× Tämä foorumi on omistettu salatieteelle ja muulle epäilyttävälle hermeettiselle menolle.

Rauni-Leena on poissa

Lisää
10.02.2015 12:29 #25782 : Jukkis
Rauni-Leena on sitten poissa. Tai kuten se ammattikielellä sanotaan – siirtynyt seuraavalle tasolle. Totuus on etten koskaan jutellut Raunin kanssa, vilaukselta nähnyt pari kertaa luonnossa, ja vaikka lukuisia kertoja ollut sen kanssa samoissa tilaisuuksissa, välttelin kuin ruttoa. En halunnut tehdä koskaan itteeni tykö. Vähän näinkin sen sillain häpeäpilkkuna joka tekee rajatieteen kentästä vähemmän vakavasti otettavaa, sillä Rauni-Leenan, nykyisen Rauni-enkelin jutut oli tunnetusti kertakaikkiaan uber –tasoa.

Minä en tiedä hänen tarinaansa, enkä edes syytä pitää muistopuheen tapaista. Julkisuudessa olevista tiedoista – ja näistä Ultra-lehdistä – tiedän jotain paloja hänen urastaan. Se alkaa tuolta eteläafrikan tasavallasta 80-luvulla, kun Etelä-afrikan hallitus laski ilmoille juorun, jonka mukaan heillä on kaksi avaruusolentoa kylmiössään. Se oli ihan tietoinen juttu ja erityisesti Neuvostoliiton piti tästä osata päätellä, että heillä oli käytössään ydinaseita. Sellainenhan piti ilmaista tälläin epäsuorasti. Rauni-Leena oli yksi näistä ufo-aktiiveista joten huhu välitettiin myös hänen kauttaan, ja ilmeisesti joku eteläafrikan majuri kertoi sen hänelle henk.koht.

Sellainen imarteli ja tutkimuksia piti jatkaa. Rauni-Leena ajautui yhä syvemmälle näihin armeijan juttuihin, kyseli ja pöyhi, ja hankki taustatietoa asejärjestelmistä ja lentotukikohtien sisätiedoista ym. Ilmeisesti sen takia, että uskoi tosissaan että niissä on jotain ufo-kamaa, mutta tietämättään sekaantui kaikkiin vaarallisiin juttuihin. Noitten tukikohtien haltijoiden mielestä se alkoi olla enemmän kun kiusankappale, hommassa alkoi olla ammattivakoilun tuntua. Sitä kai sitten varoitettiin ja luonnollisesti se pelästyi tätä varoitusta. Sitten kun se joutu johonkin auto-onnettomuuteen, se vakuuttu sen perästä että se oli yritetty tappaa. Minen tiedä tän kolarin yksityiskohtia, mutta on kuitenkin nähtävissä että kolarin seurauksena sille puhkes paranoidinen psykoosi.
Sitten kun ihminen on vainoharhojen vallassa, jotka ylittää reippaasti normaalitason, niin ei tarvi kun soveltaa se kaikki tiedustelu- ja sotilastietämys, vähän nettiä ja NWO sekä mind-control –hommelit ja paketti alkaa olla kasassa. On aika tulla kaapista ulos.

Totuus on että Rauni-Leenasta tuli käsite. Hän veti vain täysiä saleja. Kertakaikkisen yliampuvat jutut, lavakarisma joka syntyy itsevarmuudesta ja päällekäypä asenne loi jotakin, jota ei toista kertaa kotimaisilla rajatieteen lavoilla nähdä. Osa uskoi, mutta valtaosa vain nautti siitä viihteenä, ja vähän hivelikin kun sai pitää itteensä terveen kirjoissa, kun kuunteli niitä juttuja lavalta. Pakko se minunkin on myöntää että kannuksensa hän on ansainnut.

