× Tämä foorumi on omistettu salatieteelle ja muulle epäilyttävälle hermeettiselle menolle.

Käynti Ley linjojen yhtymäpisteessä Lauhavuore....

Lisää
10.10.2011 07:24 #10045 : imako
No niin, nyt on vietetty kaunis syksyinen sunnuntai Lauha(n)vuorella ja sen ympäristössä.

Itse vuori ei mitään uutta antanut - paitsi kiistan kivijatan kivistä....ne kun ovat lähemmin tarkasteltuina erittäin teräväkulmaisia !!!! Ei niitä ole vesi paljoa pyöritellyt. Itse mietin, että voisiko olla niin, että Lauhavuori on joskus ollut paljon korkeampi, ja että siihen olisi osunut se ISO SALAMA, niin että vuoren huippu mureni pieniksi paloiksi ja levisi ympäristöönsä. Kuulin lisäksi, että näitä kivijatoja on vuoren joka rinteellä, suurinta vain esitellään turisteille...

Juuri retkeä edeltävänä päivänä meille tupsahti kylään ilmielävä lappalaisukko, joka kertoi omien sukujuuriensa olevan juuri lauhan rinteillä, ja kertoi "käräjäkivistä", joille heimojen edustajat kokoontuivat ja heillä oli kuningas... henkilö oli käynyt paikalla 30 vuotta sitten, mutta ei enää osannut suoralta kädeltä paikkaan opastaa. Paikka on nyt haarukoitu etelärinteeeseen, mutta alue on suuri haravoitavaksi yhtäkkiä, mutta asia on hautumassa.

Sitten sinne Ley-linjojen kohtauspisteeseen....Rämmimme metsässä oppaamme vietyä meidät melko lähelle rajakiveä. Hyvin se on huomamaton ja vaatimaton kivikasa. Mitään polkua tai uraa ei sinne mene. Metsässä oli vettä nilkkoihin asti joka paikassa. Ympäristössä oli kiviä kaikenlaisia epämääräisessä järjesyksessä, mutta rajakivi oli ainoa kiviladelma, joka lienee aikojen saatossa sortunut. Mukana retkellä oli meitä varpu-ja heilurivoimaihmisiä. Paikalla oli voimakkaat energiakentät näillä "mitattuna", mutta noi 100 metriä aiemmin olivat heilurit opastaneet ihan toiselle kivelle. Ei siinäkään kivessä ollut mitään erikoista, korkeahko pyöreä kivi sammaleen peitossa. Kuvaakaan ei siitä kivestä tullut otettua, kun se ei ollut kuvausten mukainen rajakivi...Tämä kivi oli noin 100 metriä kauempana hieman luoteeseen rajakivestä.

Se kivi siis löydettiin ensin ja sinne heilurit opastivat!!???? Rajakiven löydettyämme, emme sitten enää palanneet ensin löydetylle kivelle.... kaikilla oli jalat märät ja väsyyskin jo painoi...

Ajatuksia heräsi. Paikka tuskin on koskaan ollut mikään yleinen kokoontumispaikka, oli se niin vetinen, sillä Lauhavuoren pohjavedet pyrkivät pintaan juuri tällä alueella. Noin parisataa metriä idempänä on kuiva kangasharjanne, jota myöten pääsee kulkemaan kuivin jaloin ja on varmaan ollutkin entisiä aikoina koillisesta päin Lauhaa kohti vievä kangastie....kai muinaisetkin ihmiset kulkivat ja oleilivat siellä, missä se on miellyttävintä ja helpointa....

kaikki tämä ei ratkaise arvoitusta - kimurantimmaksi sen vain tekee...
Liitetiedostot:

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
10.10.2011 16:24 #10052 : Jukkis
Voitte olla vissejä, että minun piti olla retkikunnassa mukana, jos vaan ei olisi noita messuja ollut. Kuulinkin jo retkestänne e-mailiini.
Itse asiassa olen ollut pitkään vakuuttunut niinikään käräjäkivien olemassaolosta, ja olen sitä käynyt pariin kertaan omatoimisesti etsimässäkin. Tai käräjäkivet ja käräjäkivet. Olen aivan vissi että kun se löytyy, kivien välit osoittaa suoraan ley-linjoja. Monenlaista louhikkoa on jo tullut käytyä katsomassa, mutta aluehan on laaja kun mikä.
Viimeksi kävin rajapyykin pohjoispuolella paikassa nimeltä Vehmaspuska. Vettä tuli kun aisaa ja villatakki oli niin täynnä hirvikärpäsiä kun olla ja voi. Mitään ei kuitenkaan löytynyt, paitsi itse paikan eriskummallisuus että kuivassa kangasmetsässä on tuollainen kuusipitoinen korpimetsämäinen saareke.
Tai itse asiassa siellä kanervikkojen ja harvojen mäntyjen keskellä oli eräs paikka jossa kasvoi sellaista keltaista sammalta. Pisti vaan jotenkin silmään, että sammalikot oli kaikki pyöreitä ja sellaisia 3-5metriä halkaisijaltaan ja sammalikot toisistaan säällisten etäisyyksien päässä. Ihan kun siinä olis ollu joku kotakylä, ja kotien pohjiin on sitten sammal päässyt juurtumaan? Ei voinut olla ajattelematta että siinä on muinaiset lappalaiset aikanaan leiriä pitäneet…

mutta olen itsekin – hiljaa mielessäni – alkanut kyseenalaistamaan tuota rajapyykkiä, vaikka tätä ei saisikaan ääneen sanoa (pitäis päinvastoin puolustaa kirjan teesejä), mutta totuus on, että se ei vastaa sitä mitä sieltä pitäisi löytymän – ja joka on vielä löytymättä. Totuus on, että sinne kuitenkin linjat päättyy, ja kun mitään ei hyvällä löydy – tarvitaan poikkeuksellisia selitysmalleja. Sen vuoksi olen hyvin hyvin hyvin kiinnostunut kaikista heilurinkin liikkeistä niillä kulmilla. Taidan itsekin tehdä seuraavan retken metallilangoilla.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.121 sekuntia