× Konspiraatio-keskustelussa tutkitaan politiikkaa ja maailmanmenoa. Vilunkimeno joutuu koville.

Valtion rokorusohjelma

Lisää
18.09.2009 21:35 #1043 : Pietari
Kuulin tänään eräältä hoitajalta, että Suomi on ainoa valtio Euroopassa, jossa testaamattomia rokotteita saa testata imeväisikäisillä lapsilla. Tämän takia monet lääkeyhtiöt hoitavat testauksen täällä ja testit yleensä sisällytetään valtion rokotusohjelmaan lapsille. Kyseinen hoitaja oli erittäin pahoillaan siitä, että hänen lapsensa oli tällä tavalla rokotettu 80-luvun lopussa jotain aivotautia vastaan ilman että häneltä kysyttiin mitään siitä haluaako hän osallistua tutkimukseen. Vanhemmat siis vain pistetään kirjoittamaan lappu, jossa kysytään haluavatko he osallistua valtion rokorusohjelmaan? Jos he osallistuvat, heidän lapsensa osallistuu samalla myös tutkimuksiin ilman että sitä erikseen kysytään. En tiedä, onko tämä enää nykyään käytäntö, mutta asiasta olisi mielenkiintoista kaivaa esiin lisää tietoa.

Euroopan rokotteet testataan aikuisilla Ranskassa ja lapsilla Suomessa, koska muiden maiden lainsäädäntö estää ensivaiheen testit. Myös e-pillereitä ja muita hormonivalmisteita testataan tietämättömillä nuorilla hyvinkin paljon Suomessa, koska onhan se kivaa saada e-pillerit ilmaiseksi. Se on kuitenkin toinen juttu. Onko siis kenelläkään näistä asioista enemmän tietoa?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
18.09.2009 23:59 #1044 : Virvatuli
Vastaus käyttäjältä Virvatuli aiheessa Valtion rokorusohjelma
Aloittaa voi vaikkapa täältä:
http://www.rokotusinfo.fi/rokotetutkimus/
Ainakin jotain asiaan liittyvää.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.09.2009 00:38 - 19.09.2009 03:04 #1045 : Narian
Vastaus käyttäjältä Narian aiheessa Valtion rokorusohjelma
Mitä Suomessa (käytännössä Tampereen yliopiston rokotetutkimuskeskuksessa ) suoritettaviin rokotustutkimuksiin tulee, niin ymmärtääkseni kaikki viestissäsi mainitut seikat pitävät paikkansa. Jos haluat pysyä ajantasalla rokotuskuvioista, kannattaa seurata sivustoa www.rokotusinfo.fi (kuten Virvatuli jo yllä mainitsikin).

Suomessahan on toteutettu monia muitakin laajamittaisia ihmiskokeita. Esimerkiksi 1990-luvulla meillä myytiin mitään asiasta kertomatta kuluttajille geenimuunneltua tupakkaa. Kyse oli ylikansallisen tupakkateollisuuden tutkimuksesta, johon suomalaiset tupakoitsijat tulivat näin tietämättään ystävällisesti osallistuneeksi.

Vaikka tuossa tupakkatutkimuksessa olikin kyseessä jonkinasteinen petos, niin muutenhan suomalaiset ovat suorastaan kilvan ilmoittautumassa kaikenlaisiin omaa terveyttä vaarantaviin kokeiluihin. Esimerkiksi juurikin tuohon Tampereella suoritettuun H1N1-rokotetutkimukseen äidit suorastaan jonottivat lapsiaan, vaikka oli selvää, ettei kyseistä rokotetta ollut tarkoitus Suomen markkinoille koskaan edes tuoda. Tutkimus tehtiin siis alihankintatyönä ranskalaisille. Auktoriteettiuskoiset vanhemmat ilmeisesti kuvittelivat, että rokottaminen on jollain lailla heidän lapselleen hyväksi.

Ymmärtääkseni missään muualla ei myöskään suhtauduta yhtä kritiikittömästi matkapuhelinten ja etenkin matkapuhelintukiasemien mikroaaltosäteilyn haittoihin kuin Suomessa. Laajamittainen ihmiskoe tämäkin.

Ehkäpä kaikkein suurin terveyskusetus Suomessa on kuitenkin maitotuotteet, jotka siis ovat sydän- ja verisuonitautien todellinen syy. Tästä löytyy maailmalta paljonkin tutkimustietoa, eikä asiassa ymmärtääkseni ole edes mitään erityistä kiistanalaisuutta. Suomessa en kuitenkaan ole nähnyt aiheesta kirjoitettavan muualla kuin täällä Hermeetikko-palstalla (Kanen toimesta). Uskomatonta mutta totta.

