× Konspiraatio-keskustelussa tutkitaan politiikkaa ja maailmanmenoa. Vilunkimeno joutuu koville.

Kulttuurin kuolema

Lisää
14.09.2014 22:55 #23947 : rcislandlake
yle.fi/uutiset/kirjailija_heikki_turunen_persoonat_eivat_enaa_saa_loistaa/7462192
Kirjailija Turunen valittelee, että korrektiuden maailmassa ei synny enää omia persoonoja vaan massatuotannon muokkaamia toisten kopioita.
Allekirjoitan tämän, sillä jokainen joka vähänkään ympärilleen katsoo, näkee, että epäkorrektiutta tai valtavirrasta poikkeavia vieraita mielipiteitä ei sallita ja sellaiset henkilöt poikkeuksetta leimataan populisteiksi, vanhanaikaisiksi, suvaitsemattomiksi, ym.. Lainsäädäntö on kaventanut ihmisten oikeuksia, lisännyt velvollisuuksia ja luovuus on lähestulkoon kuollut. Kukaan ei uskalla asettua rahan valtaa vastaan.

Heikki Turunen tarkkailee elämää ympärillään kirjailijan ja tarinankertojan silmin. Kiinnostavat, erikoiset persoonat päätyvät usein hänen romaaniensa sivuille.

– Varmaan minunkin kirjallinen tuotanto ja romaanien henkilöhahmot eivät olisi ihan kaikki niin värikkäitä ilman kokemusperäisiä, nähtyjä ihmisiä. Ne tuntuu niin mahtavilta tyypeiltä, että pakko ne on panna kirjoihin ja kansiin, Turunen sanoo.

Nykyisin näiden valovoimaisien persoonien löytäminen alkaa Turusen mukaan kuitenkin olla harvinaista.

Tanttarakulttuuri on niitannut persoonat pois

– Heikki Turunen

– Kyllä kai niitä on, mutta niitä ei vaan näe ja niistä ei tiedetä. Pienissä piireissä pyörivät jossain. Niistä ei kuulla eikä niistä tiedetä mitään. Kunnallissektorilla kaikki persoonat on hävinneet, kun kukaan ei uskalla olla populistiksi leimautumisen pelossa oma itsensä. Kaikki on semmosia tasapäisiä, puliseerattuja, poliittisia broilereita, Heikki Turunen lataa.

– Johtajatkin ovat kaikki niin virkamiestyyppisiä, kuivia, tylsiä. Tehokkuusvaatimuksia ne osaa vaatia kyllä, mutta ihmislämpö, sydämellisyys ja hauskuus puuttuu.

– Nuoret ne vasta ovatkin toistensa klooneja, kaikki samalla tavalla pukeutuvia ja käyttäytyviä, omituisen totisia. Koulunuoriso ei uskalla, varmaan koulukiusaamisen pelossa, olla oma itsensä. Ei hymyn häivää. Elämästä tuntuu puuttuvan ilo, Heikki Turunen tuumaa.
Holhousyhteiskunta ja tasapäisyyden vaatimus

Syitäkin kirjailija on miettinyt.

– Nykyinen holhousyhteiskunta on ollut mukana tätä tekemässä. Kieltojen ja rajoituksien aika. Eräänlainen tanttarakulttuuri on niitannut persoonat pois. Tanttarat huokuu niskaan ja kyttää.

–Se on tämä ihme internetin aika ja persoonallisuuksien tappomeininki. Tasapäisyyden vaatimus, uuskiltteyden ja uuskunnollisuuden vaatimus, Heikki Turunen luettelee.

Hienoja, ihmislämpöä hehkuvia tyyppejä pitäisi olla kaikkien ilona enemmän

– Heikki Turunen

Silloin tällöin kirjailija Turunen kuitenkin vielä törmää erityisen persoonallisiin ihmisiin.

– Joskus tapaa näitä loistavia tyyppejä, jotka varovaisesti, vähän kuin salaa ovat värikkäitä ja persoonallisia. Se on surullista, että ei ole lupa loistaa. Hienoja, ihmislämpöä hehkuvia tyyppejä pitäisi olla kaikkien ilona enemmän, Turunen pohtii.

– Se antaisi elämään hienon värin ja hauskuuden, jopa tunnelman.


גברי (בן מלחמתי) יוחָנָן חסיד משיח אִי אגם - Gav'riy (ben milchamtiy) yochanan hasid masiach iy agam

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
23.09.2014 15:16 #24099 : aamutähti
Vastaus käyttäjältä aamutähti aiheessa Kulttuurin kuolema
mielenkiintoinen juttu kiitos

Tietäjä ja teknoshamaani

www.satanismi.fi

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.108 sekuntia