× Konspiraatio-keskustelussa tutkitaan politiikkaa ja maailmanmenoa. Vilunkimeno joutuu koville.

EVIRA:n pojat tarkkana, nauti ruokasi huoletta

Lisää
22.07.2009 22:37 - 22.07.2009 23:17 #507 : samuliloov
Kuuntelin ylen radio-uutiset klo 21.00 ja sieltähän tuli mielenkiintoinen tiedote kansalaisille. Evira varoittaa raskaana olevia inkiväärin haitoista. Siis uutisissa varoitettiin, aivan kuin Sköldvikistä olisi päässyt joku kemikaalipilvi karkuun. Varoitukseen sisältyi myös maininta tutkimustulosten olevan ristiriitaisia. Onpas pahalainen myrkky päässy vahingossa markkinoille... www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/valvonta_ja_yritt__j__...seka_inkivaariteehen_ja_sita_vastaaviin/

Vallankumouksen jälkeen tapahtuu seuraavaa:
EVIRA:n johtavista virkamiehistä kootaan testiryhmä ja aloitetaan eviran historian ensimmäinen todellinen tieteellinen testi minkä tuloksia ei vääristellä. Eviran vertailuryhmälle syötetään suomessa laillisilla elintarvikelisäaineilla höystettyä tehoviljeltyä maissipuuroa. Makua parannellaan mm. aspartaamilla, E621:llä ja pan-suolalla vain joitakin mainitakseni. Inkivääriä ei saa käyttää mainittujen haittojen vuoksi. Puuro valmistetaan mikrossa. Ruokajuomaksi heille annetaan sisällöltään samanlaista vettä mitä Haminassa tuli kaupungin verkosta keväällä 1994. Verrokkiryhmä taas joutuu kärsimään meksikolaisen peonin sydänverellä kasvatettua jalostamatonta maissisoppaa ja saa mausteeksi vain inkivääriä ja merisuolaa. Kumpikaan ryhmä ei saa syödä mitään muuta ja testiä jatketaan niin kauan kuin viimeinenkin Eviran nilkki kertoo kaikki vehkeilynsä urallaan.
Viimeksi muokattu: 22.07.2009 23:17 samuliloov.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
22.07.2009 22:56 #508 : Pahakurki
"Inkiväärivalmisteiden mahdollisesta käytöstä raskauden aikana tulisi aina keskustella neuvolan terveydenhoitajan, lääkärin tai ravitsemusterapeutin kanssa."

Kaikki jotka ovat olleet tekemisissä yllä mainittujen tahojen kanssa tietävät, että he eivät tiedä mistään yhtään mitään.

Mutta voi kristittyjen jumala soikoon, mahtavat nauraa tuollekin Turkissa, Lähi-Idässä, Aasiassa jne. Mitenköhän nyt sitten, pitäisikö esim. thai-ravintoloiden annoksissa lukea: Sisältää inkivääriä, ei suositella raskaana oleville.

Kyllä on typerintä taas aikoihin.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
23.07.2009 10:09 - 23.07.2009 10:09 #512 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa EVIRA:n pojat tarkkana, nauti ruokasi huoletta

Eviran vertailuryhmälle syötetään suomessa laillisilla elintarvikelisäaineilla höystettyä tehoviljeltyä maissipuuroa. Makua parannellaan mm. aspartaamilla, E621:llä ja pan-suolalla vain joitakin mainitakseni.


Näinhän nämä yleensä toimivat että luontaista makua parannetaan kemikaaleilla. Vaan olenpa kuullut jostain kotimaisesta raparperikiisselistä jonka nimeä en nyt muista, että sen maku on 100% tuotettu kemikaaleilla. Kyllä, aitoa raparperia siinä ei ole pisarakaan vaan maku on tehty yksinomaan entsyymeillä, johon on sotkettu mukaan kaikki kuviteltavissa olevat elintarvikevärit, aspartaamit, sakariinit ja lopputulos on kemikaalien nerokas yhdistelmä. Siitä on kai mahdoton enää vetää paremmaksi.
Viimeksi muokattu: 23.07.2009 10:09 Jukkis. Syy: typo

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
23.07.2009 11:18 #514 : Pietari
Vastaus käyttäjältä Pietari aiheessa EVIRA:n pojat tarkkana, nauti ruokasi huoletta
Toisaalta ihan hyvä jos noihin inkivääristä valmistettuihin luontaistuotteisiin tulee varoitustarrat. Niihin kun on tiivistetty inkivääriä moninkertaiset määrät ja kun samaan aikaan monet ihmiset kuvittelevat että luontaistuotteita voi napostella ihan mielen määrin, voi olla ihan hyvä että tuosta ylenmääräisestä luontaistuotteiden popsimisesta varoitellaan. En sitä paitsi ikinä ole ymmärtänyt ihmisiä, jotka ostavat noita ginseng-uutteita. Paljon luonnollisempaa ostaa kaupasta kokonainen tuore inkivääri ja tehdä siitä vaikka vahvaa teetä tai laittaa sitä itämaiseen ruokaan itse. Eviran arvomaailman vääristymisestä olen toki samaa mieltä. On täysin outoa, että puuttuivat inkiväärin korkeisiin pitoisuuksiin ja sitten eivät esimerkiksi aspartaamista tai asesulfaami-k:sta sano yhtään mitään.

Filippiiniläinen inkivääritee tehdään raastamalla tuoretta inkivääriä 100-500g kattilaan, minkä jälkeen lisätään litra vettä, kiehautetaan ja annetaan hautua 30 min. makeutetaan raakaruokosokerilla tai hunajalla. Voi myös lisätä aavistuksen sitruunamehua ja/tai mustapippuria. Tuo on yksi parhaista flunssalääkkeistä, mitä tiedän ja maku on todella tulisen eksoottinen.

Vihannespata puolestaan tehdään paloittelemalla inkivääri kattilaan sulan voinokareen sekaan ja paistamalla sitä siinä muutama minuutti miedolla lämmöllä, minkä jälkeen lisätään ropaus currya ja höyrystetyt/keitetyt vihannekset, sekä sekoitetaan ja lisätään suola ja pippuri. Sekaan voi lorauttaa myös muutaman desin kermaa ja tuoreita yrttejä. Syödään riisin kanssa.

Intialaisessa keittiössä inkivääriä myös syödään usein ohut palanen raakana ennen ateriaa. Sen sanotaan herättävän Agnin eli ruuansulatuksen tulen vatsassa ennen ruokailua.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.136 sekuntia