× Konspiraatio-keskustelussa tutkitaan politiikkaa ja maailmanmenoa. Vilunkimeno joutuu koville.

Suuri vaalikeskustelu II

Lisää
08.12.2014 13:36 #24821 : Jukkis
Yhtä hyvin sitä voisi aloittaa nytkin tän puoluepoliittisen väännön tulevista vaaleista. Ihan vaan aikani kuluksi otan esiin ensimmäisenä Perussuomalaiset, jota taisin neljä vuotta sitten niin hehkuttaa, koska silloin puolueessa oli vielä sitä jotain ja glooriaa, että ne vois tuoda jotain uutta kotimaiseen jäyhään puoluekenttään. Jos näin oli, niin tän neljän vuoden aikana ovat käyttäneet etsikkoaikansa todella huonosti.

Sillä tilanne ei ole muuttunut mihinkään näiden vuosien aikana. Ne eduskuntaan päässeet persut ovat mukautuneet olemaan värittömiä, tärkeän näköisiä pikkuvirkamiehiä, jotka varmaan käsittelevät asiantuntevasti päiväkohtaisia pikkupäätöksiä, kykenemättä ymmärtämään mitään suurempaa. Tätä väkeä ja ennen kaikkea asennetta näkee ihan riittämiin kaikenmaailman Kullaan kunnanvaltuuston ja skootteri-yhdistyksen vuosikokouksissa. Ollaan hiljaa ja tehdään aloitteita mahdollisimman vähän, ja jos joku tekee - vastustetaan. Ainoa väriläiskä onkin ollut herra Hakkarainen joka ottaa eliitineduista kaiken irti, ja nämä hakkaraiset kännissä ja sammakkoja suustaan lennättelevät ovatkin se hinta joka maksetaan kun joku tuodaan lehtereille suoraan pystymetsästä osaamatta mitään ihmistapoja.

mutta Timo Soinilla on edelleen sama murhe kuin Jytkynkin aikaan. Jos puolue pääsee hallitusvastuuseen, se ilmeisemmin tulee hajoamaan sisäisiin eripuriin, aivan kuten SMP aikanaan. Puolue ei ole vielä valmis, eikä se ole tullut valmiimmaksi näiden neljän vuoden aikana.

Kenttäväestä ei valitettavasti ole noussut näinä vuosina yhtään kykyä. Yleensähän aika koulii jyvät akanoista ja joka puolueeseen alkaa syntyä älykkösiipi, mutta jostain syystä ei tällä puolueella. Suoraan sanoen, en viitsi ihan suoraan sanoa mitä aattelen tästä porukasta, mutta laitanpa tähän kivan Huuhaa-Innasen maalauksen ”Mouhijärven umpitollo”. Se on kokonaan oma kysymyksensä, onko tällä puoluekentällä oikeasti mitään annettavaa, vai käykö ne puoluekokouksissa vaan parantaan pahaa oloaan ja saamassa ilmaiskahveita.


Puolueen ääniharava on tietenkin Jussi Halla-Aho joka näinä vuosina ei ole kehittynyt mihinkään suuntaan. Ei yhtään aloitetta, päänavausta, visiota tai ylipäätään mitään, ei edes petrausta puhe- ja esiintymistaidoissa. Mitä sen blogia kattelin, niin asiaa tuntuu kuitenkin muslimeista riittävän, vaikka niinhän sitä on riittänyt jo viimeiset kymmenen vuotta.
Halla-aholaisuuden strateginen virhe on siinä, että kun ajan kanssa painopiste muuttuu EU-kriittisisyydestä kohti maahanmuuttopolitiikkaa, siitä tulee rasistipuolue, eli se pakollinen National Front, jollaisia on yksi joka maassa, ja joiden kannatus jää pysyvästi 5-8% riippuen onko mukana muita vaaliteemoja.
Tavalliset suomalaiset eivät äänestä rasisteja, eivätkä edes piilorasisteja. Valistunut ihminen ymmärtää että arabien osoittaminen sormella syylliseksi ympäröiviin vaikeuksiin on nykypäivän noitajahtia, syntipukin etsimistä ongelmille, jotka moninaisuutensa takia ovat tavalliselle ihmiselle käsittämättömiä. Itsekään en ole ymmärtänyt miten satojen miljardien alijäämät ja vientitappiot voi olla arabialaisen sossunkävijän vikaa, tai että sossurahat ylipääätään voisivat rasittaa taloutta, kun sen kokonaisosuus on jotain promileluokkaa. mutta kun noitia vietiin roviolle, niin oli ilmiselvää että hekin olivat vastuussa katovuosista ja sotaveroista.

Halla-aholaisuus on kannatusta nostava taktinen veto mutta pitkässä juoksussa se puree omaan nilkkaan. Se supistaa hommat pienpuolueen luokkaan. EU-kriittisyys taas on strategiassa hyvä veto, mutta tavalliselle äänestäjälle liian pitkäpiimäistä ja aikaavievää – eikä se todellisuudessa mitään ratkaisekaan. Devalvoinnin unelma ei ole muuta kuin taaksepäin katsomista eli ongelma on sama kuin demareilla jotka haikailevat keynesiläisen talousopin perään, ymmärtämättä kumpikaan että kyse on yhdenlaisessa historiallisessa hetkessä tehty malli, jota ei voi soveltaa enää toisenlaiseen aikakauteen.

