× Konspiraatio-keskustelussa tutkitaan politiikkaa ja maailmanmenoa. Vilunkimeno joutuu koville.

Ylen dokkari 1.6.2009: Mihin katosivat mehiläiset?

Lisää
08.06.2009 10:42 #64 : samuliloov
Tämä yle-prisma-dokumentti on propagandafilmi röyhkeimmästä päästä. Katsoin sen seuratakseni mitä ne sanoo geenimanipuloitujen kasvien osuudesta mehiläiskatoon. Dokumentti ei mainitse edes sanaa geenimanipulaatio, KERTAAKAAN. Syitä haetaan pääasiassa torjunta-aineista ja jopa mehiläisten yksipuolisesta ruokavaliosta. Lopussa tulee tutkimuksissa läpimurto ja mahdolliseksi syyksi väitetään virusta. Virusteorian yhteydessä muistetaan torjunta-aineiden rooli mehiläisten immuunikadon heikentämisessä. Kaikki tämä voi olla täysin totta ja selittää OSITTAIN mehiläisten ongelmia mutta kun geenimanipuloinnin osuutta ei käsitellä lainkaan on selvää mitkä tahot on tämän dokumentin rahoittaneet.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
08.06.2009 14:21 #67 : Jukkis
Syy saattaa olla ilmeisesti usean eri tekijän yhteistyötä. Jokin heikentää mehiläisten immuniteettia siihen tahtiin, että puhutaan jo tiettyjen mehiläislajien sukupuutosta, taitaa kimalaiset olla etusijalla. Suomessa ei asiasta ole puhuttu juurikaan poislukien ko. dokkaria ja satunnaisia pienuutisia verkkolehdissä. Taitaa ainoa asiallinen juttu olla muuten allekirjoittaneen tekemä Aamulehden yleisönosastoon, hmmm...voi toki olla muitakin.
Syyllisenä pidän itse hyönteismyrkkyjä ja gmo-tuotteita joiden siitepöly on sitten tappavaa kamaa. Ongelma liittyy jollakin tavalla saksalaisiin hyönteismyrkkyfirmoihin, en nyt muista tuotetta ulkoa. Samaa ainetta kuitenkin myydään etelä-suomessa jossa katoa on myös esiintynyt.
Saksasta lähti myös nämä jutut kännykkäsäteilystä joka on yllättävän laajalle levinnyt uskomus vaikka onkin ainoa joka CCD:tä ei voi aiheuttaa. Kyse on enemmän kuin todennäköisesti ko. firman laskemasta disinformaatiosta jotta jäljet ei johtaisi vahingossakaan sylttytehtaalle.

Elämme maailmassa jossa suuryrityksillä on vapaus tuhota ympäristöä niin paljon kuin huvittaa ja politiikkojen rooli on salailla tuhoa.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
08.06.2009 15:16 #68 : Jukkis
Yleensä ottaen nämä ekologiset jutut tapaa olla masentavia enkä ainakaan itse puutu kuin sellaiseen, jota on mahdollista muuttaa . Luomun äkillinen nousu kyllä ajaa monsanton ym ketkut ahtaalle ja on mukavaa että sellaista vastaan voi taistella ihan kulutustottumuksella.

mutta jos masentavia asioita haluatte kuulla ja ihan globaalissa mitassa niin moniko on kuullut esim tyynenmeren muovipyörteestä? Sillehän ei meistä suomalaisista kukaan mitään voi. Merivirrathan leikkaavat keskellä tyyntä valtamerta ja sinne kaikki mereen päättynyt muoviroju päättyy, jonne se muodostaa mittavan muovipyörteen. Se pyörii siellä kilometrien syvyisenä mattona ja on tällä hetkellä kooltaan Afrikan mantereen kokoinen. Monet kilpikonnat ja hait luulee muovipusseja syötäväksi ja tukehtuu niihin, mutta se on vasta alkua. Kun muovi alkaa hajota, se alkaa nitistämään kalaparvia ja alkaa kalojen joukkokuolema. Kun sitten muovi alkaa hajota enemmän polymeeriketjuiksi, se alkaa tukehduttamaan krillejä, jotka taas on koko meren ravintoketjun kulmakivi. Eikä tässä kaikki, nämä polymeerit jatkavat hajoamistaan kunnes ne saavuttavat planktonin tason ja sen jälkeen sanotaan hyvästit sillekin. Se on kuin ahdas kita joka kulkee koko merellisen ravintoketjun lävitse hävittäen kaiken tieltään.