Toisaalta se sitten aina suretti, että täytyhän sen olla jollain lailla piruparka, ja sen elämä synkkää, jos se usko niihin juttuihinsa – kuten varmasti uskoikin. Että kaikkien valopylväiden päällä on pieni kamera josta meitä valvotaan kaiket päivät, tuolla jossain CIA:n takahuoneessa on skanneri, joka skannaa meidän aivoaaltojemme sisällön, ja mielellään vielä tunkee sinne toiset ajatukset tilalle jne. Jos tollaseen uskoo, niin kyllähän maailma on pelottava paikka, koko ajan saa olla varuillaan, keskittymisen ei auta herpaantua hetkeksikään, ja ole kerrankin vähän hidas, vähän myöhässä, ja olet menettänyt pelin. mutta kuinka voi olla, ellei kertaakaan ole hidas tai vähän myöhässä?

Sinänsä Rauni-Leena oli ainoa kansainväliset mitat täyttävä rajatieteilijämme. Eihän se salaisuus ole, että nuo maailmanluokan tähdet, David Icket ym. on oikeasti jollain tavalla mielenvikaisia ja ne uskoo niin totena kun olla ja voi, että meitä tosiaan johtaa liskot tai että WTC-iskut olikin jättimäinen hologrammi-lavastus. Tässä mielessä RL oli kenties kansainvälistä tasoa, mutta hänenkin piti asua valtaosa ajastaan ulkomailla, sillä kotimaiset piirit ei pystynneet tarjoamaan kansainvälisen ladyn mukaisia raameja.
Noh, hän on nyt poissa. Siirtynyt tähtilähettilääksi ja nähköön valon.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
10.02.2015 13:57 #25783 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Rauni-Leena on poissa
Just tuo sekoaminen oli Rauni-Leenan suosion salaisuus.

Se oli kuin nämä Mikä mikä -maahan muuttaneet Venäjän tuntijat, jotka nyt villitsevät kansaa fobioillaan.

Suurin osa salaliittoskenen isoista nimistä on hysteerisiä, koska kuten valtamediakin tietää, pelko tarttuu ja myy. Mitä enemmän outoja juttuja suoltaa sitä suositummaksi tulee, koska isoon fantasiaan on helppo mennä mukaan.

Pelkkä ilmastonmuutos ei kelpaa vaan sen pitää olla ihmisen aiheuttama, mistä seuraa mantereiden uppoaminen mereen ja jääkausi. Sitten kelpaa olla huolissaan kasvihuonekaasuista ja haukkua sitä, joka sanoo meren pinnan pysyvän sitkeästi sen vanhan vaalean raanun kohdalla ja vesihöyryn olevan 80% vastuussa kasvohuoneilmiöstä, kerettiläiseksi.

Mielipidevaikuttajan pitää olla vähän pelokas ja puhua ihan sekavia. Kaikki marginaalipuolueet on tällä alalla ja Persut kasvoi isoksi talousromahduksen ja islamisaation pelolla.

SDP taas uskottelee dementikoilleen, että kaikki on hyvin ja on putoamassa pikkupuolueeksi. Kansaa ei kiinnosta turvallinen huuhaa vaan pitää olla katastrofin uhkaa.

Elikkä tää meidän tapa pysyä täysissä järjissä ja analysoida tilannetta takaa epäsuosion. Enemmistöä ei vaan kiinnosta sellainen yhtään.

Puolueelle kaikkein pahin uhka on kapiainen, joka käskee hysteerikkoja ottamaan lunkisti. Semmoinen tuhoaisi hyvän kansanliikkeen ja siksi niitä ei politiikkaan päästetäkään.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
10.02.2015 15:19 #25785 : Tervapiru
Vastaus käyttäjältä Tervapiru aiheessa Rauni-Leena on poissa
Itse olin tuolla jossain yleisön seassa, Kirsi Pihan takana istuin. Yli todellinen ylläri kun Rauni pääsi ääneen ja tilaisuus sai aivan uutta potkua. Koko sali kohahti ja istui korvat punaisina...

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
10.02.2015 22:25 #25790 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Rauni-Leena on poissa
En ehkä ole paras tosiaankaan puhumaan millainen oli Rauni-Leenan elämänkaari, mutta jotain täytyy vielä sanoa hänen genrestään jossa se liikkui. Sehän oli tätä salaliittoteoriaa puhtaimmillaan, sitä koulukuntaa joka syntyi näistä X-files –jutuista kun ne yhdisty teknologiakammoon joka oli väistämätön seuraus tietokoneistumisesta. Se on sellanen 2000-luvun alussa syntyny genre joka sai paljon lisäpotkua noista WTC-hommista. kapea sektori niin sanotusti mutta sitä ei saa silti nähdä liian ahtaasti.

