× Arkeologit-keskustelussa tutkitaan Suomen muinaisuutta, historiaa ja vähän muutakin.

Abydoksen mysteeri

Lisää
04.03.2012 11:18 - 04.03.2012 11:20 #11887 : Narian
Abydoksen mysteeri kirjoittanut Narian
Vuonna 1848 arkeologinen retkikunta Egyptissä törmäsi nk. Abydoksen temppelin kattopalkissa hieman poikkeavan näköiseen glyfi-ilmaisuun:Hall of the Gods: Mystery at Abydos
Liitetiedostot:
Viimeksi muokattu: 04.03.2012 11:20 Narian.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.03.2012 16:47 - 04.03.2012 16:53 #11892 : Aragorn
Vastaus käyttäjältä Aragorn aiheessa Abydoksen mysteeri
Kiitos Narian. Näistä kirjoituksista en ole ennen kuullut, ja ensimmäinen reaktio on luonnollisesti olla uskomatta, että helikoptereita olisi kuvattu 1800-luvulla löydetyissä hieroglyfeissä. Kirjoitus oli kuitenkin pätevän tuntuinen kertomuksineen vimanoista, jotka ovat tuttuja, ja samoin se toinen juttu pyramidien päivityksestä, johon siinä oli linkki. Käsitys että Khufu kaivoi suuren pyramidin ja sfinksien esille ja korjasi niitä, vaikuttaa minusta pätevämmältä kuin se että hän olisi rakentanut ne.

Hauska yhteensattuma on se, että lentävä lautas -kirjojen ohella kirjoitus vimanoista oli yksi ensimmäisiä koulupoikana lukemistani henkisistä ja uusia horisontteja avaavista teksteistä. Hauskaa vielä, että tuo kirjoitus saattoi olla Vapaa ajattelija -lehdessä. Silloin vielä kuvittelin että Vapaa ajattelija -lehti edistäisi vapaata ajattelua, ja voi olla että siinä sellainen juonne tuohon aikaan vielä olikin.

Kun yrittää miettiä, miten tällainen hieroglyfi olisi mahdollinen, jos on, ja miten helikoptereita olisi voinut olla jollakin tavoin olemassa kauan sitten, niin ainakin minulla alkaa pyöriä mielessä kuva todellisuudesta, jossa on filminauhamaisia silmukoita. Ja silmukat kohtaavat aina jossain toisia ajannauhoja, niin että me voimme lukea menneisyytemme useiden erilaisten nauhojen yhdistelminä.

Jotain vastaavaa silmukkaleikkiä on saattanut tapahtua myös ihmisen inkarnaatioiden suhteen. Kun yhdistelee ihmisten kokemuksia menneistä inkarnaatioista, niin tulee väistämättä mieleen mahdollisuus, että "todellisen" kehityslinjan ohella on lukuisia vähemmän "todellisia" kehityslinjoja. Yksi mahdollisuus egyptiläisille helikoptereille ja taistelukoneille on jonkinlainen mentaalisen tason kehityslinja tai ajan säie, jossa nuo koneet olisivat olleet esittymässä jo kauan sitten.

Nykyajasta vastaava kuva voi olla vaikkapa elokuvat tähtien sodasta ja kuolemanpalloista. Tekniikkaa avaruudessa taistelevista intergalaktisista aluksista ei vielä ole, eikä varmaan tulee fyysisellä tasolla todellistumaan ehkä kymmeniin tai jopa tuhansiin vuosiin, mutta sisäiset kuvat ja jopa elokuvat niistä ovat silti täysin yksityiskohtaisia.

