puhetta pakkasesta

Lisää
03.02.2012 18:07 - 03.02.2012 18:11 #11517 : Jukkis
puhetta pakkasesta kirjoittanut Jukkis
Mikähän siinä muuten on, että tämä on nyt kolmas talvi putkeen kun on hirmupakkasia. Tuskin syy ainakaan globaalissa ilmastonlämpenemisessä on?
Mietin tuossa että onkohan maapallon mekanismeissa jotain mistä ois hyvä olla tietoinen.

MUOKS: Mietin tuossa meinaan että mikähän rooli taannoisella aurinkomyrskyllä mahtaa olla maapallon ilmakehään. Sehän ei ole salaisuus että mitä vahvempi magneettikenttä - sen kylmempi.
Viimeksi muokattu: 03.02.2012 18:11 Jukkis.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.02.2012 18:14 #11518 : Narian
Vastaus käyttäjältä Narian aiheessa puhetta pakkasesta
Siitähän on ollut juttua, että maapallon ilmasto olisi kylmenemään päin. Tämähän on se syy, miksi käsite "ilmaston lämpeneminen" muutettiin jokin aika sitten vähin äänin muotoon " ilmastonmuutos ".

En sitten tiedä liittyvätkö nämä viime vuosien paukkupakkaset tuohon, vai ovatko osa normaalia vaihtelua.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.02.2012 18:30 #11519 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa puhetta pakkasesta
Luultavasti tämä selittynee vaan huonolla onnella. Viime talvenhan aiheutti elNino –ilmiö, joten mikään ei periaatteessa ilmaise minkään olevan vialla. Kovat talvet kyllä antais osviittaa että syystä tai toisesta maapallon magneettikenttä on hetkellisesti voimistunut, mutta tämä nyt menee jo tieteen puolelle.

Olen kyllä miettinyt tuota ilmastonlämpenemistä – ja sitä valtaisaa henkilökohtaista pettymystä kun ei lämpiäkään. Tällä tahdilla on turha kuvitella pohjoisnavan olevan jäätön, kuten tuossa ennusteltiin. Maallemme olis vaan eduksi jos lämpenis. Ajatellaan nyt vaikka tuota 1400-luvun lämpökautta, miten kaikki sodatkin loppui. Sitten kun tuli pikkujääkausi 1600-luvulla, se synnytti pitkiä sotia, noitavainoja, nälkäkuolemia ja ylipäätään sitä lopunajallista tunnelmaa, josta vuosisata olikin kuuluisa.

Tarkennettuna, lämmössä kaikki kasvaa eikä kylmässä. Mitä enemmän hiilidioksidia, sen enemmän kasvimaailma kukoistaa koska hiilidioksidi on kasvien ruokaa. Sen lihavamman biotoopin se muodostaa kun kasvit sikiää, kuten nyt tropiikissakin. Lämpö on kaiken avain. Kylmyys on se joka luo noita aroja ja tundria jossa elämä on lähinnä kituliasta.

Hyvä puoli on se, etten usko maapallon kylmenevänkään. Ei tässä ole mitään poikkeuksellista tullut vielä vastaan. korkeintaan se, että talvet kyllä tuntuu lyhentyneen molemmista päistään.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.02.2012 18:39 #11520 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa puhetta pakkasesta
Näin vaalien alla on pakko mainita, että Haaviston ympäristöministerikauden vaikutukset ovat alkaneet näkyä kunnolla vasta viime vuosina kylmien talvien ansiosta. Ei se ole VR:n vika jos raiteet eivät kestä pakkasia vaan kunnia siitä kuuluu Haavistolle.


www.vantaansanomat.fi/artikkeli/91793-poo-on-paljon-pelattavaa

Myös vihreän politiikan seurauksista on uskallettava puhua. Pekka Haavisto toimi ympäristöministerinä 1995-1999, jolloin Suomen pahimmaksi uhaksi määriteltiin ilmastonmuutos.

Haavistolaisen uskon mukaan talvet häviävät. Tämän seurauksena muutettiin useita rakennusmääräyksiä. Radikaaleimmin kevennettiin rauta- ja maanteiden routasuojauksia.