Ja lopuksi lainaan Jukkista koskien Tšernobylin ydinvoimalaonnettomuutta:

Kuka silloin olikaan ulkona kun Tsernobylin laskeumasade osui kohdalle, muistaa sen ikänsä. Siihen aikaan presidentillä oli kunnolla valtaa, jopa siinä määrin, että pystyi kieltämään kansalaisten varoittamisen. Korkein valtionjohto tiesi vuorokautta ennen laskeuman tulevan, mutta asia julkistettiin vasta sitten, kun kaikki olivat saaneet sen niskaansa. Senkin julkistivat oma-aloitteiset toimittajat jotka saivat Ruotsin kautta vihiä asiasta. Koivisto jätti silloisen sisäministeri Kaisa Raatikaisen selittelemään asiaa kiukustuneille kansalaisille, ja tapansa mukaan ei paljoa naamaansa näyttänyt presidentinlinnan ulkopuolella. Hän oli todistanut kuuliaisuutensa Neuvostoliitolle jättämällä omat kansalaisensa radioaktiivisen säteilyn alle.

Tällä lyhyellä katsauksella halusin osoittaa, etteivät nuo Valtion rokotusohjelmaan liittyvät kysymykset ole mitään poikkeuksellista. Pikemminkin "business as usual". Hölmölässä.
Viimeksi muokattu: 19.09.2009 03:04 Narian.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.09.2009 08:38 #1046 : Pietari
Vastaus käyttäjältä Pietari aiheessa Valtion rokorusohjelma
Kiitos, tuota rokotusinfo-sivustoa olen nyt itsekin selaillut jonkun verran. Kerrassaan hyvä paketti. Jotenkin täällä Suomessa media systemaattisesti leimaa kaiken kriittisen suhtautumisen nykyteknologiaan ja lääketieteeseen huuhaaksi. Tämä sitten tekee kansasta sokeasti terveydenhoitoon ja neuvoloihin luottavia ajattelemattomia koe-eläimiä. He kun vilpittömästi uskovat kansanterveyslaitoksen ja muiden instituutioiden ajattelevan vain heidän parastaan. Siitä että lääkefirmat käyttävät täällä imeväisikäisiä koe-eläiminä ei puhuta mitään tai sen ajatellaan olevan vain lapsen oman edun mukaista.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.09.2009 11:37 #1047 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Valtion rokorusohjelma
Suomalaisethan ovat parasta testikansaa jota kuvitella saattaa. Eristyksissä asuva kansakunta jonka geneettinen kanta on suhteellisen yhtenäistä ja muuttoliike marginaalista joka mahdollistaa seurannat. Jokaisen terveystiedotkin ovat etukäteen selvitetty ja ne on ajan tasalla. Kaiken tämän päälle kansa tuntuu olevan pohjattoman naivia kun jonkun hankkeen edessä lukee tieteellinen tai viranomaisen hyväksymä.
Ei pitäisi olla mikään salaisuus että suomalaiset ovat olleet jo pitkään käytettyjä koekaniineja. Tosin tätä ei aina huomaa, koska julkisia kampanjoita on vähän jollainen tämä vauvarokottelu on. Lähinnä ne jokapäiväiset kokeet painottuvat tuonne kroonikkosairaaloiden uumeniin josta emme koskaan kuule mitään. Mikäs on kleroosipotilaisiin ja kehitysvammaisiin kaikkea ruiskutellessa? Vanhustensairaalat ja mielisairaalat ovatkin ykköspaikkoja joissa näitä kaikkein riskeimpiä kokeita tehdään, aidolla natsi-saksan hegemonialla tietty.

Jotakin todella vahvaa symboliikkaa on siis Jari Halosen elokuvassa Lipton Cocton, jos olette nähneet? Tuon lähitulevaisuuteen sijoittuvan sci-fi pätkän jossa kansalaisten pääasiallisin tulonlähde tuntui olevan jonottaa lääkeyhtiöiden testeihin. Leffassahan ne sullottiin sellaiseen koppiin ja kaasua alkoi sihistä seinissä olevista aukoista. ”Tässä kohtaa menee yleensä taju” totesi vieruskaveri virnistäen. Kohtaus on hauska koska siinä on jotakin joka koskettaa tätä päivää.

