× Konspiraatio-keskustelussa tutkitaan politiikkaa ja maailmanmenoa. Vilunkimeno joutuu koville.

Kreikan irrottaminen €:sta

Lisää
17.02.2012 11:28 - 17.02.2012 11:32 #11649 : Narian
Tässähän voisi nyt vaikka kilpaennustaa siitä, että koska ilmoitus Kreikan irrottamisesta jyyrosta tullaan antamaan.

Minä tarjoan 26.3.2012 klo 18:00.

Tarjoaako kukaan enempää?
Viimeksi muokattu: 17.02.2012 11:32 Narian.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
17.02.2012 12:04 #11650 : Trolli
Vastaus käyttäjältä Trolli aiheessa Kreikan irrottaminen €:sta
Eurosta erottaminen vatii kreikkalaisia osallistumaan eroamiseen eikä nykyinen hallinto saa aikaiseksi lasta eikä paskaa.

Sotilasdiktatuuri palaa drakmaan, mutta vasta säädettyään uusille hallitsijoille hävyttömät palkat ja etuisuudet.

Tämä oli häiriköiden käyttöön tarkoitettu avoin nimimerkki, mutta ei ole enää.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
17.02.2012 12:40 - 17.02.2012 12:43 #11651 : Narian
Vastaus käyttäjältä Narian aiheessa Kreikan irrottaminen €:sta

Trolli kirjoitti: Eurosta erottaminen vatii kreikkalaisia osallistumaan eroamiseen eikä nykyinen hallinto ...

Kilpailuvastauksestasi puuttuu päivämäärä. Olet diskattu. Muuten olen kyllä samaa mieltä siitä, että irrottamisen yhteydessä tulee tapahtumaan jonkinasteinen vallanvaihto.
Viimeksi muokattu: 17.02.2012 12:43 Narian.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
18.02.2012 07:42 - 18.02.2012 07:43 #11655 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Kreikan irrottaminen €:sta
Sotilasvallankaappausta pidetään mahdollisena suunnilleen kaikkialla paitsi Suomessa, missä pidetään maailmanloppuna sitä että joku kaupunkisissijärjestössä toimiva opiskelijaradikaali saa kiväärinperästä. Siitä mahdollisuudesta ei saa edes puhua, koska se voisi johtaa tämän hirvittävän ihmisoikeusrikkomuksen toteutumiseen.

articles.businessinsider.com/2011-06-01/markets/30066800_1_greece-european-central-bank-cia-report

Islannissa selvittiin romahduksesta ilman sotilasdiktatuuria, koska siellä tajutaan osoittaa mieltä ilman väkivaltaisuuksia ja halu selvitä veloista rehellisin keinoin on todellinen eikä pelkkää paskapuhetta. Etelä-Euroopan konkurssipesissä mielenosoitus merkitsee kommandopipoja ja polttopulloja eikä rehellisiä keinoja ihmeemmin arvosteta, joten niissä sotilasdiktatuuri on todennäköinen.

Koska asialla ovat olleet epärehelliset juntit eivätkä pätevät talousrikolliset, velkaa on otettu ilman minkäänlaista takaisunmaksusuunnitelmaa eikä kansainvälisen valuuttajärjestelmän hyvinvointia ole otettu millään tavalla huomioon. Sen sijaan on oltu ylpeitä kun on eletty enemmän yli varojen kuin muut ovat uskaltaneet.

Jos kansainvälinen valuuttajärjestelmä romahtaa, pulassa ovat kaikki kansantaloudet ja eniten velaksi elävät, joita on tällä hetkellä paljon, eikä konkurssipesillä ole pulaa vihollisista.

Jos Yhdysvaltojen valtiontalous on vaarassa romahtaa, CIA on varsin todennäköisesti puuhaamassa sotilasdiktatuuria kaikkiin konkurssipesiin, koska se pystyy selviytymään veloista paremmin kuin tasavalta. Samaa ajattelutapaa ja osaamista löytyy euromaistakin, joskaan ei samassa mittakaavassa, joten jos Etelä-Euroopan juntit haluavat järjestää lähiaikoina vapaat vaalit, nyt kannattaa pitää kiirettä.

