Russofobia

Lisää
17.04.2018 19:54 #39735 : Jukkis
Russofobia kirjoittanut Jukkis
Myönnän että mulle jäi jonkinlainen trauma tosta ukrainankriisin uutisoinnista. En meinaan ole eläissäni nähnyt sellaista määrää valeuutisia joita valtamedia suolsi kuukaudesta ja lopulta vuodesta toiseen päivästä toiseen. Tai sehän oli jo suoranaista informaatiosotaa ja jos sen määre onkin että se on vihollisvaltion vaikuttamista poliittisiin päättäjiin tai yleiseen mielipiteeseen niin kyllä siitä selkeesti puuttuu myös se kohta, että se on valtaa pitävän hallinnon manipulointia ja valehtelua oman maan kansalaisia kohtaan. Sitä se ainakin oli 100% ton homman osalta.

Trauma ei varsinaisesti syntynyt siitä että valtamedia suolsi mitä uskomattomampia juttuja täysin vakavalla naamalla vaan miten ne uskottiin lähes kaikkien toimesta. Jos oli seassa joitakin tervejärkisiä ne viisaasti - tai peloissaan - piti suunsa kiinni. Nytkin on hyvin vaikea aloittaa näistä asioista jutteleen kun törmää siihen yhteen ja samaan känkkäränkköjen muuriin.

Toisaalta se osa musta joka on vähän rationaalisempi tajuaa kyllä, että homma on muilutettu russofoobisen ajattelun kautta joka on länsimaiselle kultturille tyypillinen ja sen takia koodattu meidän kaikkien sieluihin ja voidaan tarvittaessa vetää esiin kun joku tarttee sitä manipulointinsa välineeksi. ja kiistatta meidän kulttuuri ylläpitää ja varjelee tätä kulttuuria.
Mutta mitä on russofobia? Termi onkin ollut sitten yllättävän haastava selvitettävä. Tässä on kaksi hyvää kirjoitusta kahdelta tosi vastakohdalta eli Timo Vihavaiselta - joka ei tosiaan ole mikään venäjänystävä - ja toisaalta kohudosentilta joka ei sitten muuta olekaan. Pakko sanoa että jotenkin herrat ovat pääpiirteissään löytäneet yhteisen sävelen, Vihavainen ehkä suppeasti ja dosentti vastaavasti liiankin dramaattisesti.

timo-vihavainen.blogspot.fi/2013/11/russofobia-selittaa-kaiken.html

kohudosentti.blogspot.fi/2014/12/russofobiasta.html

Vaikken minä allekirjoita että russofobia olisi mikään kollektiivinen mielisairaus voin kyllä yhtyä siihen että toisen maailmansodan jälkeen ryssäviha yleisesti korvasi aiemman juutalaisvihan, sikäli kun kumpikaan oli tuntematonta ennen sotia.
Russofobiana ainakin näen nykyisessä mediatarjonnassa jo tutuksi tulleen tyylin syyttää venäläisiä - tai venäjän johtoa tai sen instituutioita - jostakin josta ei sitten kuitenkaan esitetä minkäänlaisia todisteita. Ja kun todisteista tulee puhe, syyttelyt vain joko kaksinkertaistetaan tai sitten vaihdetaan sen aihepiiriä. Näin pääsemme tilanteeseen jossa käytännössä venäläisiä syytellään kaikesta mahdollisesta mutta todisteiden puutteesta johtuen niitä lienee pidettävä vain propagandana. Mutta miten ihmiset voivat uskoa tälläiseen kaiken aikaa?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.04.2018 23:16 - 19.04.2018 23:17 #39757 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Russofobia
Ryssäviha pitää suomalaiset sellaisessa mielentilassa, että niitä voi hyvällä tahdolla kutsua kansaksi. Ilman sitä mikään ei estäisi niitä tappamasta toisiaan.

Sisällissota oli prikulleen silloin kun Venäjä oli niin heikko, ettei siinä ollut mitään pelättävää, mutta ei nää jauhopäät mulloin oo uskaltanu alottaa sellasta.

Pahinta mitä Suomelle vois tapahtua olis se, että venäläiset onnistuis vakuuttaan juntit siitä, että ne on niitten kavereita, koska sen jälkeen junteilla ei olis enää mitään syytä leikkiä valtiota. Sen pitunen se.

Ryssävihan ylläpitäminen on venäläisille helppo tapa pitää juntit järjestyksessä, koska ei niistä niille kuiteskaan mitään haittaa pääse oleen kun ne on huonoja sotimaan eikä osaa ees varustaa armeijaa kunnolla. Niillä ei oo ees sitä intoo kun esmes tsetseeneiltä löytyy, niin että ne vaan mättää makkaraa naamaan, kattoo Tuntematonta sotilasta ja haaveilee, että niitten kirpputori armeija pystyis torjumaan Venäjän armeijan hyökkäyksen.
Viimeksi muokattu: 19.04.2018 23:17 juppe.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.089 sekuntia