× Konspiraatio-keskustelussa tutkitaan politiikkaa ja maailmanmenoa. Vilunkimeno joutuu koville.

Rasvavero?

Lisää
17.03.2010 18:47 #3460 : Jukkis
Rasvavero? kirjoittanut Jukkis
En millään voi olla mainostamatta Antti Heikkilän blogia, sillä hän on ainoa joka tässä maassa puhuu järkeä ravintotieteen saralla. Heikkilähän on siinä mielessä ”suomen tri Atkins” että hän on pitkään puhunut rasvojen terveellisyydestä, sekä tietenkin seurannut maailmalla vellovaa tiedekeskustelua asian tiimoilta, joka tukee hänen puheitaan.
www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=164

Tämä ei tietenkään tarkoita etteikö pekka Puskan kaltaiset tyypit jotka on panneet koko elämäntyönsä rasvojen vastustamiseen, panisi kapulaa rattaisiin minkä kerkeäisi. Oikeastaan Puskan tapaus on siinäkin mielessä surullisempi, että on yleisessä tiedossa että hän aikanaan manipuloi (ts. väärensi) Pohjois-Karjala –projektin tuloksia mieleisikseen. Silti häntä kuunnellaan ja hyvin kuunnellaankin, sillä koulut ottavat käyttöönsä kasvisruokapäivät ja Katainen suunnittelee täyttä höyryä rasvaveroa.
www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=167

Pahin ja epäeettisin koe mainitaan myös Heikkilän sivuilla joka tunnetaan turkulaisten tekemänä Strip-tutkimuksena. Siinähän koetetaan saada lapset syömään puskan suosittelemia ruokia koko elämänsä ajan vauvasta vaariin. Väliin annetaan terveysvalistusta (lue: aivopesua) jotta nämä koe-eläimet jaksaisivat loppuun asti.

Ei millään pahalla tutkijoita kohtaan mutta tulee mieleen lapsena näkemäni elokuva ”Kirotut”. Jos muistatte tämän leffan jossa brittiläinen tiedemies kasvatti Weymouthin rannikolla olevassa salaisessa kallioluolassa radioaktiivisina syntyneitä lapsia. Alla samanaiheinen kuva; pekka Puska värväämässä lapsia Strip-tutkimukseen.
Liitetiedostot:

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
17.03.2010 23:26 - 17.03.2010 23:44 #3462 : samuliloov
Vastaus käyttäjältä samuliloov aiheessa Rasvavero?
Pekka Puskaan henkilöityvä, elintarvike- ja lääketeollisuuden rasvojen mustamaalauskampanja on levittänyt lonkeronsa joka paikkaan. Kerron teille mielenkiintoisen esimerkin. Äkkiseltään luulisi lukion LUONNONTIETEEN-oppikirjojen olevan vapaita kaikenlaisesta propagandasta. Lukiotason jutut on tietenkin tieteen näkökulmasta hyvin yksinkertaisia ja mahdollisten virheiden pitäisi kyllä tulla ilmi hyvin nopeasti. Kemian kurssi 1:stä löytyy kaksi kohtaa mitkä on laitettu sinne selvästi jonkun muun kuin kirjantekijän toimesta. Kumpikin löytyy varsinaisten opinkappaleiden lopusta vähän tyhmästi töksähtäen. Ymmärrätte varmaan mitä tarkoitan. Kirjasarjassa MOOLI 1 käsitellään aihetta rasvat. Varsinaisen asiasisällön jälkeen tulee seuraava lause:"Mikäli ravinto sisältää runsaasti rasvoja, varastoituu ylimäärä rasvoista ihmisen ja eläinten rasvakudoksiin." Tuo lausehan on kaikessa yksinkertaisuudessaan totta mutta jää lähinnä typeryydestään mieleen. Se kuitenkin saa kontekstiinsa lisää merkitystä kun samalta sivulta luemme seuraavaa:"Vaikka ravinnossamme on hiilihydraatteja keskimäärin 65%, on niitä ihmisen ruumiinpainosta vain noin yksi prosentti. Tämä osoittaa, että ihminen kuluttaa hiilihydraatteja tehokkaasti, eikä niitä varastoidu merkittäviä määriä elimistöömme"