Kannattaako siis Persuja äänestää? Jos haluaa nähdä kunnon shown kun persut pääsee hallitukseen ja aloittaa kunnon sirkuksen ryvettymällä skandaaleissa jotka johtavat kunnon puoluetuhoon, niin ehdottomasti.
Liitetiedostot:

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
08.12.2014 14:49 #24822 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Suuri vaalikeskustelu II
Jotain voisi sanoa tosta Kokoomuksestakin. Nehän on kiistatta todella älykkäitä ja koulutettuja ihmisiä, ja läpikäyneet sellaiset opinahjot, ettei voi verratakaan omaan taustaansa. Silti sieltäkin erottuu kolmenlaista sukupolvea. Ihminen, menestyessään, läpikäy kolmenlaisen vaiheen. Ihan ekaks se haluaa rahaa, paljon rahaa. Oikeen sellasessa uusliberaalissa hengessä jossa sitä saa parhaiten könyämällä toisten olkapäitten päältä. Tää on kai se puolueen nuorisosiiven agenda. Tai itse asiassa ne taitaa siinä sivussa olla oikestolaisempia kun oikeistolaiset. Takakuukausien möläytykset jäänee historiaan. Ekaks oli tää kokoomusnuorten varapuheenjohtajan Saul Schubakin lausunto, jonka mukaan lapsilisät pitäisi ehdottomasti poistaa, koska niillä "tuetaan heikomman aineksen lisääntymistä". Kokoomuslaisen nuoren yrittäjän Henri Heikkisen blogi tietää, että häntä rasittavat nämä "vitun köyhät". Jotta ei jäisi puheiden asteelle niin olihan tää Laajasalon murhakin, jossa kokoomusnuori Romppainen pani naapurinsa kylmäksi, koska julkeaa puhutella ja vieläpä ryssäläisellä aksentilla. Öykkäröinti on kai hyvä oppia nuoresta pitäen, sitten kun itse astuu aikanaan yritysmaailman johtoon.

Sillä sitten kun on rahaa taskussa niin on aika haalia valtaa. Tätä on sitten kokoomuslainen näkemys yhteiskunnasta ja sen mekanismeista. Käytännössä niitä taitaa valtaosin tehdä yritysjohtajat ja menestyneimmät yrittäjät jotka uskovat omaan sankaritarinaansa ryysyistä rikkauksiin kovan työn avulla. Kuitenkin kun kattoo tarkemmin menestyksen avaimia, niin ne on tätä hyväveliverkkoa, jossa on menestytty verohelpotusten, verosuunnittelun, monenlaisten tukimuotojen ja ylipäätään hyväksikäyttämällä systeemiä ja veronmaksajien harteita. Korporatiivisessa mallissa rahaa siirrellään poliittiselta kentältä yritysmaailmaan ja päinvastoin, ja kansalaiset on siellä seassa jotain jätettä, jota voi huoletta hyväksikäyttää. Ihan reaalisesti arvioiden, Kokoomuksen perusongelma on, että se on ja pysyy pienen piirin etujenajajana, ja sillä on todella pitkä matka koko kansan puolueeksi. Käytännössä Kokoomukselta puuttuu strategia joka ottaisi millään muotoa sosiaalipolitiikan huomioon, tai jolla olisi visio palkansaajien asemaan. Kokoomus on hemmetin hyvä apupuolue, mutta yhden politiikan ihmeenä täystuho pääministeripuolueena. Se on liian heikko kantamaan asioita koko yhteiskunnan osalta.

Kolmas onkin sitten kunnioituksen haaliminen valtiomiesviisaudella. Tää taitaa olla tota EK:n heiniä, jotka koettaa ohjata yhteiskuntaa haluamakseen. EK on niin kokoomuslainen kuin olla ja voi, ja sen visiot on lähinnä säälittävää seurattavaa. Se on huolissaan vientisektorista johon näkee lääkkeeksi kulujen leikkaamisen eli palkansaajien asettamisen halpatyövoimaksi, arkipyhien poistamisen, keskiluokan kuihduttamisen ja ylipäätään riiston. Puheet kuinka köyhiltä pitäisi leikata sosiaalitukia ja tehdä köyhäinavustukset vastikkeelliksi, on käytännössä pöyristyttävää puhetta, ja ne sallitaan vaan koska vasemmisto on niin hajallaan. Noihan on ihan puhtaita hirviöiden puheita.

Laajimmillaan vientisektorin ongelmat johtuu Kokoomuksesta. Sehän vei ulkomaille koko teollisen kapasiteettinsa, esim metsäsektorin kokonaan, ja otaksui kai naivisti että ne tahkois siellä voittoa joka kotoutetaan suomeen, mutta eihän se näin mene. Voitotkin jäi sinne ja nyt ihmetellään hoo moilasena kuinka tässä näin kävi.