Meidän täytyy muistaa että alkuperäinen ja originaali rajatiede syntyi tiedemiesten ja tutkijoiden labbiksissa. Ne siellä pohti noita tieteen rajoja, onko muinaisuudessa ollu jotain ylikehittynyttä teknologiaa, mitkä ovat ihmisen kyvyt – onko sillä poikkeuksellisia vaistoja tai ominaisuuksia tai voiko luonnonlakeja ylittää jne. Ne kaikki jutut otti omakseen nää ufo-tyypit jotka siirsi kaikki ne bermudan kolmiot, inkarakennelmat tai telepatiat tavalla tai toisella alieneitten alaisuuteen, muinaisiin astronautteihin ja sen sellaisiin.

Voidaan melkeen sanoa että rajatieteen kentässä nää ufotyypit on aina olleet sellainen kattojärjestö. Eri vuosikymmeninä ne on nerokkaasti uineet mihin tahansa genreen sisään ja soluttaneet sen sisältä käsin. Vaikka ny toi NewAge jossa henkiolennot muuttu luontevasti kosmisiksi viestintuojiks eli sellasiks viisaiks avaruusolennoiksi. Tai sitten koko se salaliittohömppäily olikin osa jotain ufoteknologiaa tai liskoja ja tuntu, että oli mikä tahansa suuntaus, niin ufojengi teki siitä aina ittensä näköisen. paljon on nähty vaivaa, rajatiedekentän kenties isoimman osion hindujuttujen soluttamiseksi kun on luettu vedoja muinaisastronauttisten silmälasien läpitte.
Rauni-Leena oli ehkä enemmän tätä ufo-osastoa joka käytti salaliittoteorioita vaan sen raameina. Tää koko ufojuttu on sellanen valmis vastaus johon vaan tuodaan vuorollaan erilliskysymys. Ei tästä kai enää puutu kun että voynich on sekin avaruusolentojen käsialaa ja että jalkakivet symboloi avaruusaluksia.
On kuitenkin selvää että Rauni-Leenan jälkeen nää konspiraatiot (onneksi) jää taka-alalle ja se että puolivillaiset manttelinperijät osaa toistella jonkun amerikanhörhön nettisivuja on pohjattoman tylsää joka ei tule enää vastakaikua saamaan. Eli voidaan sanoa että yksi aikakausi on päätöksessään ja sen myötä yks rajatieteen osa-alue eli nää salaliittoteoriat muuttuu niin ikään eiliseksi.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
11.02.2015 01:46 #25796 : Veda
Vastaus käyttäjältä Veda aiheessa Rauni-Leena on poissa
Minullakaan ei ollut omakohtaista kokemusta Rauni-Leenasta - olen pyörinyt hieman eri tapahtumissa, koska olen kiinnostunut henkisestä muuntumisesta enkä teknologiakeskeisistä vainoharhoista. Luulen kuitenkin, että hänellä kyllä oli tärkeä tehtävänsä suomalaisten henkisen tietoisuuden nostamisessa. Kuolemaa ei ole -kirja oli järkevä ja hieno kirja, joka havahdutti monia. Sen jälkeenkin Rauni-Leenan selitykset auttoivat monia ihmisiä eri tilaisuuksissa ja ohjelmissa esim. siinä että kosmos on iso kudos, meissä on monta olemisen tasoa ja elämä on kehityksen koulua monen ruumistuksen kautta.

Valitettavasti jo 90-luvulla, ehkä jo 80-luvun lopussa homma karkasi hänellä käsistä. Viisaiden näkemysten oheen tuli yhä enemmän vainoharhaisuutta, itsensä korostamista, liioittelevia puheita ja tolkuttomia uskomuksia. En tiedä, vaikuttiko 80-luvun auto-onnettomuus asiaan vai oliko todellisuudesta vieraantumisen syynä eläköityminen työstä ja liika tutustuminen hörhöilyyn.