Harrastelijakin tietää mitä syödylle hiilihydraatille elimistössä tapahtuu. Ensin kyllästyy verensokeri, mikä vaatii kyllästyäkseen hyvin pienen määrän, onhan veressä virtaava sokerin määrä kokonaisuudessaankin vain noin parin sokeripalan verran. Seuraavaksi täyttyvät maksan ja lihasten glykogeenivarastot, mitkä vähän liikkuvalla ja koko ajan hiilihydraatteja nauttivalla ihmisellä on käytännössä aina täynnä. Näiden jälkeen kaikki syöty hiilihydraatti varastoituu rasvaksi lihaksiin ja vatsaonteloon.
Viimeksi muokattu: 17.03.2010 23:44 samuliloov.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
18.03.2010 00:07 #3464 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Rasvavero?
Eikös se kuitenkin ole niin, että jos ravinnossa ei ole tarpeeksi rasvoja ja siinä on paljon hiilihydraatteja, elimistö olettaa ettei kunnollista ravintoa ole tarjolla, koska b-luokan sapuskakin alkaa maistua, ja varautuu tilanteen pahenemiseen varastoimalla hiilihydraattien energiaa rasvakudokseen.

Keinotekoiset makeutusaineet lihottavat muistaakseni siksi, koska kroppa olettaa maun perusteella että mahaan on tulossa paljon sokeria sisältävää ja tehostaa energian varastoimista hyvissä ajoin etukäteen estääkseen veren sokeripitoisuuden liiallisen nousun.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
18.03.2010 00:16 #3465 : Tuule
Vastaus käyttäjältä Tuule aiheessa Rasvavero?
Kun käy supermarketissa (ihan sama koo vai äs) näkee miten suuri osa niin kutsutuista elin- korjaan "kuolintarvikkeista" on niin pitkälle muokattua kamaa kauniissa kääreissä että alkaa väkisinkin etsiä katseellaan niitä hybridejä/androideja joille moinen moska on hyväksi.

Aika vähän on enää tarjolla puhtaita luonnon valmistamia ruoka-aineita ja nekin mitä on, on pitkälle jalostetusta siemenestä keinolannotteilla kasvatettuja, monta kertaa kuljetuksen ja varastoinnin aikana eri paikoista toisiin siirrettyjä ja siis ravinto-arvoltaan aika lähellä "kuolintarvikkeita" nekin.

Lähiruokaa, puhtaasti, proteiinia, rasvaa, suolaa ja vettä. Sillä on aina eletty pitkään ja terveenä. Kalat ei-kasvatettuina vesistöistä, metsän riistaa, vapaiden luomukanojen munia, luonnollisesti kasvatettuja vihanneksia ja hedelmiä, lähteestä ämpärillä nostettua vettä ei-muovisista astioista, karkeaa merisuolaa ja kunnon tuoretta voita ja kasvisrasvoja läskin lisäksi. Nam. :-)

Nykyajan ihmisestä tulee väkisinkin metsästäjä-keräilijä voidakseen saada ruokapöytään oikeaa ruokaa. Eli emme ole kehittyneet mihinkään. :-)

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
18.03.2010 11:40 #3477 : Pietari
Vastaus käyttäjältä Pietari aiheessa Rasvavero?
Konsteja miten kunnon ruokaa saa nykyäänkin kohtuuhintaan:

1. Pidä kesällä kasvimaata ja viljele siellä luomuna sitä mitä muutenkin syöt.
2. Säilö syksyllä kesän vihannekset, sieniä, omenoita, marjoja yms.
3. Pidä talvipuutarhaa kotona ikkunalaudalla ja tuota itse herneenversot ja salaatit.
4. Kerää keväällä luonnosta tuoreita yrttejä ja kuivaa ne koko vuodeksi.
5. Hae vesi lähteestä tai kaivosta jos vain mahdollista ja juo paljon sitä itseään.
6. Opiskele yksi tai kaksi uutta ruoka- tai leivonta-reseptiä joka viikko.
7. Käytä vain raaka-aineita jalosteiden sijaan, sekä kokkaa itse mitä syöt.
8. Jos jotain jalostetta tekee paljon mieli, selvitä kärsitkö ravintoainepuutoksista.
9. Ostaa ruokaa viljelijöiltä tai maahantuojilta suurissa erissä, niin tiedät mistä ruokasi tulee. Samalla ylläpidät henkilökohtaisen huoltovarmuuden.
10. Jauha itse viljasi jos vain mahdollista (ravintoaineet säilyvät paljon paremmin).
11. Älä katso televisiota kun syöt ja syö koko perheen kanssa yhdessä samaan aikaan pöydän ääressä. Tee ruokailusta perheen yhteinen sosiaalinen hetki. Opettele arvostamaan hyvin valmistettua ruokaa.

