× Konspiraatio-keskustelussa tutkitaan politiikkaa ja maailmanmenoa. Vilunkimeno joutuu koville.

Suomessa syödään Monsanton gm-vihanneksia

Lisää
02.03.2010 11:40 #3314 : Pahakurki
Suomalaiset puutarhat viljelevät mm. Frilett-jääsalaattia. Nämä siemenet tulevat Seminis-nimiseltä firmalta, joka on maailman suurin vihannes- ja hedelmäsiementuottaja, ja se hallitsi 2005 40% USA:n ja 20% koko maailman vihannessiemenmarkkinoista. Luomuviljelijätkin ovat pitäneet Seminiksen risteyttämistä lajikkeista.

Nyt sitten on ilmennyt, että geenimanipulointiin erikoistunut Monsanto on omistanut tämän Seminiksen jo viimeiset 5 vuotta.

Frilett-jääsalaattia viljellään tänä vuonna jälleen ja sen alkuperä on huolestuttavan väärissä käsissä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
02.03.2010 12:18 #3315 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Suomessa syödään Monsanton gm-vihanneksia
Teit hyvän ja oleellisen havainnon. Juuri tälläistä `tutkivaa journalismia´ tässä kaivataankin. Sinänsähän tämä (ja vielä piilossa olevat vastaavat muut) olivat odotettavissa. Tulli ja evira viikottain ratsaavat näitä siemeniä ja aina jotain jää haaviin - paljonko menee haavin läpi, ainakin salaatit näköjään.
Monsantohan on pitkään ostellut maapallon siemeniä tuottavia yrityksiä, ja tarkkoja lukuja en muista paljonko se omaa monopolissaan siementuotantoa, mutta yli 50% kumminkin. Tarkoituskin on selvä; Monsanton perusidea on tuhota alkuperäiset siemenet ja korvata ne yhtiön omilla geenimanipuloiduilla versioilla. Näin Monsanto tulee omistamaan koko maapallon ruokatuotannon. Tämä ei siis ole mikään salaliittoteoria vaan ihan puhdas fakta jonka yhtiö itse on asettanut tavoitteekseen. Vetoapuahan se sai idealleen George W Bushilta sillä se kuulostaa maailmanvalloitusyritykseltä ruokalautasten kautta. Jos omistaisi maapallon elintarvikehuollon yksin, ja vain yksin, niin onhan se ajatus jota Monsanton kannattaa kokeilla.
Tietenkään maapallomme valtiot eivät ole kovin innoissaan että ne joutuvat suuryhtiön armoille. Se on keittiön kautta tapahtuva miehitys jossa poliittinen liikkumatila on heikko, koska halutessaan Monsanto voisi aina tapattaa väestön nälkään.

Vielä ei kuitenkaan olla niin pitkällä. Tällä hetkellä Monsanton idea on hämärtää luonnollisen ruoan ja gmo-ruoan välistä eroa. Parhaiten tämä onnistuu saastuttamalla elintarvikeketju. Gmo:sta saastuneet rahtilaivat, pellot, vilja- ja rehusiilot, tukut, kauppojen hyllyt jne jne ovat kaikki tietoista strategiaa jolla pyritään nujertamaan se suurin ja viimeisin este – kuluttajien vastarinta.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
02.03.2010 16:32 #3320 : Pietari
Vastaus käyttäjältä Pietari aiheessa Suomessa syödään Monsanton gm-vihanneksia
Todella järkyttävä havainto. Olin epäillyt jotain tuollaista pitkään, mutta lähinnä veikannut että jossain maissin jatkojalosteissa on gm-tuotteita. Olen tähän asti soitellut jokaiseen firmaan, jonka maissituotteita käytän ja kysynyt onko niissä gm-tuotteita. Jokainen on tietysti vastannut kieltävästi, mutta mistä sitä lopulta tietää tietävätkö nuo itsekään mitä ovat ostaneet.