En ollut kuullutkaan, että tuo ufohomma mahdollisesti alkoi hänellä kylmän sodan poliittisesta syöttämisestä. Olin ajatellut, että joku vain vedätti noita juttuja muutoin. Joka tapauksessa RL:n ufo- ja salaliittojuttunsa eivät kiinnostaneet minua lainkaan. Ero johonkin Tapani Kuninkaaseen, joka aina muisti lähdekritiikin ja itsekriittisyyden, oli valtava.

Jopa rajatietopiireissä eli yleinen käsitys, että R-L ei ollut pitkään enää mentaalisesti täysin terve, mutta tilaisuuksien järjestäjät kai ajattelivat eri tavalla, koska he kutsuivat hänet esiintymään, taikka sitten he tuumivat, että hän kerää medianäkyvyyttä ja vetää yleisöä paikalle. Se oli surullista katsottavaa ja se teki hallaa asialle, vaikka kieltämättä isoja kiisteltyjä nimiäkin tarvitaan messuille.

Uskon, että hän on hienommalla tasolla nyt. Rauhaa hänelle. Minäkin toivon, että salaiittoja esitettäisiin hillitymmässä sävyssä Suomessa vastedes.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
11.02.2015 04:04 - 11.02.2015 04:17 #25797 : kirjatoukka
Vastaus käyttäjältä kirjatoukka aiheessa Rauni-Leena on poissa
Hyvin kirjoitettu Jukkikselta. Silloin kun itse ufoilin aktiivisesti joskus 90-luvun vaihteessa, tulivat Rauni-Leenan jutut tutuiksi ja ostin vähistä rahoistani jopa yhden kirjankin, "Kuka hän on?". Se oli äärimmäisen mielenkiintoinen, mutta sisäisesti ristiriitainen ja jopa meikäläisellekin niin tiheää salaliittosettiä, että aloin epäillä Rauni-Leenan itsensä pudonneen siihen samaan disinformaation verkkoon, josta hän aina jaksoi varoitella. Ufoilun profeettana Rauni-Leena oli poikkeuksellisen valovoimainen ja karismaattinen. Hänen suosionsa varmasti perustui myös siihen, että hän itse uskoi kaiken mitä kertoi, eikä kaupallista laskelmointia, jota oli myös havaittavissa ufopiireissä, esiintynyt hänellä. Suosio ei hänellä noussut koskaan hattuun vaan hän esitti lahjomattomasti ja väsymättömästi asiaansa.

Erityisesti on mieleeni jäänyt eräs radio-ohjelma, johon sai soittaa ja kysellä ufoista vieraana olleelta Rauni-Leenalta. En enää muista mitä siinä nyt sitten kyseltiin, mutta yhtäkkiä tuli soitto, jossa hiljaisuuden jälkeen konemainen, metallinen ääni sanoi mielestäni aivan selvästi "Mi-nä o-len u-fo". Puhelu katkaistiin kuin seinään, sekä toimittaja että Rauni-Leena alkoivat sekoilla sanoissaan ja ohjelma meni äkkiä tauolle. (Edit: Pitää vielä lisätä nuorempia varten, että tuolloinhan ei siis ollut kännyjä, nettiä ja peeceitäkin vain harvalla, ja äänisyntetisaattorit sun muut olivat kallista ammattilaiskamaa, toisin kuin nykyisin.) Vaikka muuten olisinkin alkanut epäillä Rauni-Leenan juttuja vain hänen omassa universumissaan syntyneiksi, pisti tuo(kin) tapahtuma kuitenkin epäilemään myös sotkeutumista joihinkin isompiin kuvioihin, joita hän ei itse todellakaan hallinnut.