Saattavat kuulostaa kovalta vaivalta, mutta kun noihin pikkuhiljaa tottuu, niistä tulee kaikista ajan myötä mukavia tapoja ja harrastuksia. Jos tulee jokin lakko, kriisi tai ei ole jokin päivä rahaa ostaa ruokaa, näitä noudattamalla kaapista ja kellarista löytyy aina muutaman kuukauden ruoat. Lisäksi ravinnon ja sitä myötä myös koko elämän laatu paranee huomattavasti. Myös stressi vähenee, kun ei ole enää tarvetta päivittäiseen vierailuun lähimarkettiin ja työpaikkaruokalaan.

Noiden kaikkien noudattamiseen menee noin 1-2 tuntia päivässä. Monet ihmiset katsovat jo pelkästään telkkaria illalla 4 tuntia. Samaan aikaan he ovat niin kiireisiä, että eivät ehdi kokkaamaan itse, vaan syöttävät lapsilleen täysin ala-arvoisia mikrossa lämmitettyjä säilöntäainejalosteita. He eivät koskaan voisi kuvitellakaan tekevänsä itse vaikkapa juustoa, koska heille on televisiossa uskoteltu, että kaikki sellainen on hyvin vaivalloista, vaikeaa ja aikaa vievää.

Kun jonkun ajan päästä paremmista ruokailutottumuksista saa kiinni, sen jälkeen ravintolaankin tulee mentyä enää vain matkoilla. Huonolaatuinen laitos- tai valmisruoka kiinnostaa ihan yhtä vähän kuin Ferrarin omistajaa vanha Lada. Loppujen lopuksi, mitä varten me oikein elämme, jos emme edes koskaan anna itsellemme tilaisuutta syödä kunnolla?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
18.03.2010 22:32 - 18.03.2010 22:44 #3487 : Jore
Vastaus käyttäjältä Jore aiheessa Rasvavero?
Tämä rasvavero on taas niin sitä itseään. Ihme hössötystä siitä, onko nyt jokin 40% kissanrasva terveellisempää kuin 60% oivarisiiniöljy. Mitä helvettiä sillä on merkitystä, kun ko. rasvan ostaja ajaa autolla 500m matkan lähimarkettiin sitä ostamaan. Samalla ostoskärryyn tarttuu kuutiokaupalla välipaloja (mitä ei mielletä ruoaksi), joissa piilorasvaa (ja toki hydrattua sellaista) ja piilosokeria. Sitten sama heppu yrittää selittää naapureilleen että noudattaa ravitsemussuositustoimikunnan (tai jokin muu yhdyssanahirviö) suosituksia. Välissä vaan paukkuu megajouleja transrasvaa ja nopeaa hiilaria välipaloina. Ajatellaan että estettäisiin elintasosairauksia, kun voilevi-mainoksen irma limboaa narun alta. Dumbaloo life could be dream, sweetheart. Jee, MBO/DM2/younameit on estetty kun ostetaan margariinia. ARGH. Paino ja juMBOmaha kasvaa, kun pringles-purkkikasa kohoaa. Salaattikin mielletään sellaiseksi ovaalinmuotoisessa muovirasiassa olevaksi majoneesisotkuksi.
Jos ajatellaan että nämä kaikki modernin länsimaailman elintasosairaudet korreloivat painoindeksiin, ollaan rasvaveroissa harhateillä. Eikös pitäisi ennemmin sakottaa fyysisesti inaktiivisia ihmisiä? Ne, ketkä suurinpiirtein kuluttavat sen minkä syövät, saisivat jouluna veronpalautusta?
[/sarkasmi]
Viimeksi muokattu: 18.03.2010 22:44 Jore.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
23.03.2010 12:58 - 23.03.2010 13:22 #3554 : Jore
Vastaus käyttäjältä Jore aiheessa Rasvavero?
Mä nyt jatkan läyryämistä tästä rasvaverohässäkästä ja rasvoista muutenkin. Oman näkemykseni mukaan ylipaino ja siihen liittyvät liitännäissairaudet johtuvat valtaosin yksinkertaisesti siitä, että ihmiset syövät nykyään enemmän kuin kuluttavat. Ei ihminen ole yltäkylläisten olojen gorilla. Ei evoluutiossa turhaan valikoitunut kyky tehokkaaseen energian varastointiin, jos sitä ei olisi joskus tarvittu. Nykyään ei tarvita.
Ravinnon -ja lihomisenkin- suhteen voisi todeta samaa mitä eräs Gruusian poika Kremlissä; myös määrä on laatua. Jos syö liikaa, lihoo. Toki eroa on sillä myös, hankkiiko ravitsemussuositusneuvottelutoimikunnan (argh) suosituksen mukaiset 60% energiantarpeesta hiilarissa missä muodossa; valkoisessa nuudelissa vai tuoreissa kasviksissa.