Ei silti, tyynenmeren valtiot ovat jo heränneet. Tietäen että lähitulevaisuudessa kalakannat tulevat romahtamaan, ne ovat jo aloittaneet hillittömän ylikalastuksen. Mitään pelastettaahan ei enää ole. Pahimmissa skenaarioissa tämä muovipyörre tulee aiheuttamaan elämän häviämisen peräti 80% ja lopuista varmaan huolehtivat Kiinan ja Japanin kalastuslaivastot….
Mikä parasta, vaikka pantaisiin nyt ja tällä hetkellä sulku kaikelle muoviteollisuudelle, saisi pyörre silti lisävoimaa vielä vuosikymmenien ajan, sillä sitä on meressä ja paljon merivirtojen kuljettavana. Todellisuudessa mitään kieltoa ei kuitenkaan ole tulossakaan, vaan muovipyörre kasvaa ja kasvaa. Taitaa olla Kalifornian kuvernööri iso-Arska ainoa koko maailmassa joka on kieltänyt muovipussien käytön tämän takia, onhan sekin, mutta ei taatusti riittävästi.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
09.06.2009 10:51 #73 : Jukkis
Joo, palatakseni vielä kerran geeniviljelyyn, on sillä suomessakin oma kehityskaarensa ja ihan vaan aikani kuluksi voin kertoa miten homma suomessa on mennyt. On näes tullut seurattua.

Lipposen toinen hallitus
Geenitekniikkahan tuli Lipposen toisen hallituksen aikana jolloin – Lipposen sanoin – valtio sijoitti siihen huomattavia summia. Paljonko, sitähän ei kukaan tiedä. Monsanton tutkimusrahaa upposi tännekin ja monet suomalaistutkijat hakivat gmo:lle omia patenttejaan. Suuria voittoja odotettiin. Tarvittiin enää myyntilupa ja oltaisiin mukana kisassa. Oli myös tyystin suuruudenhulluja hankkeita kuten korvata koivu kokonaisuudessaan geneettisesti muunnellulla koivulla suomen luonnosta, ja jopa lapin lakkojen korvaaminen gmo-versioillaan. Tässä vaiheessa bisneksen kannalta pullat oli siis hyvin uunissa eikä julkinen mielipidekään vielä ollut pahemmin vastaan. Samaan aikaan Britanniassa tapahtui käänne kun Pusztain geeniperunakoe vahvisti että geeniruoka aiheuttaa koe-eläimissä kasvainten syntyä… Ympäristöjärjestöt heräsivät.

Vanhasen ensimmäinen hallitus
Perustettiin geenitekniikan lautakunta johon otettiin yksinomaan gmo-myönteisiä tutkijoita ja samaan aikaan vedottiin EU:n neuvoa-antavaan elimeen Efsa:an johon käytännössä Monsanto ja Novartis nimittivät jäsenet. (Siinä on ollut niitäkin suomalaisia joilla on ollut omia gmo-patentteja) Viimein itävalta julistautui gmo-vapaaksi maaksi ja Monsanton kuuliaisena palvelijana Vanhanen haastoi itävaltaa EY-tuomioistuimeen. Suureksi yllätykseksi Vanhanen jäi kanteineen yksin, eikä haastetta esitetty. Vanhanen vetosi gmo-ruokien tieteelliseen turvallisuuteen josta on dokumentti olemassa( jota H.Hautala yritti turhaan nähdä). Samaan aikaan suuri yleisö käänsi gmo:lle selkänsä euroopan puolella, ympäristöjärjestöt alkoivat tutkia niiden turvallisuutta, mutta suomessa asiaa yritettiin peitellä. Lisää gmo-vapaita maita syntyi. Luomuruoka alkoi nousta 5% aina 30%. Ympäristöjärjestöt kustansivat kirjan ”Petoksen siemenet” joka viimein toi informaatiota suomalaisillekin. Kirjan arvosteli Hesariin tutkija jolla on itsellään lukuisia geenipatentteja, ja arvostelu sen mukainen.

Vanhasen toinen hallitus
Nyt pohtii hallitus suomesta gmo-vapaata vyöhykettä, luomutuotannon nostoa, ja painetta gmo-merkintään on olemassa, vaikka tätä ei olekaan tehty. Jokin on kääntänyt kelkan. Se voi olla yleinen mielipide, Saksan kieltäessä gmo-viljelyn ”yleisvaarallisena” jo kuudentena EU-maana, ja varoittavat esimerkit Argentiinasta ja Intiasta, jotka käytännössä ovat ajautuneet katastrofiin ja tuhonneet maaperänsä kokonaan. Luultavasti asian takana ovat myös tehdyt tutkimukset jotka paljastavat geeniviljelyn tuloksien liikkuvan katastrofin ja täydellisen katastrofin välillä, vaikka sellaiset tutkimukset ovatkin huippusalaisia suurelta yleisöltä. Hallitus lienee viimeinkin tajunnut että kyseessä on riskituote jossa hyödyt ovat minimaaliset ja vahingot melkoiset. Mahdollisesti on tajuttu yhteys gmo-rypsin ja mehiläiskadonkin välillä. Tilanne on joka tapauksessa menossa parempaan vaikka tunnetusti Vanhasen hallitus on porukkaa joka vain myötäilee yleistä mielipidettä, mutta ajaa silti suuryhtiöiden etuja.

Mitä meille jäi käteen?
Gmo-tuotteiden täyskielto lienee enää ajan kysymys. Se mitä meille jäi käteen, on likaisen poliittisen pelin paljastuminen, jossa kansalaisten turvallisuus ja hyvinvointi on toissijaista suhteessa suuryhtiöiden etuihin. Paljastui myös miten korruptoitunut ennen niin lahjomaton tiedemaailmamme on nykyään. Käytännössä ympäristöjärjestöt, Greenpeace ja Friends of Earth ainoina ovat kyenneet tuottamaan gmo-tuotteista objektiivista tietoa ja niiden arvostus onkin noussut. (Tiedemaailmassa vastarannankiiskit ovat erotettu ja/tai häpäisty) On selvillä myös miten maatalouden etuja ajava Keskusta on kävelevä ekologinen vahinko ja maatalouden rappeuttaja, ja se miten manipuloitua julkinen mielipide on. Ennen kaikkea episodi todistaa, että valveutunut ja asioista selvillä oleva kuluttaja kykenee kuin kykeneekin muuttamaan yhteiskunnan kulkua parempaan suuntaan.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
01.11.2016 18:55 #33818 : juppe
Nyt on syylliset selvillä ja vois alkaa ihmetellä propagandasotaa, koska se GMO-teoria olikin paskaa ja Monsantoa on haukuttu vaihteeks turhaan.

The SumOfUs community has known for a long time that bee-killing pesticides are decimating pollinator populations. And it turns out that agro-chemical giants Syngenta and Bayer knew it too -- but kept it secret from the public.

That’s right. Thanks to Freedom of Information Act requests, previously unpublished field trials commissioned by the two neonic manufacturers have been released showing that two neonic pesticides seriously harm bee colonies in high concentrations.

The studies are particularly damning because they prove that neonics don’t just harm bees at the field level, but can harm the entire colony.

Both Bayer and Syngenta have long minimized the clear impact neonic pesticides have on bees -- and now we know they knew it all along.


actions.sumofus.org/a/bayer-and-syngenta-stop-suppressing-be...f.555878.2&referrer_id=8139538&source=fb

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
01.11.2016 20:25 #33820 : Jukkis
No itse asiassa monsantoa ei ole enää koska Bayer osti sen ja sulautti itseensä... pianhan maailmassa on enää yks kemikaalifirma joten syyllisen etsiminen on koko ajan helpompaa.

oon tätä aihepiiriä seurannut suhekoht aktiivisesti ja tiettävästi lopullista syytä ei vielä tiedetä, kun että ne on kemikaalit. On tehty viimeiset kymmenen vuotta niin että vuorollaan on kielletty milloin mikäkin kemikaali maataloudessa ja katsottu nouseeko mehiläiskannat. Vielä ei ole tärpännyt mutta aina pitää muistaa että yhden kemikaalin poistaminen ei käy niin vain koska aina niitä kumminkin on jossain maajussin ladonperällä tai väliportaat myy vanhoja pois tai samat kemikaalit pyörii myyntikiellosta huolimatta uudella tuotenimellä. Periaatteessa legendaarinen RoundUp on kielletty sekin aikaa sitten mutta mistä tahansa puutarhamyymälästä sitä voi ostaa kuka tahansa - ja tepsii taatusti hyvin kodin puutarhan öttiäisiin.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
01.11.2016 20:27 #33821 : juppe
Ehkä Bayer sai Monsanton edullisesti pilattuaan sen maineen.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
30.12.2016 14:50 #34899 : Jonisco.
Einstein tiesi jo aikoinaan, mitä tapahtuu kun mehiläiset kuolee sukupuuttoon. Silloin kuolee kaikki muutkin eläinlajit. Niin tärkeitä linkkejä mehiläiset on tässä ekosysteemissä. Ihmiskunta paskoo totaalisesti nämä hommat.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.127 sekuntia