Ostan omat siemeneni lähinnä hyötykasviyhdistykseltä ja pyrin viljelemään mahdollisimman paljon itse. Pitää kuitenkin jatkossa kiinnittää huomiota tuohon ettei enää ostele ollenkaan siemeniä muualta. Salaatin saa talvella näppärästi, jos laittaa tavallisia ruokaherneitä itämään parin centin syvyiseen multakerrokseen hyvin tiheään ja sitten viikon parin päästä syö herneenversoja. Täysin kotimainen ratkaisu ja toimii ilman mitään kasvatuslamppuja ikkunalaudalla vaikka keskeltä halkaistuja maitopurkkeja ruukkuina käyttämällä. Naurattaa ihmiset, jotka ostavat noin helposti kotona kasvatettavia juttuja kaupasta.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.03.2010 10:17 #3327 : frank
Vastaus käyttäjältä frank aiheessa Suomessa syödään Monsanton gm-vihanneksia
Nyt komissio on hyväksynyt Monsanton geenimaissin tuonnin EU:n alueelle. Myös saksalaisen geeniperunan viljely on sallittu.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.03.2010 13:39 #3328 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Suomessa syödään Monsanton gm-vihanneksia
Geeniperuna eli oikealta nimeltään Amflora onkin tapaus sinänsä. Sehän on vielä tehty wanhanajan antiobiootti-resistenssin avulla, ja sen kylkiäisenä sitä syöneiden elollisten elimistössä syntyy helpolla superbakteereita joihin mikään antibiotti ei pure. Oikeammin olisi kai puhua biologisesta aseesta. Tästä tekniikastahan on maailman tiedemiehet varoitelleet vuosikymmenestä toiseen, mutta ainakin toistaiseksi kuuroille korville.

on kuitenkin niin että saksassa on perinteisellä metodilla jalostettu amfloraakin parempi tärkkelysperuna. uskon että monet euroopan maat ottavat tämän käyttöönsä koska jakelussahan on mahdoton pitää teollisuus- ja elintarvikeperunat erossa toisistaan. suomessahan ne yhdistyvät jo viljelijän omissa laareissa. ja pakkokin niiden on ottaa tämä vaihtoehtomalli käyttöönsä koska useassa maassa on joka tapauksessa gmo-tuotteet kiellettyjä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.03.2010 15:53 #3332 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Suomessa syödään Monsanton gm-vihanneksia
Joo, jatkan vielä sen verran että tuskin oli päätöstä nuijittu pöytään kun Suomessa jo aloitetaan kenttäkokeet, kuuleman mukaan Lammilla ja Seinäjoella. Onnea vaan sinne päin.
Tekniikkahan on käsittämättömän vaarallinen, ja taidan olla itsekin toistanut tätä jo vuosia. Se taisi olla jo niinkin aikaisin kuin 1992 kun FDA:n infektiolääkkeiden yksikkö halusi varoittaa tästä tekniikasta biotekniikasta vastaavalle koordinaattorille. Jotta asiasta ei jäisi mitään epäselvää, oli varoitus kirjoitettu suuraakkosin:

ANTIBIOOTTIRESISTENSSIÄ KOODAAVAN GEENIN LEVITTÄMINEN VÄESTÖN NORMAALIFLOORAAN OLISI VAKAVA TERVEYSRISKI!.