Jo kolmena peräkkäisenä kovana talvena rata- ja maantieverkon kunto on heikentynyt ja routakorjaukset ovat lisääntyneet merkittävästi. Tiedon saa liikennevirastosta ja matkustajien kokemista junien hidasteluista ja uusien teiden korjausten kasvusta.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.02.2012 19:16 #11521 : Huhtakiva
Vastaus käyttäjältä Huhtakiva aiheessa puhetta pakkasesta
Viime talvi ja sitä edellinen olivat tosiaan hiton hyytäviä, kylmä kausi kesti myös epämiellyttävän pitkään. Mutta tämän talven osalta ei vielä voi puhua mistään epänormaalista. Minusta varsinainen talvi alkoi aika myöhään, vasta vuoden vaihteen paikkeilla, ja nämä parin viikon pakkaset ovat ihan normaaleja talven pakkasia. Ainakin näin Lahden korkeusasteilla asiaa katsellen.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.02.2012 04:10 #11522 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa puhetta pakkasesta
On tässä se etu että tälläisessä korkeapaineessa ihminen nukkuu hyvin ja sikeästi. Minäkin saan unen heti kun vaan laitan pään tyynyyn - nytkin jo aamukuudelta ylhäällä vaikka matalapaineella saa vasta unen näihin aikoihin. Mikähän siinäkin on?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.02.2012 08:40 #11523 : finsailor
Vastaus käyttäjältä finsailor aiheessa puhetta pakkasesta
Eikös tästä ole ollut puhetta aikaisemminkin, että mm. sodat ja lama eli globaali stressi aiheuttaa seuraavana talvena näitä kovia pakkasia.
Muuten kaikki on ihan normaalia vaikka lämpenee tai kylmenee. Ei mikään ole vakio vaan kaikki muuttuu. Ihmisen stressi vaan tuppaa vastustamaan muutosta.

Ja mitä tulee viherpiipertäjien ilmastonmuutokseen tulee, niin se porukka on aika turha, kun kaikkihan haluaa luontoa suojella, paitsi tietysti Talvivaaran kaivosyhtiö ja kumppanit. Niin paitsi, että usassa ja kiinassa niillä olis kyllä hommaa.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.02.2012 09:05 - 04.02.2012 13:29 #11524 : Narian
Vastaus käyttäjältä Narian aiheessa puhetta pakkasesta

finsailor kirjoitti: ... kun kaikkihan haluaa luontoa suojella, ...

Kaikki paitsi Vihreät – De Gröna. Hehän muun muassa pakottivat suomalaiset käyttämään valaisimissaan elohopealla täytettyjä polttimoita. Näistä on nyt muodostunut melkoinen ympäristökuorma ja terveysvaara. Rikkoutuessaan ne saastuttavat koko asunnon ja parhaassa tapauksessa ilmanvaihdon kautta naapurinkin asunnon.

Jos sinulla on asunnossasi "energiansäästölamppuja", suosittelen, että vaihdat ne heti Osramin halogeenihehkulamppuihin. Vaihda kerralla pois kaikki energiansäästölamput, vaikka niissä olisikin vielä käyttöaikaa jäljellä.

Huomaa, että energiansäästölamppuja ei saa hävittää sekajätteen mukana. Valtakunnallinen käytettyjen energiansäästölamppujen keräyspiste on osoitteessa:

Vihreiden puoluetoimisto
Fredrikinkatu 33 A, 2. krs
00120 Helsinki
Viimeksi muokattu: 04.02.2012 13:29 Narian.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.02.2012 16:54 #11527 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa puhetta pakkasesta
Joo, juttu on näin että lämpö luo elämää. Jos rakastaa vihreää planeettaa, pitää toivoa ilmakehän lämpenemistä.

mutta noihin talviin. Toissatalviset pakkaset varmaan selittyy oivallisesti sotatalvi-teorialla, eli stressitekijällä, joka voimistaa magneettikenttää, eikä päästä auringon lämpösäteilyä lävitseen. Mahdollisesti stressistä muodostuu tietylle alueelle magneettikilpi, joka kattaa vaan osan planeetan pintaa.
Viimetalvinen vastaavasti selittyy elNino-ilmiöllä, ja olkoon nämä pakkaset sitten se normaali pakkastalvi. Ehkä noilla aurinkomyrskyillä on ollut osuutensa, sillä nehän on tavallaan ladanneet magneettikenttää. Tietty jos vielä seuraavakin talvi hytistään, niin sitten alkaa jo selitykset loppua.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
05.02.2012 23:16 #11546 : ReHi
Vastaus käyttäjältä ReHi aiheessa puhetta pakkasesta

Narian kirjoitti: Näistä on nyt muodostunut melkoinen ympäristökuorma ja terveysvaara. Rikkoutuessaan ne saastuttavat koko asunnon ja parhaassa tapauksessa ilmanvaihdon kautta naapurinkin asunnon.


Kuulostaa karmealta. Olisiko tästä lisätietoa?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
06.02.2012 05:23 #11548 : caratta
Vastaus käyttäjältä caratta aiheessa puhetta pakkasesta
Kylmät talvet ja kuumat kesät johtuvat yksinkertaisesti siitä, että manner-ilmasto on vahvistunut Suomessa. Tämä ilmiö siis johtuu meri-ilmaston heikkenemisestä ja Golf-virran vaikutuksen pienemisestä. Golf-virran heikentyminen johtuu suolattoman meriveden suuresta määrästä napa-alueilla, jotka haittaavat maailman valtamerten suolatasapainoa ja siten muuttavat merivirtojen kulkua. Suolaton vesi taas johtuu jäätiköiden sulamisesta kesäaikaan pohjoisilla ja eteläisillä pallonpuoliskoilla.
Jäätiköiden sulaminen johtuu taas maapallon k ohonneesta keskilämpötilasta, jonka kohoamisen yhtenä syynä on kasvihuonekaasujen hiilidioksiditasojen kohoavat määrät. Tämä taas johtuu tulivuoritoiminnasta tai ihmisen toiminnasta.

Eli lyhyesti sanottuna kaikki johtuu kaikesta. Maapallolla on erittäin monimutkainen syy-seuraus prosessi, jonka ennustettavuus on todella vaikeata tehdä. :whistle:

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
06.02.2012 06:31 #11549 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa puhetta pakkasesta
Hmph...vaarallisille vesille ollaan sukeltamassa näissä jutuissa. en meinaan ala kinaamaan, etten saa mitään ilmastodenialistin viittaa niskaani. päätin sen aikaa sitten. mutta sen uhallakin totean, että olen lukenut samat jutut, että golf-virta olisi heikkenemässä. tämä vuoden 2005 tutkimustulosta, ja silloinhan meitä peloteltiin kaikenlaisella jääkaudella. Sitten vuonna 2010 tuli uutta tietoa, että virta ei olekaan heikkenemässä vaan porskuttaa samalla voimalla kuin aina.

Tähän samaan syssyyn voisi yhtyä näkemykseesi että ilmasto, säät, ilmavirrat on äärimmäisen monimutkaisia juttuja joka saa kaaosteoreetikonkin hämilleen. saattaa olla selittäviä tekijöitä josta emme ole kuulleetkaan. itsekin aina jaanaan noista magneettikentistä, koska niillä on oikeasti suuri rooli, mutta ilmastokeskusteluista ne pysyvät ulkopuolella. Nehän ovat pohjimmiltaan kosmologisia kysymyksiä.
Golf-virran sanotaan olevan myös keskeinen, näin meille on kouluissakin opetettu vuosikymmenten ajan ja on se iskostettu minunkin kaaliini niin pysyvästi kun olla ja voi. sen takia onkin varmaan provoavaa todeta, että golf-virran vaikutusta on mitä todennäköisemmin yliarvioitu. Yhdenlaisten tutkimusten mukaan se kykenee vaikuttamaan lämpötilaan vain 0.4 astetta.

mutta sinänsä näen tässä ilmastohössötyksessäkin paljon hyvää. Yksi on tuo tutkimusraha. Kun pöytään lyödään vihreää, tulostakin syntyy. Yksin jäätikkötutkimus, joka on jaanannut paikallaan 150 vuotta, on nytkähtänyt valtavasti eteenpäin ja tuo paljon muutoksia perinteisiin näkemyksiin.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
06.02.2012 14:27 #11552 : Trolli
Vastaus käyttäjältä Trolli aiheessa puhetta pakkasesta
Jenkit tekivät pakkaset HAARPSilla jotta ei-konservatiiviset äänestäjät jäisivät varmemmin kotiin ja Suomi saadaan varmasti Natoon. Kun vaalit olivat ohi, pakkanenkin loppui kuin seinään. :P

Tämä oli häiriköiden käyttöön tarkoitettu avoin nimimerkki, mutta ei ole enää.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
20.02.2012 12:10 #11681 : ReHi
Vastaus käyttäjältä ReHi aiheessa puhetta pakkasesta

ReHi kirjoitti:

Narian kirjoitti: Näistä on nyt muodostunut melkoinen ympäristökuorma ja terveysvaara. Rikkoutuessaan ne saastuttavat koko asunnon ja parhaassa tapauksessa ilmanvaihdon kautta naapurinkin asunnon.


Kuulostaa karmealta. Olisiko tästä lisätietoa?


Tällainen: www.uusimusta.fi/etusivu/2012/2/20/valaistunut-hippi-ei-enaa-tykkaa-energiansaastolampuista.html

Vitun maailma. Alkaa olla hiukan taisteluväsymystä meikäläisellä.

Vielä kun muistaa sen vasta esitetyn dokkarin Hehkulamppuhuijaus, jossa äijä esitteli viiskytä vuotta vanhaa hehkulamppua, joka toimi dokkarin mukaan edelleen, koska valmistuksen aikaisessa Sakassa ei saanut valmistaa kuin vuosikymmeniä kestäviä tuotteita. Dokkari todisteli sitä, että tuotteet rakennetaan hajoamaan mahdollisimman lyhyessä, siedetyssä ajassa, jotta joudumme ostamaan uusia, jotta iso raha suapi lisää rahaa.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
20.02.2012 12:27 - 24.03.2012 10:02 #11682 : Narian
Vastaus käyttäjältä Narian aiheessa puhetta pakkasesta
Joo, ja korostan vielä, että sen jälkeen kun olet poistanut asunnostasi sinne mahdollisesti epähuomiossa asentamasi energiansäästölamput, ja postittanut ne (ilman lähettäjätietoja) valtakunnalliseen energiansäästölamppujen keräyspisteeseen, jonka osoite siis on:

Vihreiden puoluetoimisto
Fredrikinkatu 33 A, 2. krs
00120 Helsinki

niin asunnossa tyhjäksi jääneisiin lampunkantoihin ei kannata ostaa mitään Airamin hehkulamppuja, joiden keskimääräinen käyttöikä on minun kokemuksieni mukaan noin 1 kk. Tällä hetkellä kustannustehokkain ja turvallisin Edison-polttimo (eli normaalilla E27-kannalla varustettu valonlähde) on Osramin halogeenihehkulappu. Helsingissä näitä saa ainakin Kampin Anttilasta. Postitse niitä voi tilata Säteilykontrolli Oy:n verkkokaupasta .

Säteilykontrolli Oy:tä kannattaa muuten tukea, jos mahdollista. Yrityksen puuhamiehenä on Ylöjärveläinen Mikko Ahonen, joka on tehnyt arvokasta työtä muun muassa etäluettaviin sähkömittareihin liittyvien terveys- ja tietoturvariskien julkituomisessa.

Hehkulampuista vielä sen verran, että jos saa käsiin venäläisiä hehkulamppuja, niin kannattaa kokeilla. Ne saattavat olla hyvinkin kestäviä. Samaten Saksassa ilmeisesti valmistetaan edelleenkin suht' laadukkaita hehkulamppuja, mutta näitä täytyy sitten sieltä erikseen osata tilata.
Viimeksi muokattu: 24.03.2012 10:02 Narian.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.156 sekuntia