× Arkeologit-keskustelussa tutkitaan Suomen muinaisuutta, historiaa ja vähän muutakin.

Museoviraston Määränen kirjoittaa arkeologisten kohteiden "arvottamisesta"

Lisää
18.10.2018 23:01 - 18.10.2018 23:25 #41854 : Storyan
Tämä muinaistutkimuksen loinen on kirjoittanut arkeologien seuran julkaisuun diipadaapa-artikkelin, jossa pönöttää arkeologisten kohteiden "arvottamisesta". Määränen on varmaankin asiantuntija tämän epämääräisen arvottamisensa suhteen, koska arvotti mm. muinaiseen Tavastiaan kuuluneen Riihimäen muinaisen Hiitolan lukuisat eriaikaiset arjalaiskalmistot (mm.kattien eli goottien, skyyttien ja vanien) riimuin ja tamgoin ym. kaiverrettuine hautamonumentteineen "jääkauden aikaansaannoksiksi" ja "eroosioksi" sekä polttohautausten hiilet eräässäkin kenttäkalmistossa "lehmien talviruokinnaksi". Kyllä näiden vastikään lukemaan oppineiden, metsästäjä- keräilijätaustaisten ihmiskunnan taakkojen tosiaankin kelpaa "arvotella". Olisi kylläkin suotavaa arjalaisten kulttuuriperinnön eli useimpien muinaiskohteiden tutkimisen ja suojelun kannalta, että nämä vajaamielisen oloiset Museoviraston käävät arvottelisivat ihan muilla aloilla.

www.sarks.fi/mt/pdf/2017_2.pdf


Tämäkin viikkarikalmiston edustan kallion eteen asetettu 40cm pitkä kivestä veistetty astalo oli tuon Museoviraston "asiantuntijan" mielestä jääkauden aikaansaannosta. En tiedä millä perusteella Museovirastoon valitaan näitä "arvottajia", muttei ainakaan ammattitaidon. Kyllä on niin järkyttävän alkeellista paskaporukkaa, että ei sanat riitä.

Me Habirut Mahabharata- autenttinen kirja Suomen alueen asuttajien identiteetistä, historiasta ja kulttuureista niin Kemi-Egyptissä, vedalaisessa Intiassa kuin Suomenkin alueella.
Liitetiedostot:
Viimeksi muokattu: 18.10.2018 23:25 Storyan.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.120 sekuntia