Jos me siis voimme nähdä elokuvien tasolla tulevaa tekniikkaa tuhansien vuosien päähän, niin mikseivät muinaiset egyptiläiset olisi pystyneet samaan?
Viimeksi muokattu: 04.03.2012 16:53 Aragorn.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.03.2012 17:23 #11894 : juppe
Vastaus käyttäjältä juppe aiheessa Abydoksen mysteeri
Parempi kuva:

www.bibliotecapleyades.net/egipto/imagenes/abydos02.jpg

Ehkäpä egyptiläiset ovat harrastaneet kaukonäkemistä?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.03.2012 19:57 #11897 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Abydoksen mysteeri
Mun täytyy sanoa että egyptologia ei ole yhtään mielenkiintoista, kuin korkeintaan siinä 70-lukulaisessa tulkinnassa jossa haettiin kaikenlaisia rajoja. Yksi mikä pitää mainita on Christpoher Dunnin kirja joka esittelee pyramidit voimalaitoksina jotka hyödynsivät maankuoren resonaatiota energialähteenä. Laitetaan tohon alle oikein kuvakin. Dunn on sikäli mielenkiintoinen kaveri, että hän on pätevä insinööri ja tehnyt niin perusteellista työtä, ettei kirjaa voi kukaan kumota. Luonnollisesti sitä on vaan vaikea uskoakaan, ainakaan kylmiltään.
Toinen vielä huimempi teoria lähtee siitä, että näihin aikoihin käytiin jo kunnon ydinsotaa ja pyramiditkin olivat asejärjestelmä joka hyödynsi teslamaisia skalaarisia syöksyaaltoja.
Toisaalta, olen kyllä itse valmis nielemään sen kuvan jossa egyptiläiset kuljettavat sitä sähkölaitetta mukanaan. Onhan totuus kuitenkin että pyramidien katoissa ei ole jälkeäkään niissä poltetuista soihduista, joten millä he ovat nähneet pilkkopimeän pyramidin sisällä?
Liitetiedostot:

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
05.03.2012 03:05 #11898 : julsei
Vastaus käyttäjältä julsei aiheessa Abydoksen mysteeri
Jostain luin että tänä vuonna olisi nämä 3 pyramidia Orion vyön kanssa samassa linjassa, mut en nyt aamutuimaan muista mistä.

777 x 12.92 x 777

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
05.03.2012 08:33 #11899 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Abydoksen mysteeri
Joo, pyramiditutkimuksessa on varmaan niin, että 20% on sitä oikeaa wirallista tutkimusta, ja loput 80% esoteerista kamaa. Yllättävää kyllä, ei nämä oudommatkaan teoriat ihan hedelmättömiä ole. Yksi mikä nimenomaan on selvinnyt niiden kautta on se, että ne eivät ole hautoja. Kaikissa pyramideissa ei ole mitään faaraota sisällä, eikä ole koskaan ollutkaan, oikeastaan ei juuri missään. Silti niiden funktio käsitetään nimenomaan haudoiksi, ja tätä myyttiä tuskin kukaan kykeneekään enää oikomaan suuren yleisön silmissä.
mutta mikä niiden todellinen tarkoitus on? Sitähän ei kukaan tiedä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
05.03.2012 10:28 #11900 : Trolli
Vastaus käyttäjältä Trolli aiheessa Abydoksen mysteeri
Muinainen Egypti oli vaikeiden olosuhteiden takia melko sosialistinen paikka, eli eivätköhän monumentit ole pohjimmiltaan työllistämistöiden seurausta. Hyvinä aikoina kerätyillä veroilla rakennettiin huonoina aikoina kaikenlaista isoa, jotta työllisyysaste säilyi korkeana eikä porukka kadottanut toivoa ja ryhtynyt ryyppäämään ja riehumaan.

Nämä valtion pyörittämisen perusasiat kannattaa pitää mielessä muinaisia kulttuureja ihmetellessä, sillä tieteiden ja teknologian lisäksi maailma ei ole paljoa muuttunut niistä ajoista.

