Pääsiäinen

Lisää
08.04.2012 07:03 - 08.04.2012 07:07 #12386 : julsei
Pääsiäinen kirjoittanut julsei
Kerran taas pääsiäinen kun on niin avataan sillekin oma aihe, eli oliko Jesse skandinaavista kotoisin, Galilean ja sen asukkaita halveksittiin aiemmin heidän sekarotuisuutensa ja kielimurteensa takia. Jeesus tunnetaan galilealaisena. Vai oliko saanut oppinsa Galevalasta ? :silly:
Liekö sattumaa kun piti kirjoittaa 33.3 mitasta niin youtubesta lähti soimaan Sabaton - Talvisota 3.33min :evil:Jeesuksen kuoleman ajankohtaa ei voida varmuudella selvittää, mutta todennäköisimpinä päivämäärinä on pidetty perjantaita 7. 4 vuonna 30 tai 3. 4 vuonna 33 eli ilmoitetaan vuonna 33.3 ? :whistle:

777 x 12.92 x 777
Viimeksi muokattu: 08.04.2012 07:07 julsei. Syy: lisäys

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
18.04.2019 17:13 #43306 : Super-Electric
Vastaus käyttäjältä Super-Electric aiheessa Pääsiäinen
Mämmimousse, mämmimutakakku, ym. innovatiivista elintarviketta putkahtelee markkinoille. Rakkaalle ruualle löytyy monia sovelluksia.

Mämmi on myös pala pirkanmaan historiaa, sillä reseptin tallensi jälkipolville Kaarilan kartanon isäntä, P.A.Gadd.. P.A. ei tarkoita sitä mitä luulet.. vaan herra oli varsin varakas, omisti satoja hehtaareja Pispalasta länteen, jotka nyt ovat Tampereen esikaupunkialueita.


"Älä usko mitä luet tai kuulet puhuttavan, ellet itse koe sitä oikeaksi (Buddha)"
Liitetiedostot:

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
18.04.2019 18:22 #43307 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Pääsiäinen
Pääsiäinen on Eastran juhla varsinkin nyt kun siitä on siivottu kaikki kirkollinen hömpötys pois.

Raamatun pääsiäinen on paljon monimutkasempi juttu kun kirkollinen hömpötys, mutta mä en oo jaksanu kaivella sitä ton enempää kun pitäis saada jotain 500 sivua lukukelposeks eikä enää millään jaksais.

bit.ly/2Guqkik

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.04.2019 12:50 #43311 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Pääsiäinen
Tästä aiheesta saa oivan aasinsillan yhteen episodiin mitä oon tuossa seuraillut. Marianna Riddersadt, tämä sama joka aikanaan keksi nämä jätinkirkkojen aurinkosuuntaukset teki myös mielenkiintoisen havainnon että keskiajan kivikirkot on rakennettu niin että sakastiseinä sojottaa aina pääsiäisen aurinkosuuntaukseen. Tosin kaikki maailman katoliset tämän tietää sanomattakin joten ei se mikään maailmojamullistava havainto kuin ehkä meille periferian luterilaisille jotka ollaan jo unohdettu katoliset perinteet.

Anyway, hautaustapoihin kuului myös haudata itä-länsi -suuntaisesti. Tästä voikin olla jo hyötyä kun aattelee koska kristinusko on saanut jalansijaa maassamme. Noissa rautakauden kalmistoissa alkaa esiintyä jo selkeää pääsiäisen suuntaan hautaamista. Tämä on uutta ja oivaltavaa ja oli jotenkin ilmiselvää että ammattiarkeologit suhtautuvat enemmän kuin aggressiivisesti kaikkiin jotka alkavat tunkea reviireille. Uusimmassa Muinaistutkija -lehdessä oli koko Ridderin teoria rytätty niin totaalisesti kun vaan pystyy, ja loppukaneettina vieläpä neuvottiin asianomaista perehtymään arkeologian perusalkeisiin. Annettiin jopa lukuvinkkejä josta aloittaa. Ja pisteenä iin päälle todettiin että koska juttu ei pidä vettä, keskustelua on turha aiheesta jatkaa. Joka siis tarkoittaa sitä, että vastinetta ei tulla julkaisemaan.

Ridderi liittyy tähän kerhoon jossa joku ulkopuolinen yrittää tuoda jotain uutta arkeologian kentälle - ja saa vimmastuneet arkeologit hetimiten niskaansa. Itse asiassa kaikki jotka tiedän ja tunnen, on saaneet saman kohtelun. En sitten tiedä miksi tähän ammattikuntaan tuntuu valikoituvan harvinaisen vaikeita ihmisiä jotka susiemon lailla puolustaa omaa tutkimusalaansa toisilta tutkijoilta ja erityisesti maallikoilta. Peittelemättömän aggressiivisesti vieläpä.

Todella harmillista siinä mielessä että pääsiäissuuntauksen avulla voitaisiin selvittää kristinuskon leviämisvauhti rautakaudella ja vieläpä mikä on sen alkupiste mutta koska arkeologit tekevät kaikkensa tämän estääkseen, ei asialle mitään voi.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.04.2019 13:03 #43312 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Pääsiäinen
Roomalaiset yritti käännyttää germaaneja kristinuskoon ja sitä varten Keski-Eurooppaan asti roudattiin karismaattisia tyyppejä. Esmes tää suuntaus, mistä ortodoksisuus synty, lähti oikeestaan liikkelle sieltä, koska se tyyppi, joka sen keksi, oli siellä karkotuksessa piispana jo ennen kun se alko saada muutosta aikaseks Egyptissä.

Germaanit on ollu kehityksessä muita edellä, koska roomalaisilla ei ollu varaa antaa kristinuskon kehittyä vapaasti Länsi-Rooman tilanteen takia ja kaikki muutos meni sittenkin tappeluks.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.161 sekuntia