× Tämä foorumi on omistettu salatieteelle ja muulle epäilyttävälle hermeettiselle menolle.

Mouhijärven hirviö

Lisää
22.09.2012 16:16 #15565 : Jukkis
Aika paljon on tuo Mouhijärven hirviö jäänyt vaivaamaan. Se oli tossa Suomen Mysteerit –kirjassa ihan vaan täytteenä, mutta nyt se alkaa jo hallita ajatuksia. Kaiken järjen mukaanhan juttuun pitäisi osata suhtautua tervepäisen kriittisesti, mutta eihän sitä osaa kun on vähän tämmönen. Olkoonkin että järjellisellä puolella se juttu tuntuu halvalta kopiolta Loch Nessin hirviöstä. Ehkä siihen vaikuttaa se, että tiedän legendan vanhemmaksi kun sen suttuisen valokuvan.

Vaan onhan niitä muitakin legendoja.
Kanadassa on Ogopogo-järvi jossa myös on nähty melkein viisimetrinen hirviö polskuttelemassa. Seuraavaksi vastaava otus on nähty siperialaisessa järvessä, ja yritetty jopa valokuvata. Sitten ilmestyi 7-12m pitkä Chessie Marylandissa joka muuten saatiin videonauhallekin. ja tietenkin legendaarinen Champ on usein nähty vieras. Tässä kohtaa ei voi unohtaa kalifornian kolmea merikäärmettäkään. Havaintoja nyt kuitenkin on niin paljon, että paljon jää mainitsemattakin, ja kaipa tuo afrikan Mokele-Mbembe pitäisi kai mainita – vaikka se luokitellaankin yhä eläväksi dinosaurukseksi.

Ainoa konkreettinen johtolanka tulee Kiinasta vuonna 1985. Siksi että havainnoijina oli liuta biologianopiskelijoita. He näkivät melkein kymmenmetrisen pitkänomaisen otuksen polskuttelemassa, mutta myös onnistuivat tunnistamaan sen loheksi. Vaikka tähänkin pitää suhtautua kriittisesti niin onhan se tyhjää parempi havainto.

Sitähän ei tiedä mitä kaikkia leviataneita todellisuudessa ui sisäjärvissä. Silti tulee jotenkin mieleen jonkinmoiset kromosomikalat. Mistä sen tietää vaikka lohien, haukien, ankeriaiden ym ym pituuskasvussa tapahtuisi jokin häiriötila joka saa ne kasvamaan suunnattomiksi – peräti 5-12 metrisiksi jotka sitten polskuttaa aikansa – ja joku ne havainnoikin – kunnes kuolevat omia aikojaan. Selitys on musta ihan mukiinmentävä, onhan noita miehenkokoisia haukia pyydetty maailman sivu, eikä periaatteessa hauen kohdalla pituuskasvun tarvitse kuin vähän päälle tuplaantua ja merihirviö on valmis. Olisiko selitys jollain lailla tässä?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
22.09.2012 17:57 #15571 : Antero
Vastaus käyttäjältä Antero aiheessa Mouhijärven hirviö
Kyllähän se mahdollista on, aikanaan naapurin vanha isäntä kehui että Rajalammessa on näiiin isoja haukia ja levitti kätensä kuin laron ovet auki sepposen selälleen... No isännältä kun kysyi miksei sieltä sitten myöhemmin ole saatu kuin parikymmentä senttiä pitkiä haukia... Kas, thyi... menivät perkele kalastamaan dynamiitilla...

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
22.09.2012 18:26 #15574 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Mouhijärven hirviö
Mun täytyy sanoa että heitin tän vaan ilmaan enkä edes tiedä mikä kalojen pituuskasvua säätelee. Tuskin tämä mahdoton ajatus on, taitaa vaan olla niin harvinainen ilmiö ettei ole kalankasvattamoissakaan tullut vielä vastaan - tosin ne taidetaan panna lihoiksi jo hyvissä ajoin.

Näitä kuvauksia on vaan niin paljon ympäri maailman että tuntuu ettei oo savua ilman tulta. ja jotenkin en ole taipuvainen uskomaan että olisi jokin merikäärmeen kaltainen tuntematon laji, ainakaan sisävesissä ja vielä noin lähellä pintaa. Jokin harvinainen mutaatio selittäisi asiaa paremmin.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
22.09.2012 20:45 - 22.09.2012 20:47 #15578 : Antero
Vastaus käyttäjältä Antero aiheessa Mouhijärven hirviö
Kyllä niitä isoja on, ei siitä kovin pitkä aika ollut kun kesällä uutisoitiin pitkälti yli kymmenkiloisesta hauesta, joka kuvattiin ja punnittiin, sen jäkeen laskettiin takaisin järveen. Edesmenneellä velipojalla oli Kyrönjoessa katiska jonka hän oli laskenut veteen rippusillan keskivaiheilta. Yhtenä päivänä katiskaan oli uinut lahna, pitkälti yli 3 kiloonen lituska. Siskoni oli silloin noin kymmenen yhdentoista ikääne ja kala kuvattiin paikalliseen lehteen. Hän piteli lähes itseään saman pituista lahnaa. Vaikka lahnalla ei painoa ollut mahdottomasti, mutta kokoa sitäkin enemmän.