Tämä oli häiriköiden käyttöön tarkoitettu avoin nimimerkki, mutta ei ole enää.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
05.03.2012 10:59 #11901 : Aragorn
Vastaus käyttäjältä Aragorn aiheessa Abydoksen mysteeri
Varmaan yksi pyramiditutkimuksen ongelmia on, että yritetään naiivisti löytää yhtä selitystä. Siitä suuresta pinosta kirjoja, joita itse olen lukenut, käy melkoisen vastaansanomattomasti ilmi useitakin asioita - joista suuri luetaan nykyisin esoteriikan piiriin, jota ei enää ymmärretä. Minä uskon, että varhaisimmat pyramidit ja luultavasti Khufun pyramidin alkumuoto on rakennettu aikana, jolloin tähtienergiat olivat ihan normaalia juttua, ja niitä pystyttiin käsittelemään. Näitä joitakin väitteitä siis:

Kolme suurta on pyramidia on rakennettu Orionin vyön mukaisesti. Vielä niin, että niiden suhde Niiliin kuvaa täysin Orionin suhdetta Linnunrataan. Itse asiassa Orion kokonaisuudessaan on merkitty autiomaahan temppeleitllä tai vastaavilla muistomerkeillä.

Suuria pyramideja ei ole voitu rakentaa normaalia lihastyövoimaa käyttäen. Työmäärä olisi aivan liian suuri ja tarvittavia ramppeja ei yksinkertaisesti olisi mahtunut minnekään. Myöhäisempiä, esimerkiksi Khufun aikaisia korjauksia ja täydennyksiä on voitu tehdä käsivoimin.

Pyramideilla on luultavasti hautafunktio vihkimyskuoleman merkityksessä. Ne voivat olla myös hautoja, joiden kautta faarao matkustaa takaisin tähtimaailmaan kuolemansa jälkeen. Mutta ne eivät ainakaan pääasiassa ole hautoja siinä merkityksessä kuin nykyisin hautoja ajatellaan.

Pyramidien matematiikka on ollut käsittämättömän tarkkaa ja sillä on ollut yhteys maan, Auringon ja Kuun mittojen tuntemiseen.

Niissä on käytetty nykyaikana tuntematonta tekniikka, joka on yhteydessä tähtien suuntaukseen, minkä voi päätellä noista "ilmakuiluista" sekä kuninkaan että kuningattaren kammiosta. Osa kuiluistahan ei ole avoimia, joten ilmaa niiden kautta ei johdeta, vaan jotain muuta substanssia tai energiaa.

Kun katselee leikkauksesta Khufun pyramidin kammioiden sijoitusta, niin siinä on jotain samankaltaista symmetrian pääperiaatteesta poikkeamista kuin ihmiskehossa, jossa sydän, maksa, sappi jne. eivät ole aivan keskilinjalla.

Väliamerikan ja Aasian pyramideihin tai stupiin verrattuna egyptiläisten pyramideissa on niiden suureellisuuden ohella jotain erikoista tekniikkaa vastaavasti kuin vaikka Mooseksen liiton arkissa, jossa oli aikamoiset voimat myös fyysisellä tasolla.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
05.03.2012 13:37 - 05.03.2012 13:40 #11903 : Narian
Vastaus käyttäjältä Narian aiheessa Abydoksen mysteeri
Joo, kyllä noi pyramidit jonkinlaisia energiaprosessoreita tai keskittimiä ovat olleet. Se, keiden jäänteitä sieltä on löydetty olisi sitten ollut enemmänkin sattumaa, kuin itse rakennuksen suunniteltu käyttötarkoitus.

Mutta noihin kaikkiin matemaattisiin löydöksiin, varsinkaan astronomian osalta, en usko. Juteltiin muuten Ior Bockin kanssa tästä kerran, ja hän oli sitä mieltä, että valmiista rakennuksesta on kovin helppoa löytää kaikenlaisia mittayhteensopivuuksia taivaan mekaniikan kanssa, ilman että niiden on tarvinnut suunnitteluperusteina olla. Hän ei nähnyt noilla löydöksillä mitään arvoa. Ei Ior tietenkään mikään egyptologi ollut, mutta hänen intuitionsa oli tunnetusti ylivertainen, joten onpahan jäänyt tämäkin keskustelu mieleen.
Viimeksi muokattu: 05.03.2012 13:40 Narian.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
05.03.2012 17:26 #11905 : Aragorn
Vastaus käyttäjältä Aragorn aiheessa Abydoksen mysteeri
Vaikka se voi kuulostaa monen mielestä oudolta, niin ennen vanhaan jumalat puhuivat paljon numeroilla. Tai ehkä kysymyksessä on vain jumalten eli enkelihierarkioiden yksi taso, joka tykkää ilmentää itseään ja luomistaan numeroiden ja matematiikan avulla.

