× Arkeologit-keskustelussa tutkitaan Suomen muinaisuutta, historiaa ja vähän muutakin.

67P:n Stonehenge ?

Lisää
20.05.2015 20:45 #27114 : rcislandlake
www.tekniikkatalous.fi/innovaatiot/avaruus/rosetta+teki+kome...ian+kuuluisa+mysteerirakennelma/a1063761

Rosetta teki komeetalta yllättävän löydön - Kuin Britannian kuuluisa mysteerirakennelma

Komeetta 67P:n pinnalta on löytynyt kummallinen ilmiö: Stonehenge-henkisiä kivipaaseja.

Kivet seisovat Akerin alueella ja ovat samankaltaisia kuin maasta löydetyt. Kuten Stonehengessä, myös nämä järkäleet tasapainottelevat pystyssä koskettaen ainoastaan pientä maa-aluetta. Kivet näyttävät siltä, kuin ne saattaisivat kaatua milloin vain.

Maassa lohkareista osa on muovautunut jääkausien aikana ja osa tuulten ja veden aiheuttaman eroosion vuoksi. Kulutuksen jälkeen ainoastaan kovempi materiaali on jäänyt jäljelle.

Komeetalta löytyneistä kivistä ei kuitenkaan osata sanoa, miten ne ovat syntyneet tai kulkeutuneet paikoilleen. Syynä saattaa olla komeetassa esiintyvä aktiivisuus, joka on liikutellut kiviä alkuperäisiltä sijoiltaan.

Isoin kivistä on läpimitaltaan 30 metriä ja jököttää pienen notkon reunalla koskettaen maata ainoastaan pieneltä alueelta.

Aiheesta uutisoi International Business Times.


Nyt menee häröksi.

גברי (בן מלחמתי) יוחָנָן חסיד משיח אִי אגם - Gav'riy (ben milchamtiy) yochanan hasid masiach iy agam

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
17.12.2015 03:26 - 17.12.2015 03:49 #29343 : Antero
Vastaus käyttäjältä Antero aiheessa 67P:n Stonehenge ?
Tässä kohtaa täytyy nyt sanoa "mitä vittua"...

Stonehenge onkin yhtä suurta kusetusta! Sonkin vain 1900-luvulla pystytetty turistirysä:

mvlehti.net/2015/12/17/nain-meita-huijataan-stonehenge-1900-luvulla-pystytetty-turistinahtavyys/
Viimeksi muokattu: 17.12.2015 03:49 Antero. Syy: Tekstin fiilausta

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
17.12.2015 09:17 - 17.12.2015 09:20 #29344 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa 67P:n Stonehenge ?
Ilmankos se on niin tarkasti suhteessa taivaankappaleisiin.

Sitä on ehkä käytetty observatoriona muinaisella 60-luvulla.
Viimeksi muokattu: 17.12.2015 09:20 juppe.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
17.12.2015 09:49 #29345 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa 67P:n Stonehenge ?
Ideana tuossa on kai samanlainen tee se itse -muinaishistoria kuin saksalaisilla oli samoihin aikoihin, koska perinnöllinen valtaeliittihän siellä druideina heiluu.

Joku Canterburyn XXIV arkkipiispa siellä viilettää nummilla perse paljaana täydenkuun aikaan.

Tämmöinen taantuminen ei oo mikään pikkujuttu, koska se tuppaa johtamaan nykyaikaisen ajattelun unohtumiseen niin kuin saksalaisillekin kävi.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
17.12.2015 13:20 #29347 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa 67P:n Stonehenge ?
Sen tiedän että Stonehengeä on ensimmäisen kerran arvioitu 1600-luvulla joten kyl se on ollu olemassa. sitä en tiedä missä kunnossa ja onko siellä kivet kaatuilleet omia aikojaan joita sit on suoristeltu. Arkeo-astronomiset suuntaukset on taidettu keksiä jo 1800-luvulla ns. pyramidismin jälkilaineissa. Meilläkin pitäs täällä rubeta korjaan noita kivikehiä joita silloin tällöin näkee kaatuneina. Tiedän itsekin muutaman paikan.

mutta se missä britit tekee tietenkin virheen nojaa noihin vanhempiin tutkimuksiin ennen modernin arkeologian syntymistä. Nehän näki tän hökötyksen druidi-kulttuurin tekosina joka siis on tollanen rautakauden viritys. Siis sillon kun roomalaiset sinne tuli. mut Stonehengen ikä menee jo tonne kivikaudelle, eli ns. kuparikauden loppuvaiheisiin ja rakentajat ovat hilluneet siellä jo parisen tuhatta vuotta ennen ensimmäistäkään druidia. Joten kun nää uus-pakanalliset lakanakaapuiset britit painelee tonne stonehengelle juhannuksen tienoilla, niin ei se paikka oikeestaan liity siihen juttuun mitenkään.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
17.12.2015 14:06 #29348 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa 67P:n Stonehenge ?
Sehän on vaan pilalle myllätty arkeologinen kohde, joka on rekonstruoitu vähän sinnepäin turisteja varten.

Ei sen kasaamista muuten olis armeijalle jätetty.

Arkeologit, historioitsijat ja muut hullut on sitten alkaneet käytyää sitä omiin tarpeisiinsa eikä näköjään haittaa yhtään, että se käy aikaa eikä heitä niin kuin joku pyramidi, mikä seisoo vieläkin siinä mihin se on rakennettu.

Nää druidit on muinaisväelle samaa kuin valkyyriat natseille eikä oo olennaista, liittyykö ne hökötykseen millään tavalla. Niihin pitää vaan uskoa.

Vanhat rauniot on aina vetäneet hulluja puoleensa ja siks islamistit niitä hävittääkin, koska tää on niitä juttuja, joissa Koraani osuu oikeaan, ja se on oikeestaan aika humaania, koska yleensä on tavattu jättää rauniot jälkipolville ja hävittää se kultti, mikä käy niillä sekoilemassa.

Todellisessa brittien historiassa naapuriheimo tai kuninkaan joukot olis käyny hoitelemassa druidit ja arkeologit pois päiväjärjestyksestä jo ennen kuin hulluus alko levitä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
17.12.2015 20:12 #29349 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa 67P:n Stonehenge ?
Mun mielestä Stonehenge on sillain ylibrandattu paikka. Näitä kivikehiähän taidetaan tuntea likemmäs viitisen tuhatta pitkin muailmaa ja niihin harvoin kohdistetaan sitäkään vähää mielenkiintoa. Ittehän oon vähän sillain että kun joku menee massaviihteeksi niin alkaa aihepiiri kyllästyttään ja Stonehenge kiistatta kuuluu niihin. Ainoa mielenkiintoinen juttu joka niihin sisältyy on toi astro-arkeonominen oivallus ja sitä seurannut monikymmenvuotinen polemiikki harrastajien ja ammattiarkeologien välillä, jonka arkeologit sit hävis kun kosmologit kiinnostu kanssa aiheesta. Eli kyl Stonehengeen sisältyy tälläinen tieteellinen vallankumous mutta sillähän ei ole mitään tekoa itse kivikehän kanssa.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.109 sekuntia