Kevyet mullat Rauni-Leenalle. Yhden aikakauden loppuhan tämä on.
Viimeksi muokattu: 11.02.2015 04:17 kirjatoukka.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
11.02.2015 11:07 - 12.02.2015 00:33 #25798 : Veda
Vastaus käyttäjältä Veda aiheessa Rauni-Leena on poissa
Minäkin uskon Luukasen vilpittömyyteen. Kuitenkin olen kuullut sanottavan, että Luukanen oli arjessa erilainen, ystävällinen ja realistinen ja että yleisön edessä hänelle tuli liioitteleva ja paasaava rooli päälle, ehkä paineesta että häneltä odotettiin jotakin uutta räväytystä. Ufojutuissahan R-L:llä oli muka aina kotona todisteet humanoidien vieraasta teknologiasta ja aina hän lupaili paljastaa ne kohta yms.

Salaliittohörhöilyissä minua vaivaa se kun yksilöiden ongelmat ulkoistetaan teknologiaan ja pahoihin ihmisiin: pillereihin, rokotuksiin, mikrosiruihin, salaseuroihin, kemiallisiin ruiskutuksiin ym. Todellisuudessa niiden sijaan psykologiset järjestelmät kuten kasvatus, koulutus, media ja mainonta vaikuttavat meihin voimakkaasti. Aina pitää olla kyseenalaistava, mutta toivon, että R-L ei saattanut kovin monia herkkiä ihmisiä elämistä haittaavan vainoharhaisiksi.

Julkisuuden ihmisiä varmasti vainotaan ja häiritään, mutta onneksi asialla ovat useimmiten vain yksilöt.
Viimeksi muokattu: 12.02.2015 00:33 Veda. Syy: Typo.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
11.02.2015 19:53 #25802 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Rauni-Leena on poissa
Ehkä tässä täytys hetkinen omistaa sillekin mitä Rauni-Leena jätti jälkeensä, muuttiko hän jotain tms. omana itsenään hänet kyllä muistetaan pitkään muttei tainnut sitten olla kumminkaan semmoinen hahmo kun Tapani Kuningas joka Ultran - tai sitä edeltäneen Ufoajan - avustamana hitsasi yhteen koko genren ja kehitti ja ylläpiti sitä erilaisin tapahtumin ym. Sitä en tiedä mikä rooli hänellä oli näissä ufo-kerhojen perustamisissa mutta nekin on luoneet myöhemmät pohjat ja valmismallit kaikille tän alan kerhoille ja piireille.
Rauni-Leena ehkä enemmän oli tollanen oman polkunsa kulkija joka ei jättänyt mitään sen erikoisempaa henkistä testamenttia jälkeensä vaan mitä aattelee muut?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.02.2015 00:29 #25810 : Veda
Vastaus käyttäjältä Veda aiheessa Rauni-Leena on poissa
Minkä perinteen hän jätti, on kiinnostava kysymys. Kuten jo sanottu, salaliittojutuissa hän oli Suomessa edelläkävijä. Yleisemmin vaihtoehtoista ajattelua ja valtavirran kyseenalaistamista hän ainakin toi suurelle yleisölle.

Joo, ei hän varmaan juuri vaikuttanut ufologiaan. Suomessa oli ennen häntä ja on yhä vakavasti otettavia ufotutkijoita.

Sinänsä Rauni-Leena oli ainoa kansainväliset mitat täyttävä rajatieteilijämme.


Nyt unohdat Juhanin.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12.02.2015 10:35 #25812 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Rauni-Leena on poissa
Juhanin puolesta on sanottava että hän sentään on tehnyt yhdenlaista historiaa. Silloin 70-luvun jälkimainingeissa oli vielä nää asiat tapetilla ja suuri yleisö vielä osteli Dänikenin bestsellereitä. Buumi oli niin kovaa että Juhan sai oman tv-shown ja spiikkerinä hän sitten aikoi pukeutua näyttävästi ja tehdä jo tyylinkin takia itsesään uffo-miehen näköisen.