Sinänsä näen itse kokoomusvetoisen keskustelun vientialijäämästä vinoutuneena. Ei meidän kai tartte uhrautua talouden alttarille koska enemmän pitäis keskittyä mitä tavallinen ihminen tarttee ja mikä on hänen tulevaisuutensa. Taloudessa näemmä piisaa että kelluu ajopuuna vailla suuntaa. On vaan luotu mielikuva että kun talous on alijäämäinen, se pitää paikata veroilla tai leikkauksilla, mutta vientitulot ja sisäinen markkina on kuitenkin kaksi eri asiaa. Yksinkertaisin talousmalli on sellainen jossa Repa saa toimeentulotukea, ja sanoo sossuntädille että soita taksi, ja pyyhältää viinakauppaan. Koska Alkon kautta raha palaa isoon kirstuun ja uudelleen kiertoon, on kai ihan sama antaako Repalle 400e vai 20 000e koska se raha on vaan väliaikaisesti kentällä.
Enemmän minä oon huolissani, että nuo kokoomusjohtajat jotka ikänsä on ratsastaneet tukiaisilla ja verohelpotuksilla ja juonineet niitä jossain vapaamuuraripiireissään, ovat kertakaikkisen kyvyttömiä luomaan mitään uutta ja mullistavaa. Sen sijaan että keskittyisivät uusiin tuotteisiin, ne keskittyy kulujen leikkaamiseen, joka pitkässä juoksussa köyhdyttää maata ja jopa tätä pelastamisen arvoista vientisektoria itseäänkin.
Tai asian voi tiivistää niinkin, että nyt on vallassa tää keskinkertaisten sukupolvi eli nää jotka on syntyneet 60-luvun lopulla tai 70-luvun alussa, ja olen itsekin tätä polvea, ja vissiin useaankin kertaan todennut että siinä jos missä on oikein pölkkypäiden sukupolvi, ja on suuri historiallinen vahinko, ettei valta hypännyt tämän sukupolven ylitse.

Kokoomuksessa on kuitenkin dynaamisuutta, ja siltä ei puutu kanttia. Sitä kannattaa kuitenkin äänestää sitten kun puolueen keski-ikä on noussut sen verran, että keskittyvät yhteisen hyvän luomiseen eikä yhteiskuntarakenteiden tuhoamiseen. Tai voihan fakkiutuneita rakenteita toki ajaa alaskin, jopa suositeltavaa, mutta hyvä olisi pohtia edeltäkäsin että mitä sitten tilalle. Tähän ei ole vastausta tullut.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
08.12.2014 16:15 #24823 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Suuri vaalikeskustelu II
Suomen talouspolitiikka on kuin lauma vajaaälyisiä penkkiurheiluhomoja täyttämässä veikkauskuponkia. Kukaan ei oikein tiedä mistä raha tulee ja miten, mutta sitä kyllä jaksetaan miettiä että miten sitä saisi rohmuttua itselle.

Tämä sitten näkyy kummallisena käsityksenä talouskasvusta. Sitä nähdään siellä missä ollaan keinottelemassa taloutta paskaksi, koska siellä on näköjään paljon jaettavaa. Islanti ja Irlanti olivat kasvun paikkoja kunnes rytisi, ja sitten etsittiin vain uusia.

Saksassa pankkien luottotappiot tulevat olemaan sitä luokkaa, että sitä ei uskalleta edes ajatella, joten ei auta muuta kuin leikkiä rikasta. Niinpä siellä on sitten sitä talouskasvua.

Ruotsi on kirinyt talouskasvun paikaisi koska siellä on keksitty, että maahanmuutto kasvattaa automaattisesti taloutta, mistä seuraa, että inflaatio syö velat. Tänä vuonna pakolaisien määrä on muistaakseni about 80 000 ja perheenyhdistämisien kanssa se menee neljännellesadannelletuhannelle, ja ruotsalaisen logiikan mukaan se meinaa sitä, että asuntolainasta ei tarvii maksaa kuin korot ja parin kymmenen vuoden päästä sen voi maksaa pois taskurahoilla.

Asuntolainan takaisinmaksuaika on nyt keskimäärin 240 vuotta ja nousee kunnes pankit kaatuvat valtion syliin ja valtio pamahtaa maksukyvyttömäksi.Tätä ei kuitenkaan tajuat Suomessa, koska täällä pelimiehet tuijottavat onnessaan lukuja ja indikaattoreita.

Silloin kun irlantilaiset siirtelivät luottotappioita pankista toiseen jotta edes yksi saataisiin pidettyä pystyssä jatkamassa normaalia pankkitoimintaa, eli tätä tylsää palkan maksua ja sen semmoista, varten Suomessa sielä nähtiin merkkejä taloskasvusta.

Omaa talouskasvua etsitään Talvivaaran montusta, josta sitä ainakaan ei löydy. Sitä on kumminkin markkinoitu niin taidokkaasti, että se vaikuttaa hyvältä veikkauskupongilta jos ei ei viitti ottaa yhtään asioista selvää.

Toinen kikka kolmonen on varsinkin Kokoomusta vaivaava yksityistämiskiima. Pääomasijoittaja hymyilee kun sille myy valtion omaisuutta halvalla ja kokoomuslaisesta näkökulmasta sen tyhjät luopaukset merkkaavat talouskasvua.

Loppu yrittäminen onkin sitten osapuilleen tätä raaka-aineiden ja bulkkitavaran myymistä ulkomaille, mihin Afrikankin talousihme perustuu.

Tää touhu on yksinkertaisesti niin vitun himmeää, että jossain vaiheessa kaduilla alkaa virrata veri kun pelimiehiltä loppuu jaettava ja heimosodat alkavat. Romahdus on kostettava syyllisille ja ne ovat tietenkin jonkun toisen puolueen väkeä.