Tuo naapurin vanhan isännän kalajuttu saattaa hyvinkin pitää paikkansa, sellaista on myös kerrottu toistenkin suusta. Aikanaan Rajalampi ja Kalajaasjärvi sekä piskuruinen Paskoolampi ovat olleet samaa "Nenättömänjärveä", vaikka ovakin noin 106 ja 130 metrin korkeudella merenpinnasta. Niin lisäyksenä "niiden selkäevät viisti kuin hain evät veden pintaa..."

Tässä on muuten kuva 33,3 km päässä Hiivanaasesta oleva "Ojajärvi". Järvi oli aikanaan suuri ja mahtava Luopajärvi jonka nautintaoikeudet olivat Köykän ja Luopajärven talolla. Ilmeisesti kalaa sun muuta härpäkettä järvestä riitti sillä Ilmajoen emäkirkkokin halusi osingolle ja jossain vaiheessa puolet järven toisesta rannasta siirtyi sen haltuun. Ajan myötä järvi kutistui ja kutistui ja ojitus teki lopun siitä, nykyisin kevättulvat saattavat vielä nostaa veden pintaa senverran korkealle, että jotain viitteitä sen suuruudesta on nähtävissä. Vieressä on Kiviharju ja Tammimetsä sekä Tammineva, tosin puut ovat nykyisin enemmälti Haapaa, paikka on mielestäni hyvin eksoottinen:Ojaa ylittävän sillän kupeessa kasvaa pitkää heinikkoa jota on tälläisissä paikoissa muuallakin nähtävissä. Niistä aistii jotenkin muinaisuuden. Yleensä lähellä on kiviröykkiöitä... "muinaishautoja"...Kiviharju joka on erilaista Etelä-Pohjanmaata ja silminähden poikkeavaa kiviaitoineen...

Liitetiedostot:
Viimeksi muokattu: 22.09.2012 20:47 Antero. Syy: tekstin lisäys

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
23.09.2012 06:07 #15581 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Mouhijärven hirviö
Joo, kattelin tossa aamulla että kalat käytännössä kasvaa koko ikänsä. Jos olot on optimaaliset ja elinvuosia piisaa, tulee jo melkoisia vonkaleita. Pelkkä haukikin voi elää 30-40 vuotiaaksi ja kuka tietää millaisia ikävaareja onkaan.
Varmaan nuo amerikan Champit ym legendat voi olla paikallista lajiketta jättihaukea jota (onneksi) ei suomessa tavata.

mutta eihän tämäkään vielä mitään selitä. Jos asia olisi noin yksinkertainen, kannattaisi kiertää uimarannat kaukaa sillä siellä katoaisi jo juovat hevosetkin äkkiä veden alle. Täytyy olla pohjana jokin tosi harvinainen mutaatio - yksi miljardeista - joka tuplaa pituuskasvun nopeuden ja tekee kaloista jo krokotiilin kokoisia. Eikä tämä mutaatio varmaankaan rajoitu pelkkiin haukiin vaan samaa saattaa toisinaan omata muutkin kalat; monnit, lohet jne. Sen takia niitä havaitaan maailmanlaajuisesti.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
24.09.2012 15:53 #15616 : Turms kuolematon
Vastaus käyttäjältä Turms kuolematon aiheessa Mouhijärven hirviö
Jos meri/järvihirviöt kiinnostavat, kannattaa lukea Risto Isomäen ConRit. Siinä on aika hyvin faktat ja teoriat näistä jutuista. Moni ei varmaan tiedäkään, että nämä legendat ovat totta ja kun käytetään sanaa hirviö, kaikki muuttuvat skeptikoiksi. Totuus on yksinkertainen. Ne ovat eläimiä. Merikartoissa näkyvät hirviöt ovat yksinkertaisesti tuntemattomia(silloin) otuksia, joista monet toki näyttävät nykyäänkin hirviöiltä. Myöskin on todennäköistä, että jotkut lajit ovat kuolleet sukupuuttoon, ennen kuin länsimainen tiede on niitä havainnoinut.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
24.09.2012 16:21 - 24.09.2012 16:23 #15617 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Mouhijärven hirviö
Täytyy kattoo jos tulee tuollainen teos vastaan.
mutta ei kaikki merihirviöt sentään ole kuolleet sukupuuttoon. Oarfish eli suomeksi vissiin airokala se vaan polskuttelee mutta ilmeisesti sen viileämpiä vesiä sietäneet sukulaiset ovat tainneet jo kadota