Nykyäänhän kaikki ymmärtävät, että tilassa tapahtuvaa toimintaa voi hallita matematiikan avulla. Se tarkoittaa, että se matematiikka ei voi olla vain ihmispäässä, vaan sen on oltava myös oleellinen osa tätä todellisuutta. Tähden pyörivät lukujen ja kaavojen mukaan, vaikka ne varmasti aluksi ovatkin olleet paljon elävämpää ja luovempaa todellisuutta kuin nykyisin.

Juutalaisilla kirjaimille ja sanoille oli lukuarvot. Ja jos lukee Jahven Salomon temppelille antamisa ohjeita, niin niissä on Vanhassa testamentissa parissakin kohtaa lukuja ja mittoja ja tarkkoja materiaaliohjeita sivukaupalla. Tätä pohjalta katsottuna pyramidien lukusuhteet ovat hyvinkin helposti olleet kosmisen tarkkoja. Muistetaanhan myös miten tarkkaan nämä muinaiset tähtikulttuurit pystyivät laskemaan kalentereitaan.

Tästä tullaankin sitten mukavasti Suomen tilanteeseen. Arvostan tosi paljon käytännön selitysten etsimistä, mutta kun kerran mitta, luku ja paino (geometria) olivat esimerkiksi Charpantierin mukaan muinaisen pyhän arkkitehtuurin perustana - vihityt antoivat kaksi ensimmäistä. Arkkitehti pääsi hänen mukaansa työstämään vasta kolmatta. Niin näyttää että Suomen luonnossa ja vanhoissa rakenteissa nuo kolme prinsiippiä esiintyvät vielä arkaaisesti irrallaan, kun huippurakenteissa, kuten Khufun pyramidi, kaikki kolme prinsiippiä on tiivistetty kokonaisuudeksi.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
05.03.2012 17:47 - 05.03.2012 17:48 #11907 : Narian
Vastaus käyttäjältä Narian aiheessa Abydoksen mysteeri

Aragorn kirjoitti: Se tarkoittaa, että se matematiikka ei voi olla vain ihmispäässä, vaan sen on oltava myös oleellinen osa tätä todellisuutta.

Matemaatikko Leopold Kroneckerilta on kirjattu kuuluisa metafyysinen sitaatti: ”Kokonaisluvut on hyvä Jumala luonut, kaikki muu on ihmistyötä.”

Mutta minä en usko tähän. En usko tuohon sinun laajempaan matemaatiikan jumalallistamiseen, enkä edes Kroneckerin julistukseen kokonaislukujen pyhyydestä. Matematiikka on kieli, ihmisen keksimä kieli. Meillä voisi hyvin olla käytössä ihan toisenlainen matemaattinen järjestelmä, joka toimisi ihan yhtä hyvin. Tämä on ymmärtääkseni moneen kertaan todistettu juttu. Kehitin itsekin jo nuorena poikana oman vaihtoehtoisen matematiikan, ja hämmästyin en niinkään sitä, että näin voi tehdä, vaan sitä, että se oli mielestäni parempi systeemi.

Joten ... valitan, mutta meidän matematiikkamme ei korkeammilla tietoisuuden tasoilla ole käytössä. Sitä ei yksinkertaisesti siellä tarvita.
Viimeksi muokattu: 05.03.2012 17:48 Narian.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
05.03.2012 19:27 - 05.03.2012 19:37 #11909 : finsailor
Vastaus käyttäjältä finsailor aiheessa Abydoksen mysteeri
Coral Castlen tekijä Ed Leedskalnin sanoi, että nyt hän tietää miten pyramidit on rakennettu.
coralcastle.com/whos-ed/
Tämä pikkuruinen mies tutki sähkön käyttäytymistä ja kirjoitti jonkun läpyskänkin, joka on ladattavissa netissä eli veikkaan, että käyttämänsä systeemi perustui sähkö tai magneettikenttiin.