Mukana seurasi muistio FDA:n virkamiehelle; ”Lue ihmeessä tämä kannanotto…Tiedän että seuraukset voivat olla vakavat”. Ainoa vain että kukaan ei halunnut kuunnella näitä viisaita miehiä, kun pelissä oli jo rahaa ja suuria lupauksia. Eivätkä he turhia varoitelleet, kun antibiottiresistenssi päästettiin irti, ei mennyt pitkää aikaa kun ensimmäisiä sairaalabakteeri MRSA-tapauksia alettiin raportoida (Suomessa 1995, kolme vuotta varoituksen jälkeen). Tässä mielessä ei ole väärin puhua biologisesta uhasta, tai pikemmin aseesta. Ei tarvita kuin yksi tälläinen ARM-geenin sekoittuminen johonkin keuhkoruttoon tai lavantautiin ja uusi musta surma pääsee valloilleen. Nämä asiat eivät tietenkään kiinnosta yhtiöitä millään lailla, heitä kiinnostaa seuraava osavuosikatsaus, vaikka varmaan myöntävätkin että tuotteidemme avulla tapahtuva ihmiskunnan hävitys voi tehdä hallaa liiketoimille. Vakavasti puhuen ARM-geeni ei sittemmin päässyt tekemään suurempaa vahinkoa koska se on ollut pois markkinoilta jo useamman vuoden – tehden nyt comebackia ja sen myötä uutta sairaalabakteeri-aaltoa tai pahimmassa tapauksessa kulkutautia. Tämä on kyllä Anttilalta niin käsittämätöntä maatalouspolitiikkaa ettei tosikaan, erityisesti kun heiltä lipsahtaa että teollisuuskäytön sijasta tarkoitus onkin sitä käyttää eläinrehuna. Koska suomalainen maatalous oikein alkoi kaatopaikaksi?

yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/03/limainen_amflora-geeniperuna_...taa_epavarmuutta_1498804.html?origin=rss

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
08.03.2010 23:37 #3356 : Pietari
Vastaus käyttäjältä Pietari aiheessa Suomessa syödään Monsanton gm-vihanneksia
Seuraavina maissin ja perunan jälkeen hyväksyntävuorossa ovat rapsi ja sokerijuurikas. Peruna tunnetusti tyhmentää, sokeri ei ole terveellistä ja rapsiöljyä en ainakaan itse söisi. Maissiakin olen välttänyt juuri tuon gm-riskin takia. Kun meiltä vielä viedään noiden lisäksi antibiootit, aletaankin pääsemään takaisin aikaan ennen Amerikkojen löytymistä. Mehiläisten pölytysmatkat ovat kilometrejä ja lisäksi siitepöly liikkuu tuulen mukana. En siis lainkaan ymmärrä, mihin tuo 18 metrin suojaetäisyys perustuu? Näin maalaisjärjellä ajateltuna se ei vielä suojaa yhtään mitään. Enpä nyt haluaisi olla se luomuviljelijä, jonka lähelle nuo koepellot tulevat.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
18.03.2010 23:49 #3492 : Tuule
Vastaus käyttäjältä Tuule aiheessa Suomessa syödään Monsanton gm-vihanneksia
Kysykääpä kaupassa käydessänne vihannestiskin vastaavalta tietääkö hän, miten pitkälle jalostetusta siemenestä heidän ihan tavalliset vihanneksensa ovat tuotettuja? Ei tarvitse edes mainita sanaa GMO, kun huomaa että he ajattelevat asiaa aivan ensimmäistä kertaa.

Mutta juuri siitä on kysymys. Siksi pienissä piireissä pidetään siemenjalostuksen kursseja. Eli miten opit valikoimaan puutarhastasi parhaiten kasvaneet kasvit, keräät niiden siemenet talteen ja eliminoit heikkojen kasvien siemenet joukosta lisääntymästä.

Seuraavana vuonna kylvät kasvin hiukan erilaiseen maaperään, ja taas valitset parhaat siemenet. Sitten kylvät taas vähän erityyppiseen kasvupaikkaan, ja keräät parhaiden kasvien siemenet.

Näin saadaan kasvia vahvistettua erilaisia ilmastoja ja kasvupaikkoja sietäväksi ja voimakkaita yksilöitä tuottaviksi ruoka-kasviksi, josta on iloa ja hyötyä sukupolvesta toiseen. Eikä päästetä muilla tavoin jalostettujen kasvien siemeniä kasvamaan lähimaille, ettei tule huonoja geenejä pölytysaikaan ilmassa leijumaan tai hyönteisten kuljetettavaksi.