Paras kirja, jota ehkä et ole lukenut. Lataa omasi jo tänään.
Tšuhna.pdf

EPUB-versio.:
Tšuhna.epub

Nyt saatavilla myös hienosti linkitetty näyteluku.
Musta surma.pdf

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
08.12.2014 16:26 - 08.12.2014 16:29 #24824 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Suuri vaalikeskustelu II
Kuten sanottua, se johtuu tästä vallallaolevasta kultaisesta sukupolvesta joka ensimmäisenä sai nauttia peruskoulun tasapäistävästä pedagogiikasta. Niinpä on sitten otettukin linja, että ollaan vielä ministeritasollakin kun luutnantit ottamassa käskyjä vastaan joltakulta ja panemalla ne vaan toimeksi ilman itsenäistä ajattelua. Loput menee ihan ajopuuna, mennään minne muutkin hyvässä ja pahassa. Ei sille mitään voi että jotkut sukupolvet on älykkäitä ja jotkut tyhmiä ja jotkut tälläisiä keskinkertaisuutta tavoittelevia.

Koska on tää vaihde päällä, niin ainahan sitä mielellään miettii mitä oikeasti pitäis tehdä, ja mihin suuntaan maata kuljettaa. Sinänsä en kokoomuslaisia voi syyttää siitä, että ajavat tietoisesti maata kohti piikayhteiskuntaa jossa on jumalaton köyhälistö ja muutama hikinen eliitinedustaja, ja suppea virkamiehistö. Sillä tähän suuntaan ollaan menossa joka tapauksessa, oli kokoomusta tai ei.
Sillä totuus on että meillä on miljoona eläkeläistä ja puoli miljoonaa työtöntä ja ne pitää kuitenkin elättää. Mikä ei onnistu kun kiskomalla se selkänahasta tai sitten ottamalla velkaa. Tämä taitaa olla se suuri ongelma. Työttömyys niistä kai se helpoin, sillä nykyisellä talousmallilla työpaikkoja luodaan velalla, ja työpaikat tuo ostovoimaa joka tuo sitten verotuloja – jos tuo.

Mun visio on ollut pitkään selvä. Meidän pitää lopettaa kokoomuslaisesti koko tukijärjestelmä, lopettaa kaikki työttömyysavustukset yli 500 päivältä, lopettaa toimeentulotuet, kansaneläkkeet ja lopettaa ylipäätään koko julkinen sektori. Tilalle tarjotaan palveluiden sijasta puhdasta rahaa, eli päätyä kansalaistuloon. Nykymallihan on sosialistinen jossa kansalaisella ei tartte olla rahaa / ostovoimaa vaan sille on palvelut ilmaisia. Kansalaistulomallissa vastaavasti mikään ei ole ilmaista, mutta aina on rahaa päättää mitä palveluja haluaa ostaa. Se on täysin vastikkeetonta verovapaata rahaa, ja hyvä on tietenkin ympätä ympärille systeemi, ettei ainakaan iso prosentti rahoista katoa ulkomaille. Tästähän on tää Nalle Wahlroosin versio jossa kuka tahansa kansalainen saa 20 000e lainan, jota voi ottaa halutessaan ja jonka voi maksaa takasin omaan tahtiinsa, jos viittii maksaa ollenkaan.

Kansalaistulon etuja on että se pysäyttää keskiluokan katoamisen ja itse asiassa vaan lisää sen ostovoimaa. Työpaikat kumminkin katoaa 20v kokonaan, joten tästä tulee vielä vakavasti otettava vaihtoehto jahka aika alkaa olla kypsä. Työttömyys ei ole tässä mallissa ongelma vaan tulomenetys mutta nythän voidaan vaikka koko julkisen sektorin virkamiehistö potkia pellolle, koska sitä seuraava romahdus on käytännössä luonteeltaan pehmeä johtuen ostovoiman säilymisestä. Suurin uudistus on maailmanhistoriallinen, eli se lopettaa vuosituhansia kestäneen köyhyyden absoluuttisesti. ja väitänpä senkin että ostovoiman säilyminen pysäyttää työttömyydet ja koska jokaisella on kumminkin ns. valtionrahaa, ei minimipalkoista kannata pitää kiinni. palkkatyöhän - jopa palveluammatin - on vaan bonusrahaa jolla haetaan hintaa uudelle plasmatelkkarille.
Lisäksi se tarjoaa vapauden. Jokainen voi ryypätä ittensä hautaan, matkustella, opiskella, alkaa yrittäjäksi ilman riskiä, häipyä pahanolon työpaikoilta, sekä ennen kaikkea vapautua politiikan ikeestä. Belgiassa jossa systeemi on, siellähän oltiin vuosikausia ilman hallitusta eikä kukaan piitannu mitään.
Tää on valtava rakenneuudistus joka veisi koko yhteiskunnan ihan omalle askelmalleen.
Käytännössä se tarjoaa myös tilaisuuden rukata yhteiskuntaa haluamaansa suuntaan ilman että seuraukset on aina inhimilistä kärsimysnäytelmää.