Kyllähän esim atkins on toimintaperiaatteeltaan nerokas, mutta itse en jaksaisi sellaista noudattaa. Elämässä pitää olla paheita ja hiilarilla mässäilyäkin. Ylipainoinen fyysisesti inaktiivi ystäväni kerran kokeili ko. dieettiä. Kyllä siinä kilot paukkuivat ja muutos näkyi silmissä. Lihas- ja rasvamassaakin mittailtiin, hyviä lukemia tuli. Habitukseltaan oli vaan sellainen kalpea haamu, jonka juttuja ei jaksanut kuunnella. Tuntui henkisesti käyvän ns. vajailla sylintereillä, ja hengitys haisikin pahalle. Kovin flegmaattisenkin oloinen oli, pieni väsymys jatkuvasti päällä. Dieetti päättyi, kilot palasivat. Sittemmin ko. hlö hankki fyysisesti rajun työn, polki kymmeniä kilometrejä päivässä pyörällä, söi valtaosin valkoista valmispastaa (!). Muutos oli lihas- ja rasvakudoksessa sama kuin atkinsissa, mutta ulkoasu oli sellainen turistityttöjä naurattava rantaleijona. Itse aikanaan tiputin reilusti kiloja vähähiilihydraattisella dieetillä, mutta asiaanhan ei millään voi vaikuttaa seikka että tein rakennus- ja varastotöitä 40-60h viikossa ja päivittäin poljin pyörällä 2x8km matkat...

Se ruokavaliosta. Nykyään numeroa tehdään rasvoista. TEE SIITÄ NUMERO prkl, sanotaan tv:ssä. Siihen toki teollisuus tähtää. Menee benecolia kaupaksi kuin pelastusveneitä titanicilla. Numeroiden teon vuoksi Suomessa moni syö statiinejakin. Itse oon toki sitä mieltä, että riskiryhmillä kolesterolit tulee hoitaa, mutta koko kansalle statiinien tunkeminen lienee turhaa.
Parhaillaan on menossa satojatuhansia potilaita käsittävät tutkimukset euroopassa siitä, pitäisikö kolesterolirajoja edelleen laskea. Eihän siinä mitn, jos tulos onkin kiistaton kolesterolitasojen laskun puolesta kardiovaskulaarikuolleisuuteen. Yht´äkkiä voidaankin olla tilanteessa, jossa näytön puolesta -kolesteroliarvoissa- on tehty iso osa kansasta sairaiksi. Ei niiden lääkkeiden peruskorvattavuuskaan yhteiskunnalle tule halvaksi, varsinkaan kun valtaosa ei enää pääse hoitotasolle pelkillä halvoilla geneerisillä statiineilla.
Olisi kenties helpompaa ja halvempaakin keskittyä muihinkin juttuihin, kuin kolesterolinumeroon. Score-taulukko on tässä aika yksiselitteinen. Kasvispitoinen ruoka kunniaan ja einekset pois. Kohtuuliikuntaa. Voisi erityisellä hörhöholistisella näkökannallakin kansakunnan kokonaismielenterveys koheta, jos porukka vähän reippailisi.
Viimeksi muokattu: 23.03.2010 13:22 Jore.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.05.2010 21:35 - 04.05.2010 21:59 #3888 : Jore
Vastaus käyttäjältä Jore aiheessa Rasvavero?
Nyt on ihan mielenkiintoista keskustelua vireillä tästä kolesterolihysteeristä. Telkkarissakin helmisen raipe tienaa eläkerahoja puhumalla omasta numerostaan.

Kannattaa lukaista tämä uutinen. Eipä tuossa sikäli ole paljoa uutta. Tämä aikaisemminkin varsin hyvin tunnettu dm-riski statiinikoilla on vain yleensä kuitattu kokonaisriskin alenemana, hyötyä ottaa riski dm:stä kun cv-kuolleisuus silti laskee. Tämä 1/255 taitaa olla aika uusi tieto - tai ainakin argumentti statiinikeskustelussa. Ehkäpä se laiva kääntyy hitaasti, vaikka kapteeni Puska pitääkin ruorin suorassa.
Eipä tuon uutisen perusteella nämä professorit vaikuta kieltävän statiinien asemaa korkean riskin potilailla, esim sellaisilla joilla on jo ennestään kaikki dm ja mbo&co.