Siemenpankki ei ole huippuvuorilla. Se on meidän kellareissamme ja varastoissamme. Jos maapallo tuhoutuu niin että vain huippuvuorilla olevat siemenet selviävät, harvalla meistä on venettä jolla ne sieltä saataisiin. Tulee mieleen Sammonryöstöruno - silloin tarvitaan jo Väinämöistä ja kumppaneita apuun "kuinka se sieltä saatanehen..."

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
21.03.2010 23:19 #3532 : eveangel
Vastaus käyttäjältä eveangel aiheessa Suomessa syödään Monsanton gm-vihanneksia
Sain hiljattain Tieteen Kuvalehdeltä ilmaiseksi kirjan "Tiedon Maailma: Elämän Kehitys".

Otsikolla "Muokattu elämä: Geeninsiirto" löytyi seuraavia tietoja:

Soija: Yli puolet kaikista soijapelloista on muuntogeenisiä. EU:ssa muuntogeenisen soijapavun viljely on kielletty, mutta papuja saa käyttää rehuun ja ruokaan.

Puuvilla: Yli neljäsosa puuvillasta on muuntogeenistä. Eu sallii muuntogeenisen puuvillan kaupan, mutta sen viljely on kieletty EU:ssa.

Rapsi: Noin viidesosa rapsista on muuntogeenistä. Sitä saa sekä viljellä että myydä EU:ssa.

"Kehitysmaat hyötyvät"
90 % muuntogeenisten kasvien viljelijöistä on pientilallisia, joista puolet asuu kehitysmaissa.

Lisääkin "knoppeja" löytyy, mutta tuossa nuo tärkeimmät. Viljellä EU:ssa ei saa, mutta syödä ja kuluttaa muuten kylläkin. Paitsi tuo rapsi.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
22.03.2010 12:46 #3534 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Suomessa syödään Monsanton gm-vihanneksia
Silloin kun geenisoija nousi ensimmäisiä kertoja tapetille, sen maahantuonnin perusteina sanottiin, ettei gmo-vapaata soijaa vaan saa enää mistään. Lukuja heiteltiin jo silloin ilmaan; 30% maailman tuotannosta, 50% tuotannosta ja kovimmat sanoivat että vain 20-30% soijasta olisi enää gmo-vapaata. Ihmeellistä kyllä tarkkoja lukuja ei tuntunut olevan ollenkaan, vaan niitä sai kammata yökaudet netistä silmät punaisina.

Uskoisin kuitenkin että luvut ovat propagandaa jolla koetetaan padota mahdollinen vastarinta kun gmo-soija tekee sellaisen vyöryn. Arvioisin että gmo-soijaa on maailman viljelypinta-alasta laskien n. 8-12% eli ei kovin paljon. Tai ainakaan niin paljoa että tässä olisi hätä kädessä. Viimeksi asiaa lukiessani ainakin Kiina oli kovasti siirtymässä perinteisen soijan tielle, kun on tajunnut millaiset markkinat sillä on länsimaissa. Täytyisi tarkistaa tietojansa, mutta noihin Tieteen kuvalehden lukuihin suhtaudun hyvin varauksella.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
07.04.2010 01:49 #3666 : Pahakurki
Vastaus käyttäjältä Pahakurki aiheessa Suomessa syödään Monsanton gm-vihanneksia
Tässä lisää epäilyttäviä Suomessa myytäviä salaattilajikkeita joiden tuotannon Monsanto tiettävästi omistaa:

Vulsini – punainen tammenlehtisalaatti
Iride – punainen lollo rosso
Tuttifree – vihreä tammenlehti
Frillice – jääsalaatti
Hugin – Grand rapids, eli tavallinen vaaleanvihreä ruukkusalaatti

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
18.08.2010 17:26 - 21.08.2010 20:51 #4704 : eveangel
Vastaus käyttäjältä eveangel aiheessa Suomessa syödään Monsanton gm-vihanneksia
Hienoa, nyt on sitten amerikanmaalla käynyt niin että nämä rikkaruohomyrkyille resistentit geenimuunnellut lajikkeet ovat ilmeisesti risteytyneet paikallisten rikkaruohojen kanssa...