Tiibetissä oli kans joku systeemi, jolla äänellä saatiin isot palikat resonoimaan ja lentämään.
www.bibliotecapleyades.net/ciencia/antigravityworldgrid/ciencia_antigravityworldgrid08.htm
www.humanresonance.org/tibetan_levitation.html
www.crystalinks.com/levitationtibet.html
When the stone was in position the monk behind the small drum gave a signal to start the concert. The small drum had a very sharp sound, and could be heard even with the other instruments making a terrible din. All the monks were singing and chanting a prayer, slowly increasing the tempo of this unbelievable noise. During the first four minutes nothing happened, then as the speed of the drumming, and the noise, increased, the big stone block started to rock and sway, and suddenly it took off into the air with an increasing speed in the direction of the platform in front of the cave hole 250 metres high. After three minutes of ascent it landed on the platform.
toinen aiheeseen liittyvä juttu: www.margaretdeefholts.com/levitatingstone-shivapur.html
Viimeksi muokattu: 05.03.2012 19:37 finsailor. Syy: löyty vielä yx linkki

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
05.03.2012 19:48 #11911 : Trolli
Vastaus käyttäjältä Trolli aiheessa Abydoksen mysteeri
matematiikan jumalallisuudesta.. Muistan lukeneeni (ymmärtämättä) mites se nyt oli - sielulla on aritmeettinen ja keholla geometrinen alku.

Tämä oli häiriköiden käyttöön tarkoitettu avoin nimimerkki, mutta ei ole enää.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
05.03.2012 20:00 #11912 : Jukkis
Vastaus käyttäjältä Jukkis aiheessa Abydoksen mysteeri
Joo, tuosta matikkapuolesta olisi mullakin sananen sanottavana, sehän on ala jossa lähes kaikki keskustelijat on omalla tavallaan oikeessa, mutta puhutaanpa pyramidien mittasuhteista. Itselläni on muutama alan teos – toinen jopa harvinainen – ja niissä on mun silmissäni matematiikan ja geometrian kohdalla sellaista yliyrittämisen makua, joka lipsahtaa väliin kunnolla numerologisen numeromassan puolelle.
Sen lievempi versio on nämä kultaiset leikkaukset etc jotka varmaan pitääkin paikkansa. Tosin sillä varauksella että kultainen leikkaus on luonnossa esiintyvä suure, jota ei voi olla tekemättä tahtomattaankin. Pyramidissa on varmasti kultaisen leikkauksen suhde, mutta pyramidin voi silti rakentaa ilman että tietää siitä mitään. Vähän samaan tapaan kun kuka tahansa voi piirtää ympyrän, piirtäen samalla tahtomattaan myös piin arvon. En minä silti ala torpedoimaan hyviä juttuja.

Itseäni on näissä teorioissa ehkä eniten kiinnostanut millä ne jätkät on saaneet Gizan huipulle lukemattomia ja taas lukemattomia 20 tonnin painoisia kiviä. Ongelma on vähän sama kun baalbeckissakin. Ihme kyllä, on kyllä esitetty monenlaista ehdotelmaa mutta kukaan ei ole tainnut yhdistää näihin Cardonan ideaa heikentyneestä painovoimasta.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
08.03.2012 19:46 #11932 : rainie
Vastaus käyttäjältä rainie aiheessa Abydoksen mysteeri
Olin Maltalla ja oppaana oli Francis Xavier Aloisio,hän tutkinut Maltalla aikoinaan olleita "temppeleitä" ja kirjoittanut niistä kirjoja. Nämä temppelit on rakennettu mahdollisesti jo ennen Egyptin pyramiideja ja Francisin mukaan niillä on ollut yhteinen tarkoitus. Kirjoista varmaankin jokainen halukas voi lukea asiasta enemmän.
Minua hänen tutkimuksensa kiinnostavat koska esim. kirjassa "Suomalaisten tuho 10 000 eKr." löytyy jotain yhteistä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.326 sekuntia