Sekin kannattaa muistaa, että statiineilla on korkean kardiovaskulaaririskin potilaille muitakin vaikutuksia kuin pelkkä kolesteroliarvon muokkaaminen. Hyvä huomioida, (varsinkin kun kaikenmaailman kolesterolikriitikot julistavat messiaan lailla näitä stressi- ym. teorioitaan sydän- ja verisuonitautien taustalla) että on olemassa sellainen 1800-luvulta asti tiedetty (ja edelleenkin tieteellisesti vedenpitävä) teema kuin Virchowin kolmio, jolla selittyy hyvin monet kolesterolikriitikkojen teesit, ihan koulutieteenkin ymmärtämällä tavalla. en.wikipedia.org/wiki/Virchow%27s_triad .

Tässä olisi yksi artikkeli vajaan kymmenen vuoden takaa, jossa aika selkeästi on osoitettu statiinien vaikutus pelkästään verisuonen sisäpinnan toimintaan, kolesteroliarvoista riippumatta.
Viimeksi muokattu: 04.05.2010 21:59 Jore.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
07.05.2010 20:29 #3912 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Rasvavero?
Pietari kirjoitti:

Konsteja miten kunnon ruokaa saa nykyäänkin kohtuuhintaan:

1. Pidä kesällä kasvimaata ja viljele siellä luomuna sitä mitä muutenkin syöt.
/quote]

Luomuviljely ei välttämättä ole hyvä idea, koska Pohjois-Karjala-projektin todellinen tulos oli, että Suomen maaperässä on liian vähän seleeniä, mikä aiheuttaa sydän- ja verisuonisairauksia. Ongelma ratkaistiin lisäämällä seleeni lannoitteisiin ja taudit ovat sittemmin vähentyneet selvästi.

Jos kuitenkin haluat välttää lannoitteita niin muista sentään hankia tarvitsemasi seleeni muualta.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
07.05.2010 23:20 #3913 : frank
Vastaus käyttäjältä frank aiheessa Rasvavero?
moi!Oon kuullut paljon juttua Antti Heikkilän Dojolaisista pois potkituista.Löysin pari blogia!Kannattaa lukea tarkkaan.Empä taida liittyä tuonne.

bluffia.blogspot.com/2010/01/dojolaiset-potki-pihalle.html

www.qaiku.com/home/annerongas/show/1def8a7615f6b1cf8a711de9e5d37a4147e62626262/

opeblogi.blogspot.com/2010/01/porttikielto-jee-olenko-vaarallinen.html

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
08.05.2010 19:02 #3920 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Rasvavero?
En osaa sanoa dojolaisiin mitään, Heikkilän mukaan poispotkimisen motiivit ovat olleet päällekäypä dominointi ja osalla ainakin uskonnollinen paatostelu. Kaipa näissä on monta totuutta ja tuskin se mukavalta tuntuu, kun porttareita jaellaan. Toisaalta vähemmän mukavaa sekään, jos jonkun antaa loputtomasti riehua.
Mikä siinä sitten totuus, ei sitä kai olekaan.

Ylipäänsä dojolaisten ongelmat lienevät niitä samoja kuin kaikilla muillakin yhteisöillä. suomalaisilla on ällistyttävän heikot sosiaaliset taidot ja synnynnäinen kyky konflikteihin toistensa kanssa. Perinteinen naapuriviha vain vaihtaa foorumia, ei tarvitse enää puida nyrkkiä aidan yli kun voi saman hoitaa netissäkin.

Toisaalta sitten liian ylisuojattu yhteisö ei sekään varmaan ole toimiva. Ei ihmisiä voi suojata kuten lapsia ja ainoa syy suojaamiseen on, mikä minulle tulee mieleen, että ryhmällä on jokin yhteinen tavoite tai päämäärä johon on päästävä. Silloin ei tule kuulonkaan antaa liian monen kritisoida, vesittää, luoda omia hajottavia kuppikuntiaan etc. Jos tavoite on, kuten dojolaisilla on; hyvä elämä, pelkäänpä ettei sillä maalisuoraa tule koskaan olemaankaan.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.190 sekuntia