Tämä on itse asiassa täysin eettinen skenaario, sillä jos kansainvälinen valuuttajärjestelmä on vaarassa romahtaa, mihin riittävät kevyesti yksistään Italian parin biljoonan velat mikäli italialaiset ovat haluttomia maksamaan niitä takaisin, Etelä-Eurooppaa ei pelasta kaaokselta mikään ja maat ajautuvat sotilasdiktatuuriin joka tapauksessa, koska tilannetta ei muuten saada rauhoittumaan, mutta tekemällä se hallitusti voidaan ehkäistä kaaoksen leviäminen muualle.

Kreikkaa ei pelasta enää mikään, sillä suunnitelmana on ollut, että muut antavat kolmesataa miljardia valtion pelastamiseen, minkä jälkeen huomataan, että kunnilla on ainakin saman verran velkoja eivätkä nekään selviä niistä itse, ja sitten on kai yritysten vuoro mennä kerjuulle. Sellaisia summia ylimääräistä ei ole kenelläkään, joten Kreikka romahtaa, mutta hyvällä tuurilla muut Etelä-Euroopan maat ottavat siitä opikseen ja omaksuvat uudenlaisen kannan velkojen maksamiseen.

Toki ainakin kreikkalaiset ovat vain yrittäneet kahmia itselleen niin paljon kuin on ollut mahdollista, koska romahdusta on pidetty itsestään selvänä. Kreikan julkinen talous on ollut tasapainossa viimeksi Turkin vallan aikaan joskus 300 vuotta sitten ja vuoristoratamaiseen meininkiin on ehditty tottua ja maksukyvyttömyyteen ajautumisestakin on kertynyt kokemusta. Mikäli muissa Etelä-Euroopan maissa on ajateltu samalla tavalla, Kreikan romahtaminen toimii vain esimerkkinä sitten kun oma valtiontalous kaatuu, eli luvassa on ensin kaaos ja sitten sotilasdiktatuuri.
Viimeksi muokattu: 18.02.2012 07:43 juppe.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
18.02.2012 13:00 #11663 : finsailor
Vastaus käyttäjältä finsailor aiheessa Kreikan irrottaminen €:sta
Tämä on vain lyhyen ajan juttu, mutta jos katsotaan vähän pidemmälle niin koko eeuulla ei oo mitään mahkuja selvitä "itsenäisinä". eeuusta tulee ajan mittaan kiva ulkoilmamuseo kiinalaisille, joilla on jo nyt yli 30% maailman valuuttavarannosta. ja kiinalaiset pyörittää paljolti muidenkin nousevien aasianmaiden pisnestä.
"Ne jyrää meittin"

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
18.02.2012 17:13 #11666 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Kreikan irrottaminen €:sta
Olen käsittänyt että kreikan sekoilu velanoton kanssa alkoi jo edellisellä vuosikymmenellä, ja ruokahalu on vaan pahentunut kunnes on menty yli äyräiden. Alkusysäys oli mammuttimainen velka jota piti ottaa, jotta Kreikka pystyisi hoitamaan vuoden 2004 olympialaiset, ja kun totuttiin sen seurauksena olemaan piikki auki niin..

Ironisesti voisi todeta että kreikan kohtaloksi koitui sittenkin vuonna 776 eKr tehdyt päätökset olympiakisojen järjestämisestä. Eivät varmaan silloin aatelleet miten kauaskantoisia seurauksia hommalla olikaan...

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.02.2012 10:00 - 19.02.2012 13:32 #11668 : Narian
Vastaus käyttäjältä Narian aiheessa Kreikan irrottaminen €:sta
Numerot saatiin keittämällä näyttämään siltä, että maa täytti euron liittymisehdot. Ja sen jälkeen kun oltiin sisällä, mikään ei enää Dimitrisiä ja Konstantinosia pidätellyt: elämä oli ilmaista, vähän kuin somaleilla Suomessa.

Nyt nuo juhlat ovat kuitenkin ohi. Se, että kreikkalaiset protestoivat kadulla valtion budjetin leikkauksia (ei leikkaamatta jättämistä!) vastaan osoittaa, että maalla ei ole muuta etenemismahdollisuutta, kuin sotilashallinnon kautta tapahtuva täydellinen uudelleenkäynnistys. Omassa valuutassa.