Vakavasti puhuen rokotusinfolla on vielä pitkä valistuksen tie edessään. Vaikka täällä tosiaan leimataan huuhareiksi kaikki jotka asettuvat poikkiteloin, ei se sitä ole. Porukka ilmeisesti haluaa vain asettaa suomalaisten testaamiset keski-euroopan tasolle, siellähän on mahdoton kuvitellakaan mitään näin vaarallista tehtävän jollaiseen suomalaiset tuntuvat alistuvan kuin itsestäänselvänä. Lisäksi epäilen voidaanko siellä edes tehdä kokeita ihmisille jotka ovat kroonikkosairaaloissa tahdon vastaisessa hoidossa, ja tätä kautta sairaalan johto saa heitä myydä kuin karjaa ylikansallisille yhtiöille.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.09.2009 13:46 #1052 : Pietari
Vastaus käyttäjältä Pietari aiheessa Valtion rokorusohjelma
Siis tehdäänkö noita testejä myös pakkohoidoissa olevilla potilailla? Tuohan on täysin törkeää. Potilaat eivät voi edes sanoa ei. Olisi kiva saada näitäkin asioita jotenkin enemmän julkiseen tietoisuuteen. Mutta mitens sen teet maassa, josta riippumaton paperi- ja TV-media puuttuu miltei täysin ja jossa kaikki tiedottaminen on joko poliitikkojen tai parin ison yhtiön homma?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.09.2009 14:01 #1053 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Valtion rokorusohjelma
Ystäväiseni. Maailma on täynnä mitä ihmeellisempää psyykenlääkettä ja vielä useampi on jäänyt tulematta markkinoille sivuoireiden takia. Hienoisella ylpeydellä (kyseenalaisella) voidaan todeta että suomalainen mielenterveysjärjestelmä on kaiken tämän mahdollistanut, avustanut koko maapallon huumaamisessa. Sitä vartenhan mielisairaalat ovat, että uusia neurolepteja voidaan testata mielinmäärin. Ajattele että vanhaan tapaan potilaat olivat pelkkä menoerä, nyt heillä on omat kiinteät yksikköhintansa lääkeyhtiöiden tariffeihin joten ei niin turhaa hyödykettä (potilasta) enää olekaan, etteikö heistä voittoa irtoaisi.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.09.2009 14:31 #1055 : frank
Vastaus käyttäjältä frank aiheessa Valtion rokorusohjelma
Jukkis kirjoitti:

Lähinnä ne jokapäiväiset kokeet painottuvat tuonne kroonikkosairaaloiden uumeniin josta emme koskaan kuule mitään. Mikäs on kleroosipotilaisiin ja kehitysvammaisiin kaikkea ruiskutellessa? Vanhustensairaalat ja mielisairaalat ovatkin ykköspaikkoja joissa näitä kaikkein riskeimpiä kokeita tehdään, aidolla natsi-saksan hegemonialla tietty.


jukkis:jos ne kokeet ovat joka päiväisiä,piilossa päivän valolta.Miksi sitten sinä niistä tiedät?missä tällaista tehdään?paikkoja?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.09.2009 14:49 #1056 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Valtion rokorusohjelma
Luin näistä jutuista aamulehdestä joskus viisi tai kymmenen vuotta sitten, jolloin aiheesta oli joku tehnyt artikkelin. Ei silloin kukaan korvaansa lotkauttanut ja olettaa sopii, ettei vieläkään. Ottaen huomioon medikalisaation kiihtymisen, uskoisin kokeiden pikemmin lisääntyneen kuin vähentyneen. Sinänsähän nämä ei ole salaisuuksia, ketään ei vain kiinnosta...

Jotakin olen nähnyt myös kun työskentelen alalla. Muistelisin että jotkut omat asiakkaani (silloisessa duunissa)kävivät ensimmäisinä suomessa - ja ehkä koko maailmassakin - avohoidossa ollessaan näissä leponex-ryhmissä miekkarissa. Käytännössä ne oli seurantaryhmiä lääkkeen mahdollisten sivuvaikutusten kartoituksessa, sekä henkisten muutosten arvioinnissa. Tämä mömmelihän löi sittemmin itsensä läpi ja on erittäin suosittu kun sillä saa skitson hetkessä hiljaiseksi. Tällä seurantaryhmällä ei tietenkään ollut mitään mahdollisuutta kieltäytyä tästä kunniasta. Mahdollisuus oli ottaa piikki joko omin jaloin tai kahden konstaapelin välistä, jotka kävivät kotoa hakemassa jos ei ollut itse eksynyt paikalle. Tämä oli siis avohoitoa, laitoshoidossa meininki ei nojaa edes näennäiseen vapaaehtoisuuteen.
mutta kuten sanottua, ei näille jutuille ole kukaan koskaan korvaansa lotkauttanut.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.09.2009 15:11 #1058 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Valtion rokorusohjelma
Jatkan hetken ettei käsitetä asioita väärin. Onhan se kuitenkin selvää että kaikki tietävät miksi hulluja lääkitään. Samaten on selvää että lääkekehittelyn ideahan on hyvin jalo, tarkoitus lienee pyrkiä parantamaan mielisairaus kokonaan, se on sitten toinen kysymys voidaanko sellaiseen koskaan päästä. Nämä on kuitenkin elementtejä joihin kriitikko törmää. Samaten kuin siihen että hullunlääkkeitä on aina viisain testata hulluilla. Senkin ehkä ymmärrämme että sekaisuudesta johtuen itsemääräämisoikeus on luonnostaan hyvin rajallista ja komento on autoritaarista. (sinänsä ilkeä ammatti joutua olemaan koko ajan joku hirmu)