En keksi tästä mitään muuta kuin hyviä puolia, ja huonoa en ensimmäistäkään. Se että emme ole vielä valmiit tähän, on toinen juttu. Suomalaiset kun aina luulee että heidän maailmanhistoriallinen roolinsa on kärsiä, kärsiä ja kärsiä, ja nähdä köyhyyttä ympärillään kuin jotain luonnonlakia, ja sen takia ongelma on lähes yksinomaan asenteissa. Suomalainen kun on opetettu siihen, että toimeentulon hinta on aina palkkatyö, ja vain se, mutta lähitulevaisuudessa kun työttömyys jää pysyvästi 15% ja kausi- ja suhdannetyöttömyys sitä pahentaa, puhutaan viisimiljoonaisen kansan kaksi miljoonaisesta työttömyysmassasta, ja jostain syystä silmät aukenee vasta kun ollaan kuilun partaalla. Tämä palkkatyön ihannointi on valitettavan suppeaa ajattelua, ja vielä valitettavampaa että päättäjät pohtii päivät pitkät tulonsaamista ja –jakoa yksinomaan palkkatyön eli työllisyyden kautta.
Tää on kovaa visiointia mutta jotenkin on kutina että tulee vielä päivä jolloin tää on ihan realiteettia.
Viimeksi muokattu: 08.12.2014 16:29 Jukkis.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
08.12.2014 16:52 - 08.12.2014 16:55 #24825 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Suuri vaalikeskustelu II
Jatkan vielä, kokoomuksesta kun aina paljon asiaa, tosta yleisestä toiveesta luoda matalapalkka-aloja lopettamalla minimipalkat. Eli paluu piikayhteiskuntaan. Tämähän on ollut jo pitkään EK:n joululahjalistalla ja mallia onkin haettu puolalaisista putkimiehistä jotka raataa euron tuntipalkalla. Tietty kilpailuetuhan siitä kiistatta tulee, mutta näkyykö korkeat kustannukset sitten jotenkin vientisektorin alueella, en oikein usko, vaan luulen että ongelma on pikemmin johtajuudessa itsessään. Kun ei ole tuotetta mitä myydä, ei sitä kukaan ostakaan, tehdään se sitten millä hinnalla tahansa.

EK;n idea on että vaikkapa janatuinen saa kaksi tuhatta euroa palkkaa, ja hänen elinkustannuksensa (ruoka, vastike, sähkö) on tuhannen hujakoilla. EK;n ideassa luodaan hyperinflaatio jossa janatuinen saakin vaan 500e ja se miten hän maksaa asumisensa ja syömisensä, ei oikein kokoomusjohtoa kiinnostakaan. Kai ne aattelee että kaupungin laitamille syntyy joku brasilialainen favela jossa eletään oravanlihalla peltihökkelissä? Tämä on tyyppiesimerkkki kokoomuslaisesta lyhytnäköisestä ajattelusta joka ei oikein ulotu reaalimaailmaan. Sillä jotenkin se epäsuhta sitten otetaan, ja pitkässä juoksussa on selvää että se johtaa yleiseen hinnnanlaskuun. Hinnanlasku vuorostaan yleiseen omaisuuden hinnan alasajoon, ja niin ovelia kun EK:n pojat yrittääkään olla, he huomaavat että heidän oman firmansa arvo – ulkomailta mitattuna – putoo miljoonasta puoleen miljoonaan ja asunto-osakkeiden hinta sadastatonnista viiteenkytätonniin. Sitten alkaa kyllä parku ja ruvetaan äkkiä taas puhuun yleisen palkannoston puolesta. ja syystäkin sillä jos joku maa menettää reaalista arvoaan, sen ulkomaanvelan korko kyllä nousee aika reippaasti. vaikka se nousee ekan kerran jo siinä vaiheessa kun maailmanpankin ekonomistit tekee ekoja laskelmia ostovoiman negatiivisuudesta. Eli tää palkanlasku on politiikkaa joka ei johda mihinkään muuhun kun paluuseen lähtöpisteeseen.

tai sitten se johtaa albanialaiseen talousmalliin jossa kaikki on saatanan köyhiä ja elää kädestä suuhun lähes orjan asemassa. Se on sitten varmaan ylpeä olla sellaisen persaukisen maan heikko yritysjohtaja kun maasta on aikaa sitten kadonnut kaikki muut paitsi kuusimetsät. Tai siis eihän sellainen skenaario ole mahdollinen kuin jossain alkeellisessa vaihdantataloudessa jossa rahan ekonomialla ei ole enää merkitystäkään. Tohdin epäillä miten 1600-luvun maatalousyhteisömalli istuu 2000-luvun kaupunkikulttuuriin.

Mutta jos korkeat kustannukset on oikeasti ongelma niin sitten pitää palkkakustannuksia laskea, ja vipuna toimii kansalaistulo joka tasoittaa epäsuhdan. Se on tietenkin oma kysymyksensä jos saa tuloa vaikkapa 1500e ihan vastikkeetta, moniko viittii mennä eurontunti –työpaikkaan jos ei siitä ole selvää etua. Jotenkin on kumminkin kutina että nää EK:n laskelmat ei pohjaa mihinkään muuhun kun äkkirikastumisen toiveeseen kusettamalla ja hyväksikäyttämällä kokonaisia kansanluokkia. Sellainen skenaario että ne luotsais toimivan ja vauraan yhteiskuntamallin, on niille ilmeisesti täyttä sci-fiä.
Viimeksi muokattu: 08.12.2014 16:55 Jukkis.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
08.12.2014 17:34 #24827 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Suuri vaalikeskustelu II
EK:n ainoa päämäärä tuntuu olevan, että suuryrityksen toimitusjohtaja voi jäädä viisikymppisenä eläkkeelle ja muuttaa Monacoon pelaamaan golfia. Mitään sen kauaskantoisempaa ajattelua sillä ei ole vaan koko talousjärjestelmä pitää voida panna paskaksi optioiden ja bonusten tavoittelemisen takia.

Kaikki muut voivat sen puolesta vaikka syödä käpyjä ja tulevaisuudessa monella ei kai muuhun varaa olekaan.

Paras kirja, jota ehkä et ole lukenut. Lataa omasi jo tänään.
Tšuhna.pdf

EPUB-versio.:
Tšuhna.epub

Nyt saatavilla myös hienosti linkitetty näyteluku.
Musta surma.pdf

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
08.12.2014 18:12 #24828 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Suuri vaalikeskustelu II
Sitten meillä on tämä katastrofi nimeltään valtio.