Tärkeintä tässä on se, että monelta velkojalta (pankeilta, Suomen valtiolta, jne.) jää rahat saamatta. Se tervehdyttää rahoitusmarkkinoita, mikä taas johtaa myös muiden maiden konkurssiin, mikä edelleen tervehdyttää rahoitusmarkkinoita, ja lopulta kaataa euron.

Euron kaatuminen ei tietenkään ole itsetarkoitus. Jos alueella toimisi puhdas markkinatalous ilman EU:n ja jäsenvaltioiden aiheuttamia tahallisia markkinahäiriöitä, euro olisi käyttökelpoinen valuutta. Valitettavasti vaan fiat-valuuttoihin liittyvä moraalihasardi yllyttää vilunkiin, mikä aiheuttaa aina lopulta valuutan kaatumisen. Fiat-valuutan keskimääräinen elinika on noin 70 vuotta. Euron kohdalla tulee tapahtumaan varmaan jonkinlainen ennätys lyhytikäisyydessä.
Viimeksi muokattu: 19.02.2012 13:32 Narian.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.02.2012 10:42 - 19.02.2012 10:42 #11669 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Kreikan irrottaminen €:sta

Narian kirjoitti: Se, että kreikkalaiset protestoivat kadulla valtion budjetin leikkauksia (ei leikkaamatta jättämistä!) vastaan osoittaa, että maalla ei ole muuta etenemismahdollisuutta, kuin sotilashallinnon kautta tapahtuva täydellinen uudelleenkäynnistys. Omassa valuutassa.


Olen päättänyt hylätä kaikki tiedotusvälineet, joissa selitetään, että Kreikan ongelmat ovat muiden vika, koska raha ei saa olla tärkeämpää kuin ihmiset.

Itsehän kreikkalaiset ovat ahnehtineet rahaa vailla järjen häivää ja mellakoivat nyt saadakseen yhtä paljon rahaa tulevaisuudessakin. Jos he keksisivät, ettei raha olekaan maailman tärkein asia, heillä ei olisi pelkoa sotilasdiktatuurista vaan he voisivat selviytyä järjettömistä veloistaan yhteisöllisyyden ja yhteistyön avulla.

Meillä muilla on se ongelma, ettei mistään löydy riittävästi rahaa ahneiden tyhmien ja ahneiden heleenien pelastamiseen, joten on aika sama kuinka me siihen suhtaudumme. Joku pilipalihumanisti tai mikä lie pummi ei mahda tilanteelle yhtään mitään, vaikka kuinka yrittäisi saada muut arvostamaan rahaa vähemmän, jotta sitä riittäisi enemmän hänellekin.
Viimeksi muokattu: 19.02.2012 10:42 juppe.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.02.2012 17:40 #11676 : kinke
Vastaus käyttäjältä kinke aiheessa Kreikan irrottaminen €:sta
Tää Jan Hurri kirjoittaa aikas hyviä juttuja, kannattaa lueskella.
www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2012/02/19/kriisiin-uppoaa-en...-kuin-kreikalla-oli-velkaa/201223505/170

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
22.02.2012 07:08 #11697 : Trolli
Vastaus käyttäjältä Trolli aiheessa Kreikan irrottaminen €:sta
No niin. Kreikan puhallus jatkuu tukipaketista huolimatta ja nälkä kasvaa syödessä. Nyt on huomattu että yhy yhy, pienyrityksillä on 200 miljardia velkaa. Kuinka ne selviävät ilman velkaa? Tietysti jos verot olisi maksettu niin velkaa olisi paljon vähemmän.

Joku voi linkata Taloussanomien uutiseen. Itse en tällä puhelimella pysty.

Tämä oli häiriköiden käyttöön tarkoitettu avoin nimimerkki, mutta ei ole enää.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
22.02.2012 19:10 #11704 : Trolli
Vastaus käyttäjältä Trolli aiheessa Kreikan irrottaminen €:sta
Tuossa videossa povataan Japanin, Kreikan, Italian ja yllättäen myös Saksan ajautuvan maksukyvyttömyyteen. Saksan siksi että sen pankit täytyy jossain vaiheessa kansallistaa eikä Saksalla ole siihen varaa.


