× Tämä foorumi on omistettu salatieteelle ja muulle epäilyttävälle hermeettiselle menolle.

Siioninkeidas

Lisää
29.03.2010 22:04 - 10.10.2016 15:12 #3601 : Jukkis
Siioninkeidas kirjoittanut Jukkis
Olen käytännössä asustanut parisen viikkoa kansalaisen karttapaikassa, ja unohtanut kokonaan periaatteen, että täytyis muitakin aina väliin infota. Joka päivä on kuitenkin tullut jotain uutta, joten ajattelin että mitä sitä keskeneräistä...

joka tapauksessa tuo Lauhanvuori tuntuu aina vaan kiinnostavammalta paikalta. Siitä kun lähtee ainakin kahdenlaiset ley-linjat joista vanhemmat - rautakautiset - on jo näytettykin. Sen sijaan kaveri jonka kanssa näitä teen, selvitti mikä osuus on n. 5.5km vuoren edessä olevalla paikalla joka edelleen on jonkinlainen mittapiste ja kuntajakaja. Se löytyy keskeltä suota jolla on outo nimi Siioninkeidas. Se on arviolta n. 1300-luvulta ja nimi antaa olettaa että koko vuorelle on yritetty nimeksi Siioninvuorta.

Joka tapauksessa siitä lähtee raju linja kun sen ottaa alkupisteeksi ja tökkää toisen pään Hattulan vanhaan kivikirkkoon, ja vetää toisen linjan nousiaisten kirkkoon. Etäisyys molempiin on sama 166km ja mikä erikoista - vain nämä kaksi kirkkoa liitetään suomessa pyhiinvaelluskulttiin. Sitä en tiedä vielä mikä merkitys tällä kaikella on mutta arvioisin että tämä on se ns. puuttuva rengas ley-linjojen ja kirkkomittojen välissä. Historiallisessa jatkumossa näyttää siltä että alkujaan oli ley-linjat jotka asteittain alkoivat muuttua kirkkomitoiksi ja tämä linja on puolet vähän kumpaakin. Sinänsä merkittävä löydös mutta työtähän tässä on vielä vaikka kuinka - mahdollisesti vuosiksi.

MUOKS: pannaan vielä kuva niin näette miten tasakylkisen kolmion se muodostaa. Karttakoko ei ole oikein hyvä ja saksin poiskin sen kohdan jossa luki "kopiointi kielletty" eh.
Liitetiedostot:
Viimeksi muokattu: 10.10.2016 15:12 JiiKoo. Syy: Viestin kuvalinkki korjattu.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
31.03.2010 01:24 #3608 : frank
Vastaus käyttäjältä frank aiheessa Siioninkeidas
166 on viisi kertaa 33,3.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
31.03.2010 12:20 #3610 : reiska
Vastaus käyttäjältä reiska aiheessa Siioninkeidas
frank kirjoitti:

166 on viisi kertaa 33,3.


Valitettavasti ei ole ihan, jos tuohon matkaan saisi jostain puolenkilometriä lisää niin sitten täsmäisi.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
31.03.2010 13:04 #3611 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Siioninkeidas
Toisaalta eipä ole mitattukaan niin tarkasti etteikö puuttuvaa 500m voisi olla olemassa. Yleensä näissä mittauksissa tapaa olla ongelmana tuo maapallon pyöreys. Ei millään voi olla kehumatta että nuo muinaiset mittaajat on tehneet parempaa jälkeä kuin mihin mekään pystymme kaikkien elektronisten vimpaimien keskellä.

mutta tuo 5 x 33.3 oli hieno oivallus enkä varmaan ominpäin sitä olisikaan keksinyt. Ehkä pitäisi vähän jakaa juttujaan tänne aivoriihen keskelle enemmän, eikä kuvitella itse kaikkea tietävänsä.

Joka tapauksessa tuo Hattulan linjahan päättyy vasta Porvoon tuomiokirkkoon. Mielenkiintoisesti se lävistää Hattulan kivikirkon täysin keskeltä kuin myös Pirkkalan vanhan kirkon, ja menee aivan Nokian ja Hausjärven kirkkojen vierestä ihan muutaman metrin päästä.
Mikä erikoista, jos ottaa lähtöpisteeksi lauhanvuoren edessä olevan siioninkeitaan pitäjärajan, on etäisyys Porvooseen 265.82 km. Eli siioninkeitaalta Pirkkalan vanhaan kirkkoon on silloin 101.53km ja matka Pirkkalasta Porvooseen 164.29km. Nyt jaamme 164.29/101.53km ja saamme – ta-daa – kultaisen leikkauksen 1.618.

