× Konspiraatio-keskustelussa tutkitaan politiikkaa ja maailmanmenoa. Vilunkimeno joutuu koville.

NATO vs. venäjä

Lisää
15.06.2009 12:53 #146 : Pahakurki
Olen tähän saakka ollut NATO:n vastustaja mutta hallituksemme ja presidenttimme viimeaikaiset toimet ovat alkaneet muuttamaan kantaani. En toki edelleenkään pidä NATO-jäsenyyttä mitenkään hyvänä asiana mutta jostain syystä tulee vahvasti sellainen kuva, että maamme johtajat ovat suorastaan tyrkyttämässä maatamme venäjälle ja joukkoa johtamassa on itse halonen, jonka ihanteena tämä on ollut ainakin 70-luvulta lähtien. Lisäksi venäjän käyttäytyminen on hyvin samankaltaista kuin vähän ennen edellistä sotaa.
Toisaalta voimme miettiä onko Suomen talouden tahallinen alasajo tehty juuri siksi, että venäjä voisi esittää pelastavaa enkeliä? Pohdintaa herättää sekin vaihtoehto, että uhkaillaanko venäjällä tahallisesti jotta kansa liittyisi mielellään NATO:n

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
15.06.2009 17:50 #148 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa NATO vs. venäjä
Nettiin kirjoittelee sen verran hörhöjä, että heidän sepustuksiaan lukiessa voi syntyä vaikka millaisia mielikuvia. Halosen Neuvostoliitto-sympatioita on suuresti liioiteltu, ja vaikkei olisikaan, ei niistä olisi nykyään harmia, koska Venäjällä on jo pitkään ollut vallassa Kokoomuksen veljespuolue.

Jotkut vain eivät mitenkään voi tajuta, että Venäjä on Suomen tärkein kauppakumppani ja siihen kannattaa pitää hyvät välit, mikä on valtiotasolla yhä pääasiassa presidentin homma niin kuin muukin ulkopolitiikka. Toki Kokoomuksellakin on omat yhteytensä Venäjän kauppaa käyvistä yrityksistä puhumattakaan, mutta niitä ei olekaan yritetty leimata kommunisteiksi, vaikka niillä olikin 70-luvulla lämpimät välit Neuvostoliittoon.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
15.06.2009 18:16 - 15.06.2009 18:17 #150 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa NATO vs. venäjä
Hah, tästä tulee mieleen omaa vaiettua historiaa. Suomihan tiedusteli jo 80-luvulla mahdollisuutta liittyä NATO:on joka silloin kohteliaasti torjuttiin. Syytä epäämiseen ei kerrottu mutta ääneen sen sanoi länteen loikannut KGB-mies Oleg Gordievsky. Hän totesi muistelmissaan että suomesta on lähes mahdoton löytää politiikkoa joka ei olisi vakoillut neuvostoliiton hyväksi. Käytännössä jos suomalaiset olisi päästänyt NATO-salaisuuksien äärelle, olisi yhtä hyvin neuvostoliiton tiedustelulle voinut antaa kassakaapin avaimet. Ironista kyllä, tämäkin aloite tuli neuvostoliiton toimesta jotka neuvoivat suomalaisia hakemaan jäsenyyttä.

Ei varmaan mikään ihme, että nimenomaan suomalaispolitiikot eivät ole olleet kovin mielissään neuvostoliiton arkistojen avautumisesta ja Rosenholtz-aineistokin otettiin vastaan vain tikun nokassa. Tietäähän nämä tyypit että siellä on niiden kaikkien nimet jotka vähänkään keikkuivat politiikassa mukana 1960-80 luvuilla. (No, ehkei Benkkua sentään)Toisaalta tämä tiedetään myös NATO:n puolella ja varmaan sielläkin odotellaan että nämä vanhan linjan politiikot jää eläkkeelle ennen kuin voi harkitakaan mitään salaisuuksien jakamista.

Sanoisin yhteenvetona että kun NATOsta on nyt jaanattu 15 vuotta, tullaan jaanaamista jatkamaan vielä toinen mokoma. Ehkä vuoden 2020 lööpit kertovat että suomi harkitsee liittymistä...
Viimeksi muokattu: 15.06.2009 18:17 Jukkis.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.103 sekuntia