Itse kylläkin epäilen että toisinaan nämä testit saavat yliampuvan luonteen ja kiusaus tutkia sellaista joka ei ole relevanttia voi kasvaa liiaksi. On varsin helppo esim testata sikaflunssarokotetta laitoshoidossa olevilta ja perustella se että mahdollisella kulkutaudin estämisellä, joka muuten voisi olla tuhoisa suljetussa yhteisössä. Eli ei näihin ole vastauksia ja joka asiaa voidaan tulkita pahalta ja hyvältä kantilta.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.09.2009 15:58 #1060 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Valtion rokorusohjelma
Vanhukset ovat myös hyviä koe-eläimiä, varsinkin kun pidetään normaalina, että heille syötetään lääkkeitä niin paljon kuin lääkäri vain jaksaa reseptejä kirjoittaa ja samalla saadaan selville lääkkeiden yhteisvaikutuksiakin. Varmaan heitä rottien korvikkeina käytetäänkin.

Ei sen puoleen, kaikki muutkin ikäluokat alkavat olla samassa asemassa, mistä kiitos ihmepillereihin lujasti uskovaan kansanosaan, josta valitettavan suuri osa on terveydenhuollon palveluksessa ja todella valitettavan usein johtavassa asemassa. Sairaiden hoitamisesta on tullut kutsumusammatti sellaisille, jotka pyrkivät hoitamaan sairaat mahdollisimman halvalla ja vähällä vaivalla. Muut tuskin niissä hommissa kovin hyvin enää viihtyvät.

Ei varmaan kovin moni yllättynyt kun kouluammuskelujen yhteydessä tuli ilmi, että on aivan normaalia määrätä nuorille psyykenlääkkeitä, joita ei pitäisi määrätä nuorille kuin aivan erityistapauksissa eikä siloinkaan ilman tarkkaa valvontaa.


Jos Hermeetikko jää tauolle niin näistä aiheista voisi kasata lehden sen korvikkeeksi. Sitten olisivat artikkelit tallessa omassa kirjahyllyssä eikä tarvitsisi selitellä muille, mitä on joskus vuosia sitten tullut luettua jostain tai peräti nähtyä telkkarista.

Paras kirja, jota ehkä et ole lukenut. Lataa omasi jo tänään.
Tšuhna.pdf

EPUB-versio.:
Tšuhna.epub

Nyt saatavilla myös hienosti linkitetty näyteluku.
Musta surma.pdf

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
19.09.2009 17:21 #1063 : Jore
Vastaus käyttäjältä Jore aiheessa Valtion rokorusohjelma
juppe kirjoitti:

Vanhukset ovat myös hyviä koe-eläimiä, varsinkin kun pidetään normaalina, että heille syötetään lääkkeitä niin paljon kuin lääkäri vain jaksaa reseptejä kirjoittaa ja samalla saadaan selville lääkkeiden yhteisvaikutuksiakin. Varmaan heitä rottien korvikkeina käytetäänkin.