Viimeksi muokattu: 24.09.2012 16:23 Jukkis.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
24.09.2012 23:51 #15620 : Antero
Vastaus käyttäjältä Antero aiheessa Mouhijärven hirviö
Velipoika oli innokas kalastamaan ja aikoinaan kertoi että Nenättömänluomassa on Tammukkaa. Wikistä lainattua:

Purotaimen eli forelli, tammukka tai tonko (Salmo trutta fario tai Salmo trutta m. fario) on lähteestä riippuen joko taimenen alalajiksi tai ekologiseksi muodoksi luokiteltu lohikala. Sekä puro-, järvi sekä meritaimen ovat sama laji ja vaelluskäyttäytymiseltään erilaiset taimenet lisääntyvät keskenään samoilla alueilla. Mikäli taimen ei lähde kaksi-kolmevuotiaana vaellukselle joen alapuolisiin järviin tai mereen, käytetään tällaisestä paikallisesta taimenesta toisinaan nimitystä purotaimen. Purotaimenia on yleensä kylmissä runsashappisissa vesissä, erityisesti vuoristojen vuolaat virrat ovat purotaimenpaikkoja. Suojaisuus on sille tärkeää, ja purotaimenta löytääkin parhaiten paikoista, joissa esimerkiksi kallionkielekkeet, irtolohkareet tai rannan puut varjostavat jokiuomaa.

Purotaimen on yleinen Pohjois-Suomessa, jossa se elää jopa pienissä tunturipuroissa. Muualla Suomessa se elelee Suomen- ja Pohjanlahteen tai suuriin järviin laskevien jokien latvapuroissa. Mieluiten purotaimen asustaa kirkasvetisissä kivipohjaisissa metsäpuroissa, jotka virtaavat vuolaasti ympärivuotisesti, mutta se elää myös hitaasti virtaavissa sameavetisissä lähdeojissa.

fi.wikipedia.org/wiki/Purotaimen

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
05.10.2014 10:08 #24258 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Mouhijärven hirviö
Tässäkin on mielenkiintoinen video joka ei tiettävästi ole feikki

Ilmeisesti kyseessä on kuitenkin optinen harha eli arkisemmin kalaverkko joka liikkuu käärmemäisesti virtaavan veden vuoksi. Mielenkiintoinen katseltava kumminkin

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
05.10.2014 11:47 #24263 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Mouhijärven hirviö
Hirviön selkä on kovin tasaisesti pinnalla eikä liukertelu aiheuta aaltoja. Olisiko kyhätty kanistereista ja muovopusseista.

Paras kirja, jota ehkä et ole lukenut. Lataa omasi jo tänään.
Tšuhna.pdf

EPUB-versio.:
Tšuhna.epub

Nyt saatavilla myös hienosti linkitetty näyteluku.
Musta surma.pdf

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
05.10.2014 11:55 #24264 : Antero
Vastaus käyttäjältä Antero aiheessa Mouhijärven hirviö
Oli mikä oli mutta sen minkä videosta näkee, vesi ei virtaa suoraan vaan kiemurrellen...

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
27.02.2015 16:28 #26061 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Mouhijärven hirviö
Tässä uusinta uutta. Melkoisen vonkaleen nappasivat sillä tollanen peto söis jo ihmisenkin mennen tullen.
finnish.ruvr.ru/news/2015_02_27/Italiassa-saatiin-127-kiloa-painava-monni-7598/
Kandee muistaa että monneja on aikanaan asustanut suomenkin vesissä

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.03.2015 23:37 #26161 : turso
Vastaus käyttäjältä turso aiheessa Mouhijärven hirviö
tommosta thaimaassa:
http://youtu.be/VkB7AM43u3o[video]

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.03.2015 23:41 #26162 : turso
Vastaus käyttäjältä turso aiheessa Mouhijärven hirviö
Näitä Ogopogoja on Thaimaassa näköjään enemmänkin.
Two Ogopogos or Nagas in Nongkai's Mekong River o…: http://youtu.be/1pbNdCBfQ8I[video]Two Ogopogos or Nagas in Nongkai's Mekong River o…:

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.03.2015 23:49 #26163 : turso
Vastaus käyttäjältä turso aiheessa Mouhijärven hirviö
Jättiläismeriahven nappaa hain yhdellä suupalalla. Kyllä näistä saa hyvää perspektiiviä mitä tuolla vedessä voikaan olla.
Grouper eats 4ft shark in one bite: http://youtu.be/O37HI_AX9nY[video]Grouper eats 4ft shark in one bite:

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.192 sekuntia