Viikingit

Lisää
21.12.2013 20:35 #21306 : Jukkis
Viikingit kirjoittanut Jukkis
Tässä sitä ootellaan ens kuussa alkavaa tv-sarjaa viikingit. varmaan jatkaa aikas tavalla Rooman ja Borgioitten jalanjäljissä. Enkä usko että välttämättä itteeni niin innostaa, mutta mielenkiinnolla tulen seuraan millaista innonpuuskaa se saa esim ruotsin puolella. Suhteessa siihen isolla rahalla tuotettuun kulttuuritarjontaan jota Ruotsissa tehdään, on armas suomemme siihen rinnastettavissa kehitysmaa-sarjaan.
Sillä jotenkin on kutina että sielläkin tulee jälkijunassa sarja tai toinenkin – ainakin kansallisella tasolla – joka ottaa tän viikinki-formaatin käyttöönsä. Ihme ettei Arm-ritarista ole vielä tehty kahden tuotantokauden sarjaa. Resurssia ainakin olisi, sillä johan noi pelkät dekkarit kirja- ja elokuvapuolella on vallanneet markkinat, vaikka perinteisesti dekkarit on olleet saksalaisten heiniä. Meillähän ei ole tähän mitään sanomista, paitsi jotain kadetta purnaamista. Sitä oikein tuntee alemmuutensa.

Toisaalta on pakko ihmetellä sitäkin, että kun Ruotsissa on noin kova kulttuurinen suksee, niin miksei esim kotimainen kielivähemmistömme tunge sinne jalkaansa enempää oven väliin. Kulttuurituote on vientituote siinä missä talvivaaran litkukin. Vielä kun ottaa huomioon että rantaruotsalaisilla jos keillä on kulttuurista iso siivu hallussaan, oma tv-kanava budjetteineen ja helkkaristi rahoitusväyliä, niin yllättävän vähän ne saa aikaan mitään kansainvälisempää. Ainoana poikkeuksena kenties Åke Lindman jonka ”Etulinjan edessä” on aikas selkeesti tehty ruotsalaisyleisölle, joka oli tässä mielessä päänavaaja, jota ei ole osattu seuraajien tasolla hyödyntää. Åkella oli aika tiukkakin visio tässä asiassa, mutta nää näsilinna 1918 –tyyppiset viritelmät ei siihen kysyntään pysty vastaamaan.
mutta eipä olla epäoikeudenmukaisia. Jos aattelee millaisissa pohjamudissa kotimainen elokuvasäätiön rahoittamat leffat menee, niin ne vasta kunnon kehitysmaa-tuotantoa onkin, ja taatusti sitä kaliberia joka ei kelpaa edes kotimaisille katsojille. Tän takia nostankin esiin että kun rantaruotsalaiset kumminkin on päteneet kulttuurisella saralla noinkin vahvasti, niin vastaavasti heiltä saisi odottaa oivia vientivalttejakin.

Tarjoankin ihan vapaasti suomenruotsalaisille teatteri- ym yhteisöille vapaita ideoita, joita ei voi tehdä umpisuomalaiset. esim sotaelokuva Hangon majakasta olis kova sana, kun siihen saa ahtaissa tiloissa kunnon räiskyttelyä. Toinen – kunnianhimoisempi – olis vaikkapa Emundin sotaretki, kunnon viikinkeilyä supisuomalaisessa ympäristössä. Enkä usko että kummankaan teko maksais sen enempää kun tavallisen isolle lavalle tehdyn teatteriesityksenkin.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
22.12.2013 04:10 #21313 : Antero
Vastaus käyttäjältä Antero aiheessa Viikingit
Ja nimenä voisi olla "me kingit"...

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
22.12.2013 07:30 #21314 : larmis
Vastaus käyttäjältä larmis aiheessa Viikingit
Joo, en tykännyt Viikingit-sarjasta. Tarina olisi ollut koko lailla OK, viikingit esitetään ikään kuin Sons of Anarchy -tyylisinä jengiläisinä. Toki juonessakin oli ärsyttävyyksiä, kuten esim se että viikingit eivät muka osanneet seilata avomerellä ennenkuin päähenkilö opetti heille sen.

Mutta ärsyttävintä oli tyypillinen amerikkalainen piittaamattomuus muusta maailmasta. Koko Skandinavia näyttää Norjan vuonoilta. Tanskakin, joka oikeasti on maailman tasaisimpia maita! Uppsalan temppeli on korkean vuoren huipulla, vaikka se oikeasti on tasangolla mikä juuri tekee niistä hautakummuista niin vaikuttavan näköisiä. Ihan vastaava olisii, jos kaikki jenkkilään sijoittuvat sarjat kuvattaisiin aina Grand Canyonissa, ja sitten vain sanottaisiin tekstissä ruudulla että tämä on nyt New York tai LA tai Miami.

Ai niin, mukana on myös eräs Kauko, mutta se tapetaan heti alkuunsa.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
22.12.2013 11:21 #21315 : Antero
Vastaus käyttäjältä Antero aiheessa Viikingit

larmis kirjoitti: Ai niin, mukana on myös eräs Kauko, mutta se tapetaan heti alkuunsa.


Niinpä tietenkin, symboliikkaa ettei "kaukomieltä" kaivata kalevalaisesta maailmasta...

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
05.02.2014 02:09 #21549 : Kontiainen

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.291 sekuntia