Kun hallitus saa raavittua kasaan seitsemän miljardin säästöt, menot pomppaavat seitsemän miljardia, koska ylimääräistä rahaa on löytynyt hassattavaksi. Näissä olosuhteissa ei oikeastaan kannattaisi säästää ollenkaan, koska se on hukkaan heitettyä vaivaa ja kaikki joilta on otettu pois tulevat vihaisiksi.

Parasta säästöä olisi estää valtion rahojen hassaaminen reikäpäisillä toimintatavoilla. Sitä upotetaan huimia summia esmes kalliisiin tietojärjestelmiin, jotka eivät toimi ja joiden ei tarvitsekaan toimia, koska ne tilataan joltain Tunaattorilta, jolta ne pitää tilata maksoi mitä maksoi ja oli laatu mitä tahansa, koska se edustaa luotettavuutta ja laatua.

Kukaan ei ole vastuussa ja Tunaattori potkii yt-neuvotteluissa ulos nimen omaan ne koodaajat, jotka ovat oppineet tekemään jotain kunnolla, koska ne ovat eniten haitaksi bisneksille.

Sitten kun jotain kilpailutetaan niin siinäkään ei ole mitään järkeä. Rakennusurakat työllistävät lähinnä virolaisia ja halvalla tehty jälki on sitä tasoa, että korjaaminen kasvattaa hintaa tuntuvasti.

Yksityisellä sektorilla on ajat sitten huomattu, ettei halvinta tarjousta kannata ottaa vakavissaan ja rakennuksilla häärii paljon suomalaisiakin, mutta julkisella sektorilla tämänkin tajuaminen on näköjään ikäluokkakysymys. Tarvitaan joku sukupolvikapina ennen kuin tavat muuttuvat.

Yleensäkin julkisen sektorin toimintaa ihmetellessä kannattaa pitää mielessä, että kaikkea ei pidä edes yrittää selittää järjellä, koska päätöksiä tehdään paljon pelkillä hormoneillakin. Esmes koulujen oppimateriaalin ajan tasalla pitäminen on osittain järjen käyttämistä ja osittain hormonitoimintaa, ja historian opetuksen osalta hormonit ovat vahvoilla..

Paras kirja, jota ehkä et ole lukenut. Lataa omasi jo tänään.
Tšuhna.pdf

EPUB-versio.:
Tšuhna.epub

Nyt saatavilla myös hienosti linkitetty näyteluku.
Musta surma.pdf

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
08.12.2014 18:51 - 08.12.2014 18:52 #24829 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Suuri vaalikeskustelu II
En tiedä, ehkä nuo yritysjohtajat tajuavat jotain, mitä me muut emme. Ehkä ne tajuaa tän `fordismin´ rakenneongelman, että joku alkaa valmistaan kännyköitä jota haluaa sitten jokainen suomalainen, ja tottakai maapallon jokainen ihminen. Hyvin meneekin vähän aikaa kunnes koettaa se päivä, että kaikilla se kännykkä on. Sitten niitä tuotetaan liukuhihnalta enää varastoon kunnes nekin on kattoa myöten täynnä, ja halvennetaan hintaakin, ja koetetaan uusia malleja, mutta kun markkinat on tukossa, niin ne on tukossa. Sitten alkaa irtisanomiset ja syntipukin etsintä. Tämä sama juttuhan on tietenkin kaikilla teollisuudenaloilla, kun voidaan tuottaa tavaraa miljoonittain niin ennemmin tai myöhemmin jokaisella on ne, eikä ne kaipaa kahta. Tässä kohtaa ne johtajat sitten jättää muut setviin tätä sotkua ja hyppää suihkariin.

Kansallinen erikoisuus on tietenkin ettei kilpailua haluta samoille markkinoille. Ei olisi tullut kuuloonkaan sallia kahta kännykkävalmistajaa samaan maahan, ja kaikkein vähiten vielä useampia. Itse asiassa koko elektroniikkateollisuuden pitää olla yksissä ja samoissa käsissä. Vaan niinhän ne sanoo että varmin tapa tienata yrittäjänä on perustaa hissiyhtiö, koska Kone Oy ostaa sen firman kuitenkin markkinoilta ettei synny kilpailua. Oikeastaan onkin hyvä pitää teollinen kapasiteetti mahdollisimman kapeassa sektorissa ja välttää moninaisen teollisuuden syntyä. Näin voidaan varmistaa että kun markkinoiden tukkeentuminen eli saturaatio käynnistyy, niin kaikki romahtaa sitten kerralla. Ajattelutapa on perua tuolta Stalinin hahmottaman suuren ja raskaan teollisuuden ihannoinnissa, eikä pienempimuotoisten kulutustavaroiden saralle ole tunnettu koskaan kiinnostusta, koska kulutustavara on sellaista, että markkinat ei periaatteessa koskaan lopu päätepisteeseensä. Toisekseen kulutustavaroiden tuottaminen on kiinni ostovoimasta joka vaatisi ihan uudenlaista ajattelua kun että yritykset vaan myy toisille yrityksille. EK:n pojat tajuaa sentään tän, ja tietää koska on aika panna lihoiksi ja jättää tyhmät tänne miettiin mihin se tehdas katosi.