Tästä on toinenkin missä lähdetään lauhanvuorelta maantieteelliseen etelään eli putkautetaan loppupää Hiittisen muinaiskaupunkiin. Mielenkiintoista, tämä viiva lävistää Köyliön kirkon täsmälleen keskeltä kuin koko köyliönsaarenkin. Jos jaamme sen kultaiseen leikkaukseen, tulee mitoiksi karkeat 153km ja 94.6km. Katsomme kansalaisen karttapaikkaa siitä kohtaa ja huomaamme että siinä kohtaa – muutaman sata metriä sivussa – on ikiaikainen pitäjänjakaja Kuhankuono niminen paikka.
www.luontoon.fi/page.asp?Section=174&Item=3246

Mielenkiintoisia juttua, mutta paljon on vielä löytämättäkin.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
31.03.2010 19:52 #3616 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Siioninkeidas
En tiedä, voihan se olla sattumaakin mutta jos tätä hiittisen linjaa jatkaa etelään, niin törmää saarenmaalla Kuressaari nimiseen kaupunkiin. Sattumaa se voikin olla sillä muut lauhanvuoren leyt antaa pelkkää nollaa. Tietty jos se tarkka kohta osuisi Kuressaaren Piispanlinnaan, voisi höristää korviaan.
Mainitsin ihan sen takia että täytyy alkaa pikkuhiljaa raamittamaan ylettyykö tämä jutska myös muille maille vierahille.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.04.2010 16:43 #3629 : Pietari
Vastaus käyttäjältä Pietari aiheessa Siioninkeidas
Tuli viime kesänä vierailtua Lauhanvuorella katsomassa pirunpeltoa, muinaista palvontapaikkaa ja muita seudun nähtävyyksiä. Muistaakseni Spitaalijärven vedellä sanottiin olevan ihotauteihin parantava vaikutus ja sinne matkustettiin ennen vanhaan pitkiäkin matkoja kylpemään. Tuossa pirunpellossa tai kivijatassa ihmetytti lähinnä miten kivet ovat voineet säilyä täysin sammaloitumatta ja miksi se on siinä? Näytti lähinnä joltain muinaisen linnoituksen pirstaleiksi tuhotulta jäänteeltä. Olisi mielenkiintoista tietää, miten laaja alue on ollut ennen kuin kasvillisuus on peittänyt siitä osan ja miten syvä kiviröykkiö on? Joka tapauksessa vierailun arvoinen kohde.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.04.2010 21:47 #3630 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Siioninkeidas
Mielenkiintoista tietoa. Tosin lähden siellä itsekin käymään heti kun lumitilanne antaa myöten. Sillä jotenkin Lauhanvuori on ollut keskeisessä asemassa rautakauden aikaan.
Sivumennen sanoen pirunpellot ei jostain syystä sammaloidu, oon nähnyt vastaavaa muuallakin. parkkunen sanois tähän heti, että missä pirunpelto, siellä hiidenkirnu. Eli hänen näkemyksensä mukaan alla olis massiivinen hiidenkirnu, mene ja tiedä.

mutta tuo spitaalijärvi oli mielenkiintoinen tieto. Ilmeisesti järveen liukenee vuoresta parantavia mineraaleja. Onkohan kukaan koskaan ottanut siitä vesinäytettä?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.04.2010 22:34 #3631 : Pietari
Vastaus käyttäjältä Pietari aiheessa Siioninkeidas
Spitaalijärven vesi oli melko hapanta, PH oli muistaakseni jotain ihon PH:n paikkeilla. Maistoin vettä ja joinkin sitä kokeeksi hiukan. Kovin mineraalipitoiselta se ei maistunut, mutta happamuus tosiaan tuntui maussa. Vaikuttaisikin, että veden ihosairauksia parantava ominaisuus liittyisi lähinnä tuohon happamuuteen ja ehkäpä tosiaan myös happamuuden aiheuttaviin mineraaleihin.

Vanha palvontapaikka puolestaan oli pyöreä muistaakseni noin 4m halkaisijaltaan oleva kivenmurikka. Se makasi noin kiven itsensä kokoisessa lammikossa. Sinne oli muistaakseni kyltin mukaan jätetty haltijalle uhriksi syötävää vielä niinkin myöhään kuin 1800-luvun lopussa.

Alueen näkötorni on myös vierailun arvoinen paikka. Kannattaa ottaa maakaukoputki tai hyvät kiikarit mukaan. Sieltä nimittäin näkee hyvällä säällä koko joukon lähistön kirkkoja ja kaupunkeja horisontissa.

Aikoinaan lauhanvuorella on viljelty perunaa, koska vuorella oli sen korkeuden ansiosta paljon ympäristöä lämpimämpi kasvuvyöhyke, mistä se onkin saanut nimensä. Halla ei siis uhannut ja siksi sadot olivat varmoja.

Koko alue on tietysti täynnä virallista propagandaa jääkausista, vedenpinnan muutoksista ja muusta sellaisesta. Jos kaiken tuon jättää kuitenkin omaan arvoonsa ja pitää silmät auki, paikka on ehkä yksi tämän maan mielenkiintoisimpia.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.130 sekuntia