Homma on mielestäni päinvastoin. Vanhuksille syötetään lääkkeitä, joiden vaikutusta ja tehoa on testattu vain perusterveillä nuorilla. Metabolia, eliminaatio ym., tahtoo vanhuksilla olla täysin erilaista - asia joka on tiedostettava jos vanhukselle jotain uutta lääkettä aloittaa.
Vanhukset ovat siis hieman "huonoja" "koe-eläimiä" silloin, kun lääkefirmat kehittelevät pillereitä aktiivisille keski-ikäisille, jotka tavoittelevat ikuista nuoruutta ja onnea pilleristä.
www.ess.fi/?article=250908

Syy, miksi vanhuksilla polyfarmasiaa esiintyy on looginen. Iän mukana tahtoo tulla useita perussairauksia. Nykypäivänä kun on hyviä lääkkeitä melkein jokaiseen sairauteen tai oireeseen, olisi "hieman" epäeettistä jättää ko. sairauksia hoitamatta. Ei tartte olla kuin esimerkiksi verenpainetauti, diabetes, aso-tauti, niin noin 10 eri pillerin lääkelista ei ole harvinaisuus. Se, mikä on järkevää lääkintää vanhuksilla ja mikä ei, on hyvin veteen piirretty viiva.
Tämä vanhusten lääkinnän (ja muiden hoitotoimenpiteiden tekeminen myös) linjanveto tulee lähivuosina kokemaan paljon keskustelua, kun vanhusten määrä lisääntyy.
Yleensä pitkäaikaishoitopotilailta yritetään saneerata lääkelistalta kaikki "turha" lääkitys, mutta käytännöt alueittain varmasti vaihtelevat paljon. Joskus omaiset vaativat että kaikki mahdollinen tehdään.

Jukkiksen esimerkki Leponexista on hieman outo. Uskon kyllä että olet asiasta lukenut, tämä siis ilmeisesti on tapahtunut. Potilaslain mukaan potilaalla on oikeus kieltäytyä hoidosta. Jos on mielenterveyslain mukaisessa tahdosta riippumattomassa hoidossa, tulisi jonkun valvoa potilaan etuja. Ilmeisesti kumpaakaan edellämainittua vaihtoehtoa ei tässä ole tapahtunut?

Hitto, mielenkiintoiset keskustelut käydään aina kun mulla on suursiivouspäivä!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
20.09.2009 07:59 #1065 : Pietari
Vastaus käyttäjältä Pietari aiheessa Valtion rokorusohjelma
Kuulin eilen väitteen, että tuo Rokotuskeskus tai vastaava taho, joka tuottaa rokotukset valtion rokotusohjelmaan, olisi yksityinen yritys. En kuitenkaan löytänyt netistä asiasta mitään tietoja. Olisikin siis mielenkiintoista tietää, että onko Rokotuskeskus yksityinen yritys? Ja jos on, niin tienaavatko he tosiaan rahansa myymällä lääketehtaille oikeuksia testata rokotteitaan suomalaisilla vauvoilla (ja näköjään myös vaareilla sekä vammasilla) valtion rokotusohjelmassa ja erinäisissä laitoksissa?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
21.09.2009 13:16 - 21.09.2009 13:20 #1074 : Narian
Vastaus käyttäjältä Narian aiheessa Valtion rokorusohjelma

Kuulin eilen väitteen, että tuo Rokotuskeskus tai vastaava taho, joka tuottaa rokotukset valtion rokotusohjelmaan, olisi yksityinen yritys.

Rokotetutkimuskeskuksen omassa esittelytekstissä sanotaan näin:

”Rokotetutkimuskeskus on Tampereen yliopiston lääketieteen laitoksen yksikkö, joka toteuttaa kliinisiä rokotetutkimuksia yhteistyössä rokotteiden valmistajien kanssa.”

Ja jos on, niin tienaavatko he tosiaan rahansa myymällä lääketehtaille oikeuksia testata rokotteitaan suomalaisilla vauvoilla (ja näköjään myös vaareilla sekä vammasilla) valtion rokotusohjelmassa ja erinäisissä laitoksissa?

No, eihän heillä itselläänkään tällaista oikeutta ole, joten eivät he voi sitä myöskään myydä. Ymmärrän, että he myyvät palvelua. Ilmeisesti vapaaehtoisista koekaniineista ei Suomessa ole pulaa. Ja jos on, niin käytetään sitten ”vapaaehtoisia”. Suurin osa ihmisistä on valitettavasti kykenemättömiä kriittisesti arvioimaan lääkäreiden antamia ohjeita.

Rokotetutkimuskeskusta huolestuttavampana näen kuitenkin Kansanterveyslaitoksen eli nykyisen ”Terveyden ja hyvinvoinnin” laitoksen aseman. Esimerkiksi vuonna 2006 n. 23 prosenttia Kansanterveyslaitoksen rokoteosaston rahoista tuli pelkästään yhdeltä lääkeyhtiöltä GlaxoSmithKlinelta, kts. erittely .

Suomeen tänä vuonna hankittu suuri erä sikainfluenssarokotetta on ostettu GlaxoSmithKlinelta.
Viimeksi muokattu: 21.09.2009 13:20 Narian.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.168 sekuntia