisia versioita mutta kaikissahan on se sama ongelma - mitään konkreettista ei ole koskaan ollut esittää. Ne ovat ja pysyvät teorioina jossa on enemmän kuin vähän heikkouksia. Kun 1600-luvun protestantit tulkitsivat näitä, he tietenkin lähtivät siitä että pohjola on raamatullisten paikkojen ja aikojen alkukoti. Kun 1800-luvulla heräsi kiinnostus sumereihin ja egyptiläisiin oli loogista että mesopotamian alkukoti siirtyi pohjolaan. Nykyisin samaa liikutellaan genetiikassa, muuttoliikkeissä ja kansanvaelluksissa mutta osaltaan ne taitavat olla aikakauteensa sidottuja teemoja.

Jotenkin luulisin että jos ja kun niihin haluaa pureutua, olisi etsittävä niiden vanhimmat kerrostumat ja sitten pohdittava mitä nämä aikalaiset ovat sillä tarkoittaneet. En minä sillä etteikö niissä olisi lihaa luiden alla jos niitä kurkistaisi analyyttisemmin. Olen tietenkin otettu että Italiassa on noin kova kiinnostus suomalaisuutta kohtaan. Tuttuni joka teki Kalevala -tarotin on kuvaavaa että lähes ensimmäinen käännös oli italiaksi. Italiassa buumi tuntuu liikkuvan karttamystiikassa mutta vaikea sanoa mihin se johtaa

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
20.06.2021 14:14 #48560 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Olivatko Amalekilaiset Tampereelta kotoisin?
Mulla on jotenkin sellainen tunne että kaikki on saanut alkunsa Komsan kulttuurista. 1900-luvun alkupuolella jo ihmeteltiin asutuksen jälkiä keskellä tätä ns. jääkautta veiksel -kauden viimeisessä vaiheessa. Silloin syntyi tämä talvehtimisteoria jota suomessakin opetettiin kouluissa vielä 1930-1960 luvulla. Teorian mukaan saamelaiset, tai siis proto-saamelaiset olis tulleet lappiin viimeisimmän lämpökauden aikaan 30 000 vuotta sitten. Sitten tuli kylmä Dryas -kausi ja nämä varhaisihmiset elivät pussissa sulan jäämeren rannalla. Toisin sanoen; kun kysytään mistä saamelaiset ovat kotoisin niin oikea vastaus on että ei mistään - he ovat olleet täällä aina.

Talvehtimisteoriasta ei ole kuin kukonaskel siihen että pohjola olisi asutettu tästä lämpötaskusta käsin ja lopulta koko itämeren aluekin. Tästä voi sitten kehitellä teoriaa nykyihmisen kulttuurisesta alkukodistakin johon voi liittää mukaan kaikenlaista.

Itse teoriahan on mielenkiintoinen. On kuitenkin totta että asutusjäljet ovat vanhempia kuin tunnettu asutushistoria. Lapissa on asuttu jo silloin kun etelästä tulleet ovat edenneet vasta Tanskan korkeuksille. Arvoitukseen ei ole vastausta mutta ammattitutkijat ovat keksineet ratkaisuksi nuorentaa komsan kulttuuria muutamalla tuhannella vuodella jotta se mahtuu aikajänteeseen.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
21.06.2021 22:55 #48567 : heppareppana
Olen tietoinen Komsan kulttuurista ja siihen liittyvistä teorioista mutta koska olen luonnostani skeptinen niitä tuloksia kohtaan mitä tiede yrittää tuottaa (otsa hiessa, naama punaisena, huumori kaukana) aivan käsittämättömän pienellä faktamäärällä. Erilaisia kivenpalasia siellä sun täällä, muutama kuiva puunkannikka jos oikein lykästää, kamelin selkäluu jään alta taitaa olla hienoimpia arktisen alueen löytäjä mitä tiedän mutta: mitä sitten?
Nämä luonnostaan äärimmäisen kuivat kirjat ovatkin jääneet vähemmälle huomiolle, koska niihin kulutettu aika on usein hyvin huonotuottoista. Tiedeyhteisö, mitä se sitten nykyään tarkoitaakaan on oma luontaantyöntävä lukunsa ja heidän seuransa ja juttujensa kuuntelu on usein vain asioiden etenemistä hidastavaa ja harvoin heillä on asioihin mitään annettavaa tai rakentavaa. Onneksi tieto lisääntyy heistä huolimatta.

Mielestäni on hyvä ajatella näitä teorioita enemmän työkaluina: montako uutta ovea avautuu käyttämällä tätä työkalua? Esimerkiksi Rudbeck joka itse aloitti sijoittamalla Atlantiksen Ruotsiin, hänen poikansa Olof nuorempi yhdisteli saamelaisia heprealaisiin ja hänen veljenpoikansa Petter olikin jo siirtämässä Troijaa (taas kerran) Ruotsiin. Koko perheen teoriakatras kauniissa sovussa. Tämä työkalu on mielestäni tuottanut erittäin tehokkaasti hedelmää koko olemassaolonsa ajan.

Knoppitietona Komsasta täytyy kuitenkin mainita että on olemassa saksalainen teoria jossa yhdistyvät Jurgen Spanuth, Karl Penka sujuvasti juuri Komsan kulttuuriin ja tämä on miltei identtinen Felice Vincin uuden teorian kanssa joka laittaa megaliittikansojat veneilemään pääasiallisesti arktisella alueella, Barentsin mereltä Pohjanmeren kautta Labradorin merelle asti. Taas kerran, samat vanhat ideat löytävät uusia tapoja ilmentää itseään.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.341 sekuntia