Tämä oli häiriköiden käyttöön tarkoitettu avoin nimimerkki, mutta ei ole enää.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
23.02.2012 17:38 #11724 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Kreikan irrottaminen €:sta
On sanomattakin selvää mitä lähiaikoina tulee tapahtumaan. kysehän on vaan odottelusta. mun mielestä olis järkevämpää ennustella jutun sisäpoliittisia vaikutuksia.
Onhan tässä monikin ryhtynyt `Brysselin bobrikoviksi´ ja tämä uus-suomettuminen tuntuu päättyvän samalla tavalla kun edellinenkin. Mulla on kutina että tähän päättyy vielä monenkin poliittinen ura?

Eniten kyllä kiinnostaa noiden demareiden kohtalo; Urpilainenhan on pannu maineensa peliin noihin takauksiin, jotka on voimassa tasan siihen asti kunnes Kreikassa on parlamenttivaalit ja maa valitsee uuden hallituksen - joka ei tietenkään sido käsiään edellisen hallituksen sitoumuksiin. Viimeistään silloin tulee valkenemaan että tässä on lahjoitettu 2.5 miljardia rahaa joka ei tule koskaan takaisin, eikä sen antamisesta saanut kun pienen lisäajan väistämättömän edessä. Tulee tämäkin juttu hyvään saumaan kun maa varautuu suureen lamaan.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
24.02.2012 03:44 #11731 : Trolli
Vastaus käyttäjältä Trolli aiheessa Kreikan irrottaminen €:sta
Jutta on fiksumpi kuin Jukkis luulee. Hän teki Kreikan halituksen kanssa päätöksen takaussopimuksen tekemisestä. Itse sopimuksen toinen osapuoli ovat kreikkalaiset pankit.

Tämä oli häiriköiden käyttöön tarkoitettu avoin nimimerkki, mutta ei ole enää.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
24.02.2012 08:55 - 24.02.2012 09:38 #11733 : Narian
Vastaus käyttäjältä Narian aiheessa Kreikan irrottaminen €:sta

Trolli kirjoitti: Jutta on fiksumpi kuin Jukkis luulee. Hän teki Kreikan halituksen kanssa päätöksen takaussopimuksen tekemisestä. Itse sopimuksen toinen osapuoli ovat kreikkalaiset pankit.

Toista sopijapuoltahan ei ole kerrottu. Mutta eiköhän se ole selvää, että siinä vaiheessa kun Kreikka "defaulttaa", ja takausvastuu tulisi kannettavaksi, tuota tahoa ei ole enää olemassa. Näin varsinkin, jos kyseessä on pankki.

Toisaalta Suomen sopimukseenhan liittyi joku ennakkoehto. (Syy, miksi muut maat eivät samanlaista takaussopimusta itselleen halunneet.) Tämä tarkoittaa sitä, että Suomi maksaa nykyrahassa, mutta saa takuut tulevassa hyperinflatoituneessa "Zimbabwen Eurossa". Joten, kävi niin tai näin, ...

... me ollaan hävitty tää peli.
Viimeksi muokattu: 24.02.2012 09:38 Narian.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
24.02.2012 09:43 #11734 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Kreikan irrottaminen €:sta
mutta siinä on oikeessa että Jutta on fiksumpi kun jukkis - näkeehän sen kyllä menestymisenkin perusteella. Jutan fiksuus on siinä että kun nämä korttitalot erityistakauksista kaatuvat, niistä kohistaan kiukkuisesti aikansa, mutta kansan muisti on tunnetusti lyhyt. Puoli vuotta eteenpäin ja kukaan ei enää muistakaan että oli jotain takauksiakin.
Samaten silloin varmaan puhutaan realiteettina sen viiden miljardin maksuista jättipankeille, eikä kukaan muistakaan että vielä nyt puhutaan 2.5 miljardista. se on unohtunut aivan kuten viimevuotinen Stubbin lausunto että "kreikalle kannattaa lainata koska rahat saa tuplana takaisin".
aivan kuten siinä orwellin 84 -kirjassa jossa eilen oli suklaa-annos 500gr ja tänään 350gr ja kaikki pitää kiitosmielenosoituksia koska suklaata saa tänään enemmän... :side:

Ihmisten krooniseen amnesiaan voi aina luottaa. siinä se Jutan nerous pähkinänkuoressa: näille voi tehdä mitä haluaa eikä ne huomenna muistakaan.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.151 sekuntia