Suuri yleisö ei tätä tajunnut. Se näki vaan miehen valkoisessa pikkutakissaan, mustissa hanskoissaan ja aurinkolaseissaan. Kaiken koristi föönattu tukka. Se mitä yleisö näki oli tiivistettävissä sanoihin; tuo mies on seinähullu!
Voidaan sanoa liioittelematta että ufo-aikakausi loppui kuin seinään tuohon ohjelmaan, suuri yleisö käänsi totaalisesti selkänsä ja ufo-kerhot toimivat siitä eteenpäin sammutetuin lyhdyin. Grahn teki koko genrestä kertaheitolla naurettavan oloista ja niin hörhöä ettei ala ole toipunut siitä vieläkään. Jotkut tuntemani ufo-veteraanit muistelevat tuota ohjelmaa vieläkin katkeruudella. Yhdenlainen historiallinen teko sekin, ei ehkä toivotun kaltainen vaikutus mutta niinhän ne sanoo ettei huonoa julkisuutta olekaan.

Josta me pääsemmekin takas tähän Rauni-Leenaankin. Reipashenkinen ja ylitsevuotava hörhöily nostaa heidän omaa uraansa taivaisiin ja jättää muut alan ihmiset kaukaksi taakseen. Hintana on useinkin että itse ala etääntyy vahvasti marginaaliseksi ryhmäksi. Näiden kummankin kohdalla voidaan puhua omasta henkilökohtaisesta voitosta mutta hintana on häviö liikkeen strategiassa. Uusi renessanssihan nähtiin vasta kymmenvuotisen hiljaiselon jälkeen kun NewAge teki näyttävän paluun. NewAgen runkoon kuului, ettei se missään tapauksessa kelpuuttanut näitä vanhoja partoja, jotka olivat nolanneet itsensä useasti, sisään genreensä, ja nämä alan ikonit pääsivätkin uudestaan parrasvaloihin vasta kun NewAgesta alkoi virta hiipua.

Kaikki on vähän sellaisia oman aikakautensa lapsia, ja väärässä aikakaudessa ne kaikki on vähän kummajaisia. Ihan kirjaimellisesti.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
16.02.2015 14:34 #25892 : Veda
Vastaus käyttäjältä Veda aiheessa Rauni-Leena on poissa
Samaa mieltä. Kieltämättä ufoista alettiin puhua enemmän värikkäiden R-L:n ja Juhan af Grannin vaikutuksesta, mutta samalla heidän takiaan ala leimautui suuren yleisön silmissä pelkäksi hörhöilyksi.

Näin muuten jostain nettiuutisesta, että R-L:ltä jäi melkein valmis julkaisematon kirja. Eiköhän se putkauteta ulos mahdollisimman pian.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
16.02.2015 19:21 #25896 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Rauni-Leena on poissa
Aika näyttää sitten oliko Rauni-Leenan poismeno – tai aineellistuminen toiseen ulottuvuuteen – hyvä vai paha. Oliko hän jonkinsortin häpeäpilkku vai sittenkin väriläiskä joka toi eloa muuten niin nuutuneeseen aatevirtaukseen.
Ala kyllä kaipais piristysruisketta ja kyse ei ole pelkistä manttelinperijöistä jotka kukin vuorollaan koettaa tuoda uusia elämyksiä. Kyse on kai tän genren rakenteesta. Sehän nojaa tälläiseen luentotyyppiseen juttuun, ja en tiedä onko se perua teosofeilta vai 70-luvun ufokerhojen organisaatiosta, jossa kukin on vuorollaan lavalla – mutta se on vallitseva normi. Siellä sitten kukin koettaa tehdä itteensä tykö. Mulla on kyllä ollu visio noitten omien tapahtumien kanssa että tosta luentomaisuudesta pitäis rypistellä kokonaan irti, mutta se on ollu hankalaa kun yleisö sitä kuitenkin haluaa, tai pikemmin ymmärtää nää tapahtumat luentomaisesti. mutta kyllä sitä on ollu ilmassa, että tän alan kerhot on väsymässä. Varmaan johtuu siitä että kun ei ole sitä polttoainetta mikä olis kiinnostavaa.

Nyt ei varmaan mitään ihmeitä tapahdu, eletään tässä kimaltavan newagen krapulavaiheessa ja ilmassa olis sellaista odotuksen tuntua. Sitä odotellessa kattellaa sit youtubesta viikottaiset ufo-videot, haarpit ja merenlaiset pyramidikaupungit ja koko se paketti joka nykyisin saa ainakin itteni kirkumaan.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.132 sekuntia