www.morphcity.com/home/82-sugar-beets-monsanto-wins-again-

Canola=Rapeseed=Rypsi
"Less than 2 weeks ago, wild(!) growing canola in North Dakota was discovered to be 86% GMO. Because GMO crops are crossed with herbicide resistant plants (usually weeds), they grow like weeds and contaminate natural plants. Alarmingly, two of the canola samples collected by scientists showed that multiple genes from different species of GMO canola plants cross pollinated without cultivation, and probably for several generations. The implication of this is that GMO seeds can readily contaminate natural seeds and become out of control."

Naminami Monsantoa meillekkin....

Päivitys: Ranskassa kansalaiset ovat ottaneet oikeuden omiin käsiinsä ja käyneet tuhoamassa Monsanton peltoja, Intiassa maanviljelijät pistävät pystyyn Monsanto-kokkoja, lisää : foodfreedom.wordpress.com/2010/08/16/gmo-crop-sabotage-on-th...se-french-citizens-destroy-gmo-vineyard/

Viimeksi muokattu: 21.08.2010 20:51 eveangel. Syy: päivitys

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
22.03.2015 15:06 #26403 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Suomessa syödään Monsanton gm-vihanneksia
Katos, Vasta nyt alkaa virallinenkin taho pääsemään RoundUpin terveysvaikutuksista selville. Mikään helppo selätettävähän Monsanton kokoinen yhtiö ei ole, joten tää on vienyt aikaa
www.aamulehti.fi/Ulkomaat/1194968958752/artikkeli/who+lta+ra...torjunta-aine+voi+altistaa+syovalle.html
Jutussa tulee hyvin ilmi että RoundUp altistaa syövälle ihan kivasti ja että se on suomessakin yleisin rikkaruohomyrkky jota on puskettu vuosikymmenet pelloille, pihamaille ja vaikka mihin. Mitä nyt on vähän ihmetelty kun lähijärvestä rupee kalat väheneen.

Julkaisin aikanaan tän version paperilehdissäkin - kierosti juuri ennen kun mainokset alkaa tuuttaan roundupia ykkösaineena kukkamaille
www.sinikivi.com/sinikiven-paakirjoitukset/258-roundup

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
22.03.2015 15:19 #26404 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Suomessa syödään Monsanton gm-vihanneksia
Miten olisi jos aloittaisit Sinikiven uudelleen pelkkänä nettilehtenä? Ilmainen Wordpressin blogi välttää mainiosti eikä tule penniäkään tappiota jos projekti ei heti saakaan suosiota.

Jaat vaan käyttäjätunnuksia halukkailla kirjoittajille ja linkkaat juttuja Facebookiin.

Saat paljon paremman tietopankin kuin tää foorumi tulee koskaan olemaan, koska tätä ei selvästikään ole suunniteltu pengottavaksi.

Paras kirja, jota ehkä et ole lukenut. Lataa omasi jo tänään.
Tšuhna.pdf

EPUB-versio.:
Tšuhna.epub

Nyt saatavilla myös hienosti linkitetty näyteluku.
Musta surma.pdf

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
22.03.2015 17:20 #26407 : kirjatoukka
Ostin aikoinaan pullon RoundUpia kun pihalaattojen välistä puski heinää niin pirusti. Luin sitten kumminkin netistä ennen sumutusta, että tuo aine ilmeisesti tappaa kasvit jotenkin kuivattamalla, siis janoon. Ja tietysti myrkky kulkeutuu myös hyönteisiin ja niistä lintuihin ja niin edelleen. Ajatuksesta tuli sen verran paha olo että siellä se pullo on vieläkin jossain varastohyllyllä, avaamattomana. Ei voi olla hyvää karmaa tappaa edes rikkaruohoja kiduttamalla. :huh: :dry: :sick:

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.156 sekuntia