Katsotaan asiaa miten päin vaan, niin ongelma on koko ajan johtajuudessa. Näköalattomassa, suuria linjoja ymmärtämättömässä maailmankuvassa, joka imetään jo tuolta peruskoulusta jossa opetetaan lähinnä häpeen jos jotain osaa. EK:n jätkät ei vaan tajua, että ongelma ei ole teollisuden kilpailukyvyssä tms yksityiskohdassa, vaan itse teollisessa rakenteessa, mutta koska mikään suunnitelma ei voi koskaan olla kunnianhimoisempi kun sitä toteuttavat tahot, on mentävä näillä korteilla. Ajan kai takaa että tämän maan tragedia on EK itsessään eikä sen syväluotaamat ongelmat ja niiden "ratkaisut". Aivan kuin poliittisen kriisin avain olisi kokoomusvetoisen hallituksen hajottaminen, ja se olisi pitänytkin tehdä aikaa sitten.
Viimeksi muokattu: 08.12.2014 18:52 Jukkis.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
08.12.2014 19:11 #24830 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Suuri vaalikeskustelu II
Suomessa johtaminen opetellaan Reserviupseerikoulussa ja tulokset ovat heikkoja niin kauan kuin kapiaiset eivät ole kertomassa johtajille mitä pitää tehdä. Ilman sotilasdiktatuuriahan tällainen ajattelumalli ei voi toimia.

Paljon puhuttu naisjohtajuuskin on lässähtänyt samalle tasolle, koska täällä vaan ei ymmärretä sitä, että johtaja tajuaa jotain itse. Sitten kyllä pärjää jos keksii jotain muuta turhaa aktiviteettia munien puristelun tilalle ja opettelee kehumaan itseään.

Sukujen omistamat firmat ovat poikkeus, mutta niiden pärjääminen on muiden mielestä mysteeri. Kukaan ei tajua ajatella, että suku on opetellut johtamaan ja pärjää ilman muiden neuvoja.

Toinen poikeus ovat ne yrittäjät, jotka saavat menestyvän yrityksen aikaiseksi huolimatta siitä, että se on tehty hankalaksi. Niitäkin pidetään outoina.

Paras kirja, jota ehkä et ole lukenut. Lataa omasi jo tänään.
Tšuhna.pdf

EPUB-versio.:
Tšuhna.epub

Nyt saatavilla myös hienosti linkitetty näyteluku.
Musta surma.pdf

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
08.12.2014 19:31 - 08.12.2014 20:50 #24831 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Suuri vaalikeskustelu II
Tää menee OT, mutta juutalaiset ovat ainoa kansa, joka on onnistunut rokottamaan itsensä tyhmentymistä vastaan.

Niillähän on tämä isän puolelta periytyvä pappeus, joka on sidottu menestymistä aiheuttavaan Y-kromosomiin.

Haittapuolena on, että temppeleitä ei ole, koska vain papit voivat toimittaa menoja niissä eikä niitä kiinnosta hassata aikaa sellaiseen. Kumminkin homma toimii ihan hyvin kirjanoppineilla ja kokoontumispaikoillakin.

Hyvä puoli taas on se, että kirjanoppinut ei koskaan voi olla niin etevä, että hänellä olisi pätevyys siunata jotain. Paikalle pitää kutsua pappi, jota muuten näkyy harvemmin synagogassa, koska sillä on tärkeämpääkin tekemistä.

Tällä tavalla kaikki oppivat oman paikkansa.

Ilman papistoa pärjäilevät ortodoksit taas toimivat varoittavina esimerkkeinä, koska niiden ainoa tunnetumpi keksintö on ghetto.

Jos tällainen synsteemi saataisiin Suomeenkin niin tulot ja menot saataiisin pian balanssiin.

Edit: Mun mielestä Uusi testamentti muuttuu ymmärrettäväksi sillä viisiä, että se käsitetään niihin aikoihin esiintyneisiin kiivaisiin erimielisyyksiin fariseuksien eli kirjanoppineiden ja saddukeuksien eli pappien välisiin opillisiin erimielisyyksiin liittyvänä tarinana. Niissäkin keskeinen juttu oli sama jälleen syntyminen mikä Uudessa testamentissakin.

Elikkäs Jeesus on vain syntyperäinen Jumalan mies kuten moni muukin ja yrittää puhua järkeä kirjanoppineiden myrkyttämälle kansalle. Lopulta se tapetaan symbolisesti ja syntyy uudelleen omaan yhteiskuntaluokkaansa, eli ylimystöön, missä se voi aika lailla päättää miten kenellekin kirjanoppineelle jatkossa käy.

Juttu on vain muuttunut matkan varrella ja muuttunut omituiseksi.

Paras kirja, jota ehkä et ole lukenut. Lataa omasi jo tänään.
Tšuhna.pdf

EPUB-versio.:
Tšuhna.epub

Nyt saatavilla myös hienosti linkitetty näyteluku.
Musta surma.pdf
Viimeksi muokattu: 08.12.2014 20:50 juppe.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
08.12.2014 19:55 #24833 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Suuri vaalikeskustelu II
Onhan tässä tilanteessa tietty hetkensäkin. Yksi on ainakin varmaa ja se on SDP:n vajoaminen pienpuolueiden sarjaan, josta se sitten ei enää nousekaan. Olkoonkin ettei tän hallituksen kohtuuttomat säästöpaketit nyt niin Urpilaisen vikaa ollut, kun ne kaikki joutuu totteleen euroopan keskuspankkia, eikä saa ees haastatteluissa antaa mitään, mitä ei ole ennaltasovittu Brysselin kanssa. Keinot säästöjen saamiseksi sen sijaan olivat perinteisen demarimaisia, ja melkein kuivetti koko talouden.

Kokoomus myös valmistautuu elämänsä murskatappioon ja pysyy seuraavat 10 vuotta oppositiossa. Stubbille, nuorelle uraohjukselle,tää on lorun loppu, sillä puolueväki ei hänelle tule antamaan anteeksi tulevaa rökäletappiota. Samallahan tässä loppuu tää nato-koohotus ja puheet köyhien kyykyttämisestä.

Erikoisinta että Keskusta voittaa aina vaan. Sehän maaseutupuolueena edustaa vain 5% kansasta, eikä koskaan ole pätenyt älykkyydellä. Nehän on kaikki jotain maajusseja ja kun niitä kattelee, niin eihän ne ees näytä viisailta. Eikä niillä mitään viisasta ole koskaan ollutkaan annettavanaan, mutta kai ne on sellaisia tuttuja ja turvallisia, jotka pistää ne aina voittaan kun toiset mokaa.Se on musta jo vähän ihmekin kun sitä aattelee, mutta ne on kun kissoja jotka putoaa aina jaloilleen. Se vaan todistaa että ihmeitä tapahtuu. Ottaen vielä senkin huomioon että Talvivaara on hyvässä muistissa. Se on vähän sellainen taantumuspuolue että kun tuntuu menevän liian lujaa, pitää äänestää Keskustaa että saa vetää välillä henkeä. Born to pysähtyneisyyden aika on motto, joka jostain syystä aina toimii.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
08.12.2014 20:33 #24834 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Suuri vaalikeskustelu II
Näissä vaaleissa merkittävintä on se että Persut luultavasti nousevat hallitukseen. Muille puolueille tekee hyvää nähdä, ettei kansa sittenkään äänestä aina niitä samoja naamoja, joten sössimisessä kannattaa pitää joku raja.

Tietty Kepu voi kasata samalaisen Frankensteinin hirviön kuin nykyinen hallitus ja sitten hommat menevät taas kunnolla munilleen neljä vuotta.

Jos hyvin käy Stubbelo pääsee vaihteeksi loistamaan oppositiojohtajana ja menee seuraavissa vaaleissa taas mepiksi. Se kyllä putoaa jaloilleen.

Muusta Kokoomuksesta en niin tiedä, koska se ei ole kovin nopealiikkeinen, mutta kansa kumminkin luottaa siihen silloin kun taloudella menee huonosti niin että tuskin sen tarvii olla oppositiossa kauempaa kuin neljä vuotta. Sitten se pääsee ottamaan vastuuta omista virheistään ja leikkimään, että ne ovat edellisen, eli tulevan, hallituksen virheitä.

Paras kirja, jota ehkä et ole lukenut. Lataa omasi jo tänään.
Tšuhna.pdf

EPUB-versio.:
Tšuhna.epub

Nyt saatavilla myös hienosti linkitetty näyteluku.
Musta surma.pdf

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
09.12.2014 11:40 #24838 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Suuri vaalikeskustelu II
Vaalikeskusteluissa tulee olemaan kaksi varmaa turvallisuuspoliittisen paskan jannaamisen aihetta.

Venäjä: Sen kanssa pitää yrittää saada aikaiseksi sota sodan uhan nimissä, koska hormonit pakottavat toimimaan niin.

ISIS: Se on ulkoinen uhka, vaikka Eurooppassa riittää jihadisteja vientiin jo enemmän kuin Lähi-idässä, koska hormonit tekevät tyhmäksi, tietämättömäksi ja ennakkoluuloiseksi. Rasismia pitää kumminkin vastustaa, koska sillä tekee hyvän vaikutuksen muihin teeskentelijöihin ja hormonien mielestä nokkimisjärjestyksessä eteneminen on tärkeää.

Paras kirja, jota ehkä et ole lukenut. Lataa omasi jo tänään.
Tšuhna.pdf

EPUB-versio.:
Tšuhna.epub

Nyt saatavilla myös hienosti linkitetty näyteluku.
Musta surma.pdf

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
09.12.2014 12:03 #24839 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Suuri vaalikeskustelu II
Idioottien asuntolainat ovat kanssa varma keskustelun aihe. Sitä pitäisi saada paljon jonkun muun vastuulla.

Sillä rintamalla ei hirveästi muutoksia tapahdu.

Paras kirja, jota ehkä et ole lukenut. Lataa omasi jo tänään.
Tšuhna.pdf

EPUB-versio.:
Tšuhna.epub

Nyt saatavilla myös hienosti linkitetty näyteluku.
Musta surma.pdf

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
09.12.2014 12:29 #24840 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Suuri vaalikeskustelu II
Persujen suurin ongelma on että se sai jytkyn myötä vaivoikseen demarien nuoremat ikäluokat.

Nyt sukupolvikapina sopii vielä protestipuolueen linjaan, mutta 10 vuoden päästä dementoituminen on jo alkanut, ja loppuikä on sitten kultaiseen 90-lukuun takertumista ja omista eläkkeistä huolehtimista kaiken muun kustanuksella.

Pienviljelijät sun muut SMP:n jäänteet eivät mahda nille mitään, koska ne ovat jääneet vähemmistöksi.

Paras kirja, jota ehkä et ole lukenut. Lataa omasi jo tänään.
Tšuhna.pdf

EPUB-versio.:
Tšuhna.epub

Nyt saatavilla myös hienosti linkitetty näyteluku.
Musta surma.pdf

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.258 sekuntia