× Konspiraatio-keskustelussa tutkitaan politiikkaa ja maailmanmenoa. Vilunkimeno joutuu koville.

EU:n mallioppilasta kustaan komeasti silmään

Lisää
08.05.2011 07:28 #8222 : juppe
www.taloussanomat.fi/kansantalous/2011/05/08/velkatilastot-v...tavat-nyt-suomea-rahastetaan/20116374/12

Tuoreet luottotilastot vahvistavat, että EU tivaa Suomelta velkakriisin taltuttamiseen kymmenen kertaa suurempia summia kuin Suomen omilla pankeilla on luottoriskejä kriisimaissa. Suomea uhkaa kriisimaiden kaikista rahoittajamaista railakkaimmin ylimitoitettu tukitaakka. Moni suuri maa pääsee vähemmällä, vaikka niiden pankkeja Suomikin pelastaa.


Näin käy kun päättäjiksi valitaan syntymätunareita, jotka eivät pystyisi tinkimään hyviä kauppoja edes mustalaisien kanssa.

Paras kirja, jota ehkä et ole lukenut. Lataa omasi jo tänään.
Tšuhna.pdf

EPUB-versio.:
Tšuhna.epub

Nyt saatavilla myös hienosti linkitetty näyteluku.
Musta surma.pdf

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
08.05.2011 16:15 #8231 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa EU:n mallioppilasta kustaan komeasti silmään
www.talouselama.fi/uutiset/article622122.ece

"Eurooppa pyörittää jättimäista pyramidihuijausta"


Paras kirja, jota ehkä et ole lukenut. Lataa omasi jo tänään.
Tšuhna.pdf

EPUB-versio.:
Tšuhna.epub

Nyt saatavilla myös hienosti linkitetty näyteluku.
Musta surma.pdf

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
09.05.2011 08:00 #8241 : Kirjaltaja
Parasta suomenkielistä analyysiä kriisin etenemisestä näyttää löytyvän juuri Jan Hurrilta.

Uskomatonta että Portugali-paketin ollessa ykköspuheenaiheena en ole kertaakaan nähnyt muualla tiedotusvälineissä puhutun Kreikan lisärahoitustarpeesta, joka aikamoisella varmuudella on vastassa jo ensi vuonna:

http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2011/05/04/kriisi-ei-paaty-portugaliin-pian-kreikka-palaa-luukulle/20116088/12

Kreikka-paketti saatiin ajettua läpi siihen kytketyin tiukoin lainaehdoin, mutta näyttää siltä että lainanantajien on jo nyt pakko tinkiä sovituista ehdoista:

Tiukasti hätäluottojen ehtoja tulkiten seuraavan hätäluottoerän myöntäminen ei ole varma asia. Toukokuussa EU:n, EKP:n ja IMF:n niin sanottu troikka käy Ateenassa tarkastuskäynnillä ja puntaroimassa seuraavan hätäluottoerän myöntämistä.

Todennäköisesti Kreikka saa seuraavankin lainaeränsä, mutta tämä edellyttää rahoittajamailta alkuperäisistä ehdoista joustamista.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.05.2011 11:21 #8284 : Kirjaltaja
Ei tarvinnutkaan odottaa ensi vuoteen vaan Kreikka pyysikin lisäapua jo seuraavana päivänä tuosta edellisestä viestistäni:

http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Suomen+pit%C3%A4nee+p%C3%A4%C3%A4tt%C3%A4%C3%A4+toistamiseen+Kreikan+tukemisesta/1135266020439

Myös jo pelastuneena pidetyn Espanjan talousluvut ovat romahtaneet:

http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=186297&tstart=0

Espanja on jo sen verran suuri kansantalous, ettei sen nostamiseen riittäisi mitkään rahat.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.05.2011 11:38 #8285 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa EU:n mallioppilasta kustaan komeasti silmään
Tästä voi seurata paljon hyvääkin. Onhan se selvää että euroopalla ei ole samaa kulttuurista kehitystä kuin vaikka amerikalla tai venäjällä, joten ei siitä koskaan tule liittovaltiota. valuuttaromahdus on vakava takapakki koko EU:lle ja saattaa johtaa sen täydelliseen romahtamiseen. toivotaan ainakin.

Arvuuteltavaksi vaan jää se, mikä on seuraava suomettumisen suunta jonne päättäjämme heittäytyvät rähmälleen. Neuvostoliitto oli ja meni, EU on kuolinkouristuksissaan joten kaipa se pitää Äiti-Venäjän helmoihin palata kuin tuhlaajapoika ainakin.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.05.2011 18:16 #8293 : Kirjaltaja
Uskon että EU kyllä kestää, mutta nykyistä laajempi liittovaltiokehitys tulee tyssäämään. Euro-alue saattaa sen sijaan hajota joko luuserimaiden tai kovimpien talousveturien erotessa kelkasta. Todennäköisesti myös viimein tajutaan etteivät kaikki maat ole samanarvoisia jäseniä uniolle, ja aiempi yltiöpäinen lisäjäsenmaiden haalinta hidastuu. Harmi vain että Itä-Eurooppa on jo lähes kokonaan liitetty unioniin.

Britannialle, Saksalle, Hollannille, Norjalle, Sveitsille ja Tanskalle ennustettakoon valoisaa tulevaisuutta, muille on edessä synkät ajat.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
13.05.2011 07:02 #8299 : Kirjaltaja
Hurrilta jälleen hyvää juttua:

http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2011/05/11/tassa-velkakriisissa-pankit-vievat-ja-eu-vikisee/20116629/12

Mielenkiintoista muuten että sekä toisen jäsenvaltion lainoittaminen että EKP:n harjoittama jäsenmaiden velkakirjojen osto olivat molemmat nimenomaisesti kielletty Lissabonin sopimuksessa. Kummastakin lipsuttiin heti kun tarvetta tuli, eikä kukaan edes kysellyt perään.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
13.05.2011 13:57 #8304 : Johannes
Vastaus käyttäjältä Johannes aiheessa EU:n mallioppilasta kustaan komeasti silmään
Muistin virkistämiseksi voi katsoa miten asiat eteni 90-luvulla suomessa.
Löydättekö yhtäläisyyksiä tähän euron kriisiin?

Pankkilaskun maksajat

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
15.05.2011 20:05 #8317 : Kirjaltaja
Saksalaislehti Bild listasi muutamia kukkasia hyvinvointivaltio Kreikasta:

1) 800 entistä poliitikkoa vaatii takautuvasti enemmän rahaa - noin 80 miljoonaa euroa.

2) Pääministerin työntekijät saavat edelleen 16 kuukausipalkkaa vuodessa.

3) Valtionyhtiöiden työntekijät saavat mm. bonukset täsmällisyydestä, käsienpesusta sekä työskentelystä 0-8 asteen lämpötiloissa. Jopa kopiokoneen käytöstä sai lisärahaa. Lisien avulla valtion virkamies saattoi nostaa 3908 euron peruspalkkaansa 8675 euroon.

4) Bussinkuljettajan virallinen työaika alkaa sopimuksen mukaan jo siitä, kun hän lähtee kotoa. Jopa moottorin lämmittelystä saa lisärahaa.

5) Veturinkuljettajan vapaapäivät lasketaan 28 tunnin mukaan 24:n sijasta.

6) Papit saavat joka jumalanpalveluksesta lisäpalkkaa.

7) Tietyissä valtionyhtiöissä, kuten öljy-yhtiö Hellenic Petroleumissa, maksetaan 18 kuukausipalkkaa vuodessa. Yövartija saattaa saada jopa 72 000 euroa. Lisäksi jokainen työntekijä saa viiden päivän luksusloman haluamassaan hotellissa. Konsernin työntekijät ansaitsevat saksalaiskollegoihinsa verrattuna 50 prosenttia enemmän.

8) Pitkäaikaisia korkean tason poliitikkoja on kreikkalaismedian mukaan hyvästelty eläkkeelle jopa 250 000 euron kultaisen kädenpuristuksen saattelemana. Parlamentin jäsenet, jotka ovat olleet mukana vuodesta 1993 lähtien, saavat kaksinkertaiset eläkkeet.

9) Joka neljäs kreikkalainen työntekijä on valtion palkkalistoilla. Valtionyhtiöt ovat kuitenkin kaikki tappiollisia, ja valtion rautatieyhtiöllä OSE:lle on velkaa noin 11 miljardia euroa.

10) Kreikassa on yli 200 000 kotitaloutta, joita ei ole rekisteröity mihinkään. Verotuloja? Nolla!

11) Eräs verottajan "veropoliisi" näpsäisi itselleen kaksi miljoonaa euroa. Jopa munkit ovat sotkeutuneet verokikkailuun. Athos-vuorella on tehty laittomia maakauppoja.

12) Valtio takaa apteekkareille edelleen vähintään 35 prosentin voiton. Kreikassa on eniten apteekkeja Euroopassa, apteekki jokaista 1200:aa henkeä kohti.

13) Ateenan hienostokaupunginosassa jäi vastikään kiinni lääkäri, jonka tilillä oli 10 miljoonaa euroa, mutta joka oli ilmoittanut verottajalle vain 30 000 euroa.

14 ) Harmaan työn ja (arvonlisä)veronkierron vuoksi Kreikan verottajalta jää saamatta vuosittain arviolta 30 miljardia euroa."

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
25.06.2011 07:46 - 25.06.2011 07:58 #8661 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa EU:n mallioppilasta kustaan komeasti silmään
Taas artikkeli joka rapaisee vähän velkakriisin pintaa.


Even on a stiflingly hot summer's day, the Athens underground is a pleasure. It is air-conditioned, with plasma screens to entertain passengers relaxing in cool, cavernous departure halls - and the trains even run on time.

There is another bonus for users of this state-of-the-art rapid transport system: it is, in effect, free for the five million people of the Greek capital.

With no barriers to prevent free entry or exit to this impressive tube network, the good citizens of Athens are instead asked to 'validate' their tickets at honesty machines before boarding. Few bother.

This is not surprising: fiddling on a Herculean scale — from the owner of the smallest shop to the most powerful figures in business and politics — has become as much a part of Greek life as ouzo and olives.

Indeed, as well as not paying for their metro tickets, the people of Greece barely paid a penny of the underground’s £1.5 billion cost — a ‘sweetener’ from Brussels (and, therefore, the UK taxpayer) to help the country put on an impressive 2004 Olympics free of the city’s notorious traffic jams.

The transport perks are not confined to the customers. Incredibly, the average salary on Greece’s railways is £60,000, which includes cleaners and track workers - treble the earnings of the average private sector employee here.

The overground rail network is as big a racket as the EU-funded underground. While its annual income is only £80 million from ticket sales, the wage bill is more than £500m a year — prompting one Greek politician to famously remark that it would be cheaper to put all the commuters into private taxis.

...

Ridiculously, Greek pastry chefs, radio announcers, hairdressers and masseurs in steam baths are among more than 600 professions allowed to retire at 50 (with a state pension of 95 per cent of their last working year’s earnings) — on account of the ‘arduous and perilous’ nature of their work.

...

Here, in the suburb of Kifissia, amid clean, tree-lined streets full of designer boutiques and car showrooms selling luxury marques such as Porsche and Ferrari, live some of the richest men and women in the world.

With its streets paved with marble, and dotted with charming parks and cafes, this suburb is home to shipping tycoons such as Spiros Latsis, a billionaire and friend of Prince Charles, as well as countless other wealthy industrialists and politicians.

One of the reasons they are so rich is that rather than paying millions in tax to the Greek state, as they rightfully should, many of these residents are living entirely tax-free.

Along street after street of opulent mansions and villas, surrounded by high walls and with their own pools, most of the millionaires living here are, officially, virtually paupers.

How so? Simple: they are allowed to state their own earnings for tax purposes, figures which are rarely challenged. And rich Greeks take full advantage.

Astonishingly, only 5,000 people in a country of 12 million admit to earning more than £90,000 a year — a salary that would not be enough to buy a garden shed in Kifissia.

...

And, should the taxman rumble this common ruse, it can be dealt with using a ‘fakelaki’ — an envelope stuffed with cash. There is even a semi-official rate for bribes: passing a false tax return requires a payment of up to 10,000 euros (the average Greek family is reckoned to pay out £2,000 a year in fakelaki.)

...

But faced with the threat of a crackdown, money is now pouring out of the country into overseas tax havens such as Liechtenstein, the Bahamas and Cyprus.

‘Other popular alternatives include setting up offshore companies in Cyprus or the British Virgin Islands, or the purchase of real estate abroad,’ says one doctor, who declares an income of less than £90,000 yet earns five times that amount.

There has also been a boom in London property purchases by Athens-based Greeks in an attempt to hide their true worth from their domestic tax authorities.

‘These anti-tax evasion measures by the government force us to resort to even more detailed tax evasion ploys,’ admits Petros Iliopoulos, a civil engineer.

...

Money flowed into all areas of public life. As a result, for example, the Greek school system is now an over-staffed shambles, employing four times more teachers per pupil than Finland, the country with the highest-rated education system in Europe. ‘But we still have to pay for tutors for our two children,’ says Helena, an Athens mother. ‘The teachers are hopeless — they seem to spend their time off sick.’


Read more: www.dailymail.co.uk/news/article-2007949/The-Big-Fat-Greek-G...sion-scandalous-waste.html#ixzz1QGuNc87E


Kreikan ongelma on kreikkalainen kulttuuri.

Paras kirja, jota ehkä et ole lukenut. Lataa omasi jo tänään.
Tšuhna.pdf

EPUB-versio.:
Tšuhna.epub

Nyt saatavilla myös hienosti linkitetty näyteluku.
Musta surma.pdf
Viimeksi muokattu: 25.06.2011 07:58 juppe.
Seuraavat käyttäjät sanoivat kiitos: Aragorn

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
25.06.2011 09:29 #8663 : Narian
Vastaus käyttäjältä Narian aiheessa EU:n mallioppilasta kustaan komeasti silmään
Kreikkalaiset tulevat kokemaan shokin lähiviikkoina, kun heidän järjestelmänsä alkaa kaatua.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
26.06.2011 11:50 #8669 : aamutähti
Voisivat laittaa akropolis kukkulan pakettiin ja myydä sen Suomelle.
Feta juuston patentti myös Valiolle.

Tietäjä ja teknoshamaani

www.satanismi.fi

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
26.06.2011 23:52 #8670 : Sumu
Vastaus käyttäjältä Sumu aiheessa EU:n mallioppilasta kustaan komeasti silmään
Oikeesti, mitä me tehtäis vanhalla vessalla?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
27.06.2011 06:15 #8671 : Johannes
Vastaus käyttäjältä Johannes aiheessa EU:n mallioppilasta kustaan komeasti silmään
Varmaan on ollut aiheesta puhetta aikaisemminkin, mutta nyt nähdään mitä seuraa siitä jos valtio ei hallitse omaa rahapolitiikkaansa. Se on väärin, että yksityiset luotonantajat (monikansalliset pankit) ovat ainoita, josta voi euroja saada ja ne voivat vetää jonkun yksittäisen maan tuhon partaalle eväämällä luotonannon tälle maalle. Tai voihan sitä lainaa saada, mutta korko huitelee siellä 20% tietämissä... :pinch: Tällä hetkellä näillä "vakautuspaketeilla" ja muiden maiden lainatakauksilla yritetään vain palauttaa näiden pankkien luottamus Kreikan takaisinmaksukykyyn. Mitään vakuuksia ei tietenkään kreikka muille euromaille anna sillä velkojat (pankit) haluavat sekä meidän takaajien rahat ja ne potentiaaliset vakuudet (kreikan kansallisomaisuudet). Ahneita paskiaisia. Kreikassa ja pian irlannissa ja portugalissa on meneillään maailmanluokan ryöstö. Samanlainen ryöstö mitä tehtiin suomessa 90-luvulla.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
05.07.2011 17:33 #8736 : aamutähti

Sumu kirjoitti: Oikeesti, mitä me tehtäis vanhalla vessalla?

Onhan se historiallisesti arvokas nähtävyys. Kreikkalaiset voisivat
kaupallistaa oman kulttuuriperinnön paremmin niin pääsisivät
lamasta.

Tietäjä ja teknoshamaani

www.satanismi.